X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj poczytałam trochę o tych kosmetykach dla dzieci na srokao i juz wiem ze napewno nie będę używać Ziajki choć z pozorów by sie wydawało ze są takie dobre bo przecież tak dużo mam go stosuje. Jak dobrze że mam Was:)

Fipsik lubi tę wiadomość

hchy43r8kkymthav.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    cała encyklopedia składu kosmetyków, czasem korzystam choć ja nie jestem jakąś maniaczką http://www.kosmopedia.org/encyklopedia/
    O kurcze, super! Będę korzystała :)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia991 wrote:
    Wczoraj poczytałam trochę o tych kosmetykach dla dzieci na srokao i juz wiem ze napewno nie będę używać Ziajki choć z pozorów by sie wydawało ze są takie dobre bo przecież tak dużo mam go stosuje. Jak dobrze że mam Was:)
    Ja też w sumie raz kupiłam z konieczności w aptece bo pilnie potrzebowałam do mycia włosów a w tych aptekach, zwłaszcza w małym miasteczku mało co jest. Ale ze względu na skład nie jestem przekonana. Muszę zerknąć na Hipp, Kark o nim wspomniała, może to coś lepszego będzie.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    pytanie do tych, które jeszcze nie poszły na L4 - do kiedy zamierzacie pracować? bo ja w sumie dobrze się czuję jak na razie i tak myślę, że będę chodzić do pracy do końca roku albo do momentu jak pojawi się jakaś sroga zima i będzie ślisko. Wolałabym nie ryzykować jakiegoś poślizgnięcia się na ulicy i upadku. a Wy?

Ja planuje pracować do mniej więcej do Świąt. U mnie to będzie końcówka 2 trymestru. Mam do skończenia ważny projekt w grudniu, nad którym teraz pracuję, więc nie chciałabym aby mnie to ominęło. :) A później już chyba sobie odpuszczę i poleniuchuję w domu. :)

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 24 października i od tego dnia idę na l4. Szef już jest poinformowany, zastępstwo mam, tylko muszą ja jeszcze wdrożyć. Już się doczekać nie mogę :)
    Niby czuję się dobrze, ale po 5 godzinach w pracy mam już dosyć ;/

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • severi Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja planuje w październiku, najpóźniej w listopadzie.

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i nie będzie się Wam nudzić w domu? :P bo ja się boję, że sama w domu to oszaleję z nudów.... :P ile można sprzątać :P

severi lubi tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a nie wiecie jak to jest jak się ma umowę na stałe jest się na l4 i odprowadza się składki na ubezpieczenie grupowe,znaczy ubezpieczonego mam męża u siebie. Teraz jak ZUS przejmie wypłacanie mi pieniędzy to dalej te składki się będą pobieraly? Czy muszę iść do PZU i sama opłacać?

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze się uczę w weekendy no i się przeprowadzam więc troche zabawy na początku będzie :)

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Dziewczyny a nie wiecie jak to jest jak się ma umowę na stałe jest się na l4 i odprowadza się składki na ubezpieczenie grupowe,znaczy ubezpieczonego mam męża u siebie. Teraz jak ZUS przejmie wypłacanie mi pieniędzy to dalej te składki się będą pobieraly? Czy muszę iść do PZU i sama opłacać?

Wydaje mi się, że albo będziesz musiała wpłacać do swojej firmy, żeby Ci odprowadzali, albo sama w PZU. ZUS się takimi sprawami nie przejmuje.

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 ja już ponad miesiąc siedzę w domu. Na początku też myślałam że będę się nudziła ale już się przyzwyczaiłam i za nic nie chcę wracać mimo że lubię swoją pracę. Zresztą w listopadzie i grudniu będzie trzeba wyprawkę kompletowac więc będziesz miała co robić ;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • severi Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ może to głupia odpowiedź ale napewno masz to jakoś ujęte w umowie. Mi się wydaje że będziesz musiała sama bo pracodawca zabierał to z pensji która teraz nie będzie przez nich wypłacana

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    Wydaje mi się, że albo będziesz musiała wpłacać do swojej firmy, żeby Ci odprowadzali, albo sama w PZU. ZUS się takimi sprawami nie przejmuje.
    No właśnie tego się obawiałam..w tym miesiącu wypłacił mi pracodawca ale też jakoś dużo dostałam i obawiam się że już mi nie pobrali, a w zusie to tym bardziej.. Muszę podpytać bo szkoda żeby to przepadlo, w razie urodzenia dziecka wpadloby parę groszy

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    cała encyklopedia składu kosmetyków, czasem korzystam choć ja nie jestem jakąś maniaczką http://www.kosmopedia.org/encyklopedia/
    No ja już idę na kompromisy w niektórych sprawach. Np wiem, że proszek do prania, płyn do naczyń i płyn do wc musi mieć chemię, żeby działał. Ani żadne eko, ani domowej roboty nie są w stanie doczyścić tak jakbyśmy chcieli.
    Ja akurat pamiętam te składniki, które są rakotwórcze, podrażniają i są alergenne. Tak naprawdę dużo ich nie ma, reszta to po prostu perfumy, barwniki, sztuczne oleje czy konserwanty i wypełniacze.

Ale też z kosmetykami trzeba iść na kompromis. Ja np nie mogłam znaleźć dobrego kremu na zimę, syn jest z września, więc musiałamczymś go kremidłować. U sroki wyczytałam które, kupiłam jeden, drugi i kurde konsystencja nie pasowała albo były takie, że warstwa tłuszczy zostawała, albo trzeba było smarować 15 minut przed wyjściem, żeby się wchłonął. W końcu kupiłam niveę, skład miał przeciętny, cudów w nim nie było, ale spełnił pozostałe wymagania w 100%, więc go używałam tylko gdy temperatura spadała poniżej 0.

Bephanten, o którym pisała wcześniej Fipsik też warto zapisać :) I do piersi jak będą podrażnione i dla malucha do pupy. Mi jeszcze została resztka i jak syna ugryzie komar to go nim smaruję :)

Ja niby na L4, ale w domu coś tam szkrobię i muszę przyznać, że narzekam na brak czasu. Jeszcze puki była niania to było spoko, ale jak niania się dowiedziała, że jestem w ciąży to zrezygnowała. W żłobku synek jest na liście rezerwowej...

Balladyna lubi tę wiadomość

• misia_ Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    misia_ może to głupia odpowiedź ale napewno masz to jakoś ujęte w umowie. Mi się wydaje że będziesz musiała sama bo pracodawca zabierał to z pensji która teraz nie będzie przez nich wypłacana
    Znajdź umowę teraz.. :p

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    malaczarna07 ja już ponad miesiąc siedzę w domu. Na początku też myślałam że będę się nudziła ale już się przyzwyczaiłam i za nic nie chcę wracać mimo że lubię swoją pracę. Zresztą w listopadzie i grudniu będzie trzeba wyprawkę kompletowac więc będziesz miała co robić ;)
    Milagro, tak wcześnie wyprawkę?

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem jednak pracoholik pewnie jeszcze na porodowce będę telefony odbierać :p wczoraj byłam w domu cały dzień i juz mnie korcilo żeby okna umyć albo ciuchy jakieś z oryginalnym szafy powyciagac a przecież nie mogę już chyba mniej krzywdy sobie za biurkiem zrobie

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    i nie będzie się Wam nudzić w domu? :P bo ja się boję, że sama w domu to oszaleję z nudów.... :P ile można sprzątać :P

ludzie inteligentni się nie nudzą ;) ;)
    a tak serio to oj raczej nie, ja mam tyyyyyyle książek i gazet do nadrobienia, że i tak chyba czasu mi nie starczy patrząc na to, że mieszkanie też trochę będzie trzeba ogarnąć :)

mam nadzieje, że jesień będzie przyjemna, książka, herbatka mój kokonik na balkonie <3 oj jak ja na to czekam <3
    poza tym może wróci mi wena do plakatów bo zaczęłam "tworzyć" parę miesięcy temu, otworzyłam sklep na Dawandzie ale od kiedy jestem w ciąży to jakoś nic nowego nie zrobiłam.
    Będzie co robić :)

Anita12, severi lubią tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pomogę, bo w poprzedniej firmie i tak zakład pracy płacił mi L4, a teraz mamy z męża firmy ubezpieczenie dodatkowe, więc płacimy sami.

Z ubezpieczeniami można fajnie przykombinować. Kuzynka męża jak tylko zrobiła test ciążowy ubezpieczyła męża w pracy i mąż ją ubezpieczył u siebie. Potem ubezpieczyła jeszcze jej mama ją i męża. Na szczęście nigdzie nie mieli okresu karencji większego niż pół roku, płacili łącznie coś koło 300zł miesięcznie, a po porodzie dostali 7000zł + 1000zł becikowego :P

Co do zachcianek, to ja nie mam dziwnych ciążowych. Raczej bym jadła tylko nabiał (np. wczoraj wsunęłam opakowanie śmietany 18% z pudełka łyżeczką :P), warzywa i mięso.

• Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam pracować jak najdłużej. W zasadzie wszystko zależy od tego jak będę się czuła. Do pracy pewnie będę chodziła do końca roku, albo i jeszcze dłużej a jak mi już będzie za ciężko to będę pracowała z domu.
    Nie chce przestać pracować bo bym się zanudziła. Mąż w pracy, dziecko w przedszkolu to co ja bym miała robić? Sprzątać? To już w pracy mniej się zmęczę ;)

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ