X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jakie polecacie detektory? może by mi się udało znaleźć jakiś w korzystnej cenie ale też nie chcę jakiegoś badziewia kupić.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam straszną ochote na chińczyka patrz kurczak chrupiacy i ich salatka i ten sos no najchetniej codziennie, ale cóż trzeba sie chociaż troche pilnować :D

Magdzia88, Marynia991 lubią tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to witaj MatyldaG, my dzisiaj mamy jechać do Maca. Obiecałam córce więc nie odpuści. Tym bardziej że mamy praktycznie na miejscu. O dziwo sałatka z kurczakiem z Maca mi smakuje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 11:48

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    powiem Ci ze mam to samo, przed ciążą mialam diete ze wzgledu na endometrioze, potem na transfery, a teraz mi cos odbilo poprostu na salate zielona patrzec nie moge, dobrze ze chociaz owoce jem, a tak to mi sie marzy tylko mak, pizza albo kebab i ostatnio mam faze na mirinde :)
    Ja przed ciążą jadłam bardzo dużo cukinii, a teraz mam odruch wymiotny na samą myśl o niej. Marzy mi się mak, ale przez zapalenie żołądka nie mogę, jadę na kiślach, galaretkach i warzywach. Wczoraj zrobiłam pycha zapiekankę z ziemniaków, buraków, marchewki i boczku. Palce lizać, moja babcia ją robiła, jak byłam mala, moje smaki dzieciństwa :)

MatyldaG lubi tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Fipsik, mam pytanko - jakie leki brałaś na zapalenie żołądka? Ja od wczoraj biorę polprazol i się strasznie boję i mam wyrzuty sumienia :(

W szpitalu nie pamiętam, musiałabym wypis znaleźć, a potem do samego porodu brałam właśnie polprazol + 2 tygodnie po porodzie jeszcze.

Nie miej wyrzutów sumienia ! Takie zapalenia w końcu przeradzają się w gorsze rzeczy, które mogą zaszkodzić dziecku. Tak samo jak gorączka bardziej szkodzi, niż wzięte leki na zbicie. Lepiej to wyleczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 11:46

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis weszlam na wage i widze ze przekroczylam magiczna granice 50 kg :P

jenny88, Mimi86, taka_ja lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    W szpitalu nie pamiętam, musiałabym wypis znaleźć, a potem do samego porodu brałam właśnie polprazol + 2 tygodnie po porodzie jeszcze.

Nie miej wyrzutów sumienia ! Takie zapalenia w końcu przeradzają się w gorsze rzeczy, które mogą zaszkodzić dziecku. Tak samo jak gorączka bardziej szkodzi, niż wzięte leki na zbicie. Lepiej to wyleczyć.
    Dzięki, takich słów mi było trzeba :*

Fipsik lubi tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Ja przed ciążą jadłam bardzo dużo cukinii, a teraz mam odruch wymiotny na samą myśl o niej. Marzy mi się mak, ale przez zapalenie żołądka nie mogę, jadę na kiślach, galaretkach i warzywach. Wczoraj zrobiłam pycha zapiekankę z ziemniaków, buraków, marchewki i boczku. Palce lizać, moja babcia ją robiła, jak byłam mala, moje smaki dzieciństwa :)

U nas się to nazywa pieczonki i robi się w takim żeliwnym kociołku na ognisku:) i do tego jeszcze śmietana :)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    U nas się to nazywa pieczonki i robi się w takim żeliwnym kociołku na ognisku:) i do tego jeszcze śmietana :)
    albo zsiadle mleko :)

Anita12 lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zsiadłe mleko <3
    chińczyk <3 (ale ja praktycznie tylko sajgonki jadam jak już)
    mac <3
    kebab <3 wczoraj trochę mężowy podkradłam mimo że za ostry dla mnie był..

przestańmy pisać o żarciu! :D

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Dzięki, takich słów mi było trzeba :*

Mogę potem poszukać wypisów, jak ci spiszę listę leków, które brałam przy jagodzie to się za głowę złapiecie :P no ale co zrobić, jak trzeba to trzeba. A dziecię zdrowe, dziś pierwszy raz będzie spała w przedszkolu. Zamiast wykorzystać czas to siedze i myślę, czy śpi? Czy marudzi?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Tak, dokładnie, pieczonka :) Też ją robiłam w żeliwnych garnku, tyle że w piekarniku. Pychaaaaaaa!
    adcmdv.jpg

MatyldaG, Anita12, coffee, Mimi86, taka_ja lubią tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 15 września 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik ciesz się wolnością czyli domem bez chwilowej obecności dziecka. Wredne? Być może. Ale jesteśmy człowiekiem i też nam się należy chwila na relaks :)

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Mogę potem poszukać wypisów, jak ci spiszę listę leków, które brałam przy jagodzie to się za głowę złapiecie :P no ale co zrobić, jak trzeba to trzeba. A dziecię zdrowe, dziś pierwszy raz będzie spała w przedszkolu. Zamiast wykorzystać czas to siedze i myślę, czy śpi? Czy marudzi?
    Dziękuję, nie trzeba, nie zawracaj sobie głowy :) Ja na razie biorę ten polprazol, syrop gastrotuss i piję siemię lniane. Mam nadzieję, że się polepszy :)

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie musze Was na chwile wylaczyc bo do konca dnia w pracy zostalo mi tylko jedno jablko i trzy merci a przy tych pysznosciach tu to nie dlugo nie wystarczy :P

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie piekę ciasto bananowe, ja nie zjem, ale mąż przynajmniej niech się cieszy. Wczoraj mąż był na giełdzie, gdzie są też produkty spożywcze i wyobraźcie sobie, że facet wyrzucał 40 pudeł bananów. Maż się zapytał, czy może sobie wziąć, bo przejrzał, a to dobre banany, nie zepsute, nie zgniłe, w sam raz do jedzenia. Wziął dwa wielkie pudła, trochę rozdaliśmy, ale dalej mi dużo zostało. Wiecie co, dla mnie to jest chore, żeby dobre jedzenie wyrzucać, przecież można by oddać do domu dziecka, czy dla bezdomnych, ale nie można bo sanepid się przyczepi, a do tego podatki są. Chore!

Anita12, coffee, taka_ja lubią tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę zadowolić się tylko bułką z nutella <3

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Ja właśnie piekę ciasto bananowe, ja nie zjem, ale mąż przynajmniej niech się cieszy. Wczoraj mąż był na giełdzie, gdzie są też produkty spożywcze i wyobraźcie sobie, że facet wyrzucał 40 pudeł bananów. Maż się zapytał, czy może sobie wziąć, bo przejrzał, a to dobre banany, nie zepsute, nie zgniłe, w sam raz do jedzenia. Wziął dwa wielkie pudła, trochę rozdaliśmy, ale dalej mi dużo zostało. Wiecie co, dla mnie to jest chore, żeby dobre jedzenie wyrzucać, przecież można by oddać do domu dziecka, czy dla bezdomnych, ale nie można bo sanepid się przyczepi, a do tego podatki są. Chore!

Pochwalisz się przepisem? :D

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 15 września 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marnotrawstwo jedzenia u nas jest na porządku dziennym. Dlatego tak bardzo o kuchenną ekonomię walczy Jan Kuroń :) kupujmy tyle ile zjemy, a jak mamy za dużo to sprzątanie czyli zapiekanka, pizza itp. Jak np. mamy za dużo szynki to jest idealna do jajecznicy :)

nataliad, Fipsik, kr0pka, Anita12, coffee, Mimi86 lubią tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O my mamy rodzine w Zgierzu :)

W ciągu tyg jadłam 3x KFC i kanapke z Subway - dziś już nie wcisnę bleee. Nie chce być głodna :(, ale na nic nie mam ochoty, a Wy mówicie o takich dobrych rzeczach. Ah stara ja byłaby zachwycona.

Myślałam ostatnio łososiu wędzonym takim na kanapeczce z majonezem, cebulką czerwoną i skropionym cytryną, kiedyś moja ukochana przegryzka. Teraz boję się, że jak wezmę do ust to jednak nie podpasuje :(

Zazdroszczę Wam, że możecie tak sobie wybierać posiłki, ahhh.

Ewa lubi tę wiadomość

‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ