Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio wąchałam bo tak mi go brakowało... :(
    samej kanapki z pomidorem nie zjem, z szynka i pomidorem też nie tkne bo wezmę gryza i koniec. Czego innego też nie zjem. Najbezpieczniejszym rozwiązaniem jeśli mam coś zjeść jest właśnie kanapka z pomidorem, cebulka i octem. Też nie daje mi gwarancji, że zjem całą a potem nie spotkam się twarzą twarzą w łazienką.

• misia_ Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że ocet w takich ilościach nie zaszkodzi, głównie chodzi o to że zwalcza czerwone ciałka krwi.. Dlatego przy anemii w ciąży Sie nie powinno go spożywać :) ale moja koleżanka będąc w 20 tyg jak lezalysmy razem w szpitalu miała w szafce cała butelkę octu zwykłego i mąż jej galarete przywozil a ona lala tym octem ile wejdzie i dobrze się ma :D

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może kup sobie jakiś jabłkowy zawsze to lżejszy niż taki zwykły ;)

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie dawno mialam faze na kwasne i pilam taka wode z ogorkow konserwowych a w niej jest sporo octu. Ja tez mysle ze sam w sobie nie jest szkodliwy ale przy anemii trzeba uwazac.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Englein Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Mi się nie pojawiła jeszcze :)
    Ja mam od jakiegos czasu, delikatna, choc troszke ciemniejsza niz np. Z 2 tyg wczesniej, od pepka w dol.

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko na szybko informacja. Dzidzia zdrowa, 6,3 cm więc wiekszy niż termin OM, NT 2,0, serduszko miarowo 164, przepływy książkowo i na 90 % będzie chlopiec.
    Łezka mi poleciała ze szczęścia podczas USG.
    Ufff...odetchnęłam z ulgą. :-)
    A mąż przeszczęśliwy. Dziś pochwalimy się rodzince. :-) Cudowne wieści i prezent na niedzielną pierwszą rocznicę ślubu. :-)

Zdjęcie wrzucę później.

anuschka, czirisz, Englein, MatyldaG, misia_, kr0pka, Angie 232, malaczarna07, severi, kark, Mimi86, milagro, Fipsik, Aarizona, jenny88, Athia, Ewa, Magdzia88, fantasmagoriia, m@rtynka, befra, nataliad, taka_ja, Marrtusia, Anita12, Marynia991, Natka9029, Dziunka, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też od dziecka uwielbiam ocet ;)
    I jem od czasu do czasu galart z dość duża ilością octu. Raz po raz chyba nie zaszkodzi :) Ale jabłkowy też polecam

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super Klarcia, gratuluje :)

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze slýsze, że ocet też be ale jeśli juź to faktycznie tak jak dziewczyny piszą - pewnie ze wzgkędu na krwinki, płytki itp. Ja kiedyś po LO miałam baaardzo zle wyniki krwi, plytki poniżej normy itp, miałam nawet skierowanie na onkologię ale moja matka powiedziała, xe nie nie ma bata, zabrała się za mnie, zakazy co nie wolno jeśc i wszystko wrócilo do normy. Miałam wlasnie zakaz octu, wszystkiego co konserwowe (a kocham) itp.

Ja na alie tez jakies pierdolki kupuje.. ja niestety jestem uzależniona od wszelkich notesów, zeszytów, washi tape, karteczek samoprzylepnych w jakiś dziwnych kształtach itp więc ja tam w ogóle wchodzic nie powinnam bo przecie zatrzęsienie :P
    Mam 28 lat i plik karteczek udający salami, także ten.. infantylność pierwsza klasa ;)

Co do ciuchow miałysmynz kolezanka zamowic koszulki ale jakos w koncu sie nie zebralysmy, fakt faktem takie ceny ze warto zawsze chcociaz kupic jedna i sprawdzic. Rzeczy dzieciecych za bardzo tam nie planuje bo choc tak jak pisałysmy, wiekszosc tej Chinszczyzny do nas i tak trafia to chyba jednak balabym sie takich niesprawdzonych. Jedyne co planuję to jakieś muślinowe pseudo kocyki/pieluszki bo znalazlam tyle pięknych wzorów ze ojej.. jakieś rekwizyty do zdjęc noworodków, do przykrywania itp i zabezpieczenua bo znalazlam fajne, zwykle silikonowe na rogi a nie jakies plastikowe brzydkie łapki z Ikei. I tyle

nataliad lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat jabłkowego nie było, a dalej do sklepu bym nie dotarła - chyba, że skulona przez krzaki :/. Pokropiłam winnym to nie to samo za delikatnie, a nie chciałam przesadzić. Weszło zobaczymy co dalej. Jeśli mówicie o tych galaretkach to ja też spróbuje, może jak pomieszam i tego mocniejszego dam kropelki dwie to będzie super :D. Tak się ciesze, jak przejdzie i nie wyjdzie to bedę miała jeszcze śniadanie i kolacje na jutro ciglia.gif

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do dyskusji z pokojami. My mamy też mieszkanie dwu pokojowe, dziecię musi spać z nami w sypialni tylko problem taki, że ona jest maluteńka i bedę musiała szukać najmożliwiej wąskiego łóżeczka (max 55 cm, ale to już max maxów), bo inaczej nie dostaniemy się do pokoju :(. Dostawka też nas nie urządza, bo inaczej nie wejdziemy na łóżko, a poza tym ono jest dużo wyższe niż normalne. W pokoju z aneksem kuchennym też dziecka nie położę, bo miejsce jest tylko pod oknem, a tam strasznie się nagrzewa od rana do popołudnia :(

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Ali zamawiałam adidasy torebkę portfel 2 bluzki za grosze sukienkę i pierdoły typu cotton bals etui na telefon wszystko przyszło super :)

kr0pka lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    Najlepiej wcześniej podpytaj Panią, czy jakieś dziecko nie ma alergii na składniki..
    Piszę z doświadczenia nauczycielki, żeby potem nikt nie miał do Ciebie pretensji, wiesz jacy bywają Rodzice :)

Moja ma na mleko, niektóre dzieci też, ale żadnego bezglutenowca nie mają. Zrobiłabym na mleku roślinnym i tyle . Maja na podwieczorek czasami drożdżówki, więc nie powinno być problemu

Angie 232 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uwielbiam moje wypieki :D Kiedyś robiłam babeczki od niej z kremem jagodowym na wierzchu, bo córki ulubiony kolor to fioletowy i koleżanki na imprezce były zachwycone :)

Kupiłam głównie zabawki (klocki "lego": elves, friends, princess, ninjago, żółwie ninja, jurassic park i avengers; lokomotywę tomka z wagonem), z ciuchów kupiłam tamtą kiecuszkę i takie apaszki, będą akurat pod szyję dla malutkiej na wiosenne spacery:
    https://pl.aliexpress.com/item/2015-New-I-Love-Mom-Dad-Bib-Bandanas-Baby-Bibs-Waterproof-Feeding-Baby-Saliva-Towel-Newborn/32446402161.html?spm=2114.13010608.0.63.No1FSK
    (różowa "I love mummy" i biała w szare gwiazdki "I really really really love my daddy") :)
    Jak jakość będzie ok to może jeszcze o coś się pokuszę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 14:57

Englein lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ocet nie wskazany ze względu na anemię, ja mam dobre wyniki więc potrafiłam pić ocet szklankami :P znaczy ten z ogórków np. ;) Do dań też dużo leję. Do dziecka nie przechodzi, szkodzi tylko matce :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://akademiaporodu.pl/blog/jedzenie-na-porodowkach/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 14:57

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    mniam mniam...

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

Ja na jedzenie nie narzekałam , zupki mleczne, obiady duże i syte, smaczne. Wcinałam wszystko a jestem dość wybredna. A na tym portalu pokazali, że dno totalne.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Hmm...u nas wypisuja po milku godzinach, ew.na drugi dzien jak rodzi sie wieczorem, w nocy.

Co ciekawe, maz moze uczestniczyc nawet w cc.

5fdazm9.png

• Englein Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Ja mam ten:
    http://www.arcotech.pl/pl_PL/p/Mop-parowy-12w1-X12-1500W/263

Używam krótko bo dopiero miesiąc. Jak za tą cenę daje rade. Wlewam zwykłą wodę do zbiorniczka i myję. Bez zadnych detergentów, wiader itp. Moc ma sporą. Ja głównie myje na 1. Wybróbowałam jeszcze do fug i trudnych miejsc w kabinie i dobrze sie spisał. Przede wszystkim ta para wyparzy wszystkie zarazki i wyczysci pod cisnieniem. Nie wiem jak dalej sie spisze, ale na razie jest spoko. Jedyne co to dokupilabym jeszcze jedną sciereczke do podłogi bo ta sie szybko brudzi i trzeba prac za kazdym razem.
    Wlasnie patrze na ebaya...jakies 12w1 sa...na cos konkretnego zwracalas uwage? Jaka moc najlepsza?

5fdazm9.png

‹‹ 434 435 436 437 438 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ