Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Englein Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Co do urządzenia parowego. Ja niedawno kupiłam mopa parowego wielofunkcyjnego. Jest super, ma duzo koncówek. Do podłogi i łazienek ( szczególnie fug ) ekstra.
    Zastanawiam sienad tym mopem parowym, jakies firmy godne polecenia albo odradzenia? Na cos konkretnego zwracac uwage?

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Maz ostatnio czekal 2 mies i nic, przyszedl mail zeby potwierdzic ze wszystko ok. Napisal,ze przesylka nie dotarla. Zwrocili kase. A towar doszedl po kolejnych 2 tyg. Tak wiec, najdluzej czekalismy 2,5 mies.

Czasem czekamy tydzien,czasem 3 dni bo okazuje sie,ze idzie jakims ichnym kurierem do UK a pozniej ang poczta.

Co do jakosci, kolega kupil zegarek za £10...w tydzien sie rozwalil. Ale nie ma reguly. Maz tez sie na czyms nacial. Niemniej, masa rzeczy na ebay czy allegro pochodzi z Chin.
    osobiscie wole wspomniana aplikacje geek. Maz jedno i drugie. Ja z uwagi na moje nadprogramowe kg troche boje sie zamawiac ubrania dla siebie. Raczej zamawiamy jakies pierdolki, karty pamieci itp.

Myślę podobnie, to wszystko wygląda cudnie, oczy się nie chcą oderwać od tych ubranek tylko ja mam wątpliwość do jakości tych materiałów i choć faktycznie chińszczyzna zalała nam rynek, to jednak..
    mój Piotrek też powiedział, żebym niekoniecznie się na coś decydowała ale sama nie wiem, jestem ciekawa Waszych dostaw i opinii:)

Anuschka u mnie jeszcze żadnej linii brązowej nie widać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 10:47

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Maz ostatnio czekal 2 mies i nic, przyszedl mail zeby potwierdzic ze wszystko ok. Napisal,ze przesylka nie dotarla. Zwrocili kase. A towar doszedl po kolejnych 2 tyg. Tak wiec, najdluzej czekalismy 2,5 mies.

Czasem czekamy tydzien,czasem 3 dni bo okazuje sie,ze idzie jakims ichnym kurierem do UK a pozniej ang poczta.

Co do jakosci, kolega kupil zegarek za £10...w tydzien sie rozwalil. Ale nie ma reguly. Maz tez sie na czyms nacial. Niemniej, masa rzeczy na ebay czy allegro pochodzi z Chin.
    osobiscie wole wspomniana aplikacje geek. Maz jedno i drugie. Ja z uwagi na moje nadprogramowe kg troche boje sie zamawiac ubrania dla siebie. Raczej zamawiamy jakies pierdolki, karty pamieci itp.

Właśnie ile teraz jest aukcji na allegro, že czas oczekiwania 30dni roboczych. To to już od razu wiadomo że za grosze zamawiają z chin. Zresztą u nas na amazon jest to samo. Więc lepiej zamówić samemu na alli niż przepłacić i dostać to samo

kark lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • milagro Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Zastanawiam sienad tym mopem parowym, jakies firmy godne polecenia albo odradzenia? Na cos konkretnego zwracac uwage?

Ja mam ten:
    http://www.arcotech.pl/pl_PL/p/Mop-parowy-12w1-X12-1500W/263

Używam krótko bo dopiero miesiąc. Jak za tą cenę daje rade. Wlewam zwykłą wodę do zbiorniczka i myję. Bez zadnych detergentów, wiader itp. Moc ma sporą. Ja głównie myje na 1. Wybróbowałam jeszcze do fug i trudnych miejsc w kabinie i dobrze sie spisał. Przede wszystkim ta para wyparzy wszystkie zarazki i wyczysci pod cisnieniem. Nie wiem jak dalej sie spisze, ale na razie jest spoko. Jedyne co to dokupilabym jeszcze jedną sciereczke do podłogi bo ta sie szybko brudzi i trzeba prac za kazdym razem.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Takie z Was kuchareczki dobre, to mi podpowiecie może.. potrzebuję przepis na miękkie ciasteczka jagodowe , albo cokolwiek jagodowego żebym mogła dać do przedszkola na urodziny. coś niekruszącego się za bardzo, żeby można wziąć w łapkę , macie jakieś pomysły?

http://www.mojewypieki.com/tag/jagody-borowki-amerykanskie

Może coś znajdziesz :) Ja zawsze robie ciasta z mojewypieki.pl

malaczarna07, Fipsik lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Dziewczyny, powiedzcie w którym tygodniu zaczęła wam sie pojawiać ta ciemna kreska na brzuchu tj. Linea nigra czy jakoś tak :) Ja myślałam, że mam odciśnięte od spodni jakiś tydzień temu, ale ona wgl nie znika i tak mi się wydaje że to to. Nie za wcześnie? :)

Mi się nie pojawiła jeszcze :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też planujemy na początku dzieciaczka miec w sypialni choć tez nie mamy dużej ale nie wyobrażam sobie żeby nie spało u nas na początku.

Ja na ali zamawiam od kilku miesiecy ale ubrań żadnych bo jakos mam obawy co do jakości i rozmiaru. A z jakością pierdułek jest różnie. Zamówiłam tarke do stóp ala scholl za 30 zl i daje rade:)

hchy43r8kkymthav.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik albo coś takiego :

http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2014/07/kruche-ciasteczka-z-jagodami.html

8599s65gh4yz6p0q.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    http://www.mojewypieki.com/tag/jagody-borowki-amerykanskie

Może coś znajdziesz :) Ja zawsze robie ciasta z mojewypieki.pl

ja też uwielbiam tę stronę i nawet mam dwie książki Doroty :)

Czarnuszka, kark lubią tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linea negra pojawia się u każdej kobiety w innym czasie, niektóre nie mają jej wcale a innym nie znika po porodzie :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:

Może takie maleńkie drożdżówki z jagodami idealne w małą łapkę? Myślicie, że można dać na urodziny zamiast słodyczy jak to większość robi?

Jest przepis na tej stronie, może spróbuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 11:24

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    Też mam książke :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie, że już od dawna mam odnaczającą się delikatnie linię, ale bardzo bardzo nisko kończy się razem z majtkami.

Dziewczyny pytanie, jak z octem, takim prawdziwym? Czy jak skropie sobie kanapkę z pomidorem będzie ok?
    Kolejny dzień, kolejny problem z jedzeniem. Nie mam siły, jestem tak cholernie głodna, a jak głodna to mi nie dobrze zaraz.

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Może takie maleńkie drożdżówki z jagodami idealne w małą łapkę? Myślicie, że można dać na urodziny zamiast słodyczy jak to większość robi?

Ja bym nie pogardzila ;p zresztą pasują jagodki od Jagodki :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ta linie brązowa tez mam ale taka jasna póki co.
    Ja robie osobny pokoik ale bede tam spała jakiś czas

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Ja bym nie pogardzila ;p zresztą pasują jagodki od Jagodki :)

no właśnie o to chodzi w tym wszystkim ;)

MatyldaG lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Dziewczyny, powiedzcie w którym tygodniu zaczęła wam sie pojawiać ta ciemna kreska na brzuchu tj. Linea nigra czy jakoś tak :) Ja myślałam, że mam odciśnięte od spodni jakiś tydzień temu, ale ona wgl nie znika i tak mi się wydaje że to to. Nie za wcześnie? :)
    Ja też mam ale przed ciąża też to miałam a teraz robi się bardziej wyraźne i biegnie wyzej :)

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:

Najlepiej wcześniej podpytaj Panią, czy jakieś dziecko nie ma alergii na składniki..
    Piszę z doświadczenia nauczycielki, żeby potem nikt nie miał do Ciebie pretensji, wiesz jacy bywają Rodzice :)

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Ja ta linie brązowa tez mam ale taka jasna póki co.
    Ja robie osobny pokoik ale bede tam spała jakiś czas
    Ja nie mam żadnej linii chyba że za ciasne getry nosze :p

A z pokoikiem dokładnie tak samo robie. Jak mąż będzie wstawać do pracy to nie wyobrażam sobie żebyśmy obydwoje nie spali :/

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Angie 232 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz wrote:
    Ja mam wrażenie, że już od dawna mam odnaczającą się delikatnie linię, ale bardzo bardzo nisko kończy się razem z majtkami.

Dziewczyny pytanie, jak z octem, takim prawdziwym? Czy jak skropie sobie kanapkę z pomidorem będzie ok?
    Kolejny dzień, kolejny problem z jedzeniem. Nie mam siły, jestem tak cholernie głodna, a jak głodna to mi nie dobrze zaraz.

Czirisz, ja też tak mam, zaczęły mi się znów małe nudności na jedzenie, jestem głodna, ale jak co do czego to mnie mogę i potem się wmuszam, a już mi to wcześniej przeszło a teraz znów.. co do octu to nie wypowiem się, sam zapach by mnie odrzucił :)

Dziś stawiam na krupnik ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 11:58

Szczęśliwa mama Zuzi <3
‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ