Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja eaczej od początku planujè oddzielny.. z resztą my mamy tak mała sypialnię że nawet łożeczko by siè nie zmiesciło raczej

Co do myjki parowej takiej wielofunkcyjnej tez się kiedyś napaliłam ale kolega z pracy ma i generalnie powiedzial ze wiecej z tym zachowu, skonczylo siè na tym, ze uzywali tylko jak dzieciaki byly male i zaczynały raczkowac itp

Dokladnie, wiekszosc rzeczy z ali kupi sie tez u nas tylko duuuzo drozej. Mi sie strasznie podobaja papierowe slomki i musze w koncu zamowic. Ceny u nas potrafia miec 2-3x przebicie

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Ja bym chyba nie wytrzymała jak bym wiedziała że maleństwo samo za ścianą :(
    Ja też nie, poza tym to niewygodne. Ja swoją karmiłam w nocy piersią co godzinę dwie. Wystaarczyło po nią sięgnąć i odłożyć po karmienu i spać dalej. Nieraz zasypiałam i leżała przy mnie. To bardzo ułatwia. A już idealnie jest jak można wyjąć szczebelki z jednej strony łóżeczka i odsunąć je do własnego.
    Do tego ja co trochę sprawdzałam czy oddycha :/ więc musiała być blisko.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, ja ostatnio kupiłam w sklepie za chyba 35zł trampki dla syna. Pochodził w nich jeden dzień i tak zaczęły dawać plastikiem jak trampki chińskie za 15zł :/
    Kupiłam mu nowe, bo aż się bałam, teraz mają już 2 miesiące, wietrzą się cały czas na półce i dalej cuchną :(
    Także, chyba już wszystko wszędzie jest z chin :/ No, chyba, że się kupuje buty za 200-300zł.

• Natka9029 Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pokoiku to dzidzia bedzie miala swoj osobny w ktorym bedzie lozeczko, komoda z ciuszkami , i inne

a u nas w sypialni planuje kupic kosz mojzesza:P bo malo miejsca mamy zeby lozeczko wstawic wiec szukalam innej alternatywy.

No napoczatku tez bym chyba nie miala serca zeby maluch sam osobno... bede napewno spokojniejsza jak bedzie blisko mnie.

A pozniej jak bedzie mialo z pol roczku to przeniesiemy do swojego pokoiku:)

0d1y3e3kz4imlmgz.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, tak własnie mysłałam, ze na poczatku ten pokoj nie zda za bardzo egzaminu. Też nie wyobrazam sobie, zeby na poczatku dziecko spało w innym pomieszczeniu niż my.

Heh naszło mnie na naleśniki z rano :) Juz dawno nie jadłam...

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Wystaarczyło po nią sięgnąć i odłożyć po karmienu i spać dalej. Nieraz zasypiałam i leżała przy mnie. To bardzo ułatwia.
    Po sn bardzo ułatwia, ja też córkę praktycznie tylko na leżąco karmiłam, ale po cc taka pozycja sprawia ból, bo dziecko często nóżką kopie niechcący w ranę na brzuchu :/

• anuschka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkamy w mieszkaniu dwupokojowym, więc wyboru nie ma :D Maluch ma łóżeczko u nas w sypialni :)

Błękitna powodzenia!

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • milagro Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do urządzenia parowego. Ja niedawno kupiłam mopa parowego wielofunkcyjnego. Jest super, ma duzo koncówek. Do podłogi i łazienek ( szczególnie fug ) ekstra.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Englein Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Severi, jesteś cudowna!!!
    Gmail mi blokował te wiadomości, na 2 różnych kontach nic nie widać było, teraz spróbowałam na konto męża na interii (będzie wściekły, ale co tam :D) i jest wiadomość w spamie! Zalogowałam się i mam opcję przelewy24 XD Aaa, będą super prezenty pod choinkę, dzięki dziewczyny :P
    Pod choinke?? Super, tez juz kupuje :)
    Pochwal sie co kupilas :)w telefonie jest jesxcze fajna opcja, odpowiednik Ali...aplikacja GEEK.

kark lubi tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Po sn bardzo ułatwia, ja też córkę praktycznie tylko na leżąco karmiłam, ale po cc taka pozycja sprawia ból, bo dziecko często nóżką kopie niechcący w ranę na brzuchu :/
    No ja miałam cc. Nie pamiętam takich sytuacji. Tak mi było najwygodniej. Najwyżej można sobie kocyk czy kołdrę przełożyć w tym miejscu.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy pokoik dla dziecka, specjalnie większe mieszkanie wynajęliśmy żeby był na zaś:)ale też zakładam, że na początku synek będzie z nami w sypialni. Ewentualnie jeśli będzie mężowi za bardzo w nocy przeszkadzać to ja się przeniosę spać z małym gdzie indziej.

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Dzięki, tak własnie mysłałam, ze na poczatku ten pokoj nie zda za bardzo egzaminu. Też nie wyobrazam sobie, zeby na poczatku dziecko spało w innym pomieszczeniu niż my.

Ja też tak uważam, nie ma szans bym zasnęła, gdy maluch jest gdzieś indziej..
    a ponieważ i tak pewnie nadejdą bezsenne noce, to wygodniej mieć go blisko siebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 10:11

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się rozpisałyście, znów musiałam zapisac :)

Ja po cc a karmiłam tylko na leżąco. Nie umiałam inaczej. Bardziej mnie kopała w bliznę jak leżała na przewijaku. Standardowo zawsze jednego kopa przynajmniej dostałam prosto w bliznę.

My w nowym domu będziemy mieć dwa pokoje dziecięce, ale chcemy zrobić jedną sypialnię (czystą) i jedną bawialnię (niech się dzieje co chce), a tak jak z Jagodą pierwsze miesiące małe będzie z nami w sypialni. Po cc wstawanie co 2-3h całą dobę do innego pokoju to nie dla mnie. Chcemy kupić właśnie to łóżeczko z zdejmowanym bokiem i dosunąć do naszego łóżka. Jagoda przeszła spać do drugiego pokoju mając rok, bo budziło ją nasze wiercenie się. Jak młode przestanie tyle w nocy wstawać to pójdzie spać do Jagody. Chyba, że się będą budzić przez siebie to zamiast sypialni i bawialni będzie trzeba je rozdzielić. Chociaż nie wiem jak rozdzielę im zabawki wtedy. Wszystkie przecież są J :)

Z tym remontem kilkumiesięcznym lub z ekipą to łatwiej. My mamy 3 tygodnie, żeby wyremontować 150m, przenieść cały dom z małym dzieciakiem tam, wszystkie meble są nasze, kuchnia, itd. I też właśnie wysprzątanie i odmalowanie ścian w starym :/ Nie stać już nas na ekipę więc cały remont i sprzątanie spada na nas. Muszę się wziąć w garść i też robić, bo inaczej na 1 listopada będziemy bezdomni. Jagódka niestety też tego nie ułatwia.

Z tymi paznokciami kochane, to się dowiedzcie u siebie w szpitalu. Ja miałam kilka operacji, w tym teraz w kwietniu onkologiczną i zawsze miałam pomalowane paznokcie od stóp. Tak, sinieją gdy jest niedotlenienie.. ale najpierw spada tętno, ciśnienie, traci się przytomność.. raczej podczas porodu naturalnego zauważą chyba te zmiany zamiast patrzeć na pazurki, a podczas cc jest się podłączonym pod aparaturę, więc mają na bieżąco pracę serca i saturację. Jednakże każdy szpital ma swoje zasady (dają srajtaśmę albo trzeba mieć swoją, dają koszulę do porodu albo trzba mieć swoją, można mieć pomalowane pazurki albo nie (gorzej jak ktoś ma nieplanowaną cc i co wtedy? zmywają zanim na blok się wjedzie? :), trzeba się ogolić, albo oni golą, niektóre szpitale dają lewatywę, inne nie, jedne szpitale ubierają w swoje ciuszki, inne każą mieć swoje dla dziecka, warto iść na dany oddział i się dowiedzieć wszystkiego)

MatyldaG, kr0pka lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie z Was kuchareczki dobre, to mi podpowiecie może.. potrzebuję przepis na miękkie ciasteczka jagodowe , albo cokolwiek jagodowego żebym mogła dać do przedszkola na urodziny. coś niekruszącego się za bardzo, żeby można wziąć w łapkę , macie jakieś pomysły?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w piatek...noc masakra...przysypialam na sofie do 24.00 czekajac na sygnal od meza. Samolot wylecial z UK 1,5h opozniny. Jeszcze nam sie to w Norwegianie nie zdarzyło. Obudzila mnie burza...pierwsza od kilku lat jak pamietam. Do tej pory albo lalo albo grzmialo. Ta nocna byla z deszczem i grzmotami...bialo bylo, slychac bylo ze ze 3 razy walnelo gdzies, jakby w cos...a ja sama. Nie lubie burzy i nie lubie spac sama. Co innego kiedy jestem u rodzicow, a maz u swoich w innym miescie,jak przylatujemy do Pl na weekend. To tez czasem 2 noce. Ale jestem w rodzinnym domu.

Co do miejsca dla malucha, najpierw bedzie z nami w sypialni a z czasem pewnie przeniesiemy do drugiej sypialni.

5fdazm9.png

• Angie 232 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje drogie,
    kto pierwszy zaczął pisać o Alie niech się przyzna!
    zawalę dziś 3/4 dnia na tej stronie, takie tam są cudności...
    ostatnio trochę więcej wydaję, więc jak zacznę wybierać, to mi nic już nie zostanie...
    ech, my kobiety... :)

kark, kr0pka lubią tę wiadomość

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • Aarizona Przyjaciółka

Wysłany: 16 września 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja malowalam pokoj Ali w 6 miesiacu ciazy zeby wszystko bylo cacy a i tak spala z nami w sypialni w swoim lozeczku. Jak miała 8 miesiecy dostała eksmisje do swojego pokoju. Teraz podejrzewam ze bedzie podobnie choc dzieciaki beda mialy wspolny pokoj wiec ciekawa jestem jak starsza przystosuje sie do nowego pokoju i lokatora.

860i2n0aa0kupyp7.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie w którym tygodniu zaczęła wam sie pojawiać ta ciemna kreska na brzuchu tj. Linea nigra czy jakoś tak :) Ja myślałam, że mam odciśnięte od spodni jakiś tydzień temu, ale ona wgl nie znika i tak mi się wydaje że to to. Nie za wcześnie? :)

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Englein Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Takie z Was kuchareczki dobre, to mi podpowiecie może.. potrzebuję przepis na miękkie ciasteczka jagodowe , albo cokolwiek jagodowego żebym mogła dać do przedszkola na urodziny. coś niekruszącego się za bardzo, żeby można wziąć w łapkę , macie jakieś pomysły?
    Muffinki z jagodami?

5fdazm9.png

• Englein Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    Moje drogie,
    kto pierwszy zaczął pisać o Alie niech się przyzna!
    zawalę dziś 3/4 dnia na tej stronie, takie tam są cudności...
    ostatnio trochę więcej wydaję, więc jak zacznę wybierać, to mi nic już nie zostanie...
    ech, my kobiety... :)
    Maz ostatnio czekal 2 mies i nic, przyszedl mail zeby potwierdzic ze wszystko ok. Napisal,ze przesylka nie dotarla. Zwrocili kase. A towar doszedl po kolejnych 2 tyg. Tak wiec, najdluzej czekalismy 2,5 mies.

Czasem czekamy tydzien,czasem 3 dni bo okazuje sie,ze idzie jakims ichnym kurierem do UK a pozniej ang poczta.

Co do jakosci, kolega kupil zegarek za £10...w tydzien sie rozwalil. Ale nie ma reguly. Maz tez sie na czyms nacial. Niemniej, masa rzeczy na ebay czy allegro pochodzi z Chin.
    osobiscie wole wspomniana aplikacje geek. Maz jedno i drugie. Ja z uwagi na moje nadprogramowe kg troche boje sie zamawiac ubrania dla siebie. Raczej zamawiamy jakies pierdolki, karty pamieci itp.

5fdazm9.png

‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ