MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a ja nie mogę pojąć jak można czuć ruchy w brzuchu przed 16 tygodniem. Nie dociera do mnie bo do 12 tygodnia dno macicy jest pod spojeniem łonowym a dopiero w 16 tygodniu dwa palce nad spojeniem. Więc jak to możliwe by czuć w brzuchu ruchy jak macica jest tak nisko? Ponadto dzidzia ma kilka centymetrów dopiero (7,
i dzieli ją od brzucha kilka warstw. Kompletnie mi się to nie zgadza.
Przyznam, że sama czuję przeróżne rzeczy i nieraz faktycznie jakby inne , nietypowe mam odczucia jakby to był już maluszek ale rozsądek nie pozwala mi w to uwierzyćmyślę, że to jelita.
Macie na to jakieś wytłumaczenie, bo może ja się mylę, może jestem w błędzie:/Fipsik lubi tę wiadomość
-
tinaa22 wrote:Dziewczyny,
ja już po badaniach, ale do tej pory nie wiem czy bardziej jestem wkurzona czy załamana. Poszłam do mojego gina, ochrzaniła mnie że to ostatni moment na usg i kazała pójść do drugiego żeby zrobił usg. Oczekałam się pod gabinetem 3 godziny i dowiedziałam się, że termin porodu na 22 marca ale dziecko jest za male, ma 42mm, oczywiście od razu się przestraszyłam że może to zły znak, potem jeszcze zmierzyła tętno maleństwa i wyszło 170, powiedziała że w tym tyg ciąży powinno być ok 140. Jestem umowiona na 13 września na to genetyczne ale nie wiem jak ja tyle wytrzymamWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 21:15
Fipsik lubi tę wiadomość
-
Paolina91 wrote:Laski przeglądam sobie z nudy allegro a tam tyle pięknych tuniczek w sumie nie są to typowe ciążówki ale ja juz w głowie widze jak by wyglądały z brzuszkiem i znowu nie moge sie doczekać owego brzuszka... Patrzcieeee...
http://allegro.pl/tunika-bluzka-asymetryczna-z-dluzszym-tylem-317-rm-i6022876863.html
http://allegro.pl/m789-bawelniana-bluzka-tunika-falbanka-i6090694711.html
http://allegro.pl/m707-asymetryczna-tunika-dekolt-plecy-i6030327377.html
http://allegro.pl/sweter-sweterek-tunika-kaptur-kolnierz-kieszen-553-i4847029358.html
Podoba mi się ta z pierwszego linku jednak odstrasza jej skład - Skład: 70 % wiskoza, 30% poliester, W ciąży najlepiej chodzić w bawełnianych rzeczach. Gdyby była bawełniana i gdybym brzuszek miała w lecie to bym coś podobnego mogła zakupić ale nasze brzuszki będą widoczne w zimie więc tunika nie na tą porę roku. Pozostałe tuniki to zdecydowanie nie mój fason, z brzuchem i w tych rozkloszowanych fasonach wyglądałabym jak balonAle do każdej pasuje coś innego. Ja lubie proste sukienki i tuniki, nawet takie bardziej dopasowane no i koniecznie bawełniane.
-
Dla nas na zimę to ponczo wystarczy :p
Fipsik, Paolina91 lubią tę wiadomość
-
Ja jestem taki zmarzluch ze pewnie będę nosić ponczo a na to jeszcze kurtka a dziś już pralam czapki i szaliki na zimę :p
-
Tina22 mi też lekarz mówił, że norma to 180 na moich prenatalnych.
Co do ruchów dziecka to ja chyba jeszcze nie czuję, ale dziecko jest bynajmniej wyżej. Ja słuchałam wczoraj dopplerem serduszka to 3 cm niżej niż mam pępek. I tylko tak wysko udało mi się znaleźć. A myślałam że jest niżej, bo z córką tak nisko szukałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 21:29
-
Oj mi się też marzy piękna polska złota jesień. Nie jakaś zimna parszywa plucha
Balladyna ja ciągnięcue w pachwinach pierwszy raz poczułam wczoraj, aż się zdziwiłam, dzś się powtorzylo -
kark wrote:Właśnie mąż zarobił pierwszego baaardzo delikatnego kopniaka
Nie sądziłam, że poczuje, bo to jeszcze takie leciutkie puk puki są, ale po jego bananie na twarzy wiem, że czuł
Ja odkąd wiem, że nie ma krwiaków to raz za czas podnoszę syna, ale on waży 10kgCórki 20kg już od 3 lat nie podnoszę, trzeba szanować swoje kręgosłupy
Super!
Dzieki tobie wiem że to nie są moje urojenia tylko faktycznie ruchy dziecka. Koleżanka jest w 23tyg i czuje dopiero od 2 tyg i mi nie wierzy że ja już. Ale zawsze jak się położę wieczorem do łóżka to czuję to samo szmeranie !!!kark lubi tę wiadomość
-
m@rtynka wrote:Tina22 mi też lekarz mówił, że norma to 180 na moich prenatalnych.
Co do ruchów dziecka to ja chyba jeszcze nie czuję, ale dziecko jest bynajmniej wyżej. Ja słuchałam wczoraj dopplerem serduszka to 3 cm niżej niż mam pępek. I tylko tak wysko udało mi się znaleźć. A myślałam że jest niżej, bo z córką tak nisko szukałam.
Oooo to wysoko! Ja czuję ruchy i znajduje serduszko zdecydowanie poniżej pępka jak szukalam wyżej to tylko swój puls mi wykrylo -
tinaa22 wrote:Dziewczyny,
ja już po badaniach, ale do tej pory nie wiem czy bardziej jestem wkurzona czy załamana. Poszłam do mojego gina, ochrzaniła mnie że to ostatni moment na usg i kazała pójść do drugiego żeby zrobił usg. Oczekałam się pod gabinetem 3 godziny i dowiedziałam się, że termin porodu na 22 marca ale dziecko jest za male, ma 42mm, oczywiście od razu się przestraszyłam że może to zły znak, potem jeszcze zmierzyła tętno maleństwa i wyszło 170, powiedziała że w tym tyg ciąży powinno być ok 140. Jestem umowiona na 13 września na to genetyczne ale nie wiem jak ja tyle wytrzymam
-
Anita12 wrote:Moja to taki łobuz, że muszę ją nosić, gdy mi ucieka na przykład po podwórku żeby nie iść do domu. Wtedy nie mam wyjścia bo sama na nóżkach nie przyjedzie.
Skąd ja to znam. Moja mi wszędzie ucieka, nie słucha i nie reaguje gdy ja wołam! Muszę ją gonić i też nie raz na rekach do domu zanieść bo inaczej usiądzie na środku chodnika i będzie wyć. Dlatego ostatnio biorę wszędzie że sobą rowerek bo w wózku to już nawet nie chce wysiedziec 5 min
Chyba taki wiek...Anita12 lubi tę wiadomość
-
Anita12 wrote:Dziewczyny a ja nie mogę pojąć jak można czuć ruchy w brzuchu przed 16 tygodniem. Nie dociera do mnie bo do 12 tygodnia dno macicy jest pod spojeniem łonowym a dopiero w 16 tygodniu dwa palce nad spojeniem. Więc jak to możliwe by czuć w brzuchu ruchy jak macica jest tak nisko? Ponadto dzidzia ma kilka centymetrów dopiero (7,
i dzieli ją od brzucha kilka warstw. Kompletnie mi się to nie zgadza.
Przyznam, że sama czuję przeróżne rzeczy i nieraz faktycznie jakby inne , nietypowe mam odczucia jakby to był już maluszek ale rozsądek nie pozwala mi w to uwierzyćmyślę, że to jelita.
Macie na to jakieś wytłumaczenie, bo może ja się mylę, może jestem w błędzie:/
Zanim poczułam pierwsze ruchy w 14 tyg to mówiłam identycznie jak ty. Teraz jak leżę wieczorem i to czuje to śmieje się pocichu sama do siebie bo aż nie mogę uwierzyć. Dziecko jest bardzo nisko to fakt ale nie pod spojeniem lonowym tylko ok 5cm pod pepkiem, przynajmniej u mnie. Żeby mieć pewność że to kopniaczki to spr detektorem i tam właśnie było serduszko. Zawsze po lewej stronie.
Ah no i u mnie może pomaga fakt że rodzilam w tym roku roku i że to moja 4 ciaza... nie wiem. No i u mnie z daty ostatniej miesiączki to już 16t3d
W każdym razie ja nie każe wierzyć hehehe sama wystarczy że czuje lekarzowi nigdy bym nie powiedziała bo by myślał że zwariowalamWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2016, 21:53
chloet, m@rtynka, Anita12, kark lubią tę wiadomość
-
Ale też bym już chciała poczuć jakieś ruchy
ale wiem ze pewnie jeszcze parę dobrych tygodni musze wytrzymać
-
Paolina bardzo fajne te rzeczy! Wybieramy się na urodziny 1 października i tak pomyślałam, że zamiast sukienki może zamówię sobie taką tunikę
Tinaa nie przejmuj się. Lekarze czasami nie myślą co mówią... wszystko będzie dobrze
Za godzinę będzie Tż w domuale będzie miał niespodziankę z tym detektorem
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018