Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym podnoszeniem rąk do góry to chodzi o to że wtedy więzadła macicy się nadciagaja co może powodować skurcze, ale to bardziej chodzi o takie wyciąganie się z rękami w górze a nie normalne podnoszenie rąk :) mojej koleżance gin przy staraniach też odradzil wieszać firanki

Anita12 lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa wrote:
    Dziewczyny jak często używacie detektora ??

Hm... Rzadko, Raz góra dwa razy w tygodniu :-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Z tym podnoszeniem rąk do góry to chodzi o to że wtedy więzadła macicy się nadciagaja co może powodować skurcze, ale to bardziej chodzi o takie wyciąganie się z rękami w górze a nie normalne podnoszenie rąk :) mojej koleżance gin przy staraniach też odradzil wieszać firanki

dokładnie, też słyszałam, że to bardziej o firanki chodzi ;)

• Englein Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Musze zacząć męża ćwiczyć w tym fachu :p
    No moj sie raczej nie da sycwuczyc hehe zostanie mi pedicure u Chinczyka

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Englein Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Do porodu nie wolno mieć umalowanych paznokci, także się nie martw, hi, hi :-)
    U rak to wiem.....u stop tez nie mozna???
    Ech...spadnie moja samoocena ...:(

MatyldaG lubi tę wiadomość

5fdazm9.png

• taka_ja Ekspertka

Wysłany: 15 września 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    U nas się to nazywa pieczonki i robi się w takim żeliwnym kociołku na ognisku:) i do tego jeszcze śmietana :)

My tez takie pieczonki robilismy ale byla jeszcze kielbaska. Pyszoteczka!!!!

p19uskjoy20ehkws.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Jak nie wolno kucać ani się schylać, to jak podnieść coś z podłogi ;-)
    Od razu sie polozyc :)

Aarizona, Angie 232, m@rtynka, taka_ja, Paolina91, kr0pka, Klarcia, Anita12 lubią tę wiadomość

5fdazm9.png

• Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się trochę martwię czy ten detektor nie zaszkodzi maleństwu.. :(

Ewa
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu ostatnio usłyszałam ze jak dziecko jest wieksze to nie podnosić rąk do gory bo sie dziecko pempowina owinie. Haha co czlowiek to opinia ale akurat z tą pempowina nie chce mi sie wierzyć:) A mojej cioci znowu wmawiano ze jak poronila to przez to że firany wieszala. Jak można coś takiego powiedzieć kobiecie po poronieniu że to z jej winy?

hchy43r8kkymthav.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    A to ciekawe, czyli normy normom nie równe. U mnie 170 było na granicy. No ale fajnie, pocieszyłaś mnie również :-)

oczywiście że nie równe, bo to zależy od sprzętu..
    tak samo jak czasami w laboratorium mają "swoje" normy i też wydawać by się mogło, że jest coś nie tak, ale u nich jest to prawidłowy wskaźnik..

jak ja przeglądałam Wasze pomiary CRL na zakończenie 1 trymestru to do tej pory waham się, czy oby mój bobas nie jest za mały, bo miał wtedy 52.5 mm a u Was nawet powyżej 60 mm, jednak lekarz powiedziała że wszystko jest w normie, zgadza się z wiekiem ciąży więc stwierdziłam, że niech rośnie w swoim tempie :)

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:

czyli co? do końca marca mamy wolne od zmieniania firanek kobietki!
    moje okna wołają o pomstę do nieba, ale mam to w nosie, nie tknę ich, choćby przemówiły ludzkim głosem :)

misia_, kr0pka, Anita12, Dziunka lubią tę wiadomość

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 15 września 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    befra wrote:
    A ile na wizycie bilo serduszko? Ja do tej pory mialam dwie wizyty i na jednej 170 a na drugiej 172. Lekarz mowil ze ladnie bije i nic nie mowil ze za szybko wiec jesli u Ciebie tez cos kolo tego to napewno nie masz sie co martwic.

U mnie tez tak bylo. W szpitalu 170 i we wt na badaniach 170 i lekarka nic nie mowila ze za szybko wiec chyba naprawde nie ma sie czym marwic :-)

p19uskjoy20ehkws.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    oczywiście że nie równe, bo to zależy od sprzętu..
    tak samo jak czasami w laboratorium mają "swoje" normy i też wydawać by się mogło, że jest coś nie tak, ale u nich jest to prawidłowy wskaźnik..

jak ja przeglądałam Wasze pomiary CRL na zakończenie 1 trymestru to do tej pory waham się, czy oby mój bobas nie jest za mały, bo miał wtedy 52.5 mm a u Was nawet powyżej 60 mm, jednak lekarz powiedziała że wszystko jest w normie, zgadza się z wiekiem ciąży więc stwierdziłam, że niech rośnie w swoim tempie :)

Nic się nie martw pomiarami, u mnie bobas miał 54mm. A, jeśli się upodobani do starszej siostry to później wystrzeli i ze wzrostem i z wagą :-) A według pomiarów miało być małe dziecko :-D

Angie 232 lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 15 września 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj naprodukowalyscie!! Ale nadrobilam! Brawo ja! Dobrze ze jestem na zwolnieniu :-D

Czasami ciezko czytac bo mam slinotok jak sobie wyobraze cale to jedzenie haha chyba ide zagladnac do lodowki czy sa tam jeszcze moje sledziki :-D

p19uskjoy20ehkws.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    moje okna wołają o pomstę do nieba, ale mam to w nosie, nie tknę ich, choćby przemówiły ludzkim głosem :)

Ja mam wszystkie okna tarasowe. Nie mam zamiaru się z nimi męczyć, jak nawet wieszając firany na krześle mam problem żeby dosięgnąć. Tż sprawuje się w tej roli bardzo dobrze :)

Angie 232 lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    Moje tez są w takim.stanie ze się boję rolety do góry podnosić, czekam aż ktoś się zlituja i mi je umyje a jak nie to chyba będę musiała komuś zapłacić ;p mnie lekarz stanowczo kazał się nie wyglupiac i nic w domu nie robić. Ograniczam się do starcia kury, umycia zlewu i zmopowania podłogi

Angie 232, m@rtynka, taka_ja lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• befra Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie czuje bardzo dobrze, nic mnie noe boli wiec nie oszczedzam sie przesadnie. Od kad dowiedzialam sie ze jestem w ciazy to okna juz dwa razy mylam. Zdarza mi sie tez cos ciezszego przeniesc czy przesunac naroznik zeby za nim odkurzyc. Takze to wszystko zalezy od ciazy. Wg mnie jak nic sie nie dzieje to nie ma co za bardzo przesadzac. I oczywiscie rozumiem ze sa takie ktore nie moga robic roznych rzeczy. Jesli chodzi o firany to mam dobrze bo sa na przelotkach i sama nie dam razy odkrecic karnisza zeby je zalozyc wiec tym od dawna zajmuje sie maz :-)

kr0pka lubi tę wiadomość

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam na mieszkaniu remont, i czeka mnie później sprzątanie tego :-\ . Na szczęście okna umyłam sobie wcześniej, to teraz zostanie mi tylko lekkie odświeżenie.

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym podnoszeniem rąk to półprawda - od 2 trymestru, gdy macica jest już większa to DŁUGIE trzymanie rąk u góry naciąga więzadła macicy. Chodzi o wieszanie firan, wieszanie prania na linkach, jakieś malowanie sufitu, etc. Nie ściągnięcie jednego talerza z półki :)

Kucanie podobnie - kucać z rozszerzonymi nogami. Jak do sikania w lesie, najszerzej jak się da żeby się nie osikać :) Nie kucać z kolanami złączonymi poprostu :)

A schylanie się jest bardzo złe dla kręgosłupa, czy w ciąży czy nie.

Mart_, czirisz, misia_, kr0pka lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    A ja mam na mieszkaniu remont, i czeka mnie później sprzątanie tego :-\ . Na szczęście okna umyłam sobie wcześniej, to teraz zostanie mi tylko lekkie odświeżenie.

My w październiku będziemy remontować cały dom, a potem się do niego przeprowadzać. Już się tego boję :| Jak mi coś strzeli i zalegnę na łóżku to nikt za mnie tego nie zrobi :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ