MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Matylda i Martusia u mnie tez nie lepiej z tymi mdłościami ;/ Jakoś specjalnie nie chcą ustąpić i jeszcze coraz czesciej mnie głowa boli. Tak sie zastanawiam moze to luteina wzmacnia te dolegliwości ?
Znam osoby, ktore do 5 miesiaca sie meczyły z mdłościami. Mam nadzieje , ze nie bedziemy tymi szczesciarami
Kciukasy za dziesiejsze wizytkiTosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
fantasmagoriia wrote:
borsuk- ja też mam prenatalne w piatek. o 7 rano :)i muszę iść sama, bo mąż się nie może urwać z pracystrasznie się denerwuję.. jak coś będzie nie tak to ja będę się nakręcać, a on zachowałby spokój..
Rozumiem Twój stres całkowicie. I wiem, że nie da się uspokoićSama zaczynam się nakręcać, a jeszcze tyyyyle czasu przede mną!
Kochana będę czekała z rana na radosne wieści od CiebieBądź dzielna :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 10:09
-
Dzień dobry kobietki
wreszcie się doczekałam wyników NIFTY
kariotyp prawidłowy płeć męska
Magdzia88, kr0pka, Czarnuszka, anuschka, Athia, MatyldaG, Angie 232, Vaina, befra, borsuk, Englein, Anita12, Crisperss, Marrtusia, julllla, Marynia991, milagro, chloet, czirisz, Mimi86, Fipsik, m@rtynka, kark, misia_, Marpati, taka_ja, jenny88, fantasmagoriia lubią tę wiadomość
-
Tosia super! dobrze, że wszystko OK!
Tosia 1981 lubi tę wiadomość
-
U mnie mdłości minęły z czego się bardzo cieszę
W końcu mogę normalnie funkcjonować, a od poniedziałku zaczynam szkołę. Jedynie teraz na co mogę narzekać to bóle głowy...
Tosia super wiadomość!!Tosia 1981, Anita12 lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Czarnuszka wrote:Tosia to cydowna wiadomosc
I znasz juz płeć na 100
ale mój mąż jeszcze do dziś się łudził że była to pępowina albo coś innego
Czarnuszka, kark, jenny88 lubią tę wiadomość
-
Tosia piękne wiadomości
Milagro ja mam już praktycznie odstawiona luteine a przynajmniej zmniejszona o 3/4 i nic się nie zmieniaTosia 1981 lubi tę wiadomość
-
befra od dzieciństwa mam mega intuicję... i od zawsze wiedziałam, że będę miała dziewczynkę i chłopca
a bardzo często zdarza się że dziewczynki mają b.wysoką częstotliwość bicia serduszka (nie jest to reguła, ale pewien wskaźnik). Będzie dziewczynka... ja to po prostu wiem
Misia wg usg to 11t5d a z OM 12t1d. Każdy sprzęt ma widocznie inne wytyczne... u mnie by się to zgadzało, że ciąża o 3 dni młodsza bo mam cykle 31 dniowe.czirisz, misia_, Englein lubią tę wiadomość
-
Crisperss wrote:Dzień dobry!
wczoraj miałam wizytę u lekarza. Niestety późna godzina nie pozwoliła na przeprowadzenie badania prenetalnego (za to w poniedziałek mam wejść bez kolejki
) Mój kochany doktorek zrobił mi standardowy przegląd na fotelu i zaprosił do usg... Nie robił bardzo dokładnych pomiarów ale na jego oko wszystko jest na swoim miejscu. Nawet sobie zażartował, że Dzieć jest dobrze umięśniony
rzeczywiście na usg wyglądał solidnie
CRL 5,97cm, serduszko pyka z częstotliwością 170 uderzeń
ja przeczuwam dziewuchę
pstryknął dodatkowo zdj w 3d...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0dc4eef00b40.jpg
jejku ale tu super wygląda....Dominik
-
Crisperss wrote:befra od dzieciństwa mam mega intuicję... i od zawsze wiedziałam, że będę miała dziewczynkę i chłopca
a bardzo często zdarza się że dziewczynki mają b.wysoką częstotliwość bicia serduszka (nie jest to reguła, ale pewien wskaźnik). Będzie dziewczynka... ja to po prostu wiem
Chciałabym taka intuicję jak Ty. Ja mam synka któremu serduszko biło ponad 160 a temu maleństwu zawsze ponad 170 więc jestem ciekawa czy taka różnica wystarczy na dziewczynkę. Wolę się nie wkręcać, ale fajnie by było. Mam nadzieję że na następnej wizycie się dowiem
-
hej ja mam nablizsza wizyte- genetyczne 14 wrzesnia a potem normalna wizyte 19 wrzesnia i juz nie moge sie doczekac . bede w 12t 4 dniu wiec moze poznam tez płec
bardzo bym chciała:) Marzy mi sie synek ale nigdy nie wiadomo
dziewczyny super fotki i piekne maluszki! Gratulacje! -
nick nieaktualnyTosia, z jednej strony Ci zazdroszczę, że znasz już w 100% płeć, ale z drugiej strony współczuję stresu, zanim dostaliście wyniki
U mnie córka miała zawsze >150, a syn różnie, raz 130, a raz 170
Anita, ja też pod koniec ciąży z synem miałam wizyty co 2 tygodnie i za każdym razem usg. Akurat u mnie zawsze ginka sprawdzała stan łożyska i przepływy, wody bardziej patrzyła ogólnie i mówiła, że dobra ilośćTakże chyba co gin to inny obyczaj
No i akurat my na ostatnim usg, 6 dni przed cesarką, po raz pierwszy zobaczyliśmy buzię, także wg mnie fajnie jest mieć usg nawet na koniec, bo a nóż taka niespodzianka się trafi
Uff, u nas wrzesień gorący:
syn ma jutro urodziny, impreza sobota i niedziela. We środę ginekolog. Tydzień później urodziny mojego chrześniaka, 14-stego urodziny mojego M, 19-tego endokrynolog, 21-wszego rocznica teściów, 27-mego imieniny Szwagra, 29-tego imieniny M. Uff, mam nadzieję, że przetrwamAnita12 lubi tę wiadomość