MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
coffee wrote:Kobietki macie zamiar korzystac z elektronicznej niani?
Za to zastana2iam sie nad monitorem oddechu pod materac. Mialy moje dwie kolezanki i jednej w nocy sie wlaczyl. A kupila go pod wlywem tej drugiej, ktora juz miala przeboje ze starsza coreczka (bezdechy). -
Ja nianie kupilam jak przenosilismy corke do jej pokoju i korzystalam bardzo krotko bo wlaczala sie przy najmniejszym dźwięku alenprzy tym wydawala takie pyk i ja za kazdym razem sie budzilam. Mieszkamy w mieszkaniu wiec uważam za zbedna rzecz. Co innego w domu. Do tesciowej jak wyjezdzalismy mala spala w domu a my spokojnie moglismy wyjsc do ogrodu na grila. Monitora oddechu nawet nie mialam w planach. Maz kolezanki ma bezdechy wiec oni zakupili dziecku i wlaczal sie bez powodu wiec tez zrezygnowali.
-
Ja nie zamierzam kupować elektronicznej niani bo nie mam aż tak dużego mieszkania. Gdybym miała już dom to bym zakupiła. Co do monitora oddechu też nie zamierzam kupować.
Jutro kupuję pierwszą rzecz dla mojej dzidziMisia szumisia.
http://allegro.pl/whisbear-szumiacy-mis-cry-sensor-premium-minky-w24-i6425689333.html
Takiego jak w linku tyle, że używanego za 70 zł
Mimi86, taka_ja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyu nas też trzy rzeczy to podstawa do kupienia:
-miś szumisz, ale też whisbear, a nie innej firmy
-niania elektryczna (mieszkanie małe, ale będziemy jeździć w różne miejsca więc się przyda na pewno)
-monitor oddechu, koleżanka, zachwalała i mówiła, że jest dużo spokojniejsza. -
Ja szumisia kupilam jak sie staralismymoj sie dziwnie na mnie patrzyl ale stwierdzilam ze przeciez nie ma terminu waznosci a byl w promocji nowiusienki za 60 zl
http://allegro.pl/szumis-szumiacy-mis-na-sen-kolke-uspokaja-maskotka-i6285084018.html
Ale moj jest szaryWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 20:09
-
nick nieaktualnyJa wolałam elektryczny. Używałam tylko jak miałam nawał i nie wyobrażam sobie siedzieć godzinę i pompować, zamiast po prostu przyłożyć do jednej, potem do drugiej i tak na zmianę co ileś minut.
No, chyba, że ktoś ramiona i ręce ćwiczy to inna sprawa -
A taki elektryczny nie bedzie za mocno ciągnął ? Zeby mi cycka nie rozerwał bo mam małe hehehhee
Englein, malaczarna07, Paolina91, taka_ja, Czarnuszka, Klarcia lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Mimi86 wrote:A taki elektryczny nie bedzie za mocno ciągnął ? Zeby mi cycka nie rozerwał bo mam małe hehehhee
A propos wozkow...wyczytalam w necie o kolejnym,ktory moze wezme pod uwage Navington Galeon, wyglada na calkiem calkiem. Znany jest moze ktorejs z Was? -
Ja się zastanawiam nad laktatorem ręcznym z Medeli (Medela). Pamietam, że przy córce miałam bardzo poranione sutki i nawet jak będę musiała dzidziusia zostawić z Mężem to może dać mleko przez butlę. Bez stresu, że mnie nie ma. Choć mam nadzieję, że z karmieniem będzie lepiej niż za pierwszym razem.
-
Ja będę używała elektroniczej niani bo mam duży dom więc jak dzidzia będzie spala to prawdopodobnie będę z córką latac po chacie i po podwórku. Z livia nie używałam niani bo wtedy wynajmowalismy mieszkanie i wszystko było słychać.
Co do laktatora to miałam dwa, ręczny i elektroniczny na dwa cyce. Bez tego nie dałabym rady funkcjonować bo miałam nawał pokarmu i nabawilabym się infekcji piersi gdybym nie spuszczala mleczka. Poza tym dzięki temu czułam się wolna, mogłam bez stresu iść do sklepu i zostawić dziecko z tatusiem. Wedlug mnie dbrze jest od małego przyzwyczajać do butelki bo potem dziecko chce tylko i wyłącznie pierś i jest się uwiazana -
Mimi86 wrote:A taki elektryczny nie bedzie za mocno ciągnął ? Zeby mi cycka nie rozerwał bo mam małe hehehhee
no to musisz uważać bo jak rezerwie to jeszcze nic ci nie zostanie hahahah
A tak poważnie to ja używałam na największej mocy a i tak mialam wrażenie że jest za słabe ssanieMimi86 lubi tę wiadomość
-
Ja uważam że ręczny laktator jest dobry w przypadku gdy chce się odciągnąć tyle żeby przynieść sobie ulgę np po 20 ml. Wtedy nie chciało mi się podłączac elektrycznego tylko raz dwa recznym jechałam. Natomiast elektryczny przydawal mi się gdy gdzieś wychodziłam i chciałam żeby mała miała co jeść przez kilka godzin mojej nieobecności
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 06:32
-
Dzień dobry i powodzenia na dzisiejszych wizytach
Ja już w drodze do pracy, kolejny dzien nawet nie ma jak przycupnąc bo oczywiscie tlumy.. ja juz chce na L4..
Co do szumisia to zależy od dziecka, tak jak nie każde się uspokaja przy powiedzmy okapie czy suszarce tak i nie na każde szumiś zadziała. Moja sąsiadka miała i chyba byli zadowoleni ale z ciekawości podpytam następnym razem -
Dzień dobry w ten mglisty poniedziałkowy poranek
Kto dziś wizytuje?Trzymam mocno kciuki
Ja muszę czekać do kolejnego poniedziałku
Mój mąż pojechał dziś na wyjazd 3 dniowy z pracy więc ja w związku z tym, że sama muszę jakoś zabić nudę i będę tworzyła swoją listę wyprawkową. Jak już poznam płeć to sukcesywnie będę coś kupowała i sobie z niej wykreślała zakupione już rzeczy.