MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, my już dziś od 5.30 nie śpimy
Dużo piszecie, czytam i czytam żeby nadrobić
Co do kosmetyków i jedzenia to też uważam że wszystko i z umiarem. Moja córka od 3 tyg życia miała AZS i stosowalismy Atoperal. Teraz ma prawie 5 lat, jest zdrowa, kąpie się w plynach dla dzieci np z Lidla i jest ok. Do tego uwielbia wszelkie kapsułki, farbki do kąpieli z Rossmanna i cóż ja miałabym z nią zrobić? Chyba tylko zeswirowac jakbym była przewrazliwiona
Co do wózków to też podoba mi się x lander x cite. Trochę nie przekonuje mnie w nim brak amortyzacji. Marzę z kolei o Joolz Day ale cena powala. Co do bebetto i innych tego typu to do mnie nie przemawiają, bo za dużo ich jeździzresztą mamy jeszcze trochę czasu i pewnie zdanie jeszcze się zmieni
@borsuk mogłabyś podać wymiary tych spodni?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 10:42
-
monia99 wrote:z tego co wiem to nie, bo w ustawie nic o tym nie pisze tylko ze przysługuje osoba bezrobotnym, studentow i na umowach zlecenie dzielo , a moze po prostu dokument sie podpisuje ze ojciec sie zrzeka tego prawa wiem ze bylo naprawde bez problemów i nic on z pracy nie musial dowozic
-
Tak ale jest tez zapis, który mówi o tym ze jeżeli jeden z rodziców ma prawo do zasiłku macierzyńskiego no z pracy to drugi rodzic go nie dostanie. Podejrzewam, ze maz Twojej koleżanki napisał oświadczenie, ze on nie bierze urlopu na dziecko czyli macierzyńskiego ( bo urlop ojcowski 2tyg to co innego) i ze będzie pracował. Wiec tym samym kolezanka otrzymała 1000zl.
-
unbelmished wrote:Tak ale jest tez zapis, który mówi o tym ze jeżeli jeden z rodziców ma prawo do zasiłku macierzyńskiego no z pracy to drugi rodzic go nie dostanie. Podejrzewam, ze maz Twojej koleżanki napisał oświadczenie, ze on nie bierze urlopu na dziecko czyli macierzyńskiego ( bo urlop ojcowski 2tyg to co innego) i ze będzie pracował. Wiec tym samym kolezanka otrzymała 1000zl.
A jeszcze mam takie pytanie. Jak jest z tym 500+ na drugie dziecko. Należy się jeśli nie ma ślubu?
I dziękuję Ci za te wszystkie cenne odpowiedzi:)
-
chloet wrote:Dzień dobry, witam się w 16 tc
Miłego dnia wszystkim!
Ja nie wiem co ja mam z tym Twoim suwaczkiem ze zawsze widze na nim inne liczby haha. Dzis mi sie wyswietla 14Dobrze, ze juz pamietam ze my idziemy rowno ;P
Jak sie czujesz? Bo kurcze to juz 16 tydzien a do mnie wszystko wraca od kilku dni boli mnie glowa, znow mdlosci od czasu do czasu, brak sil a dzis to nawet po jednej kanapce polecialam na belta... No bosko!taka_ja lubi tę wiadomość
11.02.2016r Aniołek
-
Piękne słoneczko świeci od rana
My już zaliczyliśmy dziś weterynarza z naszym pieskiem. Pół nocy nie spaliśmy, biedny tak się męczył. Kaszel miał taki jakby coś w gardle zostało, ale na szczęście to tylko przeziębienie
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Należy się każdemu bez wyjątku na drugie i kolejne dziecko. Czy jest ślub z ojcem czy nie. Po prostu w rubryczce członkowie rodziny wpisujesz siebie partnera(ojca dziecka) i dziecko lub dzieci i składasz sam wniosek bez dodatkowych rzeczy. Przy śniadaniu również na pierwsze jest więcej załatwiania papierkow.
Anita12 lubi tę wiadomość
-
Anuschka, mam adzieje ze psina wyjdzie z tego jak najszybciej
Dzien dobry w sobote
Pojechalam wczoraj z mezem na oddanie krwi (on oddawal) i zgubilam moja ukochana ransoletke pandore...kurde nie moge przebolec:) najgorzej,ze juz dwarazy sie odpiela i spadla ale znalazlam. Powiedzialam,ze kolejnej nie chce
czy dobre wiadomosci musza sie rownowazyc z tymi niefajnymi? Humor nadal skopany,...
Mimo,ze JA czuje ,ze bedzie corcia, i wstepnie imie/ dwa imiona wybrane- Kornelia Cristina...o tyle z imieniem dla synka mielismy problem i nie moglismy dojsc do wspolnego mianownika. Ale, coraz czesciej mi w pracy nadaja, ze wygladam na chlopca...wczoraj mnie olsnilo w tej stacji krwiodawstwa. Mezowi tez sie podoba...na razie wybrane Konrad i nie wiem jakie drugie lub Konrad Adam. W naszych rodzinach dzieciom daje sie po dwa imiona. O ile Cristina chce po mojej mamie ale w wersji ang. To z meskim drugim imieniem mielis y problem, bo po dziadkach nam nie pasowalo a mezu nie dosc,ze dlugie to i skomplikowane do wymowy tutajdo tego dlugie nazwisko, typowo polskie
Wozki, to ostatnio co ogladam w necie. Nastawiamy sie na 2 w 1 plus naprawde dobry fotelik. JakWas czytam i Wasze typy....to mam watpliwosci i coraz wiekszy metlik w glowieobstawialam xlandera...teraz podoba misie ten riko brano
nie jestem zwolennikiem kupowania wozka za nie wiadomo jaka kwote i dla otoczenia, nie musi byc super lekki bo nigdzie wnosicgo nie bede. Ma byc wygodny dladziecka, z regulowana raczka, z raczej spora gondola i dobrym jakosciowo materialem, moze na pompowanych kolach....maz daje mi prawo wyboru, mowiaz,ze sie nie zna. Pewnie jakprzyjdzie co do czego to i tak bedzie wtracal swoje trzy grosze
Powiedzcie, na co warto zwracac uwage?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 11:00
-
nick nieaktualny
-
befra wrote:Unbelmisched a powiedz mi jeszcze jak jest w przypadku tego tysiąca przez rok. Czy jak mąż ma stałą umowę o pracę to też się należy czy nie? W internecie są sprzeczne opinie a skoro w tym siedzisz to będziesz wiedzieć najlepiej.
Z tego co czytalam i zreszta rozmawialam tez z pracownikiem ZUS to nalezy sie 1000 zl przez rok, mozna powiedziec, ze praktycznie dla kazdego. Moja kolezanka w tym roku dostala(miala na okreslony przedluzony do dnia porodu) jej maz ma czas nieokreslony i sporo zarabia -
Tak tylko Twojej koleżance wyplaca ZUS z racji tego, ze miała przefluzona umowę do końca ciąży i automatycznie tez nabywa prawo do urlopu rocznego. A 1000 zl fla bezrobotnych załatwię się w MOPS lub urzędach które wskaze gmina.
Paolina91, coffee lubią tę wiadomość
-
Ja to jeszcze nie wiem jak będzie wyglądać w moim przypadku, bo teoretycznie mam umowę do kwietnia więc bym się łapała na macierzyński z zusu a le problem taki że moja szefowi przechodzi na jakiś zagraniczny ZUS i nie wiem czy się wtedy zalapie. No ale właśnie z nia pisałam na FB i ma się dopytac księgowej
-
coffee wrote:Amortyzajca, wysokosc wozka, kola podobno lepsze pompowane, skladana raczka i my w zwiazku z tym, ze rodzimy w marcu nie potrzebujemy bardzo glebokiego gondoli
-
kark wrote:Ja odkąd zaczęłam 2 trymestr jestem mega śpiąca i zmęczona. Już w pierwszym miałam więcej energii