Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark może musisz być zalogowana czy coś?

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    My chyba z podobnych regionów bo tak samo to robimy :p
    Ja rodowita Łodzianka a ta potrawa to raczej nie z "tych" regionów :-)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle dziewczyny, wracając do tematu pomalowanych paznokci do porodu czy to sn czy cc, czy któraś jest mi w stanie wytłumaczyć z jakich niby powodów nie moźna mieć pomalowanych? To ma jakiekolwiek przesłanki medyczne czy ot tak widzimisię? Bo mnie tonw sumie ciekawi a nigdy jakoś nie wnikałam w temat

MatyldaG lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    A tak w ogóle dziewczyny, wracając do tematu pomalowanych paznokci do porodu czy to sn czy cc, czy któraś jest mi w stanie wytłumaczyć z jakich niby powodów nie moźna mieć pomalowanych? To ma jakiekolwiek przesłanki medyczne czy ot tak widzimisię? Bo mnie tonw sumie ciekawi a nigdy jakoś nie wnikałam w temat
    Ja tez właśnie nie słyszałam o tym, żeby było śmieszniej ciężarne w moim otoczeniu przed terminem idą na manicure i pedicure oczywiście fryzjer i depilacja i jest "rewia mody" na porodowce :p prawie jak we wszystkich świętych na cmentarzu na wsi :p

Fipsik lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Angie 232 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:

im zawsze chodzi o sinienie paznokci podczas operacji/zabiegu.. gdy coś się dzieje złego, to wtedy zaczynają podobno sinieć. Tak mi powiedziano w szpitalu..

kr0pka lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Chodzi o krążenie u mnie w szpitalu kategorycznie zwracają na to uwagę żeby nie były pomalowane.. Po paznokciach poznają czy coś się złego dzieje np czy sinieja. Dlatego niby nie wolno, ale to nie tylko do porodu ale też do innych zabiegów i operacji.

Anita12, kr0pka lubią tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

A co do bicia serduszka, to u mnie bobas miał 174 i Pani powiedziała że OK
    Na takim wykresie z boku jeszcze było trochę miejsca więc mieściło się to w normie
    No i nieźle wywijał wtedy, więc to też swoje robi :)
    A co do kucania to ja niestety sporo się schylam i kucam.. nie da się inaczej zrobić obiadu, prania i całej masy innych rzeczy ale postaram się mniej :)

Anita12 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, ja Ci chyba nie wytłumaczę, jak ja płacę na alie, bo ja dawno dawno temu ustawiłam sobie wszystko i teraz mnie automatycznie przerzuca. A jak ja to zrobiłam, nie mam pojęcia :/

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy coś pominelam ale o co chodzi z tym kucaniem i schylaniem?

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Angie 232 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Nie wiem czy coś pominelam ale o co chodzi z tym kucaniem i schylaniem?

ktoś napisał wcześniej, że kucanie wpływa na zwiększenie częstotliwości bicia serca dziecka.. tego nie wiem, pierwsze słyszę..
    jednak o schylaniu to słyszałam że starać się unikać, choć nie wgryzałam się szczególnie w temat. Mówili że to zagrożenie dla ciąży, ale z jakiego powodu? tego się nie dowiedziałam..
    ja nie traktuję wszystkiego co słyszę z powagą :)

kr0pka lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    ktoś napisał wcześniej, że kucanie wpływa na zwiększenie częstotliwości bicia serca dziecka.. tego nie wiem, pierwsze słyszę..
    jednak o schylaniu to słyszałam że starać się unikać, choć nie wgryzałam się szczególnie w temat. Mówili że to zagrożenie dla ciąży, ale z jakiego powodu? tego się nie dowiedziałam..
    Aha no to ciekawe :) ja ostatnio słyszałam że nie wolno podnosić rąk do góry. Trochę mnie to przerazilo bo z moim.wzrostem to w kuchni z górnych półek jak coś biorę to musze jeszcze na palcach stanąć

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj badalismy dzidzie a dzis byla kolej na mamusie i tez wszystko ok wiec teraz miesiac odpoczynku od lekarzy. Nastepna wizyta 17.10. Poza tym wszyscy sie rozdzwonili jakby sie umowili. Wiec dopiero usiadlam na chwile. Nawet jadlam kolacje w łazience kąpiac corke.

MatyldaG, Anita12, misia_, kr0pka lubią tę wiadomość

860i2n0aa0kupyp7.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Aha no to ciekawe :) ja ostatnio słyszałam że nie wolno podnosić rąk do góry. Trochę mnie to przerazilo bo z moim.wzrostem to w kuchni z górnych półek jak coś biorę to musze jeszcze na palcach stanąć

Też o tym słyszałam..
    i dokładnie mam to samo, po prostu się nie da nie schylić, nie kucać, nie sięgać..
    myślę, że nie ma co aż tak przesadzać, tylko wsłuchać się w swoje ciało i jego sygnały
    gdy będzie mu to przeszkadzać, to na pewno da znać :)

kr0pka lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    Też o tym słyszałam..
    i dokładnie mam to samo, po prostu się nie da nie schylić, nie kucać, nie sięgać..
    myślę, że nie ma co aż tak przesadzać, tylko wsłuchać się w swoje ciało i jego sygnały
    gdy będzie mu to przeszkadzać, to na pewno da znać :)
    Ja wczoraj jak robiłam zakupy i na górne półki miałam po coś sięgnąć to mi się ciągle przypominam ale o tym podnoszeniu rąk :p ale trochę byśmy były jak niepełnosprawne :p

Angie 232 lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po wizycie. Dzidziuś ma 6,51cm (prawie półtora cm w tydzień) serduszko 150/min; płci nie poznałam bo jeszcze za malutkie :) czekamy do listopada. Co do tego bólu brzucha, to tak będzie, mam nospe, paracetamol i leki na zgage, ale to nic poważnego. Dostałam jakieś globulki bo czasami mam problemy ze śluzem.

Angie 232, czirisz, Aarizona, Anita12, MatyldaG, misia_, milagro, anuschka, Marynia991, Englein, Mimi86, taka_ja, Fipsik, kr0pka, Magdzia88 lubią tę wiadomość

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po usg serce mojego maluszka bilo 170 lekarz powiedział, ze wszystko jest dobrze, ale żebym mniej kucała, ale nie drążyłam tematu, po prostu na wszelki wypadek staram się tak robić ;)
    może niepotrzebnie wprowadziłam tu zamieszanie, bo w sumie tych teorii czego nie można w ciąży jest chyba tyle ile osób

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 20:13

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    A co do bicia serduszka, to u mnie bobas miał 174 i Pani powiedziała że OK
    Na takim wykresie z boku jeszcze było trochę miejsca więc mieściło się to w normie
    No i nieźle wywijał wtedy, więc to też swoje robi :)
    A co do kucania to ja niestety sporo się schylam i kucam.. nie da się inaczej zrobić obiadu, prania i całej masy innych rzeczy ale postaram się mniej :)
    A to ciekawe, czyli normy normom nie równe. U mnie 170 było na granicy. No ale fajnie, pocieszyłaś mnie również :-)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam,że z tym podnoszeniem rąk do góry to ponoć później, bo łożysko może się odkleić, jak coś to poprawcie mnie.

Ja też ciągle kucam schylam się, nawet jak z łóżka schodzę lub się wiercę to czasem mam wrażenie, że po prostu gniotę dziecko heh.
    Niosłam ze sklepu dziś dwie butelki 2l i myślałam, że padnę - to co będzie później jak teraz już mnie zaczeło ciągnąć i męczyć...

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    Jak nie wolno kucać ani się schylać, to jak podnieść coś z podłogi ;-)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart_ wrote:
    po usg serce mojego maluszka bilo 170 lekarz powiedział, ze wszystko jest dobrze, ale żebym mniej kucała, ale nie drążyłam tematu, po prostu na wszelki wypadek staram się tak robić ;)
    może niepotrzebnie wprowadziłam tu zamieszanie, bo w sumie tych teorii czego nie można w ciąży jest chyba tyle ile osób
    Uważam, że dobrze, że o tym powiedziałaś ja teraz będę się pilnowała żeby nie kucać :-)

Mart_ lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ