X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, my już dziś od 5.30 nie śpimy :)
    Dużo piszecie, czytam i czytam żeby nadrobić :)
    Co do kosmetyków i jedzenia to też uważam że wszystko i z umiarem. Moja córka od 3 tyg życia miała AZS i stosowalismy Atoperal. Teraz ma prawie 5 lat, jest zdrowa, kąpie się w plynach dla dzieci np z Lidla i jest ok. Do tego uwielbia wszelkie kapsułki, farbki do kąpieli z Rossmanna i cóż ja miałabym z nią zrobić? Chyba tylko zeswirowac jakbym była przewrazliwiona ;)
    Co do wózków to też podoba mi się x lander x cite. Trochę nie przekonuje mnie w nim brak amortyzacji. Marzę z kolei o Joolz Day ale cena powala. Co do bebetto i innych tego typu to do mnie nie przemawiają, bo za dużo ich jeździ :) zresztą mamy jeszcze trochę czasu i pewnie zdanie jeszcze się zmieni :)

@borsuk mogłabyś podać wymiary tych spodni?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 10:42

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia99 wrote:
    z tego co wiem to nie, bo w ustawie nic o tym nie pisze tylko ze przysługuje osoba bezrobotnym, studentow i na umowach zlecenie dzielo , a moze po prostu dokument sie podpisuje ze ojciec sie zrzeka tego prawa wiem ze bylo naprawde bez problemów i nic on z pracy nie musial dowozic
    Tak by było najlepiej.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny w drugim trymestrze :-). Jeszcze tylko pół roku :-).

Czyli tak naprawdę to jeśli o to kosiniakowe chodzi to dalej nic nie wiem.

Anita12, kr0pka, Englein, m@rtynka, jenny88, chloet, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • unbelmished Ekspertka

Wysłany: 10 września 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ale jest tez zapis, który mówi o tym ze jeżeli jeden z rodziców ma prawo do zasiłku macierzyńskiego no z pracy to drugi rodzic go nie dostanie. Podejrzewam, ze maz Twojej koleżanki napisał oświadczenie, ze on nie bierze urlopu na dziecko czyli macierzyńskiego ( bo urlop ojcowski 2tyg to co innego) i ze będzie pracował. Wiec tym samym kolezanka otrzymała 1000zl.

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli można napisać takie oświadczenie i wtedy się dostanie nawet jak mąż pracuje?

• chloet Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam się w 16 tc :) Miłego dnia wszystkim!

MatyldaG, Anita12, taka_ja, anuschka, kr0pka, Englein, kark, coffee, jenny88, Mimi86, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 10 września 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to tez jeśli kobieta na macierzyńskim dostaje mniej niż 1000 to chyba państwo wyrównuje do tego 1000 zł. Koleżanka pracująca w urzędzie mówiła.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unbelmished wrote:
    Tak ale jest tez zapis, który mówi o tym ze jeżeli jeden z rodziców ma prawo do zasiłku macierzyńskiego no z pracy to drugi rodzic go nie dostanie. Podejrzewam, ze maz Twojej koleżanki napisał oświadczenie, ze on nie bierze urlopu na dziecko czyli macierzyńskiego ( bo urlop ojcowski 2tyg to co innego) i ze będzie pracował. Wiec tym samym kolezanka otrzymała 1000zl.

A jeszcze mam takie pytanie. Jak jest z tym 500+ na drugie dziecko. Należy się jeśli nie ma ślubu?
    I dziękuję Ci za te wszystkie cenne odpowiedzi:)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Dzień dobry, witam się w 16 tc :) Miłego dnia wszystkim!

Ja nie wiem co ja mam z tym Twoim suwaczkiem ze zawsze widze na nim inne liczby haha. Dzis mi sie wyswietla 14 ;) Dobrze, ze juz pamietam ze my idziemy rowno ;P

Jak sie czujesz? Bo kurcze to juz 16 tydzien a do mnie wszystko wraca od kilku dni boli mnie glowa, znow mdlosci od czasu do czasu, brak sil a dzis to nawet po jednej kanapce polecialam na belta... No bosko!

taka_ja lubi tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne słoneczko świeci od rana <3 My już zaliczyliśmy dziś weterynarza z naszym pieskiem. Pół nocy nie spaliśmy, biedny tak się męczył. Kaszel miał taki jakby coś w gardle zostało, ale na szczęście to tylko przeziębienie :D

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • unbelmished Ekspertka

Wysłany: 10 września 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Należy się każdemu bez wyjątku na drugie i kolejne dziecko. Czy jest ślub z ojcem czy nie. Po prostu w rubryczce członkowie rodziny wpisujesz siebie partnera(ojca dziecka) i dziecko lub dzieci i składasz sam wniosek bez dodatkowych rzeczy. Przy śniadaniu również na pierwsze jest więcej załatwiania papierkow.

Anita12 lubi tę wiadomość

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuschka, mam adzieje ze psina wyjdzie z tego jak najszybciej :)

Dzien dobry w sobote :)
    Pojechalam wczoraj z mezem na oddanie krwi (on oddawal :) ) i zgubilam moja ukochana ransoletke pandore...kurde nie moge przebolec:) najgorzej,ze juz dwarazy sie odpiela i spadla ale znalazlam. Powiedzialam,ze kolejnej nie chce :( czy dobre wiadomosci musza sie rownowazyc z tymi niefajnymi? Humor nadal skopany,...

Mimo,ze JA czuje ,ze bedzie corcia, i wstepnie imie/ dwa imiona wybrane- Kornelia Cristina...o tyle z imieniem dla synka mielismy problem i nie moglismy dojsc do wspolnego mianownika. Ale, coraz czesciej mi w pracy nadaja, ze wygladam na chlopca...wczoraj mnie olsnilo w tej stacji krwiodawstwa. Mezowi tez sie podoba...na razie wybrane Konrad i nie wiem jakie drugie lub Konrad Adam. W naszych rodzinach dzieciom daje sie po dwa imiona. O ile Cristina chce po mojej mamie ale w wersji ang. To z meskim drugim imieniem mielis y problem, bo po dziadkach nam nie pasowalo a mezu nie dosc,ze dlugie to i skomplikowane do wymowy tutaj :) do tego dlugie nazwisko, typowo polskie :)

Wozki, to ostatnio co ogladam w necie. Nastawiamy sie na 2 w 1 plus naprawde dobry fotelik. JakWas czytam i Wasze typy....to mam watpliwosci i coraz wiekszy metlik w glowie :) obstawialam xlandera...teraz podoba misie ten riko brano :) nie jestem zwolennikiem kupowania wozka za nie wiadomo jaka kwote i dla otoczenia, nie musi byc super lekki bo nigdzie wnosicgo nie bede. Ma byc wygodny dladziecka, z regulowana raczka, z raczej spora gondola i dobrym jakosciowo materialem, moze na pompowanych kolach....maz daje mi prawo wyboru, mowiaz,ze sie nie zna. Pewnie jakprzyjdzie co do czego to i tak bedzie wtracal swoje trzy grosze :)
    Powiedzcie, na co warto zwracac uwage?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2016, 11:00

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 10 września 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napewno muszę zwrócić uwagę żeby był lekki i składał się do jak najmniejszych rozmiarów. Możecie coś polecić?

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkąd zaczęłam 2 trymestr jestem mega śpiąca i zmęczona. Już w pierwszym miałam więcej energii :/

• coffee Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    befra wrote:
    Unbelmisched a powiedz mi jeszcze jak jest w przypadku tego tysiąca przez rok. Czy jak mąż ma stałą umowę o pracę to też się należy czy nie? W internecie są sprzeczne opinie a skoro w tym siedzisz to będziesz wiedzieć najlepiej.

Z tego co czytalam i zreszta rozmawialam tez z pracownikiem ZUS to nalezy sie 1000 zl przez rok, mozna powiedziec, ze praktycznie dla kazdego. Moja kolezanka w tym roku dostala(miala na okreslony przedluzony do dnia porodu) jej maz ma czas nieokreslony i sporo zarabia :)

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • unbelmished Ekspertka

Wysłany: 10 września 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko Twojej koleżance wyplaca ZUS z racji tego, ze miała przefluzona umowę do końca ciąży i automatycznie tez nabywa prawo do urlopu rocznego. A 1000 zl fla bezrobotnych załatwię się w MOPS lub urzędach które wskaze gmina.

Paolina91, coffee lubią tę wiadomość

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • coffee Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amortyzajca, wysokosc wozka, kola podobno lepsze pompowane, skladana raczka i my w zwiazku z tym, ze rodzimy w marcu nie potrzebujemy bardzo glebokiego gondoli ;)

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • befra Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jeszcze nie wiem jak będzie wyglądać w moim przypadku, bo teoretycznie mam umowę do kwietnia więc bym się łapała na macierzyński z zusu a le problem taki że moja szefowi przechodzi na jakiś zagraniczny ZUS i nie wiem czy się wtedy zalapie. No ale właśnie z nia pisałam na FB i ma się dopytac księgowej :-)

• Englein Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffee wrote:
    Amortyzajca, wysokosc wozka, kola podobno lepsze pompowane, skladana raczka i my w zwiazku z tym, ze rodzimy w marcu nie potrzebujemy bardzo glebokiego gondoli ;)
    Raczej mialam na mysli dlugosc niz glebokosc. Srednio ilo miesieczne dziecko przeklada sie do spacerowki? Czy jesli maluch urodzi sie w pierwszej polowie mar a to lato jeszcze w gondoli czy juz w spacerowce? Dochodzi jeszcze kwestia indywidualnej wielkosci dziecka, wiem ale chodzi mi mniej wiecej, bo kompletnie nie mam rozeznania :)

5fdazm9.png

• Englein Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja odkąd zaczęłam 2 trymestr jestem mega śpiąca i zmęczona. Już w pierwszym miałam więcej energii :/
    Wlasnie to samo mowilam wczoraj d8 meza...pomijajac fakt,ze przez chwile mnie mdlilo i pare razy krecilo mi sie w glowie, to nie spalam tyle co teraz. Hmm

5fdazm9.png

‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ