X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 16 tygodniu :-) po intesywnym i gorącym weekendzie. Niestety u mnie spadek mocy, nie mam na nic siły normalnie. Co do wózka to ja dopiero później zacznę się rozglądać, bo mamy jeszcze parę rzeczy do wykończenia w mieszkaniu. A wyprawkę zacznę pewnie kompletować stopniowo, jeśli się okaże ze będzie córka to dużo rzeczy mi odpanie bo będzie po młodej :-)

Chyba mi suwaczek nie działa.:-\

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 17:57

chloet, Anita12 lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak tu pokazujecie to mi się podobają dwa właśnie ten Adamex barletta i riko brano :)
    W sumie wizualnie bardzo do siebie podobne ale ten Adamex wydaje się taki masywniejszy ciekawe jak na żywo :)

Laski chyba poczułam ruchy :D o ile takie 'pukanie? ' drgania można nazwać ruchami :P

Czarnuszka, jenny88, m@rtynka, kr0pka, Klarcia lubią tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Dziewczyny miewacie może takie bóle klujące, szczypiące jak by w spojeniu ? Bo już sama niewiem co mnie boli czy to spojenie ,szyjka czy pęcherz..a trochę to denerwuje ostatnio bolało tylko w nocy a teraz już nawet w dzień ;/

Ja mam tak codziennie, w nocy i w dzień też. Kłucie, a czasem też po prostu boli. I u mnie to tak od pępka w dół w każdym możliwym miejscu się pojawia.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@rtynka ja widze Twoj suwaczek, ale jako początek 16 tyg :)

Dyskusja o wózkach, że ho ho :D

• misia_ Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    male_m wrote:
    Ja mam tak codziennie, w nocy i w dzień też. Kłucie, a czasem też po prostu boli. I u mnie to tak od pępka w dół w każdym możliwym miejscu się pojawia.

Ja leczylam infekcje i myślałam że to po tym.. No ale nie wiem zapytam gin na wizycie

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś coś smyrało przez chwilkę od środka! Tak sie zastanawiam czy to już maluszek czy nie <3 jeszcze nigdy czegoś takiego nie miałam

czirisz, kr0pka, kark lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Mnie dziś coś smyrało przez chwilkę od środka! Tak sie zastanawiam czy to już maluszek czy nie <3 jeszcze nigdy czegoś takiego nie miałam

Pewnie tak :D
    U mnie to takie punkcikowe pulsowanie. Dziwne bo nie mam nad tym kontroli :P

czirisz, kark lubią tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Ja leczylam infekcje i myślałam że to po tym.. No ale nie wiem zapytam gin na wizycie
    Tez masz infekcje??? Ja od 3 dni mam globulki pimafucin czy jakos tak...

Tez mam takie klucia..

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Englein Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Ja mialm cos dziwnego w piatek...troche pod pepkiem w lewo, jakby mi jakies prady parerazy przechodzily,takie lasmotanie, z 5 razy i koniec. Ale tlumacze sobie,ze za szybko. Nozobacze pozniej

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • coffee Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki macie zamiar korzystac z elektronicznej niani? ;)

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • milagro Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffee wrote:
    Ja pewnie bede. Jeszcze nad tym mocniej nie myskalam ale mam piętrowy dom i np jak dziecko będzie spało na górze to nie będę chciała go budzić za kazdym razem jak cos w kuchni na dole bede robila.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Tez masz infekcje??? Ja od 3 dni mam globulki pimafucin czy jakos tak...

Tez mam takie klucia..

Miałam już dwa razy w tej ciąży..
    Za pierwszym razem tez brałam pimafucin a teraz już mocniejsze.. Niszczescie już skończyłam

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, w środę badania prenatalne i zastanawiam sie czy mam isc z pelnym pecherzem czy nie bo roznie pisza. Jak bylo u Was?

860i2n0aa0kupyp7.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Ja mialm cos dziwnego w piatek...troche pod pepkiem w lewo, jakby mi jakies prady parerazy przechodzily,takie lasmotanie, z 5 razy i koniec. Ale tlumacze sobie,ze za szybko. Nozobacze pozniej

ja też miałam raz "prądy", aż usiadłam, bo nie wiedziałam co się dzieje. Wyczytałam, że to mogą być pierwsze ruchy. U niektórych dziewczyn są to "muśnięcia motyla", u nas widocznie mocniejsze efekty :)

Englein lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czirisz mój błąd chyba, musiał się pomylić z tymi tygodniami, więc suwaczek jest dobrze :-)

Ja nie będę używać niani elektronicznej, bo nie mam aż tak dużego metrażu w mieszkaniu.

U mnie infekcja była na początku, choć nie odczuwałam dyskomfortu. Tak się bałam brać tabletki :-\ Ale jak trzeba było...

Aarizona jak miałam badanie prenatalne to nie miało to znaczenia czy pęcherz był napełniony czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2016, 18:02

Aarizona lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Pytałam lekarza o takie smyranie i powiedział, że to się warstwy brzucha rozszerzają, bo brzuszek rośnie :) Wtedy jest smyranie, może się też pojawiać swędzenie.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coffee wrote:
    Tak, jak najbardziej. Chcemy kupić z kamerką, żeby dodatkowo dziecko widzieć. My akurat jesteśmy na etapie budowy domu, za parę miesięcy będziemy się wprowadzać, a dom spory.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Czirisz mój błąd chyba, musiał się pomylić z tymi tygodniami, więc suwaczek jest dobrze :-)

Ja nie będę używać niani elektronicznej, bo nie mam aż tak dużego metrażu w mieszkaniu.

U mnie infekcja była na początku, choć nie odczuwałam dyskomfortu. Tak się bałam brać tabletki :-\ Ale jak trzeba było...

Aarizona jak miałam badanie prenatalne to nie miało to znaczenia czy pęcherz był napełniony czy nie.
    Moim zdaniem się nie pomyliłaś. Suwaczek wskazuje 15 tydzień bo dziś go kończysz. Jutro bedzie 15+1 czyli zaczynasz 16 tydz. W kalendarzu belly już masz napisane, że zaczęłaś 16 t :)

chloet lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej rano pisalam posta i teraz widze ze go nie dodalo :/
    u mnie samopoczucie lepsze, cycki ni bola, wymiotow juz raczej nie ma - i co? oczywysicie sie obsralam czy wsytsko jest dobrze bo nie czuje sie ciazowo :/ oj ta moja chora głowa - dobrze ze we wtorek mam wizyte, a jutro dentysta brrrrr

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• anuschka Autorytet

Wysłany: 11 września 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi przecież kiedyś wreszcie muszą minąć te wszystkie objawy :*

Mimi86 lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
‹‹ 386 387 388 389 390 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ