WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • chloet Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, a u mnie libido wynosi 0. Biust jest piękny i radosny (przestał boleć), brzucha jeszcze nie widać, więc w niczym by nie przeszkadzał. A tu dupa, zero ochoty na seks :D

rqkqj11.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Chloet zazdroszcze zdrowych zebow ja od dziecinstwa mam problemy. Mimo dbania o nie zawsze mam jakieś ubytki teraz też :/ Nic mnie nie boli a zawsze mi coś znajdzie :D
    Ja mam następne wizyty u gin 22.09 i 6.10. Chodzę do dwóch i każdy mi wyznacza co miesiąc.

oj, ja od dzieciństwa też się wożę po dentystach. Po prostu mam już większość zębów zaplombowanych, więc nie ma mi się co psuć. Ot, taka smutna prawda :)

rqkqj11.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie seks okejka, bo w koncu nie muszę myśleć, że nie mam płaskiego brzucha :D
    Zęby na szczęście nie sprawiają żadnych kłopotów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 13:17

chloet lubi tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Nie odpowiada na komentarze, bo nie jest lekarzem prowadzącym i nie zna historii danej pacjentki. Ja jak nie jestem czegoś pewna to idę do innego lekarza, a nie pytam Pani Doktor w Internecie. Pewne rzeczy trzeba ważyć, a ludzie myślą ze jak już jest Ginekologiem to jej obowiązkiem jest udzielać porad.
    Nie o to chodzi. Ktoś stawia kontrę na jej informację, że usg nie jest szkodliwe a ona się do tego nie odnosi.
    Jeśli już się przekonuje ludzi do czegoś to moim zdaniem trzeba kontynuować dialog a nie lekceważyć opinie, w których ktoś pisze, że jednak takie usg może szkodzić.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Kurde, a u mnie libido wynosi 0. Biust jest piękny i radosny (przestał boleć), brzucha jeszcze nie widać, więc w niczym by nie przeszkadzał. A tu dupa, zero ochoty na seks :D

Przy twoich krwawieniach nawet podczas usg to lepiej uważajcie z baraszkowaniem. Żeby powtórki z rozrywki nie było i jeszcze mąż się wystraszy

chloet lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    I a propos tego co wyczytalam, trafilam na opinie pewnej starej angielskiej poloznej,zeby po urodzeniu nie czyscic noworodkom uszu. Tam sie zbieraja tzw.dobre bakterie, ktore cbronia dziecko, przygotowuja organizm dziecka do zycia poza lonem matki. Myc tylko samo uszko ale nie wkladac patyczkow itp tylko ta woskowine zostawiac co sie gromadzi.
    Rozmawialam w zoraj o tym z kolezanka, nie byla zask8czona. Malo tevo, tez to czytala i praktykowala na swoim synku rok temu. Przemywala tylko samo uszko, nie wchodzila glebiej. Uszka malego byly jak zalepione czopem.Nawet kolezanki zwracaly jej na to uwage,ze powinna umyc malemu uszy. Nie sluchala. Podczas jednej z kapieli jeden czop, caly dosc gleboki po prostu wypadl. Poniewaz ten drugi byl lekko przyschniety do uszka, lekko go zmoczyla po brzegach i wypadl rowniez. Maluch mial wowczas ok.2 mies. Ta metoda zapobiega m.in.chorobom uszu u maluchow.
    Powiem Wam, ze jakos to tej metody przekonana do konca nie jestem.
    Niemniej, tu o roznych/ innych dla mnie rzeczach slysze.
    Tak jak kwestia kapieli, codziennie dziecka sie nie kapie bo zmywa sie plaszcz ochronny. Inna sprawa,ze wszystkie dzieci w mojej rodzinie byly i sa codziennie kapane, pozniej mleczko i spac...jak rytual. I niby nowe teorie sa ok...ale te rytualy wplywaja pozytywnie na rytm dobowy dziecka. Ech... iezki orzech do zgryzienia jak madrE, zdrowo wychowac dziecko :)
    Ja też codziennie nie kąpałam dziecka i unikałam wszelkiej chemii. Żadnych oliwek smarowideł itp. Jedynie mediderm, bezzapachowy, bez żadnej chemii jak miała suchą skórę to tym ja smarowałam. Jagoda ma 28 miesięcy a ja jeszce nawet jednego opakowania nie zużyłam. Do kąpieli też, żadnych płynów, bąbelków, żadnej chemii. Ewentualnie mediderm dodawałam jak miała suchą skórę. Nie ma potrzeby faszerowac dziecka od małego tymi wszystkimi świństwami tylko dlatego, że mają ładne opakowania.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:

oj mam tak samo wciąż ;)

co do plomb - oj uwierz, że mogą, u mnie pod starą plombą okazało się, że miałam meeega zepsute, dentystka była w głębokim szoku, że nic mnie nie bolało. Ale to tylko pod jedną na szczęście. No i prawie wszystkie stare mam już wymienione została tylko jedna do wymiany na nową.

chloet lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kąpałam codziennie młodą. Srała po pachy, kilka razy dziennie rzygała, poci się, brudzi teraz. Nie wyobrażam sobie położyć jej spać takiej brudnej. Zwykła woda, 3 minuty przemycia a od razu człowiekowi lepiej. Można dziecko przemyć bez faszerowania chemią. Jak w każdej sprawie - znaleźć złoty środek. I przede wszystkim pasujący do danego człowieka, do danego dziecka. Moja lepiej spała jak się ją przemyło. Nie ma co słuchać teorii, bo każdy mówi co innego. Myć codziennie, myć co 3 dni, myć raz na tydzień. Ja mówię: myć wtedy kiedy jest potrzeba. To jest najlepsze rozwiązanie, bo każde dziecko jest inne.

kr0pka, m@rtynka, taka_ja lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz wrote:
    Dokładnie. LuxMEd mi oferuje pierwsze w 6-8 tyg, potem genetyczne 11-14, połowkowe 18-22 i dopiero gdzies przy koncu od 37 tyg.
    Osobiscie wolałabym na każdej wizycie, ale to chyba zależy od lekarza, bo ktoras z nas marcowek pisala, ze ma za kazdym razem.
    Mam nadzieje jednak, że w tych przerwach lekarz czy tez położna beda słuchać chociaz serduszka.

No ja mam w Lux Medzie u mojej lekarki USG za każdym razem.

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    A ja kąpałam codziennie młodą. Srała po pachy, kilka razy dziennie rzygała, poci się, brudzi teraz. Nie wyobrażam sobie położyć jej spać takiej brudnej. Zwykła woda, 3 minuty przemycia a od razu człowiekowi lepiej. Można dziecko przemyć bez faszerowania chemią. Jak w każdej sprawie - znaleźć złoty środek. I przede wszystkim pasujący do danego człowieka, do danego dziecka. Moja lepiej spała jak się ją przemyło. Nie ma co słuchać teorii, bo każdy mówi co innego. Myć codziennie, myć co 3 dni, myć raz na tydzień. Ja mówię: myć wtedy kiedy jest potrzeba. To jest najlepsze rozwiązanie, bo każde dziecko jest inne.
    No teraz też sobie nie wyobrażam :) moja córcia z dworu czarna wraca, potrafi się wczołgać pod samochód osobowy za kotem :) tatuś ją ostatnio kapie bo ja nie mam siły z moim samopoczuciem.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od początku, bo ona nie ulewała, tylko chlustała. Wszystko obrzygane, śmierdzące :/ Ile się najeździliśmy po lekarzach przez pierwsze pół roku.. nawet na wadze słabo przez to przybierała.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja libido to mam bardzo wysokie ostatnio co męża bardzo cieszy bo przez pierwsze 2 mies faktycznie nie miałam ochoty przez wygląd na okropne zmęczenie wieczorami, jak tylko się położyłam zasypiałam. Teraz na szczęście już jest lepsze samopoczucie więc możemy nadrobic zaległości :-)

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie libido wynosi 0 ....

Balladyna jakiego żelu używaliście ? bo wiem, że nie wszystkie można stosować w ciąży.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heej :-) ciężko zawsze mi Was nadgonić tyle się tutaj dzieje :)
    Ja całe szczęście przed ciążą zmobilizowałam się z mężem i chodziliśmy do dentysty więc wszystkie ząbki udało mi się zrobić ;)
    chociaż wczoraj jadłam orzechy i zaczely mi krwawic dziąsła.
    Nie martwię się tym na razie ;)
    A co do seksu to ja jakoś mega ochoty nie mam ale "obowiązek" małżeński spełniam haha :)

A teraz inne pytanie moje drogie.
    co sądzicie o detektorze tętna płodu ?????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 14:45

Ewa
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ja bym chciała i cały czas się zastanawiam nad kupnem. Ale jak powiedziałam mężowi że "bo wtedy przynajmniej będę spokojniejsza" to usłyszałam "jaaaaasne Kotek, raczej jeszcze bardziej zeschizowana" :p
    U mnie temat wisi więc bo nei mogę się zdecydować

Booooże ile można spać..?? Tyle godzin wczoraj a dziś padam przy kompie w pracy na ryj i zasypiam, normalnie łeb mi poleciał :/

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Ja też codziennie nie kąpałam dziecka i unikałam wszelkiej chemii. Żadnych oliwek smarowideł itp. Jedynie mediderm, bezzapachowy, bez żadnej chemii jak miała suchą skórę to tym ja smarowałam. Jagoda ma 28 miesięcy a ja jeszce nawet jednego opakowania nie zużyłam. Do kąpieli też, żadnych płynów, bąbelków, żadnej chemii. Ewentualnie mediderm dodawałam jak miała suchą skórę. Nie ma potrzeby faszerowac dziecka od małego tymi wszystkimi świństwami tylko dlatego, że mają ładne opakowania.

Wprawdzie dzieci na świecie nie mam jeszcze:) ale z tym myciem uszu to chyba prawda. Osobiście uszu głęboko nie myję, co najwyżej małżowinę. Tak robiła też moja mi moja mama. Nigdy nie miałam żadnych problemów, samo się czyści. Mężowi myli rodzice patyczkami ucho i teraz ma non stop problemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 14:54

f2w3s65gt51mqu6j.png
  • Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, możecie polecić jakąś fajną najlepiej prywatną kwaterę w Zakopanym, gdzie gaździna smacznie gotuje obiadki?? Wybieramy się w następnym tygodniu w Tatry :D :D juhuuuuuu!!!!
    Miałam to załatwić 2 tygodnie temu a tak odkładam i odkładam :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 14:55

f2w3s65gt51mqu6j.png
  • Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka :) Ja już kupiłam haha a teraz Was się dopiero pytam o zdanie.. wiem wiem zdolna jestem. :P

Troche się boje czy to nie zaszkodzi maleństwu ?????
    Tak mi się wydaje, że słyszałam serduszko, ale jestem trochę niepewna czy to zdrowe więc po chwili odłożyłam już na bok. ;/
    dużo czytałam o tym i niby wiele kobiet używa i jest ok. :)

Ewa
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cherry bardzo mi przykro :((
    Jak była chwila spokoju, tak teraz złe wiadomości do nas przychodza :(

Dziewczyny! Ile wy piszecie... :D co do kąpieli dziecka to ja nie mam żadnego zdania. Takie rzeczy wydaje mi się, że wyjdą w trakcie. Bo co jeśli założymy, że będziemy kąpać dziecko co dwa dni a ono mocno sie spoci. To jak mam go nie wykąpać bo dziś nie ten dzień?... wiadomo wszystko z rozsądkiem :))

Mnie moje piersi przerażają, już mam 75E i staniki robią się za małe... one całe czas rosną :->

Fipsik lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ja mam i korzystam :) Nie codziennie, ale raz na kilka dni sprawdzam jak tam moje serduszko <3 To dla mnie taki rodzaj uspokajacza po pierwszej ciąży :)

Ewa lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ