X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam mieć Filipa były firanki w traktory a przy porodzie Oliwia :-) teraz niech mówią co chcą o płci urodze to zobaczę :-)

Fipsik, m@rtynka, kark, Nelus, kr0pka, Englein, jenny88 lubią tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś pierwszy raz nie czuję wieczornego twardszego brzucha. Cholera szkoda, ze nie potrafie wybadać sobie tej grefrutowej macicy. Usg za dwa dni, a już zaczynam świrować :(. Wczoraj i dzisiaj bez łazienkowej modlitwy, ale to może być na pewno powód zbliżającego się II trymestru.

taka_ja, m@rtynka, Englein lubią tę wiadomość

• Madera2000 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    Co do ciuchów i rzeczy dla dziecka to ja nie mam niczego bo wszystko wydaliśmy albo sprzedaliśmy. A tu się udało i dzidzia będzie. Ale to radość kupować takie rzeczy nawet bardzo skromnie :-)

Dziś miałam dziwne uczucie jakbym ruchy dziecka poczuła. Ale wiem ze to zdecydowanie za wcześnie.
    http://allegro.pl/dresowa-sukienka-ciazowa-tuba-rekaw-3-4-i6453784886.html

Ja tez od 2-3 dni mam takie wrazenie, gilganie takie, jak leze w dziwnej pozycji np na boku. To chyba za wczesnie wiec pewnie jelita :D

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś nieźle jak cały tydzień, u nas świętujemy tylko dwa dni, w sobotę i niedzielę :P

Ja przy synu miałam stresa, bo lekarka go wyciąga z brzucha i pyta "Karolinka, to miał być chłopczyk?". I to takim tonem zapytała, że byłam pewna, że zaraz małą pisiurkę zobaczę :P

Mam mdłości i już 2 razy wymioty tylko po owocowych rzeczach :/
    Już nawet córka się śmieje, że Basia (Ech, może uda mi się przez te 6 miesięcy M urobić :)) ma alergię na owoce :)

• Nelus Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark wolałabym mieć jedna imprezę i z głowy ale wiesz jak to jest w wakacje, każdemu pasuje inny termin. W sumie miała 2x torta i 2x babeczki. Ale gotowalam tylko jeden dzień
    Ja z livia miałam usg w 3 różnych krajach i wszędzie mówili że dziewczynka więc byłam pewna. Mam nadzieję że i tym razem się nie pomyla bo będę miała tylko 1 usg spr płec, od 20 tyg do porodu nie przewidują więcej skanów buuu
    Kark a ty masz jakieś przeczucia co do płci? Teraz chyba wam już obojętne co?

201703012752.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość z Was już czuje jakieś smeranie w brzuchu a ja nic:( znając życie bede ostatnia z Was bo to pierwsza ciąża

hchy43r8kkymthav.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Większość? No co ty? Przecież my z kark to jakiś chyba a fenomen że coś poczulysmy. I tak żaden lekarz by nam nie uwierzył hehe bo podobno od 16 tyg można dopoero czuć ruchy. A w pierwszej ciąży to już w ogóle późno się czuje

201703012752.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) witam się w 11 tygodniu :)
    I przyznaję bez bicia, że mam stresa jak cholera.. do 16 to zeschizuję w pełni..

Dziunka lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 14 tygodniu i drugim trymestrze :D

kr0pka, Madera2000, Englein, m@rtynka, milagro, Tosia 1981, Mimi86 lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Englein Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Dzień dobry :) witam się w 11 tygodniu :)
    I przyznaję bez bicia, że mam stresa jak cholera.. do 16 to zeschizuję w pełni..
    Dasz rade, wiem co to jest bo schizuje od wczoraj a wizyta o 12....bylam spokojna, od wczoraj sie boje....

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam spokojna i nagle wdarł się strach, ale ja jutro dopiero :(

Powodzenia na wizytach dziewczyny!

• Nelus Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia! Kciuki zaciśniete!!!
    Ja w czwartek będę się cieszyć widokiem maluszka jeee

kark lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Athia Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :) powodzenia wszystkim wizytujacym dzisiaj ;)

Englein, Dziunka lubią tę wiadomość

8p3ougpj7oxrly5z.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od wczoraj się strasznie boję, a wizyta dopiero jutro o 14:00.

Najbardziej się martwię tym, że mi się objawy wyciszyły i mdłości od kilku dni nie mam...może to głupie, ale się boję że coś jest nie tak z maleństwem...i już nawet myślałam żeby iść na betę...ale w sumie co to da?!
    A pewnie część z Was wiele by dała za dzień bez mdłości... ;)

Chociaż z drugiej strony dziś rano stwierdziłam, że skoro nie mam mdłości, to może wreszcie jakiś perfum mogę użyć...ale pomimo, że mdłości nie ma, to węch mega wyostrzony i się teraz męczę wyperfumowana w pracy...ehhh :/

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty. <3

Dziunka lubi tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również witam się w 14tygodniu i II trymestrze! <3 <3

Powodzenia dziewczyny na wizytach! Bez nerwów bo na pewno będzie wszystko dobrze, a tylko maluszki stresujecie! <3

Klarcia ja ciągle nie mogę pojąć tego, że zanik objawów to źle dla ciąźy. Ciesz się kobieto :* przez kilka dni możesz czuć się dobrze, a potem znowu mdłości itd. Nie ma się czym martwić!!! :* a beta na tym etapie ciąży nic ci nie powie, jedynie się jeszcze bardziej zestresujesz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 08:57

MatyldaG, Englein, Klarcia, m@rtynka, Dziunka, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napewno wszystko będzie dobrze! Trzymam kciuki! Ja dziś idę do gina po l4 i pokazać wyniki prenatalnych jestem ciekawa czy będzie sam chciał podejrzeć maluszki :D mam nadzieje ze tak.
    Ja drugi trymest przywitalam soczystym beltem zaraz po wstaniu i rozwolnieniem :/ A to ponoć miesiąc miodowy ciąży? Zauważyłam u siebie też więcej kremowego śluzu po odstawieniu części luteiny. Wcześniej nie miałam praktycznie żadnych uplawow tylko susza.

Athia, Dziunka lubią tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Athia Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie zawsze znajdzie sie jakis powód do martwienia u mnie znikły plamienia ktore dosc długo trwały i tez troche panikuje ze cos moze byc nie tak a wizyte mam dopiero 22.09 ;/

8p3ougpj7oxrly5z.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Athia wrote:
    wiecie zawsze znajdzie sie jakis powód do martwienia u mnie znikły plamienia ktore dosc długo trwały i tez troche panikuje ze cos moze byc nie tak a wizyte mam dopiero 22.09 ;/
    Zanik plamien to myślę że powód do radości :)

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Athia Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Zanik plamien to myślę że powód do radości :)
    No wiem ale ja troszke panikuje bo zamiast tego mam lekkie bole brzucha i juz sobie wkreciłam za mocno .

8p3ougpj7oxrly5z.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Ja również witam się w 14tygodniu i II trymestrze! <3 <3

Powodzenia dziewczyny na wizytach! Bez nerwów bo na pewno będzie wszystko dobrze, a tylko maluszki stresujecie! <3

Klarcia ja ciągle nie mogę pojąć tego, że zanik objawów to źle dla ciąźy. Ciesz się kobieto :* przez kilka dni możesz czuć się dobrze, a potem znowu mdłości itd. Nie ma się czym martwić!!! :* a beta na tym etapie ciąży nic ci nie powie, jedynie się jeszcze bardziej zestresujesz :)

No widzisz a ja durna tak mam, że chyba wolałabym rzygać non stop, bo wtedy bym czuła że jestem w ciąży. A jeszcze na dodatek się naczytałam o obumarciu płodu i połączyłam to sobie z zanikiem objawów...i się teraz martwię... :/

Z drugiej strony ta "racjonalnie myśląca ja" ma świadomość, że około 10-11 tygodnia objawy mogą ustępować i to nic złego. I że powinnam się cieszyć, bo moja przyjaciółka kończy 6 miesiąc i nadal wymiotuje od czasu do czasu...ostatnio się nawet śmiałam, że wyrabia normy za nas obie.

Ale tak do końca nie potrafię sama siebie przekonać, że jest wszystko OK. Jutro się okaże. ;)

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ