X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera daj sobie czas a potem próbuj Kochana, z "mojego" wątku na ovu dziewczyny po 2-3 poronieniach a teraz cieszą się już kilkumiesięcznymi cudownymi dziećmi :)

Nie wiem czy znasz też przypadek Inessy z naszego forum, zacytuję Ci z jej pamiętnika:
    "Zaczynamy w maju 4rok starań :( w tym 6 poronien i kilka ciąż biochemicznych :( w tym bliźniaki Adas i ELiza 13 tc (13.11.2014) Adopcja - nie doszła do konca :( :( :( na ovu od stycznia 2013 r."

Zobacz ile ona przeszła a od lipca cieszy się wspaniałym synkiem :) nigdy nie można tracić nadziei :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 11:32

Fipsik, Anita12, Tosia 1981, Czarnuszka, Dziunka lubią tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka ty tez tam bylas??? Ja znam ta historie bardzo dobrze i martynki30 i wiele innych lasek...naprawde duza walke przeszly i teraz maja swoje kruszynki. Ale trzeba szukac dziury w calym ze tak powiem ..madera wyslalam zaproszenie przyjmij wysle ci link do forum na ktorym bylam i jestem nadal ! Tam dziewczyny naprawde maja wiedze !

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Kropka ty tez tam bylas??? Ja znam ta historie bardzo dobrze i martynki30 i wiele innych lasek...naprawde duza walke przeszly i teraz maja swoje kruszynki. Ale trzeba szukac dziury w calym ze tak powiem ..madera wyslalam zaproszenie przyjmij wysle ci link do forum na ktorym bylam i jestem nadal ! Tam dziewczyny naprawde maja wiedze !

niee, to u nas na fajnych babeczkach, ale co tylko pokazuje, że jest więcej takich przypadków szczęśliwych ciąż po kilku poronieniach

• Balladyna Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera200 :( trzymaj się.

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera, tak mi przykro :( nie do wiary!
    Siedzę w poczekalni i Was czytam, jestem przerażona!

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka daj znac szybko!

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera :( :*

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera tak mi przykro:(
    Ja dziś mam wizyte na 15.30 i mam stracha wielkiego

hchy43r8kkymthav.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Anushka, ja też dziś o 15.20, chociaż pewnie przed 17 nie wejdę :)

Co do ciąż to ostatnio znajoma, z której córką chodzi moja do klasy opowiadała mi jakie jaja miała z ostatnią ciążą. Jej druga córka ma teraz 3 lata, jak z nią była w ciąży to jej gin powiedział, że nie ma nóg, że napewno dziecko jest upośledzone i trzeba je usunąć. Mimo, że jest samotną matką stwierdziła, że nie da rady, przez następne 3 tygodnie odwiedziła jeszcze 2 ginów, każdy jej to samo mówił, namawiali na zabieg, dopiero koło 15tc poszła do innego gościa i się okazało, że z małą jest wszystko w porządku :/ Teraz to normalna śliczna dziewczynka. Masakra jakaś.
    Kolezanki znajoma miala zle wyniki pappa...wyszedl ZD. Zrobila amnio, tu w UK. Z amnio wyszlo dziecko z ZD. Urodzila. Dziewczynka zdrowa, dzis ma 3 latka i nic jej nie jest. Blad z amnio?

Dziunka lubi tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • befra Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera dawno temu miałam taką znajoma która dwa razy poroniła coś ok 12 tyg. Potem lekarz wysłał ją na jakieś specjalistyczne badania ale niestety nie powiem Ci jakie bo nie pamiętam. W każdym bądź razie znaleźli przyczynę i urodziła zdrowe dzidzi. Także nie trać nadziei.

Madera2000 lubi tę wiadomość

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Englein Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Anita a sanepid się nie zgłosił do Ciebie? kary są za nieszczepienie na obowiązkowe
    Ciesze sie,ze wyszedl ten temat, szczepienia.
    Tu , gdzie nie slysze,wiekszosc nie szczepi, pojedyncze osoby szczepia tylko do pierwszego roku.
    Jak na razie, ja nastawiam sie na szczepienie.
    Mnie szczepili, zyje, zdrowo sie chowalam z tego co wiem...

5fdazm9.png

• Englein Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Ratunku! Zatkany nos i zmęczenie i brak goraczki,ale uporczywe kichanie! Jak zyc?! Nazwy lekarstw polskich nic nie dadza, bo ja w Belgii.
    Zalej lyzke majeranku wrzatkiem, powdychaj ten napar. Jak przestygnie, wypij. Mozesz do smaku do picia dodac miod.

5fdazm9.png

• Englein Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera2000 wrote:
    No i po badaniach...ktorych nie bylo bo niestety dziecko znowu martwe :-(. Na tym samym etapie co ostatnio w okolicy 12tyg...ja juz nie chce miec dzieci. Bylam na wizycie 22 sierpnia i wszystko bylo ok...w piatek zabieg zycie jest do d...
    Kurrrrde.....Madera, tak mi przykro, wiem co czujesz ale nie wiem co powiedziec.
    Poryczalam sie....

5fdazm9.png

• Englein Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati wrote:
    Madera bardzo mi przykro :(

Ja już prochy odebrałam, dostałam omeprazol (niby kat C, ale w szpitalu i w aptece, zapewniali mnie, ze mogę to brać; mam jedynie na 7 dni) i gaviscon (paskudztwo), jak ma mi pomóc to wszystko będę łykała.
    Gaviscon jest tez smakowy i w tabletkach i w syropie. Moze jakis inny smak?
    Jak cos, to pisz,wysle no spe :)

5fdazm9.png

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Zalej lyzke majeranku wrzatkiem, powdychaj ten napar. Jak przestygnie, wypij. Mozesz do smaku do picia dodac miod.

Balladyna ja na zatkany nos od dzieciństwa (bo wtedy nam tak matka robiła) stosuję wąchanie kropelek miętowych na żołądek. Tyle, że nie tak samych w sobie a wylewasz kilka kropel na łyżkę, podpalasz, jak przestają się palić to najpierw jedną dziurką się sztachnąć, potem drugą, pomaga zawsze. Tylko nie wiem jak z takimi praktykami w ciąży ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 12:58

Balladyna lubi tę wiadomość

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madera ja jestem po 5 poronieniach... teraz jestem w szóstej ciąży. Czekam na swoje pierwsze dziecko. Cztery lata starań... w tamtym roku roniłam trzy razy. Wyniki mam super. Wszystko chyba siedziało w mojej głowie.

Nie można nawet myśleć "ja chyba nie chcę mieć już dzieci", bo to nieprawda. Takim gadaniem sama kodujesz w umyśle, że ciąża się nie utrzyma.

Nie jestem pewna, że akurat ta ciąża zakończy się pomyślnie. Nigdy tego nie wiadomo. Ale jestem pewna, że urodzę dzieci... koniec i kropka.

Ty też naucz się takiego podejścia. Życie jest zbyt krótkie żeby tak łatwo się poddawać. Tylko wytrwali osiągają swój cel :)

fantasmagoriia, Tosia 1981, coffee, Marrtusia, Anita12, taka_ja, Czarnuszka, chloet, Dziunka lubią tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Gaviscon jest tez smakowy i w tabletkach i w syropie. Moze jakis inny smak?
    Jak cos, to pisz,wysle no spe :)

ja mam syropek, ale mi oprócz salbutamol żaden nie wchodzi :) we wtorek lece do Polski a w czwartek (15.09) mam ginekologa także się dowiem ile i czego mogę łykać :) ale dzięki wielkie :)

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taki sztyfcil do wąchania o ostrym zapachu i skutkował. Ale czy mogę się sztachać tym teraz bez obaw?

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Englein Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Mam taki sztyfcil do wąchania o ostrym zapachu i skutkował. Ale czy mogę się sztachać tym teraz bez obaw?

https://bellybestfriend.pl/forum/ii-trymestr/przeziebienie-sposoby-w-ciazy,1663.html

5fdazm9.png

• Madera2000 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Madera ja jestem po 5 poronieniach... teraz jestem w szóstej ciąży. Czekam na swoje pierwsze dziecko. Cztery lata starań... w tamtym roku roniłam trzy razy. Wyniki mam super. Wszystko chyba siedziało w mojej głowie.

Nie można nawet myśleć "ja chyba nie chcę mieć już dzieci", bo to nieprawda. Takim gadaniem sama kodujesz w umyśle, że ciąża się nie utrzyma.

Nie jestem pewna, że akurat ta ciąża zakończy się pomyślnie. Nigdy tego nie wiadomo. Ale jestem pewna, że urodzę dzieci... koniec i kropka.

Ty też naucz się takiego podejścia. Życie jest zbyt krótkie żeby tak łatwo się poddawać. Tylko wytrwali osiągają swój cel :)

Po 5 jejku strasznie mi przykro :(. Nie wiedzialam. A tez sie konczyly na tym samym etapie, robilas badania? Masz racje, trzeba myslec pozytywnie, ale dzis jak poszlam do lekarza i sie okazalo ze to samo co rok temu to wierz mi ze sie wszystkiego odechciewa...po ostatnim poronieniu kurcze robilam jakies badania ktore zlecil lekarza, usunelam
    2 zeby osemki co byly zatrzymane w kosci bo mogly wywolywac stan zapalny, wymrozilam nadzerke, zdrowo sie odzywialam unikalam czegokolwiek z nieznanego zrodla co mogloby byc powodem listerii az do granicy schIzowania, nie nosilam coreczki bo wazy juz 15kg, oszczedzalam sie, zeby uniknac tamtego scenariusza i nie pomoglo. Do tego problemy z praca bo mnie zwolnili z pracy ponostatnim poronieniu. Co jeszcze moge zrobic? Po tym usg w 11tyg troche sie uspokoilam bo najbardziej sie balam w tych pierwszych tygodniach bo najwiecej dziewczyn tu sie zegnalo z forum. Dzis nawet az tak sie nie stresowalam przed wizyta, wszedl ze mna maz i coreczka, przez to ze byla nie plakalam bo nie chcialam jej robic przykrosci. Przykro mi bo ona bardzo czekala na dzidziusia, wie od 9tc caly czas mowil ze mama ma dzidziusia w brzuszku i co mam jej teraz powiedziec :(.

2013 córeczka 💜
    2 aniołki
    Ja: NT i przeciwciała Atg i Atpo; MTHFR 1298
    dqprx1hp00wr3pez.png
‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ