MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nelus wrote:Skąd ja to znam. Moja mi wszędzie ucieka, nie słucha i nie reaguje gdy ja wołam! Muszę ją gonić i też nie raz na rekach do domu zanieść bo inaczej usiądzie na środku chodnika i będzie wyć. Dlatego ostatnio biorę wszędzie że sobą rowerek bo w wózku to już nawet nie chce wysiedziec 5 min
Chyba taki wiek...
-
Nelus wrote:Zanim poczułam pierwsze ruchy w 14 tyg to mówiłam identycznie jak ty. Teraz jak leżę wieczorem i to czuje to śmieje się pocichu sama do siebie bo aż nie mogę uwierzyć. Dziecko jest bardzo nisko to fakt ale nie pod spojeniem lonowym tylko ok 5cm pod pepkiem, przynajmniej u mnie. Żeby mieć pewność że to kopniaczki to spr detektorem i tam właśnie było serduszko. Zawsze po lewej stronie.
Ah no i u mnie może pomaga fakt że rodzilam w tym roku roku i że to moja 4 ciaza... nie wiem. No i u mnie z daty ostatniej miesiączki to już 16t3d
W każdym razie ja nie każe wierzyć hehehe sama wystarczy że czuje lekarzowi nigdy bym nie powiedziała bo by myślał że zwariowalam
Do 12 tyg jest dno macicy pod spojeniem, później do 16 przemieszcza sie dwa palce nad.
-
Ruchy jak ruchy. Ale ja dopiero ostatnio miałam schize że widzę jak mi się nad spojeniem pod skórą coś przemieszcza
mam na dole napięty brzuch i jak przyłoże rękę to czuję wypukłosc a z boku taka kulke czuje zawsze i właśnie tam widziałam jak normalnie pod skórą mi się ta kulka przesuwa ... Chyba jestem psychiczna
To na stówe był jajnik gdzie by dziedzic tyle sił miał :pchloet, czirisz lubią tę wiadomość
-
misia_ wrote:Ruchy jak ruchy. Ale ja dopiero ostatnio miałam schize że widzę jak mi się nad spojeniem pod skórą coś przemieszcza
mam na dole napięty brzuch i jak przyłoże rękę to czuję wypukłosc a z boku taka kulke czuje zawsze i właśnie tam widziałam jak normalnie pod skórą mi się ta kulka przesuwa ... Chyba jestem psychiczna
To na stówe był jajnik gdzie by dziedzic tyle sił miał :p
creepy -
Haha... wczoraj się poczułam dziwnie w dole brzucha.. takie miziania, muśnięcia, drgania... myślę sobie mam urojenia. Ale gazy wykluczam.. jelitka mam już wyżej i inaczej się je czuje. Te "miźnięcia" takie dziwne, jak nigdy w życiu nie miałam. W momencie miziania/drgań patrzę tuż nad spojeniem łonowym a tam brzuch opada i unosi się. Ledno zauważalnie, ale jednak. Dziś pomyślałam, zajrzę na forum, dowiem się, że mam urojenia i będę mieć spokój.. a tu już widzę temat się kręci haha. Wyczytałam w jakimś artykule, że jeśli łożysko zlokalizowane jest na tylnej ścianie macicy to można czuć coś już w 15 tygodniu. Ja odczuwam te miziania wieczorem. No nie jestem przekonana sama co to właściwie jest.. ale dr robiąc mi USG dość wysoko jeździł głowicą co mnie nawet zaskoczyło. Maleństwo od główki do pupy ma w tym momencie już około 10 cm. Co o tym myślicie? haha...
czirisz lubi tę wiadomość
-
Już po usg. Bobek ruszał się jak szalony fikolki, ręce do góry, machal, wyginal się na wszystkie strony. To tak jest jak się wciągnie twixa przed wizytą haha
I ja już nie wiem jak mam liczyć termin porodu. Z 1 usg był dużo mniejszy więc termin mi się przesunął o 10 dni teraz już troche nadgonil. Jest gdzieś pomiędzy 1 usg a data według miesiączki. Waży już 104 gkr0pka, Anita12, m@rtynka, misia_, MatyldaG, Tosia 1981, czirisz, milagro, Vaina, kark, Czarnuszka, taka_ja, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Powiem wam że porównalam to zdj do livki zdj z 14 tyg i do zdj małego bohatera z 16 tyg i kazde inne. Teraz dziec ma taką dużą główkę hihi tutaj na zdj ma raczki do góry a nóżkami odbija się od ściany macicy. Po chwili zrobił fikolka i był do góry nogami. Fajnie było popatrzećWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 05:39
maggdax, kr0pka, Anita12, m@rtynka, misia_, MatyldaG, Englein, Magdzia88, anuschka, Tosia 1981, czirisz, milagro, Marynia991, Vaina, kark, Paolina91, Klarcia, Fipsik, Czarnuszka, Madera2000, taka_ja, Balladyna, Mimi86, AnnaE. lubią tę wiadomość
-
Ja mam dziś wizytę o 8.50 i pewnie na prenatalne się umowie.
U nas też mała marudzi, jęczy i próbuje wszystko wymusić płaczem. Ciężko jest nie powiem ale walczymy z tym zabierając np ukochanego misia. Brutalne ale nie można pozwolić sobie wejść na głowę.kr0pka, m@rtynka, borsuk lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuluję wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze!!
-
Nelus kawał ludzia
gratuluję wizyt i czekam dziś na tak samo dobre wieści od Was
Iii wkoncu dziś piątek weekendzikja też mam wizytę ale i fryzjera hyhy trzymajcie kciuki żebym się nie zheftala tam :p
anuschka, m@rtynka, Nelus, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny :)u nas piękne słońce, Tż już z psem na spacerze. Wczorajsza niespodzianka bardzo się podobała. Maluszek uciekał przed nami, ale jak już się znalazło to oby dwoje mieliśmy łzy w oczach
Anita12, Tosia 1981, kr0pka, MatyldaG, m@rtynka, Mimi86 lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Balladyna wrote:Ja się doppleruję codziennie i póki co cisza...
-
nick nieaktualnyDobra wracam do Was
dziecię spore jak na swój wiek doktorkowa mówi, że wyprzedza o prawie 2 tyg. Reszta wymiarów też nieco dalej niż obecny tydzień. Termin z usg wyszedł mi 11.03, ale będę się trzymać tego z OM czyli 17.03
Wielkość CRL to 5,56 cm
serduszko spadło z uderzeniami do 150 (miesiąc temu było 160)
NT: 1,6 mm.
Nic się nie odkleja, kręgi wszystkie są, nos będzie, ręce po pięć palców, nogi ma. Widzieliśmy mózg i to było strasznie dziwne
. Doktorkowa powiedziała wprost - takie Yeti trochę
- chociaż my oboje widzieliśmy tylko aliena
. Szyjka zamknięta 36 mm.
Nie chciało za bardzo pokazać kości udowej próbowaliśmy różne pozycje, a samo usg było przez brzuch. Nie powiem troszkę nacisk był i bałam się czy nie za mocno gniotą mi dziecko, ale chyba lekarz wie co robi
. Z niesamowitych momentów to było jak nam dziecię pomachało, normalnie jak z kreskówki coś nie realnego, a potem zakryło rączkami buzie.
Szkoda, że nie spytałam o łożysko, ale podejrzewam, że jak było by na przedniej ścianie to by powiedziała o tym.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ff0e050aa29.jpg
A i jeszcze: doktorkowa patrząc na jakaś tam plamkę przy kręgu stwierdziła, że dziecko żyje sobie dostatnie, w dobrobycie coś takiego. Niczego mu nie brakuje, co mnie zszokowało, bo przy ilości płynów jakie pije oraz jedzenia jakie jem to aż nie możliwe, żeby mu się tak powodziło
Kolejne usg za 2 miesiące dopiero połówkowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 08:44
kr0pka, MatyldaG, Magdzia88, milagro, m@rtynka, borsuk, Anita12, Tosia 1981, Nelus, kark, Vaina, Klarcia, Fipsik, misia_, taka_ja, fantasmagoriia, Mimi86, AnnaE. lubią tę wiadomość
-
fantasmagoriia czekam na info i fotkę
czirisz super wiadomości
Ja dziś idę na prenatalne na 15:30...wrrr... już mam stresa!! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrzeMatyldaG, Anita12, m@rtynka, anuschka lubią tę wiadomość