X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Mamaginekolog to niby pani doktor

Dzięki! wpisywałam ze spacją i mi nie wyszukiwało :/

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez spacji

A noooo nooo ;) zalapalam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 19:37

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • coffee Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Ja im 2iecej ostatnio czytam, tym bardziej sie przekonuje ze cos w tym jest. Jak czytam, to chyba taka ilosc usg robiona jest tylko w Pl.

Tylko jest jeszcze jedna roznica, w wielu krajach uwazaja, ze jak sie traci ciaze do 12 tyg to w normie i niezbyt przejmuja sie pacjentka we wczesnej ciazy, u nas w wiekszosci probuja walczyc, zeby udalo sie donosic i chwala im za to :) Co do usg, co miesiac to rzeczwiscie, mysle ze w wiekszosci przypadkow tyle nie jest potrzebne(choc wiekszosc z nas chcialaby takie czeste :) )ale te 4 podstawowe uwazam, ze sa ok :)

chloet lubi tę wiadomość

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coffe coś w tym jest - Moja koleżanka zaszła w ciążę, mieszka w Holandii i poroniła w 13 tygodniu ciąży. Mówiła, że tam do 12 tc nie uznają żadnej ciąży, nie zakładają karty i nie walczą tak jak u nas by uratować dzieciątko.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffee wrote:
    Tylko jest jeszcze jedna roznica, w wielu krajach uwazaja, ze jak sie traci ciaze do 12 tyg to w normie i niezbyt przejmuja sie pacjentka we wczesnej ciazy, u nas w wiekszosci probuja walczyc, zeby udalo sie donosic i chwala im za to :) Co do usg, co miesiac to rzeczwiscie, mysle ze w wiekszosci przypadkow tyle nie jest potrzebne(choc wiekszosc z nas chcialaby takie czeste :) )ale te 4 podstawowe uwazam, ze sa ok :)
    To też prawda.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    A kochana stwierdzil u ciebie na oko ze masz infekcje grzybicza i przepisal te globulki? Czy mialas wynik robiony??
    Pytam bo tu u mnie juz mi sugeruja..ze dal mi lek na recepte na "oko"
    I tez bralas w trakcie ciazy?;)

lekarka oceniła to po wydzielinie wewnętrz pochwy i badaniu wziernikiem.
    tak, w ciąży, ze 2 tyg. temu :)

rqkqj11.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    lekarka oceniła to po wydzielinie wewnętrz pochwy i badaniu wziernikiem.
    tak, w ciąży, ze 2 tyg. temu :)

Dziekuje dziewczyny. Za informacje ;*

chloet lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia991 wrote:
    Dzoewczyny piszecie i piszecie a ja Was nie mogę nadrobić. Dobrze mieć bardziej doświadczone koleżanki co do kosmetyków dla dzieci:-) ostatnio duzo słyszałam o używania oleju kokosowego u dzieci ale boję sie że ten zapach może być dla maluszka za ostry. Na sobie stosuje i barfzo lubię ale wiadomo dzieciaczek to inna sprawa. Używała któraś z Was oleju dla dziecka?

Moja od niedawna się czasem posmaruje, przed 1 rz nie stosowałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 21:19

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anushka nie dostała jeszcze nagrody bo nie była w formie bidulka ale dostanie jak zdejmiemy szwy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 00:38

anuschka lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Englein Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Moja od niedawna się czasem posmaruje, przed 1 rz nie stosowałam
    no wlasnie mialam o to samo zapgt ac, bo moje Nepalki od urodzenia stosuja u dzieci wspominany i stosowany przeze mnie olej migdalowy (cz.yli i matka i dziecko).

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Englein Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffee wrote:
    Tu bym troche polemizowala, na przykladzie mojej kolezanki. No ale nie o tym dyskusja :)
    Inna sprawa,ze coraz wie ej badan na swiecie wskazuje, iz podawany progesteron przed 12 tc czesto jest placebo. Z tym sie akurat nie do konca zgadzam. Choc wiem,ze masa moich kolezanek miala podawany progesteron na wszelki wypadek (bez wczesniejszych problemow, bez badania poziomu itp).

5fdazm9.png

• Englein Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Coffe coś w tym jest - Moja koleżanka zaszła w ciążę, mieszka w Holandii i poroniła w 13 tygodniu ciąży. Mówiła, że tam do 12 tc nie uznają żadnej ciąży, nie zakładają karty i nie walczą tak jak u nas by uratować dzieciątko.
    UK wlasnie tak samo, choc poprzednio trafilam do midwife w 5w 3d, zalozono od razu karte ciazy, pobrano krew itp, po trzech dniach przyszedl list ze szpitala kiedy scan, wizyta, glukoza itp.

5fdazm9.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi i podejście do ciąży to chyba kanady żaden kraj nie przebije. Wy mówicie ze w niektórych krajach nie przejmuja sie ciąża do 12 tyg (co według mnie jest logiczne- nierozsadne jest podawanie dupkow i jakiś lutein profilaktycznie, ot tak!), a u nas do 24 tyg nie pomagają, nawet nie przyjmują do szpitala bo po co skoro nie moga nawet ratować dziecka! Ja od 16 tyg jeździłam na pogotowie z krwotokami to odsyłali mnie do domu, dopiero gdy karetka w 19 tyg wzięła mnie nieprzytomna z domu to z laska znaleźli miejsce na sali, a na drugi dzień przed spr wyników krwi chcieli już wypisac...na szczęście moja gin przyjechała im nie pozwoliła bo krew spadła mi poza granice normy i musiałam mieć kilka transfuji! Wtedy nagle zaczęli gadać że jestem umierająca i że musza usunąc ciążę! ogolnie cyrki się tutaj dzieją! Dużo by pisać.
    W Polsce opieka jest dobra, może trochę przesadzaja ale lepsze to niz taka ignorancja

201703012752.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Tu bym troche polemizowala, na przykladzie mojej kolezanki. No ale nie o tym dyskusja :)
    Inna sprawa,ze coraz wie ej badan na swiecie wskazuje, iz podawany progesteron przed 12 tc czesto jest placebo. Z tym sie akurat nie do konca zgadzam. Choc wiem,ze masa moich kolezanek miala podawany progesteron na wszelki wypadek (bez wczesniejszych problemow, bez badania poziomu itp).
    To prawda. Ja też tak miałam w pierwszej ciąży bez wskazań dostałam duphaston bo zwierzyłam się lekarzowi jak bardzo się boję po tym jak pierwsza ciąża obumarła. A on wiedział jak wiele lat się starałam o dziecko. No w tej ciąży też dostałam na wszelki wypadek po plamieniu. Bez badań.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja plamień żadnych itp nie miałam ale duphaston lekarz sam mi przepisał, brałam od samego początku ciąży ale już kazał powoli odstawiać. ale ja przed ciążą miałam raczej niski poziom progesteronu.

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Jeśli chodzi i podejście do ciąży to chyba kanady żaden kraj nie przebije. Wy mówicie ze w niektórych krajach nie przejmuja sie ciąża do 12 tyg (co według mnie jest logiczne- nierozsadne jest podawanie dupkow i jakiś lutein profilaktycznie, ot tak!), a u nas do 24 tyg nie pomagają, nawet nie przyjmują do szpitala bo po co skoro nie moga nawet ratować dziecka! Ja od 16 tyg jeździłam na pogotowie z krwotokami to odsyłali mnie do domu, dopiero gdy karetka w 19 tyg wzięła mnie nieprzytomna z domu to z laska znaleźli miejsce na sali, a na drugi dzień przed spr wyników krwi chcieli już wypisac...na szczęście moja gin przyjechała im nie pozwoliła bo krew spadła mi poza granice normy i musiałam mieć kilka transfuji! Wtedy nagle zaczęli gadać że jestem umierająca i że musza usunąc ciążę! ogolnie cyrki się tutaj dzieją! Dużo by pisać.
    W Polsce opieka jest dobra, może trochę przesadzaja ale lepsze to niz taka ignorancja
    Jednym słowem naturalna selekcja.... Straszne to.

I tak w ogóle to dzień dobry :) U mnie piękne słoneczko z samego rana. Końce jeść śniadanko i jadę po męża bo po 8 kończy pracę. Był na ponad miesięcznym urlopie wypoczynkowym, wczoraj pierwszy dzień poszedł do pracy a ja w domku sama i jakoś tak dziwnie, cicho... ale z drugiej strony będę miała też chwile tylko dla siebie.

Miłego dzionka dziewczyny :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanie do tych, które jeszcze nie poszły na L4 - do kiedy zamierzacie pracować? bo ja w sumie dobrze się czuję jak na razie i tak myślę, że będę chodzić do pracy do końca roku albo do momentu jak pojawi się jakaś sroga zima i będzie ślisko. Wolałabym nie ryzykować jakiegoś poślizgnięcia się na ulicy i upadku. a Wy?

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skora jest super, ale ma dużo starych informacji - nie ma kosmetyków, które są aktualnie na rynku. Dlatego warto wpisać sobie w google np. czytanie składu kosmetyków. Ogólnie z łatwo dostępnych kosmetyków (nie trzeba zamawiać w aptece i czekać 2 tygodnie) dla dzieci Babydream i Hipp rządzą :)

My też "niby" górale - mieszkamy w Beskidach, w góry jedziemy choćby po południu, także dzieci też nauczone, ale raczej w niskie chodzimy, w Tatrach to raczej doliny "zwiedzamy".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 08:07

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Skora jest super, ale ma dużo starych informacji - nie ma kosmetyków, które są aktualnie na rynku. Dlatego warto wpisać sobie w google np. czytanie składu kosmetyków. Ogólnie z łatwo dostępnych kosmetyków (nie trzeba zamawiać w aptece i czekać 2 tygodnie) dla dzieci Babydream i Hipp rządzą :)

My też "niby" górale - mieszkamy w Beskidach, w góry jedziemy choćby po południu, także dzieci też nauczone, ale raczej w niskie chodzimy, w Tatrach to raczej doliny "zwiedzamy".

cała encyklopedia składu kosmetyków, czasem korzystam choć ja nie jestem jakąś maniaczką http://www.kosmopedia.org/encyklopedia/

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    pytanie do tych, które jeszcze nie poszły na L4 - do kiedy zamierzacie pracować? bo ja w sumie dobrze się czuję jak na razie i tak myślę, że będę chodzić do pracy do końca roku albo do momentu jak pojawi się jakaś sroga zima i będzie ślisko. Wolałabym nie ryzykować jakiegoś poślizgnięcia się na ulicy i upadku. a Wy?

ja planuję tylko do października, może do połowy, zobaczymy jak wyjdzie ze znalezieniem zastępstwa. Od października to ja już będę miała tak koszmarne warunki dojazdu do pracy, że wolę nie ryzykować. I szczerze powiedziawszy po prostu muszę odpocząć od tej pracy, już od dawna mam kryzys więc nie mogę się doczekać wolnego

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ