X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    Mimi a byłaś zadowolona z tej lekarki?
    ale ja chodzilam do niej kiedys z 8 lat temu tak rutynowo, byla spoko, ponoc dobrze ciaze prowadzi tylko ona chyba w zadnymm szpitalu nie pracuje albo sie myle

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• blekitna Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bez różnicy jaki lekarz pracuje bo szpital to też położne i panie pielęgniarki od noworodków itp. Także bardziej oglądam żeby cały personel cieszył się dobrymi opiniami.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia ja również dolnośląskie :)
    Mimi jak tam zastrzyki?

Magdzia88 lubi tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz to i tak przychodzi tylko na chwilę, i nie wiadomo czy będzie na dyżurze jak zaczniecie rodzić. Ja chodzę do lekarki w jednym szpitalu, a rodziłam w drugim.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Magdzia ja również dolnośląskie :)
    Mimi jak tam zastrzyki?
    Zastrzyki jakoś idą na szczęście jeszcze 2 tyg i koniec :)
    Ja tam wole mieć lekarza ze szpitala gdzie bede rodzic ale to moje zdanie ;)

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• unbelmished Ekspertka

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży chodzilam do lekarki, ktora nie pracuje w szpitalu i nie mualo to znaczenia. Lekarze traktowali mnie milo. Jak sie okazali, ze sa problemy z dzieckiem to decyzje zapadly szybko, wszystko zostali mi wtlumaczone anestezjolog również mily. Po porodzie również zostalam otoczona wspaniala opieka. Także to czy lekarz pracuje w szpitalu czy nie nie ma az tak ogromnego znaczenia.

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Balladyna a o co chodzi z Twoim usg, nie było widać maluszka? Przepraszam, ja nie mam możliwości doczytać a nie wiem dlaczego się martwisz.

Ja też sie trochę stresuję bo 7 września wizyta i to będzie odpowiedni czas na to podstawowe prenatalne a ostatnio lekarz nic nie wspominał. I teraz nie wiem czy dostanę skierowanie na nfz, bo niby mi się należy z racji wieku, czy sam mi zrobi. W poprzedniej ciąży lekarz sam mi zrobił i mu zaufałam. A dopiero wczoraj sprawdziłam, że nie miał certyfikatu. Jednak go już znałam a tego nie znam i też nie ma certyfikatu. Hmmm i teraz właśnie nie wiem jak to będzie.

Było widać maluszka. 16 dni temu miał 2.5cm. Stresuje się, bo przez te moje nieustanne plamienia boje sie, że uslysze cos zlego. Z drugiej strony nie moge sie doczekac.

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy gdzie i na kogo się trafi. Moja sąsiadka, która miała lekarza prowadzącego ze szpitala w którym rodziła miała zupełnie inną opiekę niż inne laski.. wszystkiego bez problemu mogła się dowiedzieć, porozmawiać z lekarzem o obawach, inne były po prostu olewane. Także różnie bywa ale reguły przecież nie ma, roznir może być, możemy przecież też trafić na poród gdzie indziej, nigdy nic nue wiadomo :)

Booooże ale nue chce mi się iść jutro do pracy :/

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • chloet Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Chloet a gdzie mieszkasz?;) ja tez Dolnośląskie ;)

Wrocław. A ty? :)

rqkqj11.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Zależy gdzie i na kogo się trafi. Moja sąsiadka, która miała lekarza prowadzącego ze szpitala w którym rodziła miała zupełnie inną opiekę niż inne laski.. wszystkiego bez problemu mogła się dowiedzieć, porozmawiać z lekarzem o obawach, inne były po prostu olewane. Także różnie bywa ale reguły przecież nie ma, roznir może być, możemy przecież też trafić na poród gdzie indziej, nigdy nic nue wiadomo :)

Booooże ale nue chce mi się iść jutro do pracy :/
    Kropka,ja od polowy lipca na zwolnieniu,zazdroszcze Ci,ze idziesz do pracy,bo ja juz pie*dolca z nudow dostaje.Nie moge sie doczekac,az przejda mi mdlosci i wroce do pracy,do ludzi i do urzedowych plotek :p

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Zależy gdzie i na kogo się trafi. Moja sąsiadka, która miała lekarza prowadzącego ze szpitala w którym rodziła miała zupełnie inną opiekę niż inne laski..

No ja właśnie chodzę do lekarki, która pracuje w szpitalu, ale onkologicznym, a nie położniczym.

Zastanowię się czy w międzyczasie nie przenieść się jednak do lekarza, który pracuje w docelowym szpitalu, w którym będę chciała rodzić - zawsze to jednak fajnie zobaczyć gdzieś na oddziale znajomą twarz :)

rqkqj11.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w mojej pipidówie niestety tez ma znaczenie do jakiego lekarza sie chodzi, ja to juz moglam odczuc jak miałam laparoskopie, jak tylko przyjechalam na oddzial ze skierowaniem to jedna piguła do drugiej "pacjentka ordynatora" i własnie przy takich jak ja skakali bardziej :P
    U rodzacych to samo.

chloet lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To straszne jest o czym piszecie.. że trzeba być pacjentką ordynatora albo lekarza pracującego, żeby mieć normalną opiekę.. bo wcale nie jest lepsza - dla mnie taka powinna być dostępna na codzień dla każdego. Smutne to :( Eh, ta Polska..

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    To straszne jest o czym piszecie.. że trzeba być pacjentką ordynatora albo lekarza pracującego, żeby mieć normalną opiekę.. bo wcale nie jest lepsza - dla mnie taka powinna być dostępna na codzień dla każdego. Smutne to :( Eh, ta Polska..[/QU
    masz racje i tez mnie to przeraza, bo przeciez nie wiadomo do jakiego szpitala finalnie trafie, gdzie akurat bede i bedzie najblizej, a jakby wszedzie tak traktowali to masakra. Jak mi sie uda rodzic u mnie to nadal bede dla poloznych i reszty pacjentka ordynatora ;p

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    To straszne jest o czym piszecie.. że trzeba być pacjentką ordynatora albo lekarza pracującego, żeby mieć normalną opiekę.. bo wcale nie jest lepsza - dla mnie taka powinna być dostępna na codzień dla każdego. Smutne to :( Eh, ta Polska..

No niestety :/ też uważam, że taka opieka powinna być zawsze dla każdego bez względu czy ma się tam "swojego" lekarza czy nie

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Wrocław. A ty? :)
    Świdnica ;) calkiem niedaleko ;)

chloet lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    No ja właśnie chodzę do lekarki, która pracuje w szpitalu, ale onkologicznym, a nie położniczym.

Zastanowię się czy w międzyczasie nie przenieść się jednak do lekarza, który pracuje w docelowym szpitalu, w którym będę chciała rodzić - zawsze to jednak fajnie zobaczyć gdzieś na oddziale znajomą twarz :)

Ja mam tyyyyyyyyle gazet i książek do nadrobienia, że nudzić się nie będe :) i już nie mogę się doczekać. Za tydzien szef wraca z urlopu, powiem żeby powoli zacząl szukać jakieś laski na zastępstwo.. miałam iść id razu jak zaciąże ale jakoś tak wyszło, że jeszcze łaże :)

Obawiam się tylko, że we wrześniu jak zacznie się rok szkolny to nie wiem czy nir będe musiała z musu iśc na zwolnienie bo nie będę miala jak dotrzeć do roboty.. w ciągu roku mój autobus był prawie zawsze tak zapchany że czasem trzeba było się wciskać na siłę :/ nie wyobrażam sobie jazdy w takich warunkach bbędąc w ciąźy a nie chce jednak chłopakow bez pomocy zostawiać.. najwyżej będę negocjować home office i tyle, może wtedy się zgodza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2016, 20:46

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.wracajac jeszcze do tego farbowania włosów - pytacie się zawsze fryzjerki czy farba która Wam nakładają to czy jest z amoniakiem? Cała ciążę trzeba bez amoniaku czy tylko w pierwszym trymestrze trzeba go unikać? Bo rozmawiałam z moja fryzjerka i ona powiedziała ze lepiej w tym trymestrze się wstrzymać i ze farba która mi zawsze nakłada jest z amoniakiem. Wiec nie wiem czy ona jest bezpieczna czy nie.

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się umówiłam na przyszli tydzień do fryzjera z tym ze to będzie już mój 4 miesiąc i jak rozmawiałam z fryzjerka to nalozy mi jakąś farbę bez amoniaku. Mam nadzieje ze nie wyjdę z zielonymi włosami :p

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• misia_ Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    w mojej pipidówie niestety tez ma znaczenie do jakiego lekarza sie chodzi, ja to juz moglam odczuc jak miałam laparoskopie, jak tylko przyjechalam na oddzial ze skierowaniem to jedna piguła do drugiej "pacjentka ordynatora" i własnie przy takich jak ja skakali bardziej :P
    U rodzacych to samo.
    U mnie jest to samo dlatego też prywatnie chodzę do ordynatora bo wiem jaki jest mój szpital i jacy tam sa lekarze :)

zud3vfxmupr3rb8d.png
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ