X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie :) kciuki za wizyty :)
    Ale ten weekend szybko minął! Co do laktatora to słyszałam opinie ze jak chce się odciagac mleko np do mnożenia lub ma później większe ilości to z reczmym można się zajechac. Ja planuje kupić jakiś elektryczny na razie tańszy a gdyby się okazało ze mam dużo tego to zainwestuje w droższy. Nianie tez musze kupić, mieszkam w domu i np pokój dzieci na gorze kuchnia ma dole wiec myślę że się przyda. Nad monitorem oddechu się mocno zastanawiamy, te pod materac musiałabym kupić dwa..trochę się ostatnio nasluchalam przykrych historii i nie wiem czy nie byłabym spokojniejsza

misia_ lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szkoły rodzenia chciałabym iść mamy jakaś przy szpitalu darmowa może uda mi się załapać :)

severi lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• blekitna Ekspertka

Wysłany: 12 września 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U znajomych monitor oddechu wył bez powodu a dziecko oddychało.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    ja o wozkach jeszcze nie myslalam :)
    Za to zastanawam sie jaki laktator hehe reczny czy elektryczny :)
    Koleżanka przez dwa dni używała ręcznego, i kupiła elektryczny bo powiedziała, że zajechać się można ;)

Mimi86 lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też się zastanawiam nad tym monitorem oddechu... ale opinie o nim też różne czytałam, podobno czasem się włącza jak nic się nie dzieje...
    miś szumiś też nie na wszystkie dzieci działa
    a o laktatorze to pomyślę dopiero po porodzie, zobaczymy czy w ogóle coś będę produkować :P

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    I pytanie z innej beczki. Co sądzicie o chodzikach dla dzieci? Jesteście za czy przeciw? Ja jestem przeciwna. A jak widzę np na fb jak niektóre moje koleżanki wkładają do tego czegoś swoje 6-8 miesięczne dzieciątka to aż mi się coś robi.......
    To zależy od dziecka bo niektore jak mają 8 miesięcy to nawet siedzieć nie potrafią to wtedy jest bezsensu a sa dzieci ktore w tym wieku potrafią juz stać trzymając sie czegoś wiec wtedy dlaczego nie wlozyc go do chodzika? Ale to moje zdanie

hchy43r8kkymthav.png
  • M&Ms Ekspertka

Wysłany: 12 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

nie odzywam się za często bo wchodzę tutaj sporadycznie, ale chciałam się podzielić nowiną, że w sobotę miałam USG prenatalne i wszystko wyszło pięknie. Dzidzia rośnie ma już 70 mm, serducho bije 156 ud/min, ryzyka genetyczne wyszły znacznie mniejsze niż dla mojego wieku no i wyszlismy z mężem uśmiechnięci od ucha do ucha :) lekarz nawet wstępnie stwierdził, że wszystko wskazuje na dziewczynkę, ale na razie trochę za wcześnie żeby mówić na 100% :)

Życzę każdej z Was takich wizyt i mocno trzymam kciuki za każdą z osobna :)

kr0pka, Czarnuszka, severi, malaczarna07, Marynia991, borsuk, Marrtusia, m@rtynka, MatyldaG, Magdzia88, milagro, julllla, Anita12, misia_, taka_ja, anuschka, czirisz, chloet, kark, Englein, Fipsik, nataliad, Dziunka, Mimi86, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

f2w343r82gqzimgw.png
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące w tym tygodniu :) Liczę na radosne wieści piękne zdjęcia :)
    M&Ms gratuluje i bardzo się cieszę?

Dziewczyny żadna z Was nie potrzebuje spodni ciążowych jeansowych z H&M rozmiar 38? Mam do sprzedania za 45-50zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 09:20

M&Ms lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktator planuje kupić dopiero po porodzie bo teraz nie wiem czy na pewno mi się przyda (moja mama i siostra pokarmu nie miały, nie wiem czy to jest dziedziczne ale z laktatorem poczekam).
    Nad szkołą rodzenia się zastanawiamy wszystko zależy od ceny.
    A sterylizator do butelek to też zobaczymy po porodzie czy będzie potrzebny. Zawsze jeszcze jest po prostu wrzątek;-)

m@rtynka lubi tę wiadomość

hchy43r8kkymthav.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mój kolega musiał reanimowac swoją 3 miesięczna córkę bo miała bezdech spowodowany najprawdopodobniej cofnieciem się treści pokarmowej z żołądka. Zauważyli to cudem bo monitoruje oddechu jeszcze nie mieli. Wiec ja juz jestem obsrana, z tym ze dziecko ogólnie ma duży problem z jedzeniem i refluksem jak zje to płacze potem cały dzień.

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• blekitna Ekspertka

Wysłany: 12 września 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napewno chcę kupić podgrzewacz. Przy pierwszym nie miałam, a teraz wiem że mi się przyda. Wogóle przy pierwszym bardzo oszczędnie i bez szaleństw było i teraz też tą zasadę wyznam. Bez zbędnych gadżetów. Chyba, że szumiś :)

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Życzę udanych wizyt.

Przy córce miałam laktator ręczny i u mnie się dobrze sprawdził. Odciaganie pokarmu trwało krótko, a przeważnie udało mi się odciągnąć 90-120ml.
    Monitora oddechu nie miałam i nie kupię. Po prostu wydaje mi się zbędny.
    Co do Misia Szumisia, to raczej też dam sobie spokój. Kupiłam kiedyś taki projektor dla dzieci, w nim są wgrane dźwięki takie jak bicie serca, szum morza, padający deszcz i coś tam jeszcze. To się fajnie sprawdziło. :-)
    Sterylizator fajna sprawa, ja miałam pożyczony Philips Avent.

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    też się zastanawiam nad tym monitorem oddechu... ale opinie o nim też różne czytałam, podobno czasem się włącza jak nic się nie dzieje...
    miś szumiś też nie na wszystkie dzieci działa
    a o laktatorze to pomyślę dopiero po porodzie, zobaczymy czy w ogóle coś będę produkować :P
    Koleżanka, która urodziła dwa tygodnie temu powiedziała mi, żebym wzięła laktator do szpitala. I mówiła mi, że dziewczyny na sali, które nie miały, pluły sobie w brodę, że nie wzięły.
    Ja sobie kupię laktator i elektryczny i ręczny. Jeżeli chodzi o ręczny, kiedyś na jakiś wątek trafiłam i dziewczyny zachwalały laktator canpol, taki: http://allegro.pl/canpol-laktator-odciagacz-reczny-basic-12-205-i6424778129.html
    w sumie nieduże pieniądze, a może się przydać.

MatyldaG lubi tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia991 wrote:
    Ja laktator planuje kupić dopiero po porodzie bo teraz nie wiem czy na pewno mi się przyda (moja mama i siostra pokarmu nie miały, nie wiem czy to jest dziedziczne ale z laktatorem poczekam).
    Nad szkołą rodzenia się zastanawiamy wszystko zależy od ceny.
    A sterylizator do butelek to też zobaczymy po porodzie czy będzie potrzebny. Zawsze jeszcze jest po prostu wrzątek;-)
    Też jestem zwolennikiem wrzątku chociaż widziałam ostatnio na allegro takie podgrzewacze razem z wyparzaczem.
    Ja mam obawy ze przy blizniakach jak zaplanuje mi cesarke wcześniej to wezmą je pewnie do inkubatorow i nie będę mogła od razu ich przystąpić do cycka :/ A żeby utrzymać pokarm będę musiała go pewnie odciagac laktatorem wiec jaki kolwiek na początek pasowało by mieć

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• blekitna Ekspertka

Wysłany: 12 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG warto też kupić pojemniki sterylne na pokarm. Wtedy możesz dawać do szpitala pokarm żeby dzieci były nim też karmione.

MatyldaG lubi tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Ja mam dziś wizytę u gina o 16 także trochę się stresuje bo od poprzedniej minął miesiąc...

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

Ja do piątku do moich prenatalnych zdążę osiwieć, bo już czarne myśli mi w głowie krążą.

Co do niani elektronicznej na pewno w nią zainwestuję, bo mamy dom a pokój maleństwa będzie na piętrze, więc myślę, że się przyda. :)
    Szumisia też kupię, w przypadku dzieci moich koleżanek się sprawdził, więc liczę na to że na moje dziecko też będzie działać. Ale kupię Szumisia a nie Whisbeara.

A w kwestii laktatorów, to póki co dla mnie to kosmos...będę się czuła jak krowa podłączona do dojarki...ale jak mus to mus...jak już kupować to pewnie elektryczny, bo po co się męczyć. ;)

taka_ja lubi tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Też jestem zwolennikiem wrzątku chociaż widziałam ostatnio na allegro takie podgrzewacze razem z wyparzaczem.
    Ja mam obawy ze przy blizniakach jak zaplanuje mi cesarke wcześniej to wezmą je pewnie do inkubatorow i nie będę mogła od razu ich przystąpić do cycka :/ A żeby utrzymać pokarm będę musiała go pewnie odciagac laktatorem wiec jaki kolwiek na początek pasowało by mieć
    Koleżanka urodziła w styczniu bliźniaki przez cesarkę i podstawiali jej dzieci do karmienia. Dwa tygodnie temu moja koleżanka urodziła synka przez cc, mąż się zajął po porodzie i też jej od razu przystawiał dziecko. Ponoć bardzo ważne jest, żeby w ciągu 2 godzin dziecko było przystawione do cycka, bo później może mieć mniejszy odruch ssania.

Anita12 lubi tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    borsuk wrote:
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące w tym tygodniu :) Liczę na radosne wieści piękne zdjęcia :)
    M&Ms gratuluje i bardzo się cieszę?

Dziewczyny żadna z Was nie potrzebuje spodni ciążowych jeansowych z H&M rozmiar 38? Mam do sprzedania za 45-50zł

Wrzuć foto tych spodni :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ale macie tempo :D
    witam się w 15 tyg :)
    Moja szwagierka w lipcu urodziła więc ja obserwuję co się u niej przydaje a co nie. U niej szumis działa cuda, laktatorem ręcznym to tak się meczyła, że kupiła zaraz elektryczny. Podgrzewacz i streylizator też ma i korzysta. Większość pewnie po niej dostanę w spadku :D
    Muszę się jej dopytać ale u nas szkoła rodzenia jest chyba za darmo więc ja zamierzam chodzić.
    Mam zamiar też chodzić na darmowe kursy mamawie i coś o pierwszej pomocy. Kiedyś wstawialam linki do nich.

A i pamiętam ze jak byłam w szpitalu u tej szwagierki to ona nie miała jeszcze laktatora, ale szpital miał takie jednorazowe.

Kciuki za wizyty dzisiejsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 09:52

Magdzia88 lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
‹‹ 389 390 391 392 393 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ