X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Pochwalisz się przepisem? :D

To jest ciasto ekspresowe, ze strony lidla, przepis nie raz sprawdzony i ciasto wychodzi b. smaczne
    Składniki

1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
    3 duże dojrzałe banany
    1/3 szklanki oleju słonecznikowego lub masła, roztopionego i lekko ostudzonego
    1 jajko
    2/3 szklanki cukru
    1 łyżeczka sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia
    1/2 szklanki orzechów, posiekanych (włoskich lub laskowych)

Banany rozgniatamy widelcem. Mąkę przesiewamy razem z sodą oczyszczoną.
    Do większej miski wlewamy tłuszcz, dodajemy rozgniecione banany, cukier i roztrzepane jajko. Dodajemy partiami mąkę z sodą, mieszamy drewnianą łyżką, aż składniki się ze sobą połączą. Na koniec dodajemy orzechy i jeszcze raz mieszamy.
    Piekarnik nagrzewamy do 175°C. Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Wlewamy ciasto, wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy około 60 minut. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone.

kr0pka, Anita12, anuschka, coffee, Mimi86, taka_ja lubią tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Ja właśnie piekę ciasto bananowe, ja nie zjem, ale mąż przynajmniej niech się cieszy. Wczoraj mąż był na giełdzie, gdzie są też produkty spożywcze i wyobraźcie sobie, że facet wyrzucał 40 pudeł bananów. Maż się zapytał, czy może sobie wziąć, bo przejrzał, a to dobre banany, nie zepsute, nie zgniłe, w sam raz do jedzenia. Wziął dwa wielkie pudła, trochę rozdaliśmy, ale dalej mi dużo zostało. Wiecie co, dla mnie to jest chore, żeby dobre jedzenie wyrzucać, przecież można by oddać do domu dziecka, czy dla bezdomnych, ale nie można bo sanepid się przyczepi, a do tego podatki są. Chore!

no to jest chore niestety :/

wiesz co zrób zeby Wam się nie zmarnowały jak zostaną? Pokrój sobie na plasterki i zamroź, można z nich potem lody zrobić aczkolwiek ja mam zamrożone ale jeszcze nie wypróbowałam czy to to faktycznie dobre :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym to z bananami zrobiła, kiedyś zrobiłam i były pyszne takie wilgotne
    http://www.mojewypieki.com/przepis/muffinki-czekoladowo---bananowe-z-orzechami

kr0pka lubi tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusicie z tym jedzeniem i ciastami. Chyba zaraz pojde karpatke zrobic :-)

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za pomysły, mufinki super, a zamrozić też spróbuję, bo nie przejemy tego :)

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja właśnie szykuje się na wizytę u mojego lekarza. Co do jedzenia ryb, to ja ostatnio jadłam makrele wędzoną, ogólnie jem taką makrele z puszki w sosie pomidorowym i w sumie dorsz, okoń, miruna, na ciepło. Pamiętam, że w pierwszej ciąży bardzo bałam się jeść jajek na miękko. Teraz sobie nie odmawiam i od początku zajadam.

Kurde ja mam ochotę na takie niezdrowe jedzenie, ale w ogole mi nie wchodzi. Zaczyna mnie mdlić po takim jedzeniu. A tak ogólnie to wszystko zjadam najlepiej dużo sera i owoców :-)) :-))

17u93e5ep5g57u5f.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś zaczęlo mulić po herbacie roiibos.. no nigdy jej fanka nie byłam to fakt ale tym razem ledwo wypiłam i chyba więcej nie spróbuję :D

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja to bym co drugi dzień pieczone udka jadła.... ale ogólnie apetyt mi się zmniejszył, jak wczoraj w pracy zjadłam porządne drugie śniadanie to w domu już obiadu nie zjadłam... trochę się martwię...

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Tak, dokładnie, pieczonka :) Też ją robiłam w żeliwnych garnku, tyle że w piekarniku. Pychaaaaaaa!
    adcmdv.jpg
    No Martusia, pycha. Jak moj żołądek sie w końcu naprawi to muszę zrobić :) może jeszcze zdąże na ognisku :)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.kwestiasmaku.com/blog-kulinarny/weganskie-lody-bananowe

Marrtusia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Mnie dziś zaczęlo mulić po herbacie roiibos.. no nigdy jej fanka nie byłam to fakt ale tym razem ledwo wypiłam i chyba więcej nie spróbuję :D
    Ja miałam dwa podejścia, ale czuje się po niej niemiło pełna z niesmakiem w ustach :/

małaczarna ja też nie jem dużo bo nie mam na nic ochoty. Wszystko mi staje w gardle i do wyplucia, a do tego chudne 0,5kg na tydzien. Za 2 tyg mam spotkanie z położną może coś poradzi :(

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    a ja to bym co drugi dzień pieczone udka jadła.... ale ogólnie apetyt mi się zmniejszył, jak wczoraj w pracy zjadłam porządne drugie śniadanie to w domu już obiadu nie zjadłam... trochę się martwię...

Ja tak ostatnio miałam ze 3 dni takie, że w ogóle głodna nie bylam, już przeszlo :D więc nie martw sie :)

• severi Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.demotywatory.pl/4175323

kr0pka, czirisz, fantasmagoriia, Paolina91, Mimi86 lubią tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    To jest ciasto ekspresowe, ze strony lidla, przepis nie raz sprawdzony i ciasto wychodzi b. smaczne
    Składniki

1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
    3 duże dojrzałe banany
    1/3 szklanki oleju słonecznikowego lub masła, roztopionego i lekko ostudzonego
    1 jajko
    2/3 szklanki cukru
    1 łyżeczka sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia
    1/2 szklanki orzechów, posiekanych (włoskich lub laskowych)

Banany rozgniatamy widelcem. Mąkę przesiewamy razem z sodą oczyszczoną.
    Do większej miski wlewamy tłuszcz, dodajemy rozgniecione banany, cukier i roztrzepane jajko. Dodajemy partiami mąkę z sodą, mieszamy drewnianą łyżką, aż składniki się ze sobą połączą. Na koniec dodajemy orzechy i jeszcze raz mieszamy.
    Piekarnik nagrzewamy do 175°C. Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Wlewamy ciasto, wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy około 60 minut. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone.
    Ciasto pycha robiłam tylko obiecałam sobie, że następnym razem zrobię bez cukru bo i tak dałam mniej a od samych bananów było jak dla mnie mocno słodkie.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czirisz ja jem dużo, a waga leci w dół ale już nie tak jak na początku ciąży

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia dzięki, dziś Tż wraca to zrobię to ciasto <3

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • milagro Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wrocilam wlasnie od fryzjera, a wczoraj w koncu hybrydke zrobiłam. Powoli wracam do żywych :D

Lody z bananów pychota robie kilka razy w tygodniu-polecam.Wasze przepisy na ciast też chętnie wypróbuję ;)

Ja też przed ciazą też byłam na diecie i teraz nie mogę się patrzeć na zdrowe jedzenie. Tylko owoce mi wchodzą :)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak a propos zachcianek to mi ostatnio przez kilka dni na śniadanie wchodziły tylko płatki na mleku.. gdzie ani to specjalnie zdrowe ani siè tym specjalnie nie najesz ale no miałam fazè.. wczoraj już schowałam do szuflady, dzis była jajecznica na sniadanko :)

coffee lubi tę wiadomość

• misia_ Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Dziewczyny, a jakie polecacie detektory? może by mi się udało znaleźć jakiś w korzystnej cenie ale też nie chcę jakiegoś badziewia kupić.

Polecam na pewno droższy. A odradzam baby sound B z wyświetlaczem, bo jeszcze nim nie słyszałam bicia serca tylko niby częstotliwość z jaką bije i ruchy malucha jak pływa nic pozatym nie słychać..ledwo moje serce wykrył ;/ zresztą opinie też ma nie za dobre...tylko można zacząć schizowac mój wylądował na strychu :P

Anita12, Emilianel lubią tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma@rtynka powodzenia na wizycie.
    Ja jeszcze raz zapytam o detektor bo nikt mi nie odpowiedział :-)
    Wiem, że już był ten temat ale gdzie ja go teraz znajdę. A ostatnio któraś z Was kupiła za 50 zł co to za firma i czy się sprawdził?
    I może coś polecicie ?

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
‹‹ 423 424 425 426 427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ