MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyja ostatnio wąchałam bo tak mi go brakowało...
samej kanapki z pomidorem nie zjem, z szynka i pomidorem też nie tkne bo wezmę gryza i koniec. Czego innego też nie zjem. Najbezpieczniejszym rozwiązaniem jeśli mam coś zjeść jest właśnie kanapka z pomidorem, cebulka i octem. Też nie daje mi gwarancji, że zjem całą a potem nie spotkam się twarzą twarzą w łazienką. -
Wydaje mi się że ocet w takich ilościach nie zaszkodzi, głównie chodzi o to że zwalcza czerwone ciałka krwi.. Dlatego przy anemii w ciąży Sie nie powinno go spożywać
ale moja koleżanka będąc w 20 tyg jak lezalysmy razem w szpitalu miała w szafce cała butelkę octu zwykłego i mąż jej galarete przywozil a ona lala tym octem ile wejdzie i dobrze się ma
-
Tak tylko na szybko informacja. Dzidzia zdrowa, 6,3 cm więc wiekszy niż termin OM, NT 2,0, serduszko miarowo 164, przepływy książkowo i na 90 % będzie chlopiec.
Łezka mi poleciała ze szczęścia podczas USG.
Ufff...odetchnęłam z ulgą.
A mąż przeszczęśliwy. Dziś pochwalimy się rodzince.Cudowne wieści i prezent na niedzielną pierwszą rocznicę ślubu.
Zdjęcie wrzucę później.anuschka, czirisz, Englein, MatyldaG, misia_, kr0pka, Angie 232, malaczarna07, severi, kark, Mimi86, milagro, Fipsik, Aarizona, jenny88, Athia, Ewa, Magdzia88, fantasmagoriia, m@rtynka, befra, nataliad, taka_ja, Marrtusia, Anita12, Marynia991, Natka9029, Dziunka, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pierwsze slýsze, że ocet też be ale jeśli juź to faktycznie tak jak dziewczyny piszą - pewnie ze wzgkędu na krwinki, płytki itp. Ja kiedyś po LO miałam baaardzo zle wyniki krwi, plytki poniżej normy itp, miałam nawet skierowanie na onkologię ale moja matka powiedziała, xe nie nie ma bata, zabrała się za mnie, zakazy co nie wolno jeśc i wszystko wrócilo do normy. Miałam wlasnie zakaz octu, wszystkiego co konserwowe (a kocham) itp.
Ja na alie tez jakies pierdolki kupuje.. ja niestety jestem uzależniona od wszelkich notesów, zeszytów, washi tape, karteczek samoprzylepnych w jakiś dziwnych kształtach itp więc ja tam w ogóle wchodzic nie powinnam bo przecie zatrzęsienie
Mam 28 lat i plik karteczek udający salami, także ten.. infantylność pierwsza klasa
Co do ciuchow miałysmynz kolezanka zamowic koszulki ale jakos w koncu sie nie zebralysmy, fakt faktem takie ceny ze warto zawsze chcociaz kupic jedna i sprawdzic. Rzeczy dzieciecych za bardzo tam nie planuje bo choc tak jak pisałysmy, wiekszosc tej Chinszczyzny do nas i tak trafia to chyba jednak balabym sie takich niesprawdzonych. Jedyne co planuję to jakieś muślinowe pseudo kocyki/pieluszki bo znalazlam tyle pięknych wzorów ze ojej.. jakieś rekwizyty do zdjęc noworodków, do przykrywania itp i zabezpieczenua bo znalazlam fajne, zwykle silikonowe na rogi a nie jakies plastikowe brzydkie łapki z Ikei. I tylenataliad lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAkurat jabłkowego nie było, a dalej do sklepu bym nie dotarła - chyba, że skulona przez krzaki
. Pokropiłam winnym to nie to samo za delikatnie, a nie chciałam przesadzić. Weszło zobaczymy co dalej. Jeśli mówicie o tych galaretkach to ja też spróbuje, może jak pomieszam i tego mocniejszego dam kropelki dwie to będzie super
. Tak się ciesze, jak przejdzie i nie wyjdzie to bedę miała jeszcze śniadanie i kolacje na jutro
-
nick nieaktualnyWracając do dyskusji z pokojami. My mamy też mieszkanie dwu pokojowe, dziecię musi spać z nami w sypialni tylko problem taki, że ona jest maluteńka i bedę musiała szukać najmożliwiej wąskiego łóżeczka (max 55 cm, ale to już max maxów), bo inaczej nie dostaniemy się do pokoju
. Dostawka też nas nie urządza, bo inaczej nie wejdziemy na łóżko, a poza tym ono jest dużo wyższe niż normalne. W pokoju z aneksem kuchennym też dziecka nie położę, bo miejsce jest tylko pod oknem, a tam strasznie się nagrzewa od rana do popołudnia
-
Ja na Ali zamawiałam adidasy torebkę portfel 2 bluzki za grosze sukienkę i pierdoły typu cotton bals etui na telefon wszystko przyszło super
kr0pka lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Angie 232 wrote:Najlepiej wcześniej podpytaj Panią, czy jakieś dziecko nie ma alergii na składniki..
Piszę z doświadczenia nauczycielki, żeby potem nikt nie miał do Ciebie pretensji, wiesz jacy bywają Rodzice
Moja ma na mleko, niektóre dzieci też, ale żadnego bezglutenowca nie mają. Zrobiłabym na mleku roślinnym i tyle . Maja na podwieczorek czasami drożdżówki, więc nie powinno być problemuAngie 232 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeż uwielbiam moje wypieki
Kiedyś robiłam babeczki od niej z kremem jagodowym na wierzchu, bo córki ulubiony kolor to fioletowy i koleżanki na imprezce były zachwycone
Kupiłam głównie zabawki (klocki "lego": elves, friends, princess, ninjago, żółwie ninja, jurassic park i avengers; lokomotywę tomka z wagonem), z ciuchów kupiłam tamtą kiecuszkę i takie apaszki, będą akurat pod szyję dla malutkiej na wiosenne spacery:
https://pl.aliexpress.com/item/2015-New-I-Love-Mom-Dad-Bib-Bandanas-Baby-Bibs-Waterproof-Feeding-Baby-Saliva-Towel-Newborn/32446402161.html?spm=2114.13010608.0.63.No1FSK
(różowa "I love mummy" i biała w szare gwiazdki "I really really really love my daddy")
Jak jakość będzie ok to może jeszcze o coś się pokuszęWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 14:57
Englein lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 14:57
-
kark wrote:http://akademiaporodu.pl/blog/jedzenie-na-porodowkach/
Co ciekawe, maz moze uczestniczyc nawet w cc. -
milagro wrote:Ja mam ten:
http://www.arcotech.pl/pl_PL/p/Mop-parowy-12w1-X12-1500W/263
Używam krótko bo dopiero miesiąc. Jak za tą cenę daje rade. Wlewam zwykłą wodę do zbiorniczka i myję. Bez zadnych detergentów, wiader itp. Moc ma sporą. Ja głównie myje na 1. Wybróbowałam jeszcze do fug i trudnych miejsc w kabinie i dobrze sie spisał. Przede wszystkim ta para wyparzy wszystkie zarazki i wyczysci pod cisnieniem. Nie wiem jak dalej sie spisze, ale na razie jest spoko. Jedyne co to dokupilabym jeszcze jedną sciereczke do podłogi bo ta sie szybko brudzi i trzeba prac za kazdym razem.