WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurwa mam brązową plamkę na wkładce.. małą ale jest.. nic innego niby się nie dzieje, nie boli.. ale teraz nie wiem co robić.. to sobie byłam spokojna po wizycie,, jeden dzien.. aaaaaaaaaaaaaaaa

Klarcia lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna niech szybko się kolejka kurczy :) No niestety niektórzy faceci tak mają... smutne...

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    kurwa mam brązową plamkę na wkładce.. małą ale jest.. nic innego niby się nie dzieje, nie boli.. ale teraz nie wiem co robić.. to sobie byłam spokojna po wizycie,, jeden dzien.. aaaaaaaaaaaaaaaa

Może więcej nie będzie. Domyślam się stresu. Ale może warto policzyć do 10 wziąć głęboki oddech. Musi być przecież dobrze.

borsuk lubi tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Nie wyobrażam sobie Twojego stresu, ale jeśli na tej jednej brązowej plamce się skończy to moim zdaniem nie ma się czym martwić.
    Trzymam kciuki aby była cisza :*

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Może się przeciążyłaś, coś dźwignęłaś ... poczekaj co będzie dalej i się oszczędzaj.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    A co to jest ten parametr: NT, tak z ciekawości?
    Przezierność karkowa

Anita12, czirisz lubią tę wiadomość

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z mężem z okazji tego ze mamy drugi trymest i ze wszystko jest dobrze o ze juz nie pływam w luteinie wrócimy do delikatnego baraszkowania. Podobno dla dzieci orgazm to coś przyjemnego? :p
    Musze znaleźć jakąś kamasutre dla ciężarnych :p

czirisz, Ewa, Mimi86 lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Dziewczyny a ja nie mogę pojąć jak można czuć ruchy w brzuchu przed 16 tygodniem. Nie dociera do mnie bo do 12 tygodnia dno macicy jest pod spojeniem łonowym a dopiero w 16 tygodniu dwa palce nad spojeniem. Więc jak to możliwe by czuć w brzuchu ruchy jak macica jest tak nisko? Ponadto dzidzia ma kilka centymetrów dopiero (7, 8) i dzieli ją od brzucha kilka warstw. Kompletnie mi się to nie zgadza.

To tak jakbym powiedziała, że nie mogę pojąć jak można nie czuć ruchów w 23tc, gdy macica jest grubo ponad pępkiem, a dziecko ma 25cm i waży 0,5kg! A dużo z nas dopiero wtedy zacznie czuć ruchy. I kompletnie mi się to nie zgadza.

Ja w pierwszej ciąży czułam w 16tc, teściowa też mnie wyśmiała, a jak mąż w 18tc już poczuł mocnego kopniaka i na usg ruchy zgadzały się z tym co czuję, to nikt się nie śmiał.
    W drugiej czułam w 14tc, w 16tc mąż poczuł.
    Teraz ruchy w 13/14tc, mąż poczuł w 15/16tc, z czego jak córka przyłożyła wczoraj rękę to powiedziała, że nic nie czuje ;)
    Wszystko zależy od powłoki brzusznej, tłuszczowej, wrażliwości kobiety itd.
    Przecież w kółko mówią:
    Każda kobieta jest inna, każdego dziecko jest inne, każda ciąża jest inna. I coś w tym jest.

Jeżeli to tak was drażni to nie będę więcej pisać o ruchach :/

m@rtynka, Englein lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda, dla mamy orgazm jest napewno 100000% lepszy niż nie ciążowy, więc i tak warto spróbować XD

Czirisz mi też ostatnio ginka tak zmierzyła malutką i się zastanawiam czy to ok. Bo wyszło jej 65.5mm, a potem się rozprostowała to jej już na oko przybyło i sama się zastanawiam czy mierzenie CRL jak ma główkę podkurczoną jest dobrze...?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 10:19

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark myślę, że powinnyśmy pisać o wszystkim. Mnie nie drażnią takie rzeczy. Ja też wiem, że dziecko jest wyżej bo słuchałam dopplerem :-) tylko ja nie odczuwam jeszcze ruchów :-) piszmy wszystko, a przecież nie trzeba brać wszystkiego na serio :-) każdy jest inny, inaczej odczuwa stan ciazowy.

Anita12 lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark dokładnie. Każda z nas jest inna :) Jak tak piszecie o tych ruchach to i mnie się już marzą :) :) Czekam i się doszukuje, ale na razie bąbelki w brzuchu to zapowiedź tego co się będzie zaraz działo po tym co zjadłam ;) hihi Gazy mam niemiłosierne, ale teraz mam na kogo zwalić ;) hihi

kark lubi tę wiadomość

mhsvj44jj2ebmsak.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zaraz szlag trafi, od dwóch godzin próbuję dodzwonić się do kliniki i umówić na prenatalne i albo zajęte, albo nikt nie odbiera....

WRRRR...

Matylda, a orgazm w ciąży polecam! Baaardzo! :D

MatyldaG lubi tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    befra wrote:
    Czirisz spore to Twoje dzidzi. Gratulacje. Mamy prawie ten sam termin a moja kruszynka ma nie całe 4 cm przynajmniej tak było w poniedziałek. Może faktycznie dziewczynka i dlatego taka malutka :-)

Wielkość dziecka nie jest zależna od płci, jestem tego najlepszym przykładem ;)

A to, że widzicie wystające kulki , gdy dzieci mają już dobre 10cm to jak najbardziej mogą być one :) Na początku to się wydaje straszne, jak jakiś obcy we własnym brzuchu, ale idzie się przyzwyczaić ;)

czirisz lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej jest, jak już są starsze i np wystaje takie spory kawał czegoś z brzucha :D
    2 lata temu na plaży pamiętam jak moja kuzynka, która nie ma dzieci patrzy mi na brzuch i krzyknęła z przerażeniem "O Boże!", a tu syn poprostu chciał rozprostować nogi i stopę wypychał :P

Kurcze, mi się od 4 tygodni marzą placki ziemniaczane, ale jestem taki leń, że czekam aż ktoś zrobi to się wproszę :D Narazie robię bigos na 3 dni, żeby mieć czas piec i gotować na imprezkę.

chloet lubi tę wiadomość

• coffee Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka jesli mozesz sobie na to dzis pozwolic to... jakis kock, ksiazeczka/gazeta i dzis lez, wypoczywaj... pewnie tak jak dziewczyny napisaly, przeciazylas sie albo Twoj organizm wola o chwile wypoczynku, nic sie nie martw jak jedna plamka to o niczym jeszcze nie swiadczy :)

Anita12 lubi tę wiadomość

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:

Kropka do łóżka i leżeć, odpocznij, będzie dobrze.
    A jakiegoś seksu u Ciebie ostatnio nie było?? Ja taką kropkę miałam po... ;)

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Czirisz mi też ostatnio ginka tak zmierzyła malutką i się zastanawiam czy to ok. Bo wyszło jej 65.5mm, a potem się rozprostowała to jej już na oko przybyło i sama się zastanawiam czy mierzenie CRL jak ma główkę podkurczoną jest dobrze...?
    Nie strasz, że moze byc jeszcze wieksze :D. Wiesz do kazdego pomiaru jest zdj, a wzrost i obecnie nie jest az tak ważny i granica tych kilkunastu mm przy wyprostowaniu nie powinno miec znaczenia wiekszego.

Moge wymienic z Toba placki na bigos hahahaha, robie dla męża dzis leczo z plackami, a od jakiegos czasu marzy mi sie zjesc bułkę zamoczona w bigosowym sosie :D

kark lubi tę wiadomość

• anuschka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zwróciłam całe śniadanie : ((

Też się nie mogę doczekać ruchów, ale wiem że to już niedługo! :) Ja widziałam na żywo jak dziewczynie w drugiej ciąży w 13tc brzuch falował i edwietnie mały się wypychał :D wszystko jest możliwe

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinniśmy pisać co nam sie dzieje w brzuszkach bo od tego jest ten wątek. A napisać komuś ze mu sie wydaje ze czuje ruchy to tak jakby napisać ze mu się wydaje że go głowa boli i wymyśla. Każda z nas wie najlepiej co czuje i nikt nie powinien nam do brzucha zagladac

Klarcia, misia_, m@rtynka lubią tę wiadomość

hchy43r8kkymthav.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jakoś nie odczuwam, żeby orgazm w ciąży był lepszy albo coś... chociaż ja osobiście czuję się bardziej atrakcyjnie - piersi wreszcie w odpowiednim rozmiarze :P hehe

czirisz lubi tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ