WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark kurcze ale wrzesien ;))))))))) goracy bardziej niz nasze cale tegoroczne lato ;))))
    To powodzenia...napewno miesiac szybko zleci ;)

kark lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Tosia, z jednej strony Ci zazdroszczę, że znasz już w 100% płeć, ale z drugiej strony współczuję stresu, zanim dostaliście wyniki :)

U mnie córka miała zawsze >150, a syn różnie, raz 130, a raz 170 :P

Anita, ja też pod koniec ciąży z synem miałam wizyty co 2 tygodnie i za każdym razem usg. Akurat u mnie zawsze ginka sprawdzała stan łożyska i przepływy, wody bardziej patrzyła ogólnie i mówiła, że dobra ilość :) Także chyba co gin to inny obyczaj :P
    No i akurat my na ostatnim usg, 6 dni przed cesarką, po raz pierwszy zobaczyliśmy buzię, także wg mnie fajnie jest mieć usg nawet na koniec, bo a nóż taka niespodzianka się trafi :D

Uff, u nas wrzesień gorący:
    syn ma jutro urodziny, impreza sobota i niedziela. We środę ginekolog. Tydzień później urodziny mojego chrześniaka, 14-stego urodziny mojego M, 19-tego endokrynolog, 21-wszego rocznica teściów, 27-mego imieniny Szwagra, 29-tego imieniny M. Uff, mam nadzieję, że przetrwam :)
    Ale wrzesień. Taki miesiąc to zleci ino mig:)

kark lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz wrote:
    Ja mam w LuxMed, ale też tylko 4 usg w pakiecie. Pierwszych tyg, potem w 12 tyg, połowkowe i gdzies w ostatnim miesiacu. Jak chodzę na wizyte do lekarza co miesiąc to tylko macanko i do położnej na rozmowy i po skierowania na badania. Tez wyobrażałam sobie zupełnie inaczej, że na kazdej wizycie robi się usg :/

Czirisz ja też mam LuxMed i generalnie na każdej wizycie mam USG. Jedyne czego nie ma to tych USG genetycznych.

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Dzień dobry! :) wczoraj miałam wizytę u lekarza. Niestety późna godzina nie pozwoliła na przeprowadzenie badania prenetalnego (za to w poniedziałek mam wejść bez kolejki :)) Mój kochany doktorek zrobił mi standardowy przegląd na fotelu i zaprosił do usg... Nie robił bardzo dokładnych pomiarów ale na jego oko wszystko jest na swoim miejscu. Nawet sobie zażartował, że Dzieć jest dobrze umięśniony :D rzeczywiście na usg wyglądał solidnie :D CRL 5,97cm, serduszko pyka z częstotliwością 170 uderzeń :) ja przeczuwam dziewuchę :) pstryknął dodatkowo zdj w 3d...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0dc4eef00b40.jpg
    Slodziak!
    Ale super prezent od gina :)

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Englein Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6254ee766b3.jpg

QUOTE=kr0pka]Englein co do zdjęć - wchodzisz na https://naforum.zapodaj.net wrzucasz tam foto, wybierasz rozmiar miniaturki i potem u nas wklejasz link ten ostatni: BBCode (do wstawienia na forum, wyświetla miniaturkę) :)[/QUOTE]
    Dziekuje, ciekawe czy sie uda....sto lat tego nie robilam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 13:13

kr0pka, anuschka, misia_, borsuk, Fipsik, Magdzia88, m@rtynka, kark, Marrtusia, milagro, Vaina, MatyldaG, fantasmagoriia, Athia, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

5fdazm9.png

• misia_ Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    befra od dzieciństwa mam mega intuicję... i od zawsze wiedziałam, że będę miała dziewczynkę i chłopca :) a bardzo często zdarza się że dziewczynki mają b.wysoką częstotliwość bicia serduszka (nie jest to reguła, ale pewien wskaźnik). Będzie dziewczynka... ja to po prostu wiem :)
    Tez obstawiam dziewczynkę,bo wydaje mi sie że trzyma nogę na nogę, mała dama :D
    O ile to nie pepowina :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 14:43

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurra dziecko w przedszkolu, zaraz jadę po małą ale zamiast odpocząć sprzątanie. Wielkie pranie wszystkich misiów bo w końcu nie marudzi, że ona teraz już natychmiast musi się pobawić. No i lato do nas przyszło :)

borsuk lubi tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jakoś wewnętrznie czuję, że CHOP ale mam nadzieję, że tym razem intuicja się myli ;)

co taka cisza dzisiaj? Ja chyba jak już odetchnęłam p wczoraj to jakoś wracam do żywych, czas mija nie wiadomo kiedy.. nie wiem jakim cudem jest już 15..

zrobiłam sobie wczoraj zapas zdrowych batoników, dziś wypatrzyłam jeszce że w rossmanie są jakieś fajne nowe i tanie, kupiłam po 1 sztuce, małz ma odebrać zamówienie, nie mogę się doczekać żeby spróbować :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od dwóch dni mi się bardzo odbija. Ma któraś tak? Bo świruję.

taka_ja lubi tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna ja tak miałam pomiędzy mdłościami. Obijało mi się gorzej niż stary facet, albo jakbym litry gazowanego piła. :)

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wewnętrzne przeczucie ze bedzie chłopak a zawsze mi się córka marzyła jako pierwsza:)

hchy43r8kkymthav.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mam co kilka dni :)

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to nam bardzo yntelygentne pomysły czasami.. wczoraj jak siè obudzilam o polnocy to stwierdziłam, że zjem sobie arbuza.. tiaaa.. arbuz w nocy i jeszcze w czasie ciąży to był zaprawdè genialny pomysł..

A drugi dzis.. obieranie grapefruita jak siè na ranè na palcu tez jest inteligentne.. powinnam siè nazywac Sierotka Marysia

MatyldaG, Englein lubią tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    A tak w ogole to nam bardzo yntelygentne pomysły czasami.. wczoraj jak siè obudzilam o polnocy to stwierdziłam, że zjem sobie arbuza.. tiaaa.. arbuz w nocy i jeszcze w czasie ciąży to był zaprawdè genialny pomysł..

A drugi dzis.. obieranie grapefruita jak siè na ranè na palcu tez jest inteligentne.. powinnam siè nazywac Sierotka Marysia
    hehe ja moge arbuza o kazdej porze dnia i nocy :)

ja mam urwanie dupy dzis niby l4 a mam tyle spraw do pozamykania w firmie ze masakra i jeszcze przeciez poczatek miesiaca, czuje sie jakbym z 15 godzin ciagiem zrobila :/

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• misia_ Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym wolała pierwsza dziewuszke ale przeczucia na chłopa ;) całe życie byłam przekonana że będę mieć syna jakaś taka intuicja
    nawet w snach zawsze był synek, a teraz odkąd w ciąży jestem to coraz częściej myślę o dziewczynce :) może to znak żeby odrazu drugie robić :p

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ❤ Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:
    – Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?
    – Spomiędzy wielu ANIOŁÓW wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.
    – Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?
    – Twój ANIOŁ będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.
    – A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?
    – Twój ANIOŁ powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpliwością i troską będzie uczył Cię mówić.
    – A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?
    – Twój ANIOŁ złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.
    – Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?

– Twój anioł będzie cię chronić, nawet, jeśli miałby ryzykować własnym życiem.
    – Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.
    – Twój ANIOŁ będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.
    W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:
    – O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego ANIOŁA.
    – Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: „MAMUSIU”.

kr0pka, misia_, m@rtynka, Marrtusia, Marynia991 lubią tę wiadomość

5fdazm9.png

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane mam pytanko do mamusiek z dzieciaczkami wymagajacymi jeszcze od czasu do czasu wziacia na ręce. Od dwoch dni mam pod opieka na 4 godziny dziennie 14 miesiecznego chłopca, raczej go nie nosze bo sam sobie drepta ale zdarza mi sie go podniesc czy zniesc po schodach. Mama mnie dzis nastraszyla ze nie powinnam go w ogole nosic no i sie zestresowalam... Nosicie na rekach swoje dzieci?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 15:38

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • unbelmished Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nosze ciągle, ale muszemposadzic na ubikacje, wsadzić do samochodu, czasem ja podniose aby sie przytulic. Wiadomo nie przesadzajmy z noszeniem ale tez nie popadajmy ze skrajności w skrajnosc. Przecież zakupy nosimy itp wiec jak raz na jakiś czas podniesiemy malucha to tragedii nie będzie, chyba ze jest calkowity zakaz od lekarza.

Fipsik lubi tę wiadomość

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Hej Kochane mam pytanko do mamusiek z dzieciaczkami wymagajacymi jeszcze od czasu do czasu wziacia na ręce. Od dwoch dni mam pod opieka na 4 godziny dziennie 14 miesiecznego chłopca, raczej go nie nosze bo sam sobie drepta ale zdarza mi sie go podniesc czy zniesc po schodach. Mama mnie dzis nastraszyla ze nie powinnam go w ogole nosic no i sie zestresowalam... Nosicie na rekach swoje dzieci?
    Ja czasem też biorę moją na ręce (11kg) ale bardzo tego unikam. Zaraz mam boleści w brzuchu. Lepiej nie dźwigać moim zdaniem.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina moje dziecko waży 16 kg. Na początku bardzo uważałam żeby go nie nosić ale teraz z czasem zdarza mi się coraz częściej. Skoro nic mi się nie dzieje i jest ok to nie widzę sensu żeby przesadzać.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ