WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Skąd ja to znam. Moja mi wszędzie ucieka, nie słucha i nie reaguje gdy ja wołam! Muszę ją gonić i też nie raz na rekach do domu zanieść bo inaczej usiądzie na środku chodnika i będzie wyć. Dlatego ostatnio biorę wszędzie że sobą rowerek bo w wózku to już nawet nie chce wysiedziec 5 min
    Chyba taki wiek...
    Moja potrafi mi na środku przejścia dla pieszych usiąść, uklęknąć i szarpać się, krzyczeć. I co robić? A ponieważ mam chory kręgosłup, to kiedyś lekarz mi powiedział, że jak tak będzie robić to nie dźwigać tylko usiąść z boku i czekać aż jej przejdzie. Ale jak widać są takie sytuacje, że się tak nie da i dźwigać trzeba.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Zanim poczułam pierwsze ruchy w 14 tyg to mówiłam identycznie jak ty. Teraz jak leżę wieczorem i to czuje to śmieje się pocichu sama do siebie bo aż nie mogę uwierzyć. Dziecko jest bardzo nisko to fakt ale nie pod spojeniem lonowym tylko ok 5cm pod pepkiem, przynajmniej u mnie. Żeby mieć pewność że to kopniaczki to spr detektorem i tam właśnie było serduszko. Zawsze po lewej stronie.
    Ah no i u mnie może pomaga fakt że rodzilam w tym roku roku i że to moja 4 ciaza... nie wiem. No i u mnie z daty ostatniej miesiączki to już 16t3d
    W każdym razie ja nie każe wierzyć hehehe sama wystarczy że czuje lekarzowi nigdy bym nie powiedziała bo by myślał że zwariowalam
    5 cm pod ppępkiem to by było dwa nad spojeniem. Czyli wszystko się zgadza razem z tym 16 tygodniem u Ciebie.:)
    Do 12 tyg jest dno macicy pod spojeniem, później do 16 przemieszcza sie dwa palce nad.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Ale też bym już chciała poczuć jakieś ruchy :) ale wiem ze pewnie jeszcze parę dobrych tygodni musze wytrzymać
    Za to będziesz czuła podwójnie:) dopiero Ci dzieciaczki dokopią:))

MatyldaG lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 1 września 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruchy jak ruchy. Ale ja dopiero ostatnio miałam schize że widzę jak mi się nad spojeniem pod skórą coś przemieszcza :P mam na dole napięty brzuch i jak przyłoże rękę to czuję wypukłosc a z boku taka kulke czuje zawsze i właśnie tam widziałam jak normalnie pod skórą mi się ta kulka przesuwa ... Chyba jestem psychiczna :D
    To na stówe był jajnik gdzie by dziedzic tyle sił miał :p

chloet, czirisz lubią tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Ruchy jak ruchy. Ale ja dopiero ostatnio miałam schize że widzę jak mi się nad spojeniem pod skórą coś przemieszcza :P mam na dole napięty brzuch i jak przyłoże rękę to czuję wypukłosc a z boku taka kulke czuje zawsze i właśnie tam widziałam jak normalnie pod skórą mi się ta kulka przesuwa ... Chyba jestem psychiczna :D
    To na stówe był jajnik gdzie by dziedzic tyle sił miał :p

creepy :D

rqkqj11.png
  • AnnaE. Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha... wczoraj się poczułam dziwnie w dole brzucha.. takie miziania, muśnięcia, drgania... myślę sobie mam urojenia. Ale gazy wykluczam.. jelitka mam już wyżej i inaczej się je czuje. Te "miźnięcia" takie dziwne, jak nigdy w życiu nie miałam. W momencie miziania/drgań patrzę tuż nad spojeniem łonowym a tam brzuch opada i unosi się. Ledno zauważalnie, ale jednak. Dziś pomyślałam, zajrzę na forum, dowiem się, że mam urojenia i będę mieć spokój.. a tu już widzę temat się kręci haha. Wyczytałam w jakimś artykule, że jeśli łożysko zlokalizowane jest na tylnej ścianie macicy to można czuć coś już w 15 tygodniu. Ja odczuwam te miziania wieczorem. No nie jestem przekonana sama co to właściwie jest.. ale dr robiąc mi USG dość wysoko jeździł głowicą co mnie nawet zaskoczyło. Maleństwo od główki do pupy ma w tym momencie już około 10 cm. Co o tym myślicie? haha...

czirisz lubi tę wiadomość

36 lat, euthyrox 100
    2017 - syn 💙
    2019 - syn 💙
    Lipiec 2023 - córka 💖🫢
    preg.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po usg. Bobek ruszał się jak szalony fikolki, ręce do góry, machal, wyginal się na wszystkie strony. To tak jest jak się wciągnie twixa przed wizytą haha
    I ja już nie wiem jak mam liczyć termin porodu. Z 1 usg był dużo mniejszy więc termin mi się przesunął o 10 dni teraz już troche nadgonil. Jest gdzieś pomiędzy 1 usg a data według miesiączki. Waży już 104 g

kr0pka, Anita12, m@rtynka, misia_, MatyldaG, Tosia 1981, czirisz, milagro, Vaina, kark, Czarnuszka, taka_ja, Mimi86 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6004647_20160901_203430.jpg

Powiem wam że porównalam to zdj do livki zdj z 14 tyg i do zdj małego bohatera z 16 tyg i kazde inne. Teraz dziec ma taką dużą główkę hihi tutaj na zdj ma raczki do góry a nóżkami odbija się od ściany macicy. Po chwili zrobił fikolka i był do góry nogami. Fajnie było popatrzeć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 05:39

maggdax, kr0pka, Anita12, m@rtynka, misia_, MatyldaG, Englein, Magdzia88, anuschka, Tosia 1981, czirisz, milagro, Marynia991, Vaina, kark, Paolina91, Klarcia, Fipsik, Czarnuszka, Madera2000, taka_ja, Balladyna, Mimi86, AnnaE. lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś wizytę o 8.50 i pewnie na prenatalne się umowie.

U nas też mała marudzi, jęczy i próbuje wszystko wymusić płaczem. Ciężko jest nie powiem ale walczymy z tym zabierając np ukochanego misia. Brutalne ale nie można pozwolić sobie wejść na głowę.

kr0pka, m@rtynka, borsuk lubią tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze!!

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus kawał ludzia :) gratuluję wizyt i czekam dziś na tak samo dobre wieści od Was <3

Iii wkoncu dziś piątek weekendzik :) ja też mam wizytę ale i fryzjera hyhy trzymajcie kciuki żebym się nie zheftala tam :p

anuschka, m@rtynka, Nelus, Mimi86 lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• anuschka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)u nas piękne słońce, Tż już z psem na spacerze. Wczorajsza niespodzianka bardzo się podobała. Maluszek uciekał przed nami, ale jak już się znalazło to oby dwoje mieliśmy łzy w oczach <3 <3

Anita12, Tosia 1981, kr0pka, MatyldaG, m@rtynka, Mimi86 lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Ja się doppleruję codziennie i póki co cisza... :(
    A używasz żelu do usg ? kurde z chęcią sama bym Cię wydopplerowała żebyś mogła przestać się martwić :*

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra wracam do Was :)
    dziecię spore jak na swój wiek doktorkowa mówi, że wyprzedza o prawie 2 tyg. Reszta wymiarów też nieco dalej niż obecny tydzień. Termin z usg wyszedł mi 11.03, ale będę się trzymać tego z OM czyli 17.03
    Wielkość CRL to 5,56 cm
    serduszko spadło z uderzeniami do 150 (miesiąc temu było 160)
    NT: 1,6 mm.
    Nic się nie odkleja, kręgi wszystkie są, nos będzie, ręce po pięć palców, nogi ma :D. Widzieliśmy mózg i to było strasznie dziwne :D. Doktorkowa powiedziała wprost - takie Yeti trochę :D - chociaż my oboje widzieliśmy tylko aliena :D. Szyjka zamknięta 36 mm.
    Nie chciało za bardzo pokazać kości udowej próbowaliśmy różne pozycje, a samo usg było przez brzuch :). Nie powiem troszkę nacisk był i bałam się czy nie za mocno gniotą mi dziecko, ale chyba lekarz wie co robi :D. Z niesamowitych momentów to było jak nam dziecię pomachało, normalnie jak z kreskówki coś nie realnego, a potem zakryło rączkami buzie.
    Szkoda, że nie spytałam o łożysko, ale podejrzewam, że jak było by na przedniej ścianie to by powiedziała o tym.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ff0e050aa29.jpg

A i jeszcze: doktorkowa patrząc na jakaś tam plamkę przy kręgu stwierdziła, że dziecko żyje sobie dostatnie, w dobrobycie coś takiego :D. Niczego mu nie brakuje, co mnie zszokowało, bo przy ilości płynów jakie pije oraz jedzenia jakie jem to aż nie możliwe, żeby mu się tak powodziło :D

Kolejne usg za 2 miesiące dopiero połówkowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2016, 08:44

kr0pka, MatyldaG, Magdzia88, milagro, m@rtynka, borsuk, Anita12, Tosia 1981, Nelus, kark, Vaina, Klarcia, Fipsik, misia_, taka_ja, fantasmagoriia, Mimi86, AnnaE. lubią tę wiadomość

• anuschka Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na prenatalnych ginekolog powiedziała że to taki gummy bear :D
    64d81ae0aa5ddeb7med.jpg

milagro, Anita12, m@rtynka, Tosia 1981, Fipsik, misia_, chloet, Mimi86 lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wszystkich wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze. Jak czytam ze macie bąbelki w brzuchu to wam zazdrosze bo ja jeszcze nic ale wiem ze to jeszcze wcześnie:) ja dzis ide do rodzinnego bo jestem przeziebiona a prenalen nic nie pomógł:(

hchy43r8kkymthav.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantasmagoriia czekam na info i fotkę :)

czirisz super wiadomości :)

Ja dziś idę na prenatalne na 15:30...wrrr... już mam stresa!! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :)

MatyldaG, Anita12, m@rtynka, anuschka lubią tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 2 września 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam w kolejce do pani doktor. Ludzi, że szok. Ale chyba kolejka na dwa gabinety. Nawet nie ma gdzie siąść ale luz postoje. Widocznie taka męska kultura.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czirisz spore to Twoje dzidzi. Gratulacje. Mamy prawie ten sam termin a moja kruszynka ma nie całe 4 cm przynajmniej tak było w poniedziałek. Może faktycznie dziewczynka i dlatego taka malutka :-)

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 2 września 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czirisz, gratulacje, śliczny maluch. A co to jest ten parametr: NT, tak z ciekawości?

czirisz lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
‹‹ 324 325 326 327 328 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ