X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie :) kciuki za wizyty :)
    Ale ten weekend szybko minął! Co do laktatora to słyszałam opinie ze jak chce się odciagac mleko np do mnożenia lub ma później większe ilości to z reczmym można się zajechac. Ja planuje kupić jakiś elektryczny na razie tańszy a gdyby się okazało ze mam dużo tego to zainwestuje w droższy. Nianie tez musze kupić, mieszkam w domu i np pokój dzieci na gorze kuchnia ma dole wiec myślę że się przyda. Nad monitorem oddechu się mocno zastanawiamy, te pod materac musiałabym kupić dwa..trochę się ostatnio nasluchalam przykrych historii i nie wiem czy nie byłabym spokojniejsza

misia_ lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szkoły rodzenia chciałabym iść mamy jakaś przy szpitalu darmowa może uda mi się załapać :)

severi lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• blekitna Ekspertka

Wysłany: 12 września 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U znajomych monitor oddechu wył bez powodu a dziecko oddychało.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    ja o wozkach jeszcze nie myslalam :)
    Za to zastanawam sie jaki laktator hehe reczny czy elektryczny :)
    Koleżanka przez dwa dni używała ręcznego, i kupiła elektryczny bo powiedziała, że zajechać się można ;)

Mimi86 lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też się zastanawiam nad tym monitorem oddechu... ale opinie o nim też różne czytałam, podobno czasem się włącza jak nic się nie dzieje...
    miś szumiś też nie na wszystkie dzieci działa
    a o laktatorze to pomyślę dopiero po porodzie, zobaczymy czy w ogóle coś będę produkować :P

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    I pytanie z innej beczki. Co sądzicie o chodzikach dla dzieci? Jesteście za czy przeciw? Ja jestem przeciwna. A jak widzę np na fb jak niektóre moje koleżanki wkładają do tego czegoś swoje 6-8 miesięczne dzieciątka to aż mi się coś robi.......
    To zależy od dziecka bo niektore jak mają 8 miesięcy to nawet siedzieć nie potrafią to wtedy jest bezsensu a sa dzieci ktore w tym wieku potrafią juz stać trzymając sie czegoś wiec wtedy dlaczego nie wlozyc go do chodzika? Ale to moje zdanie

hchy43r8kkymthav.png
  • M&Ms Ekspertka

Wysłany: 12 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

nie odzywam się za często bo wchodzę tutaj sporadycznie, ale chciałam się podzielić nowiną, że w sobotę miałam USG prenatalne i wszystko wyszło pięknie. Dzidzia rośnie ma już 70 mm, serducho bije 156 ud/min, ryzyka genetyczne wyszły znacznie mniejsze niż dla mojego wieku no i wyszlismy z mężem uśmiechnięci od ucha do ucha :) lekarz nawet wstępnie stwierdził, że wszystko wskazuje na dziewczynkę, ale na razie trochę za wcześnie żeby mówić na 100% :)

Życzę każdej z Was takich wizyt i mocno trzymam kciuki za każdą z osobna :)

kr0pka, Czarnuszka, severi, malaczarna07, Marynia991, borsuk, Marrtusia, m@rtynka, MatyldaG, Magdzia88, milagro, julllla, Anita12, misia_, taka_ja, anuschka, czirisz, chloet, kark, Englein, Fipsik, nataliad, Dziunka, Mimi86, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

f2w343r82gqzimgw.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące w tym tygodniu :) Liczę na radosne wieści piękne zdjęcia :)
    M&Ms gratuluje i bardzo się cieszę?

Dziewczyny żadna z Was nie potrzebuje spodni ciążowych jeansowych z H&M rozmiar 38? Mam do sprzedania za 45-50zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 09:20

M&Ms lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktator planuje kupić dopiero po porodzie bo teraz nie wiem czy na pewno mi się przyda (moja mama i siostra pokarmu nie miały, nie wiem czy to jest dziedziczne ale z laktatorem poczekam).
    Nad szkołą rodzenia się zastanawiamy wszystko zależy od ceny.
    A sterylizator do butelek to też zobaczymy po porodzie czy będzie potrzebny. Zawsze jeszcze jest po prostu wrzątek;-)

m@rtynka lubi tę wiadomość

hchy43r8kkymthav.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mój kolega musiał reanimowac swoją 3 miesięczna córkę bo miała bezdech spowodowany najprawdopodobniej cofnieciem się treści pokarmowej z żołądka. Zauważyli to cudem bo monitoruje oddechu jeszcze nie mieli. Wiec ja juz jestem obsrana, z tym ze dziecko ogólnie ma duży problem z jedzeniem i refluksem jak zje to płacze potem cały dzień.

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• blekitna Ekspertka

Wysłany: 12 września 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napewno chcę kupić podgrzewacz. Przy pierwszym nie miałam, a teraz wiem że mi się przyda. Wogóle przy pierwszym bardzo oszczędnie i bez szaleństw było i teraz też tą zasadę wyznam. Bez zbędnych gadżetów. Chyba, że szumiś :)

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Życzę udanych wizyt.

Przy córce miałam laktator ręczny i u mnie się dobrze sprawdził. Odciaganie pokarmu trwało krótko, a przeważnie udało mi się odciągnąć 90-120ml.
    Monitora oddechu nie miałam i nie kupię. Po prostu wydaje mi się zbędny.
    Co do Misia Szumisia, to raczej też dam sobie spokój. Kupiłam kiedyś taki projektor dla dzieci, w nim są wgrane dźwięki takie jak bicie serca, szum morza, padający deszcz i coś tam jeszcze. To się fajnie sprawdziło. :-)
    Sterylizator fajna sprawa, ja miałam pożyczony Philips Avent.

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    też się zastanawiam nad tym monitorem oddechu... ale opinie o nim też różne czytałam, podobno czasem się włącza jak nic się nie dzieje...
    miś szumiś też nie na wszystkie dzieci działa
    a o laktatorze to pomyślę dopiero po porodzie, zobaczymy czy w ogóle coś będę produkować :P
    Koleżanka, która urodziła dwa tygodnie temu powiedziała mi, żebym wzięła laktator do szpitala. I mówiła mi, że dziewczyny na sali, które nie miały, pluły sobie w brodę, że nie wzięły.
    Ja sobie kupię laktator i elektryczny i ręczny. Jeżeli chodzi o ręczny, kiedyś na jakiś wątek trafiłam i dziewczyny zachwalały laktator canpol, taki: http://allegro.pl/canpol-laktator-odciagacz-reczny-basic-12-205-i6424778129.html
    w sumie nieduże pieniądze, a może się przydać.

MatyldaG lubi tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia991 wrote:
    Ja laktator planuje kupić dopiero po porodzie bo teraz nie wiem czy na pewno mi się przyda (moja mama i siostra pokarmu nie miały, nie wiem czy to jest dziedziczne ale z laktatorem poczekam).
    Nad szkołą rodzenia się zastanawiamy wszystko zależy od ceny.
    A sterylizator do butelek to też zobaczymy po porodzie czy będzie potrzebny. Zawsze jeszcze jest po prostu wrzątek;-)
    Też jestem zwolennikiem wrzątku chociaż widziałam ostatnio na allegro takie podgrzewacze razem z wyparzaczem.
    Ja mam obawy ze przy blizniakach jak zaplanuje mi cesarke wcześniej to wezmą je pewnie do inkubatorow i nie będę mogła od razu ich przystąpić do cycka :/ A żeby utrzymać pokarm będę musiała go pewnie odciagac laktatorem wiec jaki kolwiek na początek pasowało by mieć

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• blekitna Ekspertka

Wysłany: 12 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG warto też kupić pojemniki sterylne na pokarm. Wtedy możesz dawać do szpitala pokarm żeby dzieci były nim też karmione.

MatyldaG lubi tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Ja mam dziś wizytę u gina o 16 także trochę się stresuje bo od poprzedniej minął miesiąc...

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Ja do piątku do moich prenatalnych zdążę osiwieć, bo już czarne myśli mi w głowie krążą.

Co do niani elektronicznej na pewno w nią zainwestuję, bo mamy dom a pokój maleństwa będzie na piętrze, więc myślę, że się przyda. :)
    Szumisia też kupię, w przypadku dzieci moich koleżanek się sprawdził, więc liczę na to że na moje dziecko też będzie działać. Ale kupię Szumisia a nie Whisbeara.

A w kwestii laktatorów, to póki co dla mnie to kosmos...będę się czuła jak krowa podłączona do dojarki...ale jak mus to mus...jak już kupować to pewnie elektryczny, bo po co się męczyć. ;)

taka_ja lubi tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Też jestem zwolennikiem wrzątku chociaż widziałam ostatnio na allegro takie podgrzewacze razem z wyparzaczem.
    Ja mam obawy ze przy blizniakach jak zaplanuje mi cesarke wcześniej to wezmą je pewnie do inkubatorow i nie będę mogła od razu ich przystąpić do cycka :/ A żeby utrzymać pokarm będę musiała go pewnie odciagac laktatorem wiec jaki kolwiek na początek pasowało by mieć
    Koleżanka urodziła w styczniu bliźniaki przez cesarkę i podstawiali jej dzieci do karmienia. Dwa tygodnie temu moja koleżanka urodziła synka przez cc, mąż się zajął po porodzie i też jej od razu przystawiał dziecko. Ponoć bardzo ważne jest, żeby w ciągu 2 godzin dziecko było przystawione do cycka, bo później może mieć mniejszy odruch ssania.

Anita12 lubi tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące w tym tygodniu :) Liczę na radosne wieści piękne zdjęcia :)
    M&Ms gratuluje i bardzo się cieszę?

Dziewczyny żadna z Was nie potrzebuje spodni ciążowych jeansowych z H&M rozmiar 38? Mam do sprzedania za 45-50zł

Wrzuć foto tych spodni :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ale macie tempo :D
    witam się w 15 tyg :)
    Moja szwagierka w lipcu urodziła więc ja obserwuję co się u niej przydaje a co nie. U niej szumis działa cuda, laktatorem ręcznym to tak się meczyła, że kupiła zaraz elektryczny. Podgrzewacz i streylizator też ma i korzysta. Większość pewnie po niej dostanę w spadku :D
    Muszę się jej dopytać ale u nas szkoła rodzenia jest chyba za darmo więc ja zamierzam chodzić.
    Mam zamiar też chodzić na darmowe kursy mamawie i coś o pierwszej pomocy. Kiedyś wstawialam linki do nich.

A i pamiętam ze jak byłam w szpitalu u tej szwagierki to ona nie miała jeszcze laktatora, ale szpital miał takie jednorazowe.

Kciuki za wizyty dzisiejsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 09:52

Magdzia88 lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ