MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wczoraj też kupiłam wędzone brzuszki łososia..i chyba teściu je zje w takim razie
A makrelę też jadłam co prawda ze dwie kanapeczki może..ale nie będę ryzykować więcej..
Englein napewno niedługo zastosuję Twój sposób, wcześniej jak mieszkałam w mieście mogłam kupić przepyszne świeże bułeczki prawie wszędzie teraz trochę za tym tęsknię.. -
uuu no to mi sie Małż najechał do Poznania.. złapali gumę, czekają na assistance i wracają do Wawy.. tiaaa
Dziunka lubi tę wiadomość
-
kr0pka wrote:z tego co mi się wydaje, to wędzone są niezalecane ze względu na substancje, które są czy używane czy się wytrącają (tego nie pamiętam) w trakcie wędzenia. Bo generalnie z tego względu w ogóle ryby wędzone nie są jakieś specjalnie zdrowe. No i są 2 rodzaje wędzenia na zimno i na ciepło i na ciepło raczej jest ok. Ale i tak wiadomo, każdy powie co innego
-
Anita12 wrote:Lepiej nie jeść. Da radę. Ja w pierwszej ciąży sobie z tym poradziłam
Ale widzicie...wedzony losos i psrrag wg tutejszej sluzby zdrowia jest bezpieczny. Co kraj to inne normy.
jak z badaniem poziomu glukozy. ..tu mam dopiero w grudniu, na poczatku tego nie badaja. Ech -
MatyldaG wrote:To wędzonej makreli tez lepiej nie jeść? A dopiero co sobie kupiłam
kr0pka, Mart_, Fipsik, Aarizona, nataliad, fantasmagoriia lubią tę wiadomość
-
malaczarna07 wrote:to można w końcu wędzone ryby??
Wędzone na ciepło można ile się chce, wędzone na zimno to tak jak surowe mięso ryb i zwierząt - mogą być bakterie, ale przede wszystkim pasożyty. Dlatego ja czy w ciązy czy nie - nie jadam surowizn. Nie lubię robali
Ja obecnie mieszkam w Bydgoszczy, a za ok miesiąc przeprowadzam się pod Bydgoszczkr0pka, Anita12 lubią tę wiadomość
-
ja tam tez ostatnio jadłam tuńczyka z puszki i nei mam zamiaru nie jeść przez 9 miesięcy.. Nie wpierd**am przecież kilku puszek w tygodniu a tylko raz na jakiś czas
Czarnuszka, Englein lubią tę wiadomość
-
chloet wrote:Czy któraś z Was orientuje się, czy można w ciąży pić czystek?
Aaaa włąsie sama bym chciała wiedzieć i mam zamiar zapytać lekarza.. opinie widziałam różne, generalnie nie jest zbadany wpływ więc raczej nie będą zalecać ale mam zamiar zapytaćchloet lubi tę wiadomość
-
To ja się naczytalam o tych dha ze są w rybach i trzeba jeść w ciąży a w sumie Lubie tylko makrelę i łososia a tu widzę ze nie zjem.. A śledzie chyba można? Takie MP koreczki bo tego jem na potęgę
-
Nie można jeść za dużo tuńczyka ze względu na rtęć. Podobnie jak np halibut.
Ja makrelę wędzona jem od czasu do czasu bo zawiera kwasy omega 3.
Ja unikam tylko surowego mięsa i serów pleśniowych.
Dziś czytałam, że przyczyną zgagi może być nadmierne spożywanie kofeiny. Tym osobom, którym doskwiera zgaga powinny unikać napojów gazowanych. Powinny takie osoby również starać się leżeć głównie na lewym boku bo to pomaga. -
Czekoladki malaga wciagnelam wczoraj 3. Pod koniec tknęło mnie ze one chyba z alkoholem są. I okazalo sie ze w skladzie spieytus wiec sobie odpuszcze na nastepny raz. A z tymi rybami to jakis dom wariatow. Ok rozumiem tunczyk on z reguly ma duzo szkodliwych substancji bo jest duza ryba i dlugi zyje. Łososia wedzonego nie mogę przebolec. Ale śledzie to juz dla mnie przegieciw. Kobieta w ciazy kd zawsze kojazy sie ze sledziami po ktorych zajada cos slodkiego. Napewno bede grzeszyc w tej kwestii bo jak pisze o sledziach to juz mam slinotok.
-
no właśnie ja też myślałam o tym, w co ubrać dziecko na dwór w marcu jak będę wychodzić ze szpitala itp. myślałam albo o takim kombinezonie albo o takich z pluszu/polarku, jeszcze się nie zdecydowałamDominik