MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
anuschka wrote:Pochwalisz się przepisem?
To jest ciasto ekspresowe, ze strony lidla, przepis nie raz sprawdzony i ciasto wychodzi b. smaczne
Składniki
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
3 duże dojrzałe banany
1/3 szklanki oleju słonecznikowego lub masła, roztopionego i lekko ostudzonego
1 jajko
2/3 szklanki cukru
1 łyżeczka sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia
1/2 szklanki orzechów, posiekanych (włoskich lub laskowych)
Banany rozgniatamy widelcem. Mąkę przesiewamy razem z sodą oczyszczoną.
Do większej miski wlewamy tłuszcz, dodajemy rozgniecione banany, cukier i roztrzepane jajko. Dodajemy partiami mąkę z sodą, mieszamy drewnianą łyżką, aż składniki się ze sobą połączą. Na koniec dodajemy orzechy i jeszcze raz mieszamy.
Piekarnik nagrzewamy do 175°C. Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Wlewamy ciasto, wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy około 60 minut. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone.kr0pka, Anita12, anuschka, coffee, Mimi86, taka_ja lubią tę wiadomość
-
Marrtusia wrote:Ja właśnie piekę ciasto bananowe, ja nie zjem, ale mąż przynajmniej niech się cieszy. Wczoraj mąż był na giełdzie, gdzie są też produkty spożywcze i wyobraźcie sobie, że facet wyrzucał 40 pudeł bananów. Maż się zapytał, czy może sobie wziąć, bo przejrzał, a to dobre banany, nie zepsute, nie zgniłe, w sam raz do jedzenia. Wziął dwa wielkie pudła, trochę rozdaliśmy, ale dalej mi dużo zostało. Wiecie co, dla mnie to jest chore, żeby dobre jedzenie wyrzucać, przecież można by oddać do domu dziecka, czy dla bezdomnych, ale nie można bo sanepid się przyczepi, a do tego podatki są. Chore!
no to jest chore niestety
wiesz co zrób zeby Wam się nie zmarnowały jak zostaną? Pokrój sobie na plasterki i zamroź, można z nich potem lody zrobić aczkolwiek ja mam zamrożone ale jeszcze nie wypróbowałam czy to to faktycznie dobre -
Hej. Ja właśnie szykuje się na wizytę u mojego lekarza. Co do jedzenia ryb, to ja ostatnio jadłam makrele wędzoną, ogólnie jem taką makrele z puszki w sosie pomidorowym i w sumie dorsz, okoń, miruna, na ciepło. Pamiętam, że w pierwszej ciąży bardzo bałam się jeść jajek na miękko. Teraz sobie nie odmawiam i od początku zajadam.
Kurde ja mam ochotę na takie niezdrowe jedzenie, ale w ogole mi nie wchodzi. Zaczyna mnie mdlić po takim jedzeniu. A tak ogólnie to wszystko zjadam najlepiej dużo sera i owoców)
)
-
Mnie dziś zaczęlo mulić po herbacie roiibos.. no nigdy jej fanka nie byłam to fakt ale tym razem ledwo wypiłam i chyba więcej nie spróbuję
-
Marrtusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykr0pka wrote:Mnie dziś zaczęlo mulić po herbacie roiibos.. no nigdy jej fanka nie byłam to fakt ale tym razem ledwo wypiłam i chyba więcej nie spróbuję
małaczarna ja też nie jem dużo bo nie mam na nic ochoty. Wszystko mi staje w gardle i do wyplucia, a do tego chudne 0,5kg na tydzien. Za 2 tyg mam spotkanie z położną może coś poradzi -
malaczarna07 wrote:a ja to bym co drugi dzień pieczone udka jadła.... ale ogólnie apetyt mi się zmniejszył, jak wczoraj w pracy zjadłam porządne drugie śniadanie to w domu już obiadu nie zjadłam... trochę się martwię...
Ja tak ostatnio miałam ze 3 dni takie, że w ogóle głodna nie bylam, już przeszlowięc nie martw sie
-
Marrtusia wrote:To jest ciasto ekspresowe, ze strony lidla, przepis nie raz sprawdzony i ciasto wychodzi b. smaczne
Składniki
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
3 duże dojrzałe banany
1/3 szklanki oleju słonecznikowego lub masła, roztopionego i lekko ostudzonego
1 jajko
2/3 szklanki cukru
1 łyżeczka sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia
1/2 szklanki orzechów, posiekanych (włoskich lub laskowych)
Banany rozgniatamy widelcem. Mąkę przesiewamy razem z sodą oczyszczoną.
Do większej miski wlewamy tłuszcz, dodajemy rozgniecione banany, cukier i roztrzepane jajko. Dodajemy partiami mąkę z sodą, mieszamy drewnianą łyżką, aż składniki się ze sobą połączą. Na koniec dodajemy orzechy i jeszcze raz mieszamy.
Piekarnik nagrzewamy do 175°C. Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Wlewamy ciasto, wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy około 60 minut. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone.
-
Ja wrocilam wlasnie od fryzjera, a wczoraj w koncu hybrydke zrobiłam. Powoli wracam do żywych
Lody z bananów pychota robie kilka razy w tygodniu-polecam.Wasze przepisy na ciast też chętnie wypróbuję
Ja też przed ciazą też byłam na diecie i teraz nie mogę się patrzeć na zdrowe jedzenie. Tylko owoce mi wchodzą
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
A tak a propos zachcianek to mi ostatnio przez kilka dni na śniadanie wchodziły tylko płatki na mleku.. gdzie ani to specjalnie zdrowe ani siè tym specjalnie nie najesz ale no miałam fazè.. wczoraj już schowałam do szuflady, dzis była jajecznica na sniadanko
coffee lubi tę wiadomość
-
Anita12 wrote:Dziewczyny, a jakie polecacie detektory? może by mi się udało znaleźć jakiś w korzystnej cenie ale też nie chcę jakiegoś badziewia kupić.
Polecam na pewno droższy. A odradzam baby sound B z wyświetlaczem, bo jeszcze nim nie słyszałam bicia serca tylko niby częstotliwość z jaką bije i ruchy malucha jak pływa nic pozatym nie słychać..ledwo moje serce wykrył ;/ zresztą opinie też ma nie za dobre...tylko można zacząć schizowac mój wylądował na strychuAnita12, Emilianel lubią tę wiadomość
-
Ma@rtynka powodzenia na wizycie.
Ja jeszcze raz zapytam o detektor bo nikt mi nie odpowiedział
Wiem, że już był ten temat ale gdzie ja go teraz znajdę. A ostatnio któraś z Was kupiła za 50 zł co to za firma i czy się sprawdził?
I może coś polecicie ?