Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry! Wy tak o tych remontach,a ja dom buduje,po nowym roku chcemy sie wprowadzic. A wiec przeprowadzka z tonami rzeczy.No i sie zastanawiam,kto mi to wszystko wysprzata :/ Teraz wynajmujemy mieszkanie,wiec czysciutkie trzeba oddac,a dom duzy i tez od cholery szorowania. Wynajme sobie chyba ekipe sprzatajaca,bo ja sama z brzuchem nie ogarne. Wykosztuje sie pewnie,no ale co zrobic. Kark,fajnie,ze sie udalo,ja jak odkrylam alie,to jednego wieczora ze 30 rzeczy zamowilam:) A czasami sa takie ceny,ze az smieszne:) Np kupilam 50 gumek do wlosow za 50 groszy:) Wczoraj kupilam dwa staniki do karmienia i wyszlo 30 zl. Przesylki przychodza w miare szybko,ok 2 tygodni.

kark lubi tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 16 września 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mój wielki dzień dowiem się czy umowę mam na rok czyli do września 2017 czyli mam urlop macierzyński czy tylko z automatu do dnia porodu przedłużoną. Lekki stresik jest mimo, że wiem że nie powinnam itp ale co zrobić. Nie przeskoczę tego. O 11 spotkanie mam nadzieję, że o 13-14 już coś będę wiedzieć.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    Dziś mój wielki dzień dowiem się czy umowę mam na rok czyli do września 2017 czyli mam urlop macierzyński czy tylko z automatu do dnia porodu przedłużoną. Lekki stresik jest mimo, że wiem że nie powinnam itp ale co zrobić. Nie przeskoczę tego. O 11 spotkanie mam nadzieję, że o 13-14 już coś będę wiedzieć.
    kciuki :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blekitna trzymam kciuki!

I za dzisiejsze wizyty tez :)

Ja juz na szczescie wracam do domu. Chciałam po drodze skoczyć do galerii wypieków na sok ale jak popatrzyłam na pomarancze to zrezygnowalam, jakos srednio wygladaly. Moze w weekend sie uda gdzoes wyskoczyc na cos dobrego do jedzonka

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    czyli co? do końca marca mamy wolne od zmieniania firanek kobietki!
    moje okna wołają o pomstę do nieba, ale mam to w nosie, nie tknę ich, choćby przemówiły ludzkim głosem :)

Ja właśnie wczoraj skończyłam myć okna myłam na raty codziennie po jednym (a to tylko dlatego,że okropnie się męczę i ręce bolą -kondycja już nie ta co przed ciążą i jakoś się udało :)

Angie 232 lubi tę wiadomość

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Severi, jesteś cudowna!!!
    Gmail mi blokował te wiadomości, na 2 różnych kontach nic nie widać było, teraz spróbowałam na konto męża na interii (będzie wściekły, ale co tam :D) i jest wiadomość w spamie! Zalogowałam się i mam opcję przelewy24 XD Aaa, będą super prezenty pod choinkę, dzięki dziewczyny :P
    na niemowlaki widze ze tez jest sporo fajnych rzeczy :)

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• misia_ Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak jakościowo te rzeczy z Ali? Bo niewiem czemu ale mi się kojarzą z tymi sztucznymi chińskimi marketami..gdzie jak się wejdzie to czuć sam plastik

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się i ja :)
    Błękitna oby w pracy wszystko poszło po Twojej myśli :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    Martusiamy już dwa latka w nowym domu. Ja to byłam tak szczęśliwa, że w koncu jesteśmy na swoim ze nawet nie pamiętam tego sprzątania :D A może ktoś z rodziny Ci pomoże w sprzątaniu?

Mam takie pytanie. Wiem, że jeszcze wcześnie, ale planujecie robić dla dziecka odrazu oddzielny pokoik czy może lepiej narazie kącik w sypialni? Może doświadczone mamy coś podpowiedzą ;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślałam o oddzielnym pokoiku za ścianą ale teraz sobie myślę, że musi być blisko, żebym słyszała czy oddycha...

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam to dzisiaj - fajne:
    http://mumandthecity.pl/jak-zapobiec-katastrofie-pierwszych-dni-z-dzieckiem/

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z ali na razie tylko parę rzeczy kupowqłam i to głòwnir gadżety w styli washi tape itp, 2 wisiorki i jakoes inne badziewia ;) koleżanka w pracy jest uzależniona i do niej paczki hurtem przychodzą:) ostatnio pokusiłam siè na puder bo kolejna partiè zamawialy i faktycznie fajny, malutki, sypany, cale 6 zl :P

Co do okien - juz chyba to pisałam ale polecam (i to bardzo) myjkę do okien Karcher'a - ja jestem zachwycona, pozyczalam juz w pracy 2 osobom i obydwie tez sobie kupiły :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • befra Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Ja przy pierwszym dziecku mialam kacik w swojej sypialni. Teraz mysle ze zrobimy na poczatku podobnie. Z racji tego ze mamy nie wykonczona gore domu musimy sie jakos pomiescic na dole ale moze na wiosne sie wezmiemy za gore i wtedy dzieci beda mialy swoj pokoj.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie z "kacikiem" dla dwojga to bedzie ciezko.. chcemy im przeznaczyc caly pokoj na lozeczka i inne potrzebne gadzety, ale zostawiam oczywiscie lozko bo tak czy inaczej ktos z nas w tym pokoju bedzie musial spac.
    Wczoraj zastanawialam sie na jaki kolor tu pomalowac bo mamy raczej takie ciemne kolory i wkoncu wymyslilam ze bedzie klasycznie na bialo, jedna sciana siwa i gdzies szamblonami zrobimy jakies kolorowe motywy np przy lozeczkach, zolte lub zielone :)

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• misia_ Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:

Mam takie pytanie. Wiem, że jeszcze wcześnie, ale planujecie robić dla dziecka odrazu oddzielny pokoik czy może lepiej narazie kącik w sypialni? Może doświadczone mamy coś podpowiedzą ;)

U mnie będzie miało kącik w sypialni. Nie wyobrażam sobie wstawania w nocy po kilka razy i wędrowania po domu w celu karmienia, i spr czy wszystko ok. będę spokojniejsza jak będzie przy nas

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Hej witam się i ja :)
    Błękitna oby w pracy wszystko poszło po Twojej myśli :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    Martusiamy już dwa latka w nowym domu. Ja to byłam tak szczęśliwa, że w koncu jesteśmy na swoim ze nawet nie pamiętam tego sprzątania :D A może ktoś z rodziny Ci pomoże w sprzątaniu?

U nas Jagoda od razu miała swój pokoik z łóżeczkiem ale w ogóle w nim nie przebywała. Spała w gondoli w sypialni. W jej pokoiku była kąpiel i przewijanie. Później przenieśliśmy jej łóżeczko do sypialni i tak stoi do dziś. W pokoiku się czasem bawi ale i tak większość w naszym pokiju spędza tam gdzie my. Cześć zabawek też u nas w pokoju ma na dywanie. A jak była mniejsza to rozłożone były cały czas takie piankowe puzzle i na nich się u nas bawiła. Także na początek pokoik raczej się nie przydaje.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Dziewczyny a jak jakościowo te rzeczy z Ali? Bo niewiem czemu ale mi się kojarzą z tymi sztucznymi chińskimi marketami..gdzie jak się wejdzie to czuć sam plastik
    Wiesz co,jakosciowo te rzeczy sa takie same jak u nas.W koncu na kazdym kroku w pl kupujesz chinszczyzne,a niejeden jest,ktory kupuje na alie i pozniej sprzedaje z prowizja. Ja polecam,bo jeszcze na jakies badziewie nie trafilam. Pokoj dla dziecka bede miala oddzielnie,na przeciwko naszej sypialni,nie bede musiala po calym domu lazic. Karcher do okien mam,polecam bo jest super i bardzo ulatwia mycie okien. Ja teraz zastanawiam sie nad wielofunkcyjnym urzadzeniem parowym.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chyba nie wytrzymała jak bym wiedziała że maleństwo samo za ścianą :(

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Natka9029 Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Chodzi o krążenie u mnie w szpitalu kategorycznie zwracają na to uwagę żeby nie były pomalowane.. Po paznokciach poznają czy coś się złego dzieje np czy sinieja. Dlatego niby nie wolno, ale to nie tylko do porodu ale też do innych zabiegów i operacji.

Dokladnie. ja mialam dwie operacje kolana i wyrostek i wlasnie mowili ze paznokcie nie powinny byc malowane po po paznokciach widac czy cos sie dzieje zlego.:)

Ale ja napewno bede miala hybryde na stopkach :) a na dloniach niemam bo niemoge ze wzgledu na prace:P wiec nierobilam nigdy;)

0d1y3e3kz4imlmgz.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Wiesz co,jakosciowo te rzeczy sa takie same jak u nas.W koncu na kazdym kroku w pl kupujesz chinszczyzne,a niejeden jest,ktory kupuje na alie i pozniej sprzedaje z prowizja. Ja polecam,bo jeszcze na jakies badziewie nie trafilam. Pokoj dla dziecka bede miala oddzielnie,na przeciwko naszej sypialni,nie bede musiala po calym domu lazic. Karcher do okien mam,polecam bo jest super i bardzo ulatwia mycie okien. Ja teraz zastanawiam sie nad wielofunkcyjnym urzadzeniem parowym.

Niewiem dlatego pytam ;)
    bo jak mój brat kiedyś kupił buty w chińskim sklepie to się nie dało wytrzymać tak dawały plastikiem przez 3 tyg :D a jakos z normalnego sklepu nie:P

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Przesylki przychodza w miare szybko,ok 2 tygodni.
    No co ty! Jak zobaczyłam przesyłka 50 dni to stwierdziłam, że już zamawiam przezenty na Mikołaja :P
    Ja narazie z ciuchów zamówiłam tylko sukienkę o taką za 10,97zł:
    https://pl.aliexpress.com/item/2016-New-Cute-Infant-Baby-Girls-Outfits-Kids-Children-Lace-Voile-Wedding-Party-Dresses-Little-Girl/32598740072.html?spm=2114.13010608.0.112.wYBpj4
    Jak nie dla naszej królewny to będzie dla bratowej na chrzciny w prezencie, bo też mają mieć córcię 10 dni przed nami :)

U nas córka miała "kącik" i lepiej w nocy spała. Syn jest w innym pokoju i w nocy wstaje z płaczem, szuka nas, woła... Jak się uda z tym domem to będzie kącik.

Dziewczyny, po południu robimy z bratem ognisko - on parapetówa, my urodziny męża i to łączymy na jego działce. Miałam robić tort, ale trochę bez sensu do kiełbas :/ Wpadłam na pomysł tortu na słono i widzę, że są chlebowe albo naleśnikowe. Ktoś kiedyś robił coś takiego? Co lepsze - naleśniki czy chleb?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 14:56

‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ