X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Hej ;-) Życzę udanych wizyt.

Kurczę od paru dni nie mogę się wyspać :-\ nie dość, że nie mogę ułożyć się w dobrej pozycji to jeszcze mnie męczy mój pełny pęcherz. Jakbym normalnie wypiła na noc całą butelkę wody :-\ . Już chyba mogę się pożegnać z długim snem na najbliższy rok :-\ :-D
    Kochana zrobiłaś mój wpis :) :) Mam dokładnie to samo! Żadna pozycja nie jest odpowiednia, jest mi duszno, a zaraz prawie zamarzam. Sikam po kilka razy w nocy. Całe szczęście, że mój T zdaje sobie sprawę, że to nie do końca moja wina i nie marudzi ;)
    No i do tego dochodzi początek stresu przed piątkowym prenatalnym, więc jak się obudziłam o 5:30 to już było pospane :/

m@rtynka lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • unbelmished Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży z córką nie moglam jeść mięsa wedlin. Jadlam tylko kanapki z pomidorem i ogórkiem. Do polowy ciąży wcinalam ogórki pod każdą postacią. Każdy wrozyl chlopaka. Dopiero później zaczelam jeść slodycze i fast food a cole pilam litrami. I urodzila sie dziewczynka. Dodatkowo ciaze przechodzilam bez objawowo, cera wręcz mi wyladniala, zero wyprysków i trądziku. Gdyby nie brak okresu i rosnący brzuch to nie wiedzialabym ze jestem w ciąży. A teraz to jakas masakra. Jak patrzę na mieso to mnie odrzuca, malo jem bo nic mi nie wchodzi, ciągle jestem oslabiona i mam częste bole glowy, moja cera wygląda jak u nastolatki z poważnymi problemami. Zachcianek praktycznie nie ma i będzie chlopak. Także kazda ciaza jest inna i nie zawsze zachcianki sa równoznaczne z plcia dziecka. Znajoma w ciąży z synem jadla dużo slodkiego bo na to miala zachcianki

Fipsik lubi tę wiadomość

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Kark buraki to nie tylko wpływ na hemoglobinę. Mają wiele składników odżywczych. Z resztą na krew działają nieznacznie.

"Zachcianki" to też kwestia hormonów i własnej kontroli. Psychika też dużo działa.

Zabobonów na temat ciąży jest bardzo wiele. Kształt brzucha - przecież jądra u dziecka tyle zajmują, że brzuch musi być stożkowaty, a nie rozlany na boki ;)

Nie nosić korali, bo dziecko będzie owinięte pępowiną.

Nie jeść truskawek, bo będzie miało naczyniaki.

Wiele tego...

Tutaj są wypisane, niektóre śmieszne:

http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/ciaza/przebieg-ciazy/2011/25-ciazowych-przesadow.aspx

hahah niektórych nie znałam :D

to niestety moje ma już zagwarantowane wodogłowie, zeza, brak mądrości, zejście na złą drogę i położenie pośladkowe :P

Englein lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ciężarna się przestraszy i złapie za jakąś część ciała, np. twarz, głowę, rękę, to u noworodka powstanie w tym miejscu myszka - rodzaj znamienia.

Eeeej z tym się nie śmiejcie, bo na prawdę z mojego otoczenia jest sporo osób, gdzie to się sprawdziło. Nie koniecznie myszka, ale różnego rodzaju plamy. Wiadomo nie u wszystkich to się zdarza, ale serio przynajmniej 5 przypadków znam, gdzie coś takiego miało miejsce :P

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka jak mogłaś zrobić to dziecku? Oj, niedobra Ty :P

czirisz lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:

to niestety moje ma już zagwarantowane wodogłowie, zeza, brak mądrości, zejście na złą drogę i położenie pośladkowe :P
    U mnie kurna skończy jako alkoholik...

Fipsik, czirisz lubią tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz wrote:
    Jeśli ciężarna się przestraszy i złapie za jakąś część ciała, np. twarz, głowę, rękę, to u noworodka powstanie w tym miejscu myszka - rodzaj znamienia.

Eeeej z tym się nie śmiejcie, bo na prawdę z mojego otoczenia jest sporo osób, gdzie to się sprawdziło. Nie koniecznie myszka, ale różnego rodzaju plamy. Wiadomo nie u wszystkich to się zdarza, ale serio przynajmniej 5 przypadków znam, gdzie coś takiego miało miejsce :P

ja osobiście znam bardzo wielu alkoholików, a jakoś nie łączę tego z myciem naczyń ;)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czirisz pielęgniarka, która mi krem na betę pobierała akurat też uważa, że to jedno to prawda. Bo na dzień dobry kazała mi się nie stresować, nie słuchać przesądów i tego typu głupot ALE no, że w tym jednak coś jest i zeby sobie wyrobić odruch że jak się czegoś przestraszę, to ręce jak najdalej od siebie ;)
    Fakt, sama mam myszkę nad kolanem ale już nie pamiętam czy faktycznie matka się przestraszyła czy ot tak, aż z ciekawości zapytam :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie słuchać przesądów, ale tego jednego tak :D dobre :D

czirisz, borsuk, m@rtynka lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:

Kochana wodogłowie wg tych przesądów będzie miało każde dziecko, bo picie wody mineralnej w ciąży to mus. ;)

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama będąc ze mną w ciąży uderzyła się o łóżko szpitalne i o róg z okna. Od urodzenia mam dwa znamiona w tych miejsach i to nie jakieś małe niewidoczne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2016, 10:46

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Moja mama będąc ze mną w ciąży uderzyła się o łóżko szpitalne i o róg z okna. Od urodzenia mam dwa znamiona w tych miejsach i to nie jakieś małe niewidoczne...

a słyszałyście o tym, że to nie chodzi o to gdzie matka się uderzyła, przestraszyła czy teściowa dotknęła, tylko...

znamiona to są miejsca, od których umarło się w poprzednim wcieleniu. Ja mam na powiece, więc chyba umarłam od dziabnięcia się w oko tuszem do rzęs ;) Ewentualnie mam duży pieprzyk na tętnicy udowej ;)

czirisz, misia_, befra, Englein lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na łydce i pośladku to może ktoś mnie nożem zabił ?:D

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym pośladkiem to co innego pomyślałam :)

czirisz, m@rtynka lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Dziunka Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh dobre w tym roku prawie nie jadlam truskawek..dziecko bedzie mi wdzieczne:D :D
    Ja tez podchodze z dystansem do zachcianek u jednych sie sprawdza u innych nie..ja nie moge patrzec na mięso, zapach ogórków mnie odpycha i ogolnie raczej owocowa jestem i na slodkie mnie ciągnie..zupelnie odwrotnie jak przed ciążą..coś jest w tych zachciankach jak bedzie dziewczynka to moze uwierzę:)
    Ja dzis tez wizytuje na 16:20 ale staram sie nie myśleć zeby sobie nie klasc do glowy glupot..takze klarcia i kropka ode mnie macie lanie! Napewno wszystko jest dobrze..ja od 11tc tez mialam coraz mniej objawów i raczej sie cieszylam bo nadchodzą lepsze czasy dla nas widocznie poprostu..trzeba sie cieszyc..:)

Magdzia88, Athia, borsuk, Anita12 lubią tę wiadomość

f2w33e3kembcagk8.png
  • misia_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    a słyszałyście o tym, że to nie chodzi o to gdzie matka się uderzyła, przestraszyła czy teściowa dotknęła, tylko...

znamiona to są miejsca, od których umarło się w poprzednim wcieleniu. Ja mam na powiece, więc chyba umarłam od dziabnięcia się w oko tuszem do rzęs ;) Ewentualnie mam duży pieprzyk na tętnicy udowej ;)

o to jest dobre :D
    ciekawe na co ja zmarłam, bo mam całą twarz 'spieprzoną' :D oczywiście pieprzykami :P

borsuk lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wychodzi, ze i do moich pośladków ktoś się dobierał hahahaha

Wiadomo, że przesądy to wytłumaczenia na różne rzeczy, ale w tym momencie jeśli chodzi o ingerencje w ciało przy reakcji fizycznej i psychicznej to ja też wolę trzymać ręce z daleka. Nie zbadane są reakcje organizmu :D

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    o to jest dobre :D
    ciekawe na co ja zmarłam, bo mam całą twarz 'spieprzoną' :D oczywiście pieprzykami :P

Mój Ś.P. Tata mawiał o takich osobach, że opalały się przez sitko ;)

czirisz, misia_, borsuk lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możliwe nie zaprzeczam :P

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach ;)

Englein, Dziunka lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ