WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Englein Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffee wrote:
    Kobietki macie zamiar korzystac z elektronicznej niani? ;)
    My raczej nie.

Za to zastana2iam sie nad monitorem oddechu pod materac. Mialy moje dwie kolezanki i jednej w nocy sie wlaczyl. A kupila go pod wlywem tej drugiej, ktora juz miala przeboje ze starsza coreczka (bezdechy).

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja o wozkach jeszcze nie myslalam :)
    Za to zastanawam sie jaki laktator hehe reczny czy elektryczny :)

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nianie kupilam jak przenosilismy corke do jej pokoju i korzystalam bardzo krotko bo wlaczala sie przy najmniejszym dźwięku alenprzy tym wydawala takie pyk i ja za kazdym razem sie budzilam. Mieszkamy w mieszkaniu wiec uważam za zbedna rzecz. Co innego w domu. Do tesciowej jak wyjezdzalismy mala spala w domu a my spokojnie moglismy wyjsc do ogrodu na grila. Monitora oddechu nawet nie mialam w planach. Maz kolezanki ma bezdechy wiec oni zakupili dziecku i wlaczal sie bez powodu wiec tez zrezygnowali.

860i2n0aa0kupyp7.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zamierzam kupować elektronicznej niani bo nie mam aż tak dużego mieszkania. Gdybym miała już dom to bym zakupiła. Co do monitora oddechu też nie zamierzam kupować.

Jutro kupuję pierwszą rzecz dla mojej dzidzi :) Misia szumisia.

http://allegro.pl/whisbear-szumiacy-mis-cry-sensor-premium-minky-w24-i6425689333.html

Takiego jak w linku tyle, że używanego za 70 zł :)

Mimi86, taka_ja lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator mam zamiar kupić ręczny.

Mimi86 lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też trzy rzeczy to podstawa do kupienia:
    -miś szumisz, ale też whisbear, a nie innej firmy
    -niania elektryczna (mieszkanie małe, ale będziemy jeździć w różne miejsca więc się przyda na pewno)
    -monitor oddechu, koleżanka, zachwalała i mówiła, że jest dużo spokojniejsza.

• taka_ja Ekspertka

Wysłany: 11 września 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja szumisia kupilam jak sie staralismy :-) moj sie dziwnie na mnie patrzyl ale stwierdzilam ze przeciez nie ma terminu waznosci a byl w promocji nowiusienki za 60 zl :-D

http://allegro.pl/szumis-szumiacy-mis-na-sen-kolke-uspokaja-maskotka-i6285084018.html

Ale moj jest szary :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 20:09

p19uskjoy20ehkws.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita, to była moja pomyłka bo napisałam w "17 tygodniu". A nie patrzyłam na belly tylko na aplikację w telefonie. :-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 11 września 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Laktator mam zamiar kupić ręczny.

Laktatora narazie nie kupuje, chcialabym bardzo karmic piersia ale przy mlodej mialam takie przeboje... najwyzej pokaze mojemu jaki chce i kupi jak wyjde ze szpitala :-)

p19uskjoy20ehkws.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Anita, to była moja pomyłka bo napisałam w "17 tygodniu". A nie patrzyłam na belly tylko na aplikację w telefonie. :-)
    A to ja nie zwróciłam uwagi.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolałam elektryczny. Używałam tylko jak miałam nawał i nie wyobrażam sobie siedzieć godzinę i pompować, zamiast po prostu przyłożyć do jednej, potem do drugiej i tak na zmianę co ileś minut.
    No, chyba, że ktoś ramiona i ręce ćwiczy to inna sprawa :)

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A taki elektryczny nie bedzie za mocno ciągnął ? Zeby mi cycka nie rozerwał bo mam małe hehehhee

Englein, malaczarna07, Paolina91, taka_ja, Czarnuszka, Klarcia lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Englein Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    A taki elektryczny nie bedzie za mocno ciągnął ? Zeby mi cycka nie rozerwał bo mam małe hehehhee
    Leze normalnie hehehehe :)

A propos wozkow...wyczytalam w necie o kolejnym,ktory moze wezme pod uwage Navington Galeon, wyglada na calkiem calkiem. Znany jest moze ktorejs z Was?

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam nad laktatorem ręcznym z Medeli (Medela). Pamietam, że przy córce miałam bardzo poranione sutki i nawet jak będę musiała dzidziusia zostawić z Mężem to może dać mleko przez butlę. Bez stresu, że mnie nie ma. Choć mam nadzieję, że z karmieniem będzie lepiej niż za pierwszym razem.

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę używała elektroniczej niani bo mam duży dom więc jak dzidzia będzie spala to prawdopodobnie będę z córką latac po chacie i po podwórku. Z livia nie używałam niani bo wtedy wynajmowalismy mieszkanie i wszystko było słychać.

Co do laktatora to miałam dwa, ręczny i elektroniczny na dwa cyce. Bez tego nie dałabym rady funkcjonować bo miałam nawał pokarmu i nabawilabym się infekcji piersi gdybym nie spuszczala mleczka. Poza tym dzięki temu czułam się wolna, mogłam bez stresu iść do sklepu i zostawić dziecko z tatusiem. Wedlug mnie dbrze jest od małego przyzwyczajać do butelki bo potem dziecko chce tylko i wyłącznie pierś i jest się uwiazana

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:

no to musisz uważać bo jak rezerwie to jeszcze nic ci nie zostanie hahahah
    A tak poważnie to ja używałam na największej mocy a i tak mialam wrażenie że jest za słabe ssanie

Mimi86 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam że ręczny laktator jest dobry w przypadku gdy chce się odciągnąć tyle żeby przynieść sobie ulgę np po 20 ml. Wtedy nie chciało mi się podłączac elektrycznego tylko raz dwa recznym jechałam. Natomiast elektryczny przydawal mi się gdy gdzieś wychodziłam i chciałam żeby mała miała co jeść przez kilka godzin mojej nieobecności

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 06:32

201703012752.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 12 września 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chcę kupić whisbera ale znajomi mają i mówią, że się nie sprawdza. A na necie tyle dobrych opinii. A kN jest piękny :-) monitor oddechu i niania u nas odpada za mały metraż q mieszkaniu. A laktator zobaczymy bo przy oliwii nie mogłam karmić.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

Ja już w drodze do pracy, kolejny dzien nawet nie ma jak przycupnąc bo oczywiscie tlumy.. ja juz chce na L4..

Co do szumisia to zależy od dziecka, tak jak nie każde się uspokaja przy powiedzmy okapie czy suszarce tak i nie na każde szumiś zadziała. Moja sąsiadka miała i chyba byli zadowoleni ale z ciekawości podpytam następnym razem

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten mglisty poniedziałkowy poranek :)
    Kto dziś wizytuje? :) Trzymam mocno kciuki :) Ja muszę czekać do kolejnego poniedziałku :)

Mój mąż pojechał dziś na wyjazd 3 dniowy z pracy więc ja w związku z tym, że sama muszę jakoś zabić nudę i będę tworzyła swoją listę wyprawkową. Jak już poznam płeć to sukcesywnie będę coś kupowała i sobie z niej wykreślała zakupione już rzeczy.

8599s65gh4yz6p0q.png
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ