MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie Kochane
Bardzo sie ciesze, ze moge dolaczyc do gronka szczesliwych przyszlych mamusiek
Dzisiaj bylam u lekarza i potwierdzone: 29.03.2017 - nasze podwojne szczescie
Czy ktoras z was takze oczekuje blizniaki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2016, 19:46
severi, milagro, Ewa, Anita12, kr0pka, kark, Englein, Magdzia88, czirisz, borsuk, Tosia 1981, MatyldaG, jenny88, Marpati, julllla, taka_ja, fantasmagoriia, Klarcia, chloet lubią tę wiadomość
Podwójne szczęście -
Crisperss wrote:Ale wczoraj najadłam się strachu... pół nocy nie spałam.
Zjadłam pieczone buraczki na obiad i normalnie sikałam na różowo. Wystraszyłam się na maxa, bo często jem buraki i nigdy nie miałam takiego skutku ubocznego
A Wy miałyście taki przypadek? Wiem , że możliwe jest zabarwienie moczu po buraczkach, ale nigdy tego nie doświadczyłam... aż do dnia wczorajszego -
Marynia991 wrote:Sprawdz cz nie masz za niskiego cisnienia ja miałam bóle glowy przez tydznien codziennie i sie okazało wlasnie ze ciśnienie i kedna kawa dziennie na to pomaga z reguły
Hmmm wątpię bo od kiedy pamiętam jestem wysokocisnieniowcem nie mam jakiegos za wysokiego, nie lecze tego ale raczej trzymam sie zawsze gornej granicy normy... A od kawy mnie odrzucilo na pocztku ciąży i tak mi zostalo. Odpukac chyba mi troszke przeszlo teraz z ta glowa posiedzialam na dworku, teraz chlodno to od razu inaczej.11.02.2016r Aniołek
-
Jestem już po prenatalnych , prawdopodobnie będzie dziewczynka , ma już 6.6cm
wszystkie wymiary ok : nt 1.8, jest ładna kość nosowa. I teraz się zastanawiam czy jest sens robić test pappa bo ryzyko skorygowane trisomia 21 to 1:3636, trisomia 18 to 1:6880 i trisomia 13 to <1:20000. Jak uważacie ? Mam 27 lat.
Marynia991, Magdzia88, czirisz, Anita12, borsuk, Tosia 1981, kark, MatyldaG, kr0pka, jenny88, anuschka, m@rtynka, taka_ja, fantasmagoriia, Fipsik, chloet lubią tę wiadomość
-
My z mężem chcieliśmy pożyczyć od mojej siostry fotelik z zestawu 3w1 i zaczęłam się zagłębiać w ten temat i pokazałam mężowi to wspólnie stwierdziliśmy że fotelik to TYLKO z atestami zderzeniowych. Wolimy kupić tańszy wózek a fotelik porządny.
borsuk lubi tę wiadomość
-
Paolina91 wrote:Hmmm wątpię bo od kiedy pamiętam jestem wysokocisnieniowcem nie mam jakiegos za wysokiego, nie lecze tego ale raczej trzymam sie zawsze gornej granicy normy... A od kawy mnie odrzucilo na pocztku ciąży i tak mi zostalo. Odpukac chyba mi troszke przeszlo teraz z ta glowa posiedzialam na dworku, teraz chlodno to od razu inaczej.
-
nick nieaktualny
-
Nina87 wrote:
ale fajnie bo nie będę tu jedyna
jedno czy dwujajowe u Ciebie??
-
unbelmished wrote:Befra nie należy die dlatego, ze Twój maz ma prawo do wzięcia urlopy rodzicielskiego na podstawie umowy o prace. Jeżeli mialby umowę, ktora by tego nie gwarantowała wtedy byś dostała.
-
Anita12 gdy nie ma slubu ale ojciec dziecka uzna go I da mu swoje nazwisko wtedy dochody ojca tez sa brane pod uwage. Jedynoe jesli ojciec dziecka jest nieznany wtedy matka ma prawo do rocznego tak zwanego kosiniakowego I dostaje 1000 zl miesiecznie.
Chyba ze cos pomylilam, ale czytalam kilka takich wypowiedzi na fb na Ciaza pytania I odpowiedzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 07:25
Anita12 lubi tę wiadomość
-
unbelmished wrote:Befra nie należy die dlatego, ze Twój maz ma prawo do wzięcia urlopy rodzicielskiego na podstawie umowy o prace. Jeżeli mialby umowę, ktora by tego nie gwarantowała wtedy byś dostała.
Już kiedyś właśnie o tym rozmawiałyśmy. I dziwne, bo moja znajoma która jest po ślubie, maż pracuje legalnie a ona dostaje ten 1000zł co miesiąc...Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Nawet jak ojciec uzna dziecko to matka dostanie 1000 zl. Mam taki przypadek wśród moich podopiecznych. A co do tego ze maz pracuje a matka ma 1000 zl. Musieli udowodnić ze ojciec nie ma prawa do zasiłku macierzyńskiego z pracy.
Czarnuszka lubi tę wiadomość
-
unbelmished wrote:Nawet jak ojciec uzna dziecko to matka dostanie 1000 zl. Mam taki przypadek wśród moich podopiecznych. A co do tego ze maz pracuje a matka ma 1000 zl. Musieli udowodnić ze ojciec nie ma prawa do zasiłku macierzyńskiego z pracy.
-
z tego co wiem to nie, bo w ustawie nic o tym nie pisze tylko ze przysługuje osoba bezrobotnym, studentow i na umowach zlecenie dzielo , a moze po prostu dokument sie podpisuje ze ojciec sie zrzeka tego prawa wiem ze bylo naprawde bez problemów i nic on z pracy nie musial dowozic