MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
m@rtynka wrote:Ogólnie ciśnienie to mam zawsze 90/60. Ale od jakiegoś czasu 85/50 i słabe tętno 44-47. Przez ten tydzień jak mierzyłam ciśnienie to było słabe.
m@rtynka lubi tę wiadomość
-
Marynia991 wrote:A masz jakieś dolegliwości związane z tym? Bóle głowy, zawroty? Napewno wszystko bedzie dobrze. Cisnienie w ciąży zawsze sie obniża. Musi być dobrze
Właśnie od niedawna pojawiła się senność, zmęczenie, sline bóle głowy, no i zawrotyOgólnie to trochę utrudnia mi to funkcjonowanie, jeszcze do tego mały człowiek w domu to czasami muszę po parę razy dziennie odpoczywać. Narazie się w sumie zbytnio nie martwię, zobaczę co powie mi kardiolog po konsultacji. Najważniejsze, że dzieciaczek po mimo mojego złego samopoczucia miał się dobrze
krOpka wcześniej pod twoją wypowiedzią pisałam o ciśnieniu
Anuschka wiem wiem, że chodziło o "lubię" wiadomości o dzidkuWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 18:05
-
Tak tak M@rtynka, potem już zauważyłam
Czarnuszka ja do tej pdory chyba nie czekałam dłuzej niż 3 - 4 tygodnie ale wiem, że może być i dłuzej
A i małzu juz w domu, jak się okazało ta opona im pękła przy 140km/h na autostradzie.. dobrze, że się nic nie stało.. ale jak widać intuicja jednak nie myli, no miałam od rana złe przeczucia ale już, dobrze, że są cali i zdrowim@rtynka, Anita12 lubią tę wiadomość
-
Rano pytałam o czystek, to teraz jeszcze zapytam o olej lniany - pić czy nie? W internecie jest mnóstwo sprzecznych opinii, więc już totalnie zgłupiałam.
Przy okazji dzisiaj na 100% poczułam pierwsze "puknięcia" maluchaMatyldaG, kr0pka, milagro, m@rtynka, Anita12, Aarizona, taka_ja, Fipsik, Dziunka lubią tę wiadomość
-
O oleju lnianym sprzeczne opinie? No bez jaj to juź chyba ludzie, którym się nudzi wymyślają.. ostatnio matka na mnie wskoczyła, że bazylię świeźą jem a przecieź w ciąży nie wolno bo niby zmienia kod genetyczny płodu..WTF?! no bez jaj już
Ja olej lniany kupiłan na nowo właśnie jak się dowiedziałam, że jestem w ciąźym@rtynka lubi tę wiadomość
-
ja mam ten detektor (ale dostalam od znajomej)
http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-sonoline-b-promocja-najtaniej-i5992844241.html?bi_s=ads&bi_m=p4&bi_c=125060
Severa ja ostatnio jadłam sushi, maz powiedzial ze jestem w ciąży i przyrządzali mi na cieplo
Matylda a ja startowalam z waga 47 kg i waga nadal waha sie pmiedzy 46 a 47 kg a juz nie wymiotujeAnita12, severi lubią tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Mimi86 wrote:ja mam ten detektor (ale dostalam od znajomej)
http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-sonoline-b-promocja-najtaniej-i5992844241.html?bi_s=ads&bi_m=p4&bi_c=125060
Severa ja ostatnio jadłam sushi, maz powiedzial ze jestem w ciąży i przyrządzali mi na cieplo
Matylda a ja startowalam z waga 47 kg i waga nadal waha sie pmiedzy 46 a 47 kg a juz nie wymiotuje
Olej lniany jest wręcz polecamy w ciąży. Ja lykalam lino complex, nie wiem skąd sprzeczne opinie -
nick nieaktualny
-
Marrtusia wrote:Oczywiscie,ze sie podziele:) Na dno naczynia plasterki boczku,pozniej warstwa ziemniakow w plastrach,nastepnie warstwa burakow i warstwa marchewki.Pozniej od nowa. Plasterki ok 0,5 cm. Jak wszystko ulozysz,lyzka smalcu. Ja przyprawiam sola,pieprzem,slodka papryka,majerankiem,jak mam to i jalowiec rzuce. Przyprawy daje na kazda warstwe ziemniakow i na sama gore. Troszke roboty przy tym jest,bo najpierw obrac,pozniej pokroic,ale warto,pycha jest. Dzisiaj dalam tesciowi i mezowi,obaj prosili o dokladke i myslalam,ze z talerzem zjedza:) Pozniej do piekarnika na 180 stopni,ok 1,5 godziny.Czasami wiecej,czasami mniej,musisz zagladac i sprawdzac miekkosc warzyw.
MatyldaG, coffee lubią tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:Może ja na finiszu będę spaslakiem a Ty nie
ja czekam az przytyje bo tak ja ty chcialbym zeby po ciazy choc z 5 kg zostaloMatyldaG lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualnyTa zapiekanka brzmi podobnie jak duszonki (nazwa rodziny męża) lub prażone (nazwa mojej rodziny)
Tylko zamiast buraków jest cebula z pietruszką lub koperkiem, a z boczkiem dajemy kiełbasęNo i zazwyczaj robimy na ognisku
A teraz prażone jest najlepsze, bo są młode ziemniaczki
Hmm, a wy kupujecie od razu czy do koszyka dajecie rzeczy, bo ja do koszyka i cały czas tylko jest opcja dla Polski płacenie kartą -
Ja Wam oddam laski parę kilo jak chcecie, dla każdej starczy
Mimi86 lubi tę wiadomość
-
kark wrote:Kr0pa, Marrtusia, wytłumaczcie mi jak debilowi jak to robicie
?
Kark łap zdjęcie, mi od razu podpowiada płatnośc przez przelewy 24, i ja mma w koszyku wszystko, prawie 100 rzeczy(nie żebym planowała wszystko kupować, po prostu co mi się podoba dodaję do ulubionych a co mi się bardzo podoba do koszyka :p)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe793a2a4808.pngkark lubi tę wiadomość
-
Mimi86 wrote:MatyldaG wrote:Może ja na finiszu będę spaslakiem a Ty nie
ja czekam az przytyje bo tak ja ty chcialbym zeby po ciazy choc z 5 kg zostalo -
Anita12 wrote:Można jeszcze najpierw wyłożyć naczynie liśćmi kapusty i też nimi zakryć potrawę. Wtedy to się robi w liściach kapusty i też pycha