MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć mamusie
kciuki za wizyty
Ale ten weekend szybko minął! Co do laktatora to słyszałam opinie ze jak chce się odciagac mleko np do mnożenia lub ma później większe ilości to z reczmym można się zajechac. Ja planuje kupić jakiś elektryczny na razie tańszy a gdyby się okazało ze mam dużo tego to zainwestuje w droższy. Nianie tez musze kupić, mieszkam w domu i np pokój dzieci na gorze kuchnia ma dole wiec myślę że się przyda. Nad monitorem oddechu się mocno zastanawiamy, te pod materac musiałabym kupić dwa..trochę się ostatnio nasluchalam przykrych historii i nie wiem czy nie byłabym spokojniejszamisia_ lubi tę wiadomość
-
Co do szkoły rodzenia chciałabym iść mamy jakaś przy szpitalu darmowa może uda mi się załapać
severi lubi tę wiadomość
-
Mimi86 wrote:ja o wozkach jeszcze nie myslalam
Za to zastanawam sie jaki laktator hehe reczny czy elektrycznyMimi86 lubi tę wiadomość
-
też się zastanawiam nad tym monitorem oddechu... ale opinie o nim też różne czytałam, podobno czasem się włącza jak nic się nie dzieje...
miś szumiś też nie na wszystkie dzieci działa
a o laktatorze to pomyślę dopiero po porodzie, zobaczymy czy w ogóle coś będę produkowaćDominik
-
Czarnuszka wrote:I pytanie z innej beczki. Co sądzicie o chodzikach dla dzieci? Jesteście za czy przeciw? Ja jestem przeciwna. A jak widzę np na fb jak niektóre moje koleżanki wkładają do tego czegoś swoje 6-8 miesięczne dzieciątka to aż mi się coś robi.......
-
Cześć Dziewczyny,
nie odzywam się za często bo wchodzę tutaj sporadycznie, ale chciałam się podzielić nowiną, że w sobotę miałam USG prenatalne i wszystko wyszło pięknie. Dzidzia rośnie ma już 70 mm, serducho bije 156 ud/min, ryzyka genetyczne wyszły znacznie mniejsze niż dla mojego wieku no i wyszlismy z mężem uśmiechnięci od ucha do uchalekarz nawet wstępnie stwierdził, że wszystko wskazuje na dziewczynkę, ale na razie trochę za wcześnie żeby mówić na 100%
Życzę każdej z Was takich wizyt i mocno trzymam kciuki za każdą z osobnakr0pka, Czarnuszka, severi, malaczarna07, Marynia991, borsuk, Marrtusia, m@rtynka, MatyldaG, Magdzia88, milagro, julllla, Anita12, misia_, taka_ja, anuschka, czirisz, chloet, kark, Englein, Fipsik, nataliad, Dziunka, Mimi86, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące w tym tygodniu
Liczę na radosne wieści piękne zdjęcia
M&Ms gratuluje i bardzo się cieszę?
Dziewczyny żadna z Was nie potrzebuje spodni ciążowych jeansowych z H&M rozmiar 38? Mam do sprzedania za 45-50złWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 09:20
M&Ms lubi tę wiadomość
-
Ja laktator planuje kupić dopiero po porodzie bo teraz nie wiem czy na pewno mi się przyda (moja mama i siostra pokarmu nie miały, nie wiem czy to jest dziedziczne ale z laktatorem poczekam).
Nad szkołą rodzenia się zastanawiamy wszystko zależy od ceny.
A sterylizator do butelek to też zobaczymy po porodzie czy będzie potrzebny. Zawsze jeszcze jest po prostu wrzątek;-)m@rtynka lubi tę wiadomość
-
Ostatnio mój kolega musiał reanimowac swoją 3 miesięczna córkę bo miała bezdech spowodowany najprawdopodobniej cofnieciem się treści pokarmowej z żołądka. Zauważyli to cudem bo monitoruje oddechu jeszcze nie mieli. Wiec ja juz jestem obsrana, z tym ze dziecko ogólnie ma duży problem z jedzeniem i refluksem jak zje to płacze potem cały dzień.
-
Hej. Życzę udanych wizyt.
Przy córce miałam laktator ręczny i u mnie się dobrze sprawdził. Odciaganie pokarmu trwało krótko, a przeważnie udało mi się odciągnąć 90-120ml.
Monitora oddechu nie miałam i nie kupię. Po prostu wydaje mi się zbędny.
Co do Misia Szumisia, to raczej też dam sobie spokój. Kupiłam kiedyś taki projektor dla dzieci, w nim są wgrane dźwięki takie jak bicie serca, szum morza, padający deszcz i coś tam jeszcze. To się fajnie sprawdziło.
Sterylizator fajna sprawa, ja miałam pożyczony Philips Avent. -
malaczarna07 wrote:też się zastanawiam nad tym monitorem oddechu... ale opinie o nim też różne czytałam, podobno czasem się włącza jak nic się nie dzieje...
miś szumiś też nie na wszystkie dzieci działa
a o laktatorze to pomyślę dopiero po porodzie, zobaczymy czy w ogóle coś będę produkować
Ja sobie kupię laktator i elektryczny i ręczny. Jeżeli chodzi o ręczny, kiedyś na jakiś wątek trafiłam i dziewczyny zachwalały laktator canpol, taki: http://allegro.pl/canpol-laktator-odciagacz-reczny-basic-12-205-i6424778129.html
w sumie nieduże pieniądze, a może się przydać.MatyldaG lubi tę wiadomość
-
Marynia991 wrote:Ja laktator planuje kupić dopiero po porodzie bo teraz nie wiem czy na pewno mi się przyda (moja mama i siostra pokarmu nie miały, nie wiem czy to jest dziedziczne ale z laktatorem poczekam).
Nad szkołą rodzenia się zastanawiamy wszystko zależy od ceny.
A sterylizator do butelek to też zobaczymy po porodzie czy będzie potrzebny. Zawsze jeszcze jest po prostu wrzątek;-)
Ja mam obawy ze przy blizniakach jak zaplanuje mi cesarke wcześniej to wezmą je pewnie do inkubatorow i nie będę mogła od razu ich przystąpić do cyckaA żeby utrzymać pokarm będę musiała go pewnie odciagac laktatorem wiec jaki kolwiek na początek pasowało by mieć
-
Cześć Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Ja do piątku do moich prenatalnych zdążę osiwieć, bo już czarne myśli mi w głowie krążą.
Co do niani elektronicznej na pewno w nią zainwestuję, bo mamy dom a pokój maleństwa będzie na piętrze, więc myślę, że się przyda.
Szumisia też kupię, w przypadku dzieci moich koleżanek się sprawdził, więc liczę na to że na moje dziecko też będzie działać. Ale kupię Szumisia a nie Whisbeara.
A w kwestii laktatorów, to póki co dla mnie to kosmos...będę się czuła jak krowa podłączona do dojarki...ale jak mus to mus...jak już kupować to pewnie elektryczny, bo po co się męczyć.taka_ja lubi tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:Też jestem zwolennikiem wrzątku chociaż widziałam ostatnio na allegro takie podgrzewacze razem z wyparzaczem.
Ja mam obawy ze przy blizniakach jak zaplanuje mi cesarke wcześniej to wezmą je pewnie do inkubatorow i nie będę mogła od razu ich przystąpić do cyckaA żeby utrzymać pokarm będę musiała go pewnie odciagac laktatorem wiec jaki kolwiek na początek pasowało by mieć
Anita12 lubi tę wiadomość
-
borsuk wrote:Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące w tym tygodniu
Liczę na radosne wieści piękne zdjęcia
M&Ms gratuluje i bardzo się cieszę?
Dziewczyny żadna z Was nie potrzebuje spodni ciążowych jeansowych z H&M rozmiar 38? Mam do sprzedania za 45-50zł
Wrzuć foto tych spodni -
Hej ale macie tempo
witam się w 15 tyg
Moja szwagierka w lipcu urodziła więc ja obserwuję co się u niej przydaje a co nie. U niej szumis działa cuda, laktatorem ręcznym to tak się meczyła, że kupiła zaraz elektryczny. Podgrzewacz i streylizator też ma i korzysta. Większość pewnie po niej dostanę w spadku
Muszę się jej dopytać ale u nas szkoła rodzenia jest chyba za darmo więc ja zamierzam chodzić.
Mam zamiar też chodzić na darmowe kursy mamawie i coś o pierwszej pomocy. Kiedyś wstawialam linki do nich.
A i pamiętam ze jak byłam w szpitalu u tej szwagierki to ona nie miała jeszcze laktatora, ale szpital miał takie jednorazowe.
Kciuki za wizyty dzisiejszeWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 09:52
Magdzia88 lubi tę wiadomość
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g