WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mąż zarobił pierwszego baaardzo delikatnego kopniaka XD
    Nie sądziłam, że poczuje, bo to jeszcze takie leciutkie puk puki są, ale po jego bananie na twarzy wiem, że czuł :P

Ja odkąd wiem, że nie ma krwiaków to raz za czas podnoszę syna, ale on waży 10kg :) Córki 20kg już od 3 lat nie podnoszę, trzeba szanować swoje kręgosłupy :D

Paolina91, m@rtynka, kr0pka, Nelus lubią tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia nie dogodzisz ludziom..

parę pytają zawsze - kiedy ślub?
    zaraz po ślubie - kiedy dziecko?
    jak jest jedno dziecko - kiedy drugie? musi być parka
    dwójka dzieci tej samej płci - kiedy trzecie innej płci?
    trójka dzieci i więcej - patologia, nie potrafią się zabezpieczać?

kr0pka, Englein, Marrtusia, Vaina, Anita12, Nelus, Mimi86 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia, u nas na odwrót, jak miałam jedno i mówiłam, że marzy mi się trójka to słyszałam, że jedno nam wystarczy... I weź tu bądź mądra :P

Marrtusia lubi tę wiadomość

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark WOW juz czujesz ruchy! Ale super!!! Łożysko masz pewnie na wewnetrznej ścianie?

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwa razy czułam ruchy. Od tamtej pory nie czuję. Teraz się zastanawiam czy to faktycznie były ruchy, jednak moja intuicja mówi mi, że tak :) ja mam łożysko na tylnej ściance.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Marrtusia nie dogodzisz ludziom..

parę pytają zawsze - kiedy ślub?
    zaraz po ślubie - kiedy dziecko?
    jak jest jedno dziecko - kiedy drugie? musi być parka
    dwójka dzieci tej samej płci - kiedy trzecie innej płci?
    trójka dzieci i więcej - patologia, nie potrafią się zabezpieczać?

Dokładnie tak.. strasznie to irytujące czasem,,

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, na tylnej :)
    Ale bratowa jest teraz też w drugiej ciąży, łożysko też z tyłu, jest 3 tygodnie przede mną i nadal nie czuje ruchów, więc spokojnie ;)

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jak się dowiedział, że jestem w ciąży to liczył na to że udało mu się ustrzelić bliźniaki. Po wyjściu od lekarza z początku pytał czy faktycznie tylko jedno :-D . Później usłyszałam "Kochanie nie martw się i tak będziemy mieć trójkę dzieci" wyobraźcie sobie moją minę jak to usłyszałam. Tym bardziej, że chyba na trzecie dziecko to mi sił braknie :-D :-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się wydaje, że też raz wieczorem, jak położyłam się spać poczułam lekki ruch. Akurat byłam skupiona na czymś innym i zanim zakodowałam, że coś się dzieje, przeszło. Ale tak jak pisałyście wcześniej - to tak unikalne uczucie, że nie sposób pomylić go z ruchem jeli. (Mam nadzieję) :D

Łożysko na tylnej ścianie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 20:34

rqkqj11.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam w końcu placki ziemniaczane (co prawda raptem kilka bo z resztki ziemniaków) ale chodziły za mną już ze 2 tyg tylko standardowo się zebrać nie mogłam.. gdyby mi dziś koleżanka w pracy smaka nie zrobiła to znowu przeleżałabym popołudnie na kanapie jak warzywko a tak to jeszcze nawet kuchnie ogarnęłam, żem z siebie dumna ;)

Ps. My raczej też jedno planujemy. Na obecną sytuację finansową dwójki to ja nie widzę więc ten tego.. jakby coś się poprawiło to kto wie :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • milagro Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie to uczucie te ruchy ? Ja dzis miałam jakies dziwne łaskotki takie "bąbelki" w dole brzucha. Ale to chyba za wczesnie na ruchy jak na pierwszą ciąze? W drugiej podobno szybciej sie czuje.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Placki ziemniaczane!!! Tydzień czasu za mną chodzą... W końcu muszę zrobić. Takie pyszne

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski przeglądam sobie z nudy allegro a tam tyle pięknych tuniczek w sumie nie są to typowe ciążówki ale ja juz w głowie widze jak by wyglądały z brzuszkiem i znowu nie moge sie doczekać owego brzuszka... Patrzcieeee...

http://allegro.pl/tunika-bluzka-asymetryczna-z-dluzszym-tylem-317-rm-i6022876863.html

http://allegro.pl/m789-bawelniana-bluzka-tunika-falbanka-i6090694711.html

http://allegro.pl/m707-asymetryczna-tunika-dekolt-plecy-i6030327377.html

http://allegro.pl/sweter-sweterek-tunika-kaptur-kolnierz-kieszen-553-i4847029358.html

anuschka lubi tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 1 września 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Dziewczyny, od dwóch dni mi się bardzo odbija. Ma któraś tak? Bo świruję.

Mialam zacytowac a polubilam...

Balladyna ja mam tak caly czas! Moje dziecie i prawie maz sie smieja ze polknelam zabe :-)

p19uskjoy20ehkws.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko w najlepszym porządku, wiecej i zdj to jutro, bo dziś aktywny dzień i padam. Jestesmy mega szczesliwi! A ja luz na maxa w tej chwili nie ocenione to odetchniecie ulgi.

MatyldaG, Anita12, m@rtynka, Englein, Klarcia, milagro, anuschka, misia_, Magdzia88, kr0pka, Tosia 1981, Marynia991, Mimi86 lubią tę wiadomość

• tinaa22 Koleżanka

Wysłany: 1 września 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    ja już po badaniach, ale do tej pory nie wiem czy bardziej jestem wkurzona czy załamana. Poszłam do mojego gina, ochrzaniła mnie że to ostatni moment na usg i kazała pójść do drugiego żeby zrobił usg. Oczekałam się pod gabinetem 3 godziny i dowiedziałam się, że termin porodu na 22 marca ale dziecko jest za male, ma 42mm, oczywiście od razu się przestraszyłam że może to zły znak, potem jeszcze zmierzyła tętno maleństwa i wyszło 170, powiedziała że w tym tyg ciąży powinno być ok 140. Jestem umowiona na 13 września na to genetyczne ale nie wiem jak ja tyle wytrzymam :/

0d1yskjo7vuchg9e.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Laski przeglądam sobie z nudy allegro a tam tyle pięknych tuniczek w sumie nie są to typowe ciążówki ale ja juz w głowie widze jak by wyglądały z brzuszkiem i znowu nie moge sie doczekać owego brzuszka... Patrzcieeee...

http://allegro.pl/tunika-bluzka-asymetryczna-z-dluzszym-tylem-317-rm-i6022876863.html

http://allegro.pl/m789-bawelniana-bluzka-tunika-falbanka-i6090694711.html

http://allegro.pl/m707-asymetryczna-tunika-dekolt-plecy-i6030327377.html

http://allegro.pl/sweter-sweterek-tunika-kaptur-kolnierz-kieszen-553-i4847029358.html

Ta pierwsza jak będzie duży brzuch to będzie spod niej wystawał ;) taka ciut krótka się wydaje na brzuszek ciążowy. Za mną chodzą koronkowe, ażurowe ale żadna z allegro mi się nie podoba :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    A jakie to uczucie te ruchy ? Ja dzis miałam jakies dziwne łaskotki takie "bąbelki" w dole brzucha. Ale to chyba za wczesnie na ruchy jak na pierwszą ciąze? W drugiej podobno szybciej sie czuje.

ja też jestem w pierwszej ciąży. poczułam hmm, takie "puknięcie", dotknięcie od środka, nie wiem jak to opisać :D

rqkqj11.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tinaa22 wrote:
    Dziewczyny,
    ja już po badaniach, ale do tej pory nie wiem czy bardziej jestem wkurzona czy załamana. Poszłam do mojego gina, ochrzaniła mnie że to ostatni moment na usg i kazała pójść do drugiego żeby zrobił usg. Oczekałam się pod gabinetem 3 godziny i dowiedziałam się, że termin porodu na 22 marca ale dziecko jest za male, ma 42mm, oczywiście od razu się przestraszyłam że może to zły znak, potem jeszcze zmierzyła tętno maleństwa i wyszło 170, powiedziała że w tym tyg ciąży powinno być ok 140. Jestem umowiona na 13 września na to genetyczne ale nie wiem jak ja tyle wytrzymam :/

jeżeli dzieciątko jest mniejsze, to możliwe że ciąża młodsza niż z miesiączki. Nie mogą wtedy patrzeć na normy pulsu dla terminu z miesiączki, tylko z usg. Norma dla 14 tygodnia to 110-160 , więc jeśli jesteś w 13 tygodniu to górna granica , nie żadne bardzo podwyższone. Poczekaj do prenatalnych, napewno już puls spadnie troszkę i dziecię urośnie.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik no ja tu poki co mysle o malutkiej kuleczce ni od razu o takim duuuzym brzucholu ;P Haha. No i bluzeczki jak najbardziej na po ciazy. Z reszta to tak na pierwszy rzut oka mi sie spodobaly jak by przyszlo do kupowania to bym pewnie zaczela marudzic i przebierac...

Fipsik lubi tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ