MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry! Wy tak o tych remontach,a ja dom buduje,po nowym roku chcemy sie wprowadzic. A wiec przeprowadzka z tonami rzeczy.No i sie zastanawiam,kto mi to wszystko wysprzata
Teraz wynajmujemy mieszkanie,wiec czysciutkie trzeba oddac,a dom duzy i tez od cholery szorowania. Wynajme sobie chyba ekipe sprzatajaca,bo ja sama z brzuchem nie ogarne. Wykosztuje sie pewnie,no ale co zrobic. Kark,fajnie,ze sie udalo,ja jak odkrylam alie,to jednego wieczora ze 30 rzeczy zamowilam:) A czasami sa takie ceny,ze az smieszne:) Np kupilam 50 gumek do wlosow za 50 groszy:) Wczoraj kupilam dwa staniki do karmienia i wyszlo 30 zl. Przesylki przychodza w miare szybko,ok 2 tygodni.
kark lubi tę wiadomość
-
Dziś mój wielki dzień dowiem się czy umowę mam na rok czyli do września 2017 czyli mam urlop macierzyński czy tylko z automatu do dnia porodu przedłużoną. Lekki stresik jest mimo, że wiem że nie powinnam itp ale co zrobić. Nie przeskoczę tego. O 11 spotkanie mam nadzieję, że o 13-14 już coś będę wiedzieć.
-
blekitna wrote:Dziś mój wielki dzień dowiem się czy umowę mam na rok czyli do września 2017 czyli mam urlop macierzyński czy tylko z automatu do dnia porodu przedłużoną. Lekki stresik jest mimo, że wiem że nie powinnam itp ale co zrobić. Nie przeskoczę tego. O 11 spotkanie mam nadzieję, że o 13-14 już coś będę wiedzieć.
-
Blekitna trzymam kciuki!
I za dzisiejsze wizyty tez
Ja juz na szczescie wracam do domu. Chciałam po drodze skoczyć do galerii wypieków na sok ale jak popatrzyłam na pomarancze to zrezygnowalam, jakos srednio wygladaly. Moze w weekend sie uda gdzoes wyskoczyc na cos dobrego do jedzonka -
Angie 232 wrote:czyli co? do końca marca mamy wolne od zmieniania firanek kobietki!
moje okna wołają o pomstę do nieba, ale mam to w nosie, nie tknę ich, choćby przemówiły ludzkim głosem
Ja właśnie wczoraj skończyłam myć okna myłam na raty codziennie po jednym (a to tylko dlatego,że okropnie się męczę i ręce bolą -kondycja już nie ta co przed ciążą i jakoś się udałoAngie 232 lubi tę wiadomość
-
kark wrote:Severi, jesteś cudowna!!!
Gmail mi blokował te wiadomości, na 2 różnych kontach nic nie widać było, teraz spróbowałam na konto męża na interii (będzie wściekły, ale co tam) i jest wiadomość w spamie! Zalogowałam się i mam opcję przelewy24
Aaa, będą super prezenty pod choinkę, dzięki dziewczyny
-
Hej witam się i ja
Błękitna oby w pracy wszystko poszło po Twojej myśli
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Martusiamy już dwa latka w nowym domu. Ja to byłam tak szczęśliwa, że w koncu jesteśmy na swoim ze nawet nie pamiętam tego sprzątaniaA może ktoś z rodziny Ci pomoże w sprzątaniu?
Mam takie pytanie. Wiem, że jeszcze wcześnie, ale planujecie robić dla dziecka odrazu oddzielny pokoik czy może lepiej narazie kącik w sypialni? Może doświadczone mamy coś podpowiedząTosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Ja z ali na razie tylko parę rzeczy kupowqłam i to głòwnir gadżety w styli washi tape itp, 2 wisiorki i jakoes inne badziewia
koleżanka w pracy jest uzależniona i do niej paczki hurtem przychodzą
ostatnio pokusiłam siè na puder bo kolejna partiè zamawialy i faktycznie fajny, malutki, sypany, cale 6 zl
Co do okien - juz chyba to pisałam ale polecam (i to bardzo) myjkę do okien Karcher'a - ja jestem zachwycona, pozyczalam juz w pracy 2 osobom i obydwie tez sobie kupiły -
Witajcie! Ja przy pierwszym dziecku mialam kacik w swojej sypialni. Teraz mysle ze zrobimy na poczatku podobnie. Z racji tego ze mamy nie wykonczona gore domu musimy sie jakos pomiescic na dole ale moze na wiosne sie wezmiemy za gore i wtedy dzieci beda mialy swoj pokoj.
-
u mnie z "kacikiem" dla dwojga to bedzie ciezko.. chcemy im przeznaczyc caly pokoj na lozeczka i inne potrzebne gadzety, ale zostawiam oczywiscie lozko bo tak czy inaczej ktos z nas w tym pokoju bedzie musial spac.
Wczoraj zastanawialam sie na jaki kolor tu pomalowac bo mamy raczej takie ciemne kolory i wkoncu wymyslilam ze bedzie klasycznie na bialo, jedna sciana siwa i gdzies szamblonami zrobimy jakies kolorowe motywy np przy lozeczkach, zolte lub zielone -
milagro wrote:
Mam takie pytanie. Wiem, że jeszcze wcześnie, ale planujecie robić dla dziecka odrazu oddzielny pokoik czy może lepiej narazie kącik w sypialni? Może doświadczone mamy coś podpowiedzą
U mnie będzie miało kącik w sypialni. Nie wyobrażam sobie wstawania w nocy po kilka razy i wędrowania po domu w celu karmienia, i spr czy wszystko ok. będę spokojniejsza jak będzie przy nas -
milagro wrote:Hej witam się i ja
Błękitna oby w pracy wszystko poszło po Twojej myśli
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Martusiamy już dwa latka w nowym domu. Ja to byłam tak szczęśliwa, że w koncu jesteśmy na swoim ze nawet nie pamiętam tego sprzątaniaA może ktoś z rodziny Ci pomoże w sprzątaniu?
Mam takie pytanie. Wiem, że jeszcze wcześnie, ale planujecie robić dla dziecka odrazu oddzielny pokoik czy może lepiej narazie kącik w sypialni? Może doświadczone mamy coś podpowiedzą
-
misia_ wrote:Dziewczyny a jak jakościowo te rzeczy z Ali? Bo niewiem czemu ale mi się kojarzą z tymi sztucznymi chińskimi marketami..gdzie jak się wejdzie to czuć sam plastik
-
misia_ wrote:Chodzi o krążenie u mnie w szpitalu kategorycznie zwracają na to uwagę żeby nie były pomalowane.. Po paznokciach poznają czy coś się złego dzieje np czy sinieja. Dlatego niby nie wolno, ale to nie tylko do porodu ale też do innych zabiegów i operacji.
Dokladnie. ja mialam dwie operacje kolana i wyrostek i wlasnie mowili ze paznokcie nie powinny byc malowane po po paznokciach widac czy cos sie dzieje zlego.
Ale ja napewno bede miala hybryde na stopkacha na dloniach niemam bo niemoge ze wzgledu na prace:P wiec nierobilam nigdy;)
-
Marrtusia wrote:Wiesz co,jakosciowo te rzeczy sa takie same jak u nas.W koncu na kazdym kroku w pl kupujesz chinszczyzne,a niejeden jest,ktory kupuje na alie i pozniej sprzedaje z prowizja. Ja polecam,bo jeszcze na jakies badziewie nie trafilam. Pokoj dla dziecka bede miala oddzielnie,na przeciwko naszej sypialni,nie bede musiala po calym domu lazic. Karcher do okien mam,polecam bo jest super i bardzo ulatwia mycie okien. Ja teraz zastanawiam sie nad wielofunkcyjnym urzadzeniem parowym.
Niewiem dlatego pytam
bo jak mój brat kiedyś kupił buty w chińskim sklepie to się nie dało wytrzymać tak dawały plastikiem przez 3 tyga jakos z normalnego sklepu nie:P
-
nick nieaktualnyMarrtusia wrote:Przesylki przychodza w miare szybko,ok 2 tygodni.
Ja narazie z ciuchów zamówiłam tylko sukienkę o taką za 10,97zł:
https://pl.aliexpress.com/item/2016-New-Cute-Infant-Baby-Girls-Outfits-Kids-Children-Lace-Voile-Wedding-Party-Dresses-Little-Girl/32598740072.html?spm=2114.13010608.0.112.wYBpj4
Jak nie dla naszej królewny to będzie dla bratowej na chrzciny w prezencie, bo też mają mieć córcię 10 dni przed nami
U nas córka miała "kącik" i lepiej w nocy spała. Syn jest w innym pokoju i w nocy wstaje z płaczem, szuka nas, woła... Jak się uda z tym domem to będzie kącik.
Dziewczyny, po południu robimy z bratem ognisko - on parapetówa, my urodziny męża i to łączymy na jego działce. Miałam robić tort, ale trochę bez sensu do kiełbasWpadłam na pomysł tortu na słono i widzę, że są chlebowe albo naleśnikowe. Ktoś kiedyś robił coś takiego? Co lepsze - naleśniki czy chleb?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 14:56