MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anita12 wrote:Może popróbuj jeszcze. Niektóre detektory nie wykrywają na wczesnym etapie a dopiero później.
znalazłam wkoncu bicie serduszka 138,najwspanialszy dźwięk
już chyba wiem jaki błąd robiłam poprostu za wcześnie sprawdzałam i na stojąco
zdecydowanie powinno się na leżąco..
Myślę że 170 to jeszcze nie jest powodem do obaw.. Zależy jak który lekarz interpretuje.Może akurat wtedy maluch był pobudzonyAnita12 lubi tę wiadomość
-
Kurcze, chyba macie racje. Patrzyłam teraz ne te detektory i się okazuje, że te z wyświetlaczem są dosyć drogie
a bez wyswietacza mnie nie urzadza.
Jeszcze mój M jest przeciwny...I tak piszecie, że nie ma się czym martwić to może faktycznie dam spokój.
-
misia_ wrote:Kurcze przypomnialas mi o tym urządzeniu i aż poszłam sprawdzić i co? I bije
znalazłam wkoncu bicie serduszka 138,najwspanialszy dźwięk
już chyba wiem jaki błąd robiłam poprostu za wcześnie sprawdzałam i na stojąco
zdecydowanie powinno się na leżąco..
Myślę że 170 to jeszcze nie jest powodem do obaw.. Zależy jak który lekarz interpretuje.Może akurat wtedy maluch był pobudzony
-
nick nieaktualnyu mnie początkowo na kilku wizytach tez było 170 na ostatniej spadło do 164. Tez się bałam ze 170 jest wysokie i graniczne (bo tak wyczytałam), lekarz zapewniał ze jest ok i nie ma czym się martwić, tylko powiedział żeby nie kucać.
Wiec nie kucajcie teżAnita12 lubi tę wiadomość
-
Mart_ wrote:u mnie początkowo na kilku wizytach tez było 170 na ostatniej spadło do 164. Tez się bałam ze 170 jest wysokie i graniczne (bo tak wyczytałam), lekarz zapewniał ze jest ok i nie ma czym się martwić, tylko powiedział żeby nie kucać.
Wiec nie kucajcie też
A co ma kucanie do tętna dziecka?? Bo nie zaczaiłam... -
Anita12, MatyldaG, anuschka, Englein lubią tę wiadomość
-
kr0pka wrote:
fajnie, że masz siłę na tworzenie, bo moja twórczość w ciąży bardzo podupadła.
-
i jeszcze takie minimalistyczne metryczki planuję
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1ff5fd6ddde1.jpgMart_, MatyldaG, severi, Englein, Czarnuszka, Anita12 lubią tę wiadomość
-
Anita12 wrote:Super
fajnie, że masz siłę na tworzenie, bo moja twórczość w ciąży bardzo podupadła.
no moja też szczerze powiedziawszy ale powoli coś zaczynam działać na nowo
nakupowałam ostatnio tyle czcionek i grafik (jeszcze przed ciążą), że jak nie zacznę ich wykorzystywać to mnie mąż chyba opierdzieliAnita12 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKlarcia wrote:A co ma kucanie do tętna dziecka?? Bo nie zaczaiłam...
nie dopytywałam, byłam w amoku, ze wszytko jest ok, ale profilaktycznie się zastosowałam
szczerze mówiąc nie wiem, ale myślę, że może mieć wpływ np. na zwiększenie ciśnienia u maleństwa -
Anita12 wrote:Naprawdę??? A u mnie biło 170 i powiedziała, że to na granicy ale żeby sie nie martwić a w 19 tyg zrobić prenatalne żeby wykluczyć jakieś problemy związane z sercem
dziwne to.
No jeszcze z boku na wynikach jest taki odcinek na którym na samej granicy jest właśnie zaznaczone to bijące serduszko.Anita12 lubi tę wiadomość
-
Ja wczoraj odkryłam słodkie ulepy mullermilch i pije to namiętnie :p
Fipsik lubi tę wiadomość
-
Ja już po wizycie. Ogólnie z maluszkiem wszystko w porządku, wyniki krwi i moczu mam też dobre, ale ja niestety mam szybko zgłosić się do kardiologa ze względu na moje ciśnienie i niskie tętno, oraz dolegliwości z tym związane. Następna wizyte mam wyznaczoną na 29.9, dość szybko bo lekarka musi kontrolować co się dzieje.
Co do detektora to ja mam też angel sound, kupiłam używany. Dla mnie on jest trochę nieporeczny, nie ma wyświetlacza no i taki szczegół który można zmienić to słuchawki. Są strasznie źle wykonane. Ale można podłączyć inne do niegoWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 16:06
MatyldaG, kr0pka, anuschka, severi, Anita12, milagro, fantasmagoriia, czirisz, Mimi86, taka_ja lubią tę wiadomość
-
m@rtynka wrote:Ja już po wizycie. Ogólnie z maluszkiem wszystko w porządku, wyniki krwi i moczu mam też dobre, ale ja niestety mam szybko zgłosić się do kardiologa ze względu na moje ciśnienie i niskie tętno, oraz dolegliwości z tym związane. Następna wizyte mam wyznaczoną na 29.9, dość szybko bo lekarka musi kontrolować co się dzieje.
Co do detektora to ja mam też angel sound, kupiłam używany. Dla mnie on jest trochę nieporeczny, nie ma wyświetlacza no i taki szczegół który można zmienić to słuchawki. Są strasznie źle wykonane. Ale można podłączyć inne do niego -
Anita12 wrote:Dr mi poradziła żebym ze względu na to serduszko zrobiła takie prenatalne w 19 tygodniu bo wtedy już widać czy są jakieś wady z tym związane ale ogólnie powiedziała żeby się nie przejmować bo mieści się w normie.
Gdybym miała detektor to bym sprawdziła jak jest w domu, bez badania. Kurcze może jednak poszukam jakiejś okazji na allegro.
Sprawdzic warto, ale nie martw sie na zapasU mnie na poczatku malec jak byl aktywny to kolo 160/170 mial, a ostatnio jak spal i go lekarz musial popukac to cos kolo150 niecalych
Anita12 lubi tę wiadomość
-
Marrtusia wrote:Ja przed ciążą jadłam bardzo dużo cukinii, a teraz mam odruch wymiotny na samą myśl o niej. Marzy mi się mak, ale przez zapalenie żołądka nie mogę, jadę na kiślach, galaretkach i warzywach. Wczoraj zrobiłam pycha zapiekankę z ziemniaków, buraków, marchewki i boczku. Palce lizać, moja babcia ją robiła, jak byłam mala, moje smaki dzieciństwa
Martusia to moze podzielisz sie przepisem? Ja bym chetnie wyprobowala, choc za marchewka nie przepadam