MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
kurwa mam brązową plamkę na wkładce.. małą ale jest.. nic innego niby się nie dzieje, nie boli.. ale teraz nie wiem co robić.. to sobie byłam spokojna po wizycie,, jeden dzien.. aaaaaaaaaaaaaaaa
Klarcia lubi tę wiadomość
-
kr0pka wrote:kurwa mam brązową plamkę na wkładce.. małą ale jest.. nic innego niby się nie dzieje, nie boli.. ale teraz nie wiem co robić.. to sobie byłam spokojna po wizycie,, jeden dzien.. aaaaaaaaaaaaaaaa
Może więcej nie będzie. Domyślam się stresu. Ale może warto policzyć do 10 wziąć głęboki oddech. Musi być przecież dobrze.borsuk lubi tę wiadomość
-
kr0pka wrote:kurwa mam brązową plamkę na wkładce.. małą ale jest.. nic innego niby się nie dzieje, nie boli.. ale teraz nie wiem co robić.. to sobie byłam spokojna po wizycie,, jeden dzien.. aaaaaaaaaaaaaaaa
Trzymam kciuki aby była cisza :* -
-
Anita12 wrote:A co to jest ten parametr: NT, tak z ciekawości?
Anita12, czirisz lubią tę wiadomość
-
A my z mężem z okazji tego ze mamy drugi trymest i ze wszystko jest dobrze o ze juz nie pływam w luteinie wrócimy do delikatnego baraszkowania. Podobno dla dzieci orgazm to coś przyjemnego? :p
Musze znaleźć jakąś kamasutre dla ciężarnych :pczirisz, Ewa, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnita12 wrote:Dziewczyny a ja nie mogę pojąć jak można czuć ruchy w brzuchu przed 16 tygodniem. Nie dociera do mnie bo do 12 tygodnia dno macicy jest pod spojeniem łonowym a dopiero w 16 tygodniu dwa palce nad spojeniem. Więc jak to możliwe by czuć w brzuchu ruchy jak macica jest tak nisko? Ponadto dzidzia ma kilka centymetrów dopiero (7,
i dzieli ją od brzucha kilka warstw. Kompletnie mi się to nie zgadza.
To tak jakbym powiedziała, że nie mogę pojąć jak można nie czuć ruchów w 23tc, gdy macica jest grubo ponad pępkiem, a dziecko ma 25cm i waży 0,5kg! A dużo z nas dopiero wtedy zacznie czuć ruchy. I kompletnie mi się to nie zgadza.
Ja w pierwszej ciąży czułam w 16tc, teściowa też mnie wyśmiała, a jak mąż w 18tc już poczuł mocnego kopniaka i na usg ruchy zgadzały się z tym co czuję, to nikt się nie śmiał.
W drugiej czułam w 14tc, w 16tc mąż poczuł.
Teraz ruchy w 13/14tc, mąż poczuł w 15/16tc, z czego jak córka przyłożyła wczoraj rękę to powiedziała, że nic nie czuje
Wszystko zależy od powłoki brzusznej, tłuszczowej, wrażliwości kobiety itd.
Przecież w kółko mówią:
Każda kobieta jest inna, każdego dziecko jest inne, każda ciąża jest inna. I coś w tym jest.
Jeżeli to tak was drażni to nie będę więcej pisać o ruchachm@rtynka, Englein lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMatylda, dla mamy orgazm jest napewno 100000% lepszy niż nie ciążowy, więc i tak warto spróbować
Czirisz mi też ostatnio ginka tak zmierzyła malutką i się zastanawiam czy to ok. Bo wyszło jej 65.5mm, a potem się rozprostowała to jej już na oko przybyło i sama się zastanawiam czy mierzenie CRL jak ma główkę podkurczoną jest dobrze...?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 10:19
-
Kark myślę, że powinnyśmy pisać o wszystkim. Mnie nie drażnią takie rzeczy. Ja też wiem, że dziecko jest wyżej bo słuchałam dopplerem
tylko ja nie odczuwam jeszcze ruchów
piszmy wszystko, a przecież nie trzeba brać wszystkiego na serio
każdy jest inny, inaczej odczuwa stan ciazowy.
Anita12 lubi tę wiadomość
-
kark dokładnie. Każda z nas jest inna
Jak tak piszecie o tych ruchach to i mnie się już marzą
Czekam i się doszukuje, ale na razie bąbelki w brzuchu to zapowiedź tego co się będzie zaraz działo po tym co zjadłam
hihi Gazy mam niemiłosierne, ale teraz mam na kogo zwalić
hihi
kark lubi tę wiadomość
-
befra wrote:Czirisz spore to Twoje dzidzi. Gratulacje. Mamy prawie ten sam termin a moja kruszynka ma nie całe 4 cm przynajmniej tak było w poniedziałek. Może faktycznie dziewczynka i dlatego taka malutka
Wielkość dziecka nie jest zależna od płci, jestem tego najlepszym przykładem
A to, że widzicie wystające kulki , gdy dzieci mają już dobre 10cm to jak najbardziej mogą być oneNa początku to się wydaje straszne, jak jakiś obcy we własnym brzuchu, ale idzie się przyzwyczaić
czirisz lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNajlepiej jest, jak już są starsze i np wystaje takie spory kawał czegoś z brzucha
2 lata temu na plaży pamiętam jak moja kuzynka, która nie ma dzieci patrzy mi na brzuch i krzyknęła z przerażeniem "O Boże!", a tu syn poprostu chciał rozprostować nogi i stopę wypychał
Kurcze, mi się od 4 tygodni marzą placki ziemniaczane, ale jestem taki leń, że czekam aż ktoś zrobi to się wproszęNarazie robię bigos na 3 dni, żeby mieć czas piec i gotować na imprezkę.
chloet lubi tę wiadomość
-
kropka jesli mozesz sobie na to dzis pozwolic to... jakis kock, ksiazeczka/gazeta i dzis lez, wypoczywaj... pewnie tak jak dziewczyny napisaly, przeciazylas sie albo Twoj organizm wola o chwile wypoczynku, nic sie nie martw jak jedna plamka to o niczym jeszcze nie swiadczy
Anita12 lubi tę wiadomość
-
Kropka do łóżka i leżeć, odpocznij, będzie dobrze.
A jakiegoś seksu u Ciebie ostatnio nie było?? Ja taką kropkę miałam po... -
nick nieaktualnykark wrote:Czirisz mi też ostatnio ginka tak zmierzyła malutką i się zastanawiam czy to ok. Bo wyszło jej 65.5mm, a potem się rozprostowała to jej już na oko przybyło i sama się zastanawiam czy mierzenie CRL jak ma główkę podkurczoną jest dobrze...?
. Wiesz do kazdego pomiaru jest zdj, a wzrost i obecnie nie jest az tak ważny i granica tych kilkunastu mm przy wyprostowaniu nie powinno miec znaczenia wiekszego.
Moge wymienic z Toba placki na bigos hahahaha, robie dla męża dzis leczo z plackami, a od jakiegos czasu marzy mi sie zjesc bułkę zamoczona w bigosowym sosiekark lubi tę wiadomość
-
Ja dziś zwróciłam całe śniadanie : ((
Też się nie mogę doczekać ruchów, ale wiem że to już niedługo!Ja widziałam na żywo jak dziewczynie w drugiej ciąży w 13tc brzuch falował i edwietnie mały się wypychał
wszystko jest możliwe
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Powinniśmy pisać co nam sie dzieje w brzuszkach bo od tego jest ten wątek. A napisać komuś ze mu sie wydaje ze czuje ruchy to tak jakby napisać ze mu się wydaje że go głowa boli i wymyśla. Każda z nas wie najlepiej co czuje i nikt nie powinien nam do brzucha zagladac
Klarcia, misia_, m@rtynka lubią tę wiadomość