X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    a ja dzis weszlam na wage i widze ze przekroczylam magiczna granice 50 kg :P
    Ja startowałam z 46 kg a 50kg pobiłam dwa tyg temu, teraz już nawet nie wchodzę na wagę :P ostatnio się mój gin śmiał źe szybko przybieram :D

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita ja mam używany z AngelaSound czy jakoś tak, ale on nie pokazuje jak szybko bije serduszko, tylko słuchasz :)

Anita12, Ewa lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    Fipsik ciesz się wolnością czyli domem bez chwilowej obecności dziecka. Wredne? Być może. Ale jesteśmy człowiekiem i też nam się należy chwila na relaks :)

No właśnie zrobiłam to co zwykle zanim ją odbierałam o 12, czyli pranie i zmywarkę, a teraz sobie miejsca znaleźć nie mogę. Jak dizś będzie ok, to od jutra będzie już pewnie normalnie ;] A kurcze roboty strasznie dużo, bo prawdopodobnie za 3 tyg zaczniemy remont! A ja się czuję jak flak :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita i kupiłam go na olx za 80 zł.. Były też inne ale akurat ten mnie skusil cena i okazała się lipa

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Ja tak ostatnio miałam ze 3 dni takie, że w ogóle głodna nie bylam, już przeszlo :D więc nie martw sie :)

to ufff oby mi się naprawiło :) ale koleżanki w pracy już zauważają, że więcej jem, chyba niedługo się skapną... :P jedna to już dziś powiedziała, że ma pewne podejrzenia ale ją zbyłam... hehe

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Mnie dziś zaczęlo mulić po herbacie roiibos.. no nigdy jej fanka nie byłam to fakt ale tym razem ledwo wypiłam i chyba więcej nie spróbuję :D

ta herbata jest okropna :P ja bardzo lubię herbaty czarne, zielone.. ale rooibos pije duszkiem na dwa razy z zamknietymi oczami

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja chciałam coś dla odmiany ale rooibos się zdecydowanie nie nadaje :P
    Czarne choć slabiutkie to jednak staram siè pic tylko raz na jakis czas, owocowymi to już rzygam.. ostatnio już zieloną sobie zrobiłam tylko tez słabiutką bo musiałam coś dla odmiany wypic

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi kawa inka z mlekiem ostatnio wchodzi :)

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Anita ja mam używany z AngelaSound czy jakoś tak, ale on nie pokazuje jak szybko bije serduszko, tylko słuchasz :)
    O dobrze wiedzieć bo myślałam, że wszystkie pokazują. Mi w sumie Zależy żeby sprawdzić czy w spokojnych warunkach serduszko bije wolniej niż 170.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jadę do sklepu po inkę i banany na lody :(

Magdzia88, Anita12 lubią tę wiadomość

• nataliad Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi czerwona herbata bardzo smakuje :) i w ogóle tylko gorące herbaty mi wchodzą jak mi ciągle ciężko na żołądku. Zaczynam od bardzo słabej czarnej, poźniej czerwona, potem pokrzywa a na wieczór mam fix dla kobiet w ciąży (melisa, porzeczka, imbir i coś tam) :) No i tak codziennie...
    a w miedzy czasie ciągle mnie ciągnie do Fanty niestety. Ale czuje ulge na żołądku jak mi się odbije więc musze spróbować może wodę mineralną lekko gazowaną

severi, Anita12, Klarcia lubią tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dopplera holenderskiej firmy Luvion z wyświetlaczem. Ale dziecko jest super aktywne i jedyne co slyszę to jak pływa i robi fikołki (choć zawsze miło i tego posłuvhać).

Ja mam ostatnio fazę na pasztet z ogórkie konserwowym.

Ogólnie wstałam rano. Ale połozylam się i tak sie memlam.

Anita12 lubi tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ostatnio opijam piwem bezalkoholowym. Fajnie się beka, bo gazowane, a nie jest tak słodkie jak wszystkie napoje, a z drugiej strony ma smak, bo woda gazowana smaku nie ma. A normalnie nie znoszę gazowanego. No ale skoro pomaga na te wzdęcia okropne, to co zrobić.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    O dobrze wiedzieć bo myślałam, że wszystkie pokazują. Mi w sumie Zależy żeby sprawdzić czy w spokojnych warunkach serduszko bije wolniej niż 170.

A ile na wizycie bilo serduszko? Ja do tej pory mialam dwie wizyty i na jednej 170 a na drugiej 172. Lekarz mowil ze ladnie bije i nic nie mowil ze za szybko wiec jesli u Ciebie tez cos kolo tego to napewno nie masz sie co martwic.

taka_ja lubi tę wiadomość

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalia ja ogólnie czerwoną tez lubię i to bardzo.. Moze i ja sobie zacznę pić bo serio już mam prawie odruch wymiotny na sam widok owocowej

nataliad lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle tu o jedzeniu, że głodna się zrobiłam chociaż przed godziną jadłam...

Apropo zachcianek, mąż znalazł na mnie patent i jak mu mówię że mam na coś ochotę to kupuje codziennie przez 3 dni ten produkt tak że po tych 3 dniach już na to patrzeć nie mogę, ostatnio tak było ze śledziami- a teraz jak jesteśmy razem w spożywczym specjalnie mi pokazuje śledzie, bo przecież tak mi smakowały :)

A wczoraj to on prosił żebym mu dziś upiekła szarlotkę, ale jakoś nie mogę się zebrać i chyba będzie się musiał obejść smakiem. Ależ jestem OKROPNA ;/

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Polecam na pewno droższy. A odradzam baby sound B z wyświetlaczem, bo jeszcze nim nie słyszałam bicia serca tylko niby częstotliwość z jaką bije i ruchy malucha jak pływa nic pozatym nie słychać..ledwo moje serce wykrył ;/ zresztą opinie też ma nie za dobre...tylko można zacząć schizowac mój wylądował na strychu :P
    Może popróbuj jeszcze. Niektóre detektory nie wykrywają na wczesnym etapie a dopiero później.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    befra wrote:
    A ile na wizycie bilo serduszko? Ja do tej pory mialam dwie wizyty i na jednej 170 a na drugiej 172. Lekarz mowil ze ladnie bije i nic nie mowil ze za szybko wiec jesli u Ciebie tez cos kolo tego to napewno nie masz sie co martwic.
    Naprawdę??? A u mnie biło 170 i powiedziała, że to na granicy ale żeby sie nie martwić a w 19 tyg zrobić prenatalne żeby wykluczyć jakieś problemy związane z sercem :/ dziwne to.
    No jeszcze z boku na wynikach jest taki odcinek na którym na samej granicy jest właśnie zaznaczone to bijące serduszko.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    befra wrote:
    A jeszcze dodam, że na wizytach u mojego gina biło 140. Czyli spokojnie.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    A jeszcze dodam, że na wizytach u mojego gina biło 140. Czyli spokojnie.

Moze sie dzidzi zdenerwowalo. Ja mysle ze mozesz byc spokojna. Mojemu synkowi tez serduszko bilo ok 165 i nic mu nie jest.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ