X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj poczytałam trochę o tych kosmetykach dla dzieci na srokao i juz wiem ze napewno nie będę używać Ziajki choć z pozorów by sie wydawało ze są takie dobre bo przecież tak dużo mam go stosuje. Jak dobrze że mam Was:)

Fipsik lubi tę wiadomość

hchy43r8kkymthav.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    cała encyklopedia składu kosmetyków, czasem korzystam choć ja nie jestem jakąś maniaczką http://www.kosmopedia.org/encyklopedia/
    O kurcze, super! Będę korzystała :)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia991 wrote:
    Wczoraj poczytałam trochę o tych kosmetykach dla dzieci na srokao i juz wiem ze napewno nie będę używać Ziajki choć z pozorów by sie wydawało ze są takie dobre bo przecież tak dużo mam go stosuje. Jak dobrze że mam Was:)
    Ja też w sumie raz kupiłam z konieczności w aptece bo pilnie potrzebowałam do mycia włosów a w tych aptekach, zwłaszcza w małym miasteczku mało co jest. Ale ze względu na skład nie jestem przekonana. Muszę zerknąć na Hipp, Kark o nim wspomniała, może to coś lepszego będzie.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    pytanie do tych, które jeszcze nie poszły na L4 - do kiedy zamierzacie pracować? bo ja w sumie dobrze się czuję jak na razie i tak myślę, że będę chodzić do pracy do końca roku albo do momentu jak pojawi się jakaś sroga zima i będzie ślisko. Wolałabym nie ryzykować jakiegoś poślizgnięcia się na ulicy i upadku. a Wy?

Ja planuje pracować do mniej więcej do Świąt. U mnie to będzie końcówka 2 trymestru. Mam do skończenia ważny projekt w grudniu, nad którym teraz pracuję, więc nie chciałabym aby mnie to ominęło. :) A później już chyba sobie odpuszczę i poleniuchuję w domu. :)

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 24 października i od tego dnia idę na l4. Szef już jest poinformowany, zastępstwo mam, tylko muszą ja jeszcze wdrożyć. Już się doczekać nie mogę :)
    Niby czuję się dobrze, ale po 5 godzinach w pracy mam już dosyć ;/

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • severi Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja planuje w październiku, najpóźniej w listopadzie.

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i nie będzie się Wam nudzić w domu? :P bo ja się boję, że sama w domu to oszaleję z nudów.... :P ile można sprzątać :P

severi lubi tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a nie wiecie jak to jest jak się ma umowę na stałe jest się na l4 i odprowadza się składki na ubezpieczenie grupowe,znaczy ubezpieczonego mam męża u siebie. Teraz jak ZUS przejmie wypłacanie mi pieniędzy to dalej te składki się będą pobieraly? Czy muszę iść do PZU i sama opłacać?

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze się uczę w weekendy no i się przeprowadzam więc troche zabawy na początku będzie :)

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Dziewczyny a nie wiecie jak to jest jak się ma umowę na stałe jest się na l4 i odprowadza się składki na ubezpieczenie grupowe,znaczy ubezpieczonego mam męża u siebie. Teraz jak ZUS przejmie wypłacanie mi pieniędzy to dalej te składki się będą pobieraly? Czy muszę iść do PZU i sama opłacać?

Wydaje mi się, że albo będziesz musiała wpłacać do swojej firmy, żeby Ci odprowadzali, albo sama w PZU. ZUS się takimi sprawami nie przejmuje.

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 ja już ponad miesiąc siedzę w domu. Na początku też myślałam że będę się nudziła ale już się przyzwyczaiłam i za nic nie chcę wracać mimo że lubię swoją pracę. Zresztą w listopadzie i grudniu będzie trzeba wyprawkę kompletowac więc będziesz miała co robić ;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • severi Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ może to głupia odpowiedź ale napewno masz to jakoś ujęte w umowie. Mi się wydaje że będziesz musiała sama bo pracodawca zabierał to z pensji która teraz nie będzie przez nich wypłacana

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    Wydaje mi się, że albo będziesz musiała wpłacać do swojej firmy, żeby Ci odprowadzali, albo sama w PZU. ZUS się takimi sprawami nie przejmuje.
    No właśnie tego się obawiałam..w tym miesiącu wypłacił mi pracodawca ale też jakoś dużo dostałam i obawiam się że już mi nie pobrali, a w zusie to tym bardziej.. Muszę podpytać bo szkoda żeby to przepadlo, w razie urodzenia dziecka wpadloby parę groszy

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    cała encyklopedia składu kosmetyków, czasem korzystam choć ja nie jestem jakąś maniaczką http://www.kosmopedia.org/encyklopedia/
    No ja już idę na kompromisy w niektórych sprawach. Np wiem, że proszek do prania, płyn do naczyń i płyn do wc musi mieć chemię, żeby działał. Ani żadne eko, ani domowej roboty nie są w stanie doczyścić tak jakbyśmy chcieli.
    Ja akurat pamiętam te składniki, które są rakotwórcze, podrażniają i są alergenne. Tak naprawdę dużo ich nie ma, reszta to po prostu perfumy, barwniki, sztuczne oleje czy konserwanty i wypełniacze.

Ale też z kosmetykami trzeba iść na kompromis. Ja np nie mogłam znaleźć dobrego kremu na zimę, syn jest z września, więc musiałamczymś go kremidłować. U sroki wyczytałam które, kupiłam jeden, drugi i kurde konsystencja nie pasowała albo były takie, że warstwa tłuszczy zostawała, albo trzeba było smarować 15 minut przed wyjściem, żeby się wchłonął. W końcu kupiłam niveę, skład miał przeciętny, cudów w nim nie było, ale spełnił pozostałe wymagania w 100%, więc go używałam tylko gdy temperatura spadała poniżej 0.

Bephanten, o którym pisała wcześniej Fipsik też warto zapisać :) I do piersi jak będą podrażnione i dla malucha do pupy. Mi jeszcze została resztka i jak syna ugryzie komar to go nim smaruję :)

Ja niby na L4, ale w domu coś tam szkrobię i muszę przyznać, że narzekam na brak czasu. Jeszcze puki była niania to było spoko, ale jak niania się dowiedziała, że jestem w ciąży to zrezygnowała. W żłobku synek jest na liście rezerwowej...

Balladyna lubi tę wiadomość

• misia_ Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    misia_ może to głupia odpowiedź ale napewno masz to jakoś ujęte w umowie. Mi się wydaje że będziesz musiała sama bo pracodawca zabierał to z pensji która teraz nie będzie przez nich wypłacana
    Znajdź umowę teraz.. :p

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    malaczarna07 ja już ponad miesiąc siedzę w domu. Na początku też myślałam że będę się nudziła ale już się przyzwyczaiłam i za nic nie chcę wracać mimo że lubię swoją pracę. Zresztą w listopadzie i grudniu będzie trzeba wyprawkę kompletowac więc będziesz miała co robić ;)
    Milagro, tak wcześnie wyprawkę?

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem jednak pracoholik pewnie jeszcze na porodowce będę telefony odbierać :p wczoraj byłam w domu cały dzień i juz mnie korcilo żeby okna umyć albo ciuchy jakieś z oryginalnym szafy powyciagac a przecież nie mogę już chyba mniej krzywdy sobie za biurkiem zrobie

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    i nie będzie się Wam nudzić w domu? :P bo ja się boję, że sama w domu to oszaleję z nudów.... :P ile można sprzątać :P

ludzie inteligentni się nie nudzą ;) ;)
    a tak serio to oj raczej nie, ja mam tyyyyyyle książek i gazet do nadrobienia, że i tak chyba czasu mi nie starczy patrząc na to, że mieszkanie też trochę będzie trzeba ogarnąć :)

mam nadzieje, że jesień będzie przyjemna, książka, herbatka mój kokonik na balkonie <3 oj jak ja na to czekam <3
    poza tym może wróci mi wena do plakatów bo zaczęłam "tworzyć" parę miesięcy temu, otworzyłam sklep na Dawandzie ale od kiedy jestem w ciąży to jakoś nic nowego nie zrobiłam.
    Będzie co robić :)

Anita12, severi lubią tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie pomogę, bo w poprzedniej firmie i tak zakład pracy płacił mi L4, a teraz mamy z męża firmy ubezpieczenie dodatkowe, więc płacimy sami.

Z ubezpieczeniami można fajnie przykombinować. Kuzynka męża jak tylko zrobiła test ciążowy ubezpieczyła męża w pracy i mąż ją ubezpieczył u siebie. Potem ubezpieczyła jeszcze jej mama ją i męża. Na szczęście nigdzie nie mieli okresu karencji większego niż pół roku, płacili łącznie coś koło 300zł miesięcznie, a po porodzie dostali 7000zł + 1000zł becikowego :P

Co do zachcianek, to ja nie mam dziwnych ciążowych. Raczej bym jadła tylko nabiał (np. wczoraj wsunęłam opakowanie śmietany 18% z pudełka łyżeczką :P), warzywa i mięso.

• Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam pracować jak najdłużej. W zasadzie wszystko zależy od tego jak będę się czuła. Do pracy pewnie będę chodziła do końca roku, albo i jeszcze dłużej a jak mi już będzie za ciężko to będę pracowała z domu.
    Nie chce przestać pracować bo bym się zanudziła. Mąż w pracy, dziecko w przedszkolu to co ja bym miała robić? Sprzątać? To już w pracy mniej się zmęczę ;)

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ