MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Fipsik wrote:No wiadomo, można nosić jako zwykłą biżuterię też. Zastanawiam się tylko jak to wyjdzie w praniu
Ja po narodzinach przestałam nosić jakąkolwiek biżuterię bo albo wisiorki przy przytulaniu się wgniatały w małą, albo mi szarpała kolczyki. Teraz noszę zegarek to mi go ściąga i sobie małpa zakłada
Tylko mogę nosić obrączkę i pierścionek.
-
borsuk wrote:Ja na chwilę obecną wybieram xlander xmove.
Na nasze drogi na działce idealny a i wizualnie mi się podoba. W sklepie byłam go zobaczyć. Wózek masywny, ale prowadzi się leciutko
Fajne są też te nowe xlandery xcitenataliad lubi tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
kr0pka wrote:no i zamówiłam sobie tą bolę czy harmony ball, jak zwał tak zwal
ostatecznie wygrała ta bo mi się tak podoba, że nawet jako zwykły wisiorek będzie
http://pl.aliexpress.com/item/FH234-Eudora-Harmony-Ball-Chime-Angel-Wing-Locket-Pendant-Gunmetal-Angel-Caller-Mexican-Bola-Necklace/32511929511.html?spm=2114.010208.3.262.8wanDo&ws_ab_test=searchweb201556_0,searchweb201602_4_10057_10056_10065_10068_10055_10054_10069_301_10059_10033_10058_10032_10073_10017_10070_10060_10061_10052_10062_10053_10050_10051,searchweb201603_1&btsid=522bcfdb-09e0-4f21-9d8b-58b1d9dd9376
Ja swoja sciagamtylko do spania
Nosze pod koszulka,tak zeby lezala na gołym ciele i super slychac jak sie poruszamAnita12 lubi tę wiadomość
-
Anita12 wrote:Ciekawe właśnie czy przy przewijaniu i innych tego typu czynnosciach taki łańcuszek nie przeszkadza, nie plącze sie, nie zahacza o coś. Mnie by mogło to przeszkadzać chyba.
później już po porodzie można zmienić na krótszy, w tym moim chyba nie ma krótszego rzemyka w zestawie ale sobie dokupięAnita12 lubi tę wiadomość
-
Anita12 wrote:Ciekawe właśnie czy przy przewijaniu i innych tego typu czynnosciach taki łańcuszek nie przeszkadza, nie plącze sie, nie zahacza o coś. Mnie by mogło to przeszkadzać chyba.
-
Englein wrote:Do mojego byl dolaczony drugi lancuszek 18cm,zeby po porodzie powiesic dzwoneczek na krotszym.
-
Paolina91 wrote:Rozmawialam ostatnio z kolezanka pracujaca=,YKu i przestrzegala mnie przed wozkami 3w1 podobno w wiekszosci foteliki samochodowe sa bez testow zderzeniowych itp i ogolnie gniota sie jak skorupki... Takze o to trzeba dopytac kupujac taki wozek albo wybrac model 2w1 i dokupic fotelik teraz wiekszosc da sie wpiac w stelaz wozka.
Paolina91, Magdzia88 lubią tę wiadomość
-
Cos czuje ze temat wozkow, fotelikow, kosmetykow itp przewinie sie jeszcze nie raz blizej robienia wyprawki
A jak tam Wasze brzuszki? Widac juz typowo ciążowe? Komuś ostatnio "wystrzelil" brzusio? Moj sie troooosze uwypuklił ostatnio, ale w ciuchac wyglada jakbym byla najedzona/ wzdęta/ miala duzo tluszczu na brzuchu ;P Takze ewidentnie jeszcze nie ciążowo... Cos czuje, że moge mieć późno typową ciążową kuleczke.11.02.2016r Aniołek
-
Mi w ciągu tego ostatniego tygodnia strasznie brzuszek wystrzelił. Jak wczoraj założyłam obcisłą bluzkę mąż się śmiał że wyglądam jakbym w 5 miesiącu była...
bo rzeczywiście w pierwszej ciąży brzuszek się uwypuklił dopiero w 5 mies a teraz już paraduje z piłeczką (a co najlepsze jeszcze nie powiedziałam teściom o ciąży... chciałam poczekać do końca 3 mies., ale chyba nie uniknę pytań o brzuszek -
A co do wózka i wyprawki czekam do nowego roku, może przed samymi świętami uda się coś kupić najwcześniej. A teraz skupiam się na zdrowiu dzidzia...
spokojnie i bez panikinie wiem skąd we mnie tyle spokoju ale chyba ten typ tak ma bo w poprzedniej ciąży też wszystko załatwiałam w ostatniej chwili i nawet nie było tego tak dużo jak się spodziewałam.
Anita12 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo i odebrałam wyniki syna. Mocz w normie, glukoza w normie, żelazo w normie, CRP w normie, TSH w normie. Z morfologii ma odbiegające od normy:
erytrocyty 4,15 (4,20-5,50)
mpv 8,70 (9-13)
eozynofile 0,65 (0,1-0,6)
limfocyty 52,2% (25-50%)
eozynofile 5,8% (1-5%).
Ktoś mądry się zna, bo dla mnie jakoś nie odbiega to od normy za bardzo. Nie wiem czy iść z tymi wynikami, bo boję się, że pediatra wymyśli kolejne badania. -
Kark wg mnie wszystko jest w porządku. Miałam taką sytuację z synem że bardzo długo leczylam go z anemii bo wg lekarza coś zawsze było nie tak. Wystarczyło że zmieniłam lekarza i okazało się że takie odchyly dla dziecka są w normie.
kark lubi tę wiadomość
-
kark wrote:No i odebrałam wyniki syna. Mocz w normie, glukoza w normie, żelazo w normie, CRP w normie, TSH w normie. Z morfologii ma odbiegające od normy:
erytrocyty 4,15 (4,20-5,50)
mpv 8,70 (9-13)
eozynofile 0,65 (0,1-0,6)
limfocyty 52,2% (25-50%)
eozynofile 5,8% (1-5%).
Ktoś mądry się zna, bo dla mnie jakoś nie odbiega to od normy za bardzo. Nie wiem czy iść z tymi wynikami, bo boję się, że pediatra wymyśli kolejne badania.kark lubi tę wiadomość
-
Wyniki sa w normie. Zawsze jakieś przesunięcia się znajda ale nie sa dużo mniejsze czy większe a normy sa normami. Każdy człowiek jest inny. Mi tez kilka parametrów zawsze wychodzi niżej niż powinno i lekarz mowi, ze to wszystko zależne od wieku płci wagi diety itp. Wiec nie ma się co martwic.
Co do becikowego to tak jest ograniczenie dochodowe. Jeżeli ma się dochód na osobę powyżej 1922 (rodzice plus dzieci/dziecko) to nie dostanie się 1000 zl. I papiery składa się w MOPS, OPS czy GOPS w zależności od przynależności. Do tego potrzeba multum papierkow. Ale jakich to już zależy od gminy. Na 500 na pierwsze dziecko dochód poniżej 800/osobe a na drugie i kolejne bez dochodu.
Na l4 jestem od 29.08 po prostu nie wróciłam z urlopu. I jest mi dobrze bo pracuje w MOPS i nie wyobrażam sobie w ciąży tam pracować, stres i wgl.kark, jenny88 lubią tę wiadomość
-
Englein przezierność karku masz dobrą, nawet w normie polskiej. Więc wszelkie choroby genetyczne (ZD ale także krwi, etc) masz niskie ryzyko. Dobrze pamiętam, że Ty starsza jesteś troszkę prawda? Pappa baaardzo zawyża z każdym rokiem po 30. Oczywiście ryzyko chorób wzrasta wraz z wiekiem matki, ale to są inne jednostki niż podaje Pappa.
Nie wiem jak u was w kraju - Ja osobiście jeśli bym chciała robić badania dodatkowe to mniej inwazyjne - Rezonans Magnetyczny. W Polsce nierealne, ale za granicą się stosuje częściej niż Amniopunkcję, która jest bardzo ryzykowna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 17:18
Englein lubi tę wiadomość
-
Fipsik wrote:Englein przezierność karku masz dobrą, nawet w normie polskiej. Więc wszelkie choroby genetyczne (ZD ale także krwi, etc) masz niskie ryzyko. Dobrze pamiętam, że Ty starsza jesteś troszkę prawda? Pappa baaardzo zawyża z każdym rokiem po 30. Oczywiście ryzyko chorób wzrasta wraz z wiekiem matki, ale to są inne jednostki niż podaje Pappa.
Nie wiem jak u was w kraju - Ja osobiście jeśli bym chciała robić badania dodatkowe to mniej inwazyjne - Rezonans Magnetyczny. W Polsce nierealne, ale za granicą się stosuje częściej niż Amniopunkcję, która jest bardzo ryzykowna.
Nieinwazyjne u nas to jedynie harmony.Fipsik lubi tę wiadomość
-
Tak na wesoło
jak rozpoznać co Ciè ukąsiło
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/478edb8e0bb5.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 17:55
Paolina91, severi, Englein, anuschka, MatyldaG, Mimi86, kark, Aarizona, coffee, Magdzia88, m@rtynka, nataliad, taka_ja, Marrtusia lubią tę wiadomość