X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 15 września 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno lepiej przykleknąć i coś podnieść. Wtedy najlepiej dla kręgosłupa. Ja się łapię w nocy na tym, że leżę na plecach jak się chce przewrócić to strasznie mnie bolą plecy. Jak temu zaradzić.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh jak dobrze, ze nie mam w domu firanek :D Nie będzie problemu z wieszaniem. A okna jakoś do marca przetrwają :D albo mąż znowu spróbuję je umyć. Już raz mial takie zapedy;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam zamiast na explorerze to chromie i mam to samo. Próbowałam utworzyć konto i nie wysyła mi adresu aktywacyjnego, a wpisałam już 3 różne adresy mailowe ;(
    A taakie fajne rzeczy znalazłam ;(

• misia_ Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Heh jak dobrze, ze nie mam w domu firanek :D Nie będzie problemu z wieszaniem. A okna jakoś do marca przetrwają :D albo mąż znowu spróbuję je umyć. Już raz mial takie zapedy;)
    Mój chłop umyje okna ale tylko ściągaczem bo żeby tak pucowac jak ja to nieraz robię że i futryny i szybki po dwa razy to raczej jest lewy :D ale jak trzeba to firanke podwiesi, ewentualnie zostanie mi jeszcze mamuśka :)
    Współczuję jak ktoś ma remont, to wszystko ogarnąć..

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    My w październiku będziemy remontować cały dom, a potem się do niego przeprowadzać. Już się tego boję :| Jak mi coś strzeli i zalegnę na łóżku to nikt za mnie tego nie zrobi :/

U nas już idzie wszystko ku końcowi, ale zaczęło się od "drobnych" zmian, a wyszło na to że łazienka jest jedynym pomieszczeniem bez remenotu :-D :-\ normalnie parę miesięcy z życia wyjęte. Nienawidzę remontów...
    Fipsik, ale jaką będziesz mieć satysfakcję jak już będzie po :-) :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 22:56

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też z mężem szykujemy się do wykończenia drugiej łazienki, bo to jedno pomieszczenie do zrobienia nam zostało. Ale na szczęście płytki i całą armaturę mamy kupioną, więc za 2 tygodnie mąż zacznie remont. Później zostanie nam przerobienie tymczasowego biura męża na pokój dla dziecka, ale to gdzieś na początku nowego roku. ;-)

A jeśli chodzi o okna to ile bym nie myła to i tak mam na nich zaraz kocie nosy i łapki poodbijane, więc olewam temat. Wypiorę firanki, mąż powiesi i będzie git. :-)

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle dzień dobry w piątek. ;-)
    Ja już od 2 godzin nie śpię, myślę o dzisiejszych prenatalnych. Na szczęście mam na 11.00 więc jeszcze tylko 4 godziny delikatnych nerwów.
    Trzymajcie kciuki! ;-)

Aarizona, MatyldaG, Anita12, Angie 232, Englein, Dziunka lubią tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    A ja mam na mieszkaniu remont, i czeka mnie później sprzątanie tego :-\ . Na szczęście okna umyłam sobie wcześniej, to teraz zostanie mi tylko lekkie odświeżenie.

Ja niedawno na szczęście skończyłam remont w domu. Jakiś niecały miesiąc przed rozpoczęciem remontu umyłam okna bo miała do nas wpaść na weekend siostra ze szwagrem i dziećmi wiec trzeba było ogarnąć chałupę a po remoncie co? Trzeba było okna umyć jeszcze raz bo się zabrudziły. Oczywiście nie życzę Ci kolejnego mycia okien :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się porody przeterminują to będzie tylko wieszanie firanek, mycie okien i chodzenie po schodach tutaj :D

Aarizona, kark, Fipsik, Englein, Marynia991, Mimi86, Dziunka, chloet lubią tę wiadomość

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia trzymamy kciuki :) Od razu dawaj znać jak będziesz juz po :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Próbowałam zamiast na explorerze to chromie i mam to samo. Próbowałam utworzyć konto i nie wysyła mi adresu aktywacyjnego, a wpisałam już 3 różne adresy mailowe ;(
    A taakie fajne rzeczy znalazłam ;(

A sprawdzałaś w spamie? :)

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    My tez takie pieczonki robilismy ale byla jeszcze kielbaska. Pyszoteczka!!!!
    Faktycznie, zapomniałam, że jeszcze kiełbaska do tego kociołka idzie :-)

taka_ja lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) klarcia wszystko będzie dobrze, czekamy na zdjęcia :)
    Albo w innych dziwnych zakladkach? Mi od jakiegoś czasu wp samo stwierdza co według nich jest ważne i segreguje jak im sie podoba

kark lubi tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    U mnie tez tak bylo. W szpitalu 170 i we wt na badaniach 170 i lekarka nic nie mowila ze za szybko wiec chyba naprawde nie ma sie czym marwic :-)
    A mnie nawet powiedziała, że te parametry trisomii, nie pamiętam teraz , której ale tej śmiertelnej choroby spadły z powodu tego bijacego serduszka. Powiedziała, że na tej podstawie komputer tak wyliczył ale żeby się tym wogóle nie przejmować. Bo to komputer i nie wziął pod uwagę innych czynników a najważniejsze to co ona widziała i wie, że jest wszystko dobrze. A wyniki krwi zweryfikuja wszystko, to jej słowa.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja się witam z przychodni i czekam na pobranie..

Dopiero dzid rano Was nadrabiałam bo wczoraj padłam więc dzięki za odpowiedzi odnośnie paznokci :)

Jestem głodna jak cholera, badania na czczo powinny być zakazane, serio :P

Dziunka lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Z tym podnoszeniem rąk to półprawda - od 2 trymestru, gdy macica jest już większa to DŁUGIE trzymanie rąk u góry naciąga więzadła macicy. Chodzi o wieszanie firan, wieszanie prania na linkach, jakieś malowanie sufitu, etc. Nie ściągnięcie jednego talerza z półki :)

Kucanie podobnie - kucać z rozszerzonymi nogami. Jak do sikania w lesie, najszerzej jak się da żeby się nie osikać :) Nie kucać z kolanami złączonymi poprostu :)

A schylanie się jest bardzo złe dla kręgosłupa, czy w ciąży czy nie.
    Ja już chyba pisałam o tym ale przypomnę, że właśnie malowałam sufity w 9 mc ciąży :/ nic się nie stało ale też nie byłam pewna czy coś nie zaszkodze. Jednak nie miałam wyjścia, było mnóstwo roboty, bo się wprowadziliśmy do nowego domu a chciałam żeby wszystko było już gotowe jak wyjdę z małą ze szpitala.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia trzymam kciuki :-)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani w spamie, ani w reklamach, ani w oberanych ;( Wy to kupujecie przez laptopa czy przez telefon/tablet?

Ja w poprzedniej ciąży zbierałam wiśnie i czereśnie babci M chyba przez 4 godziny i nic. A po 3 tygodniach poszłam na godzinę do kościoła, potem na spacer z lodami może 30 minut i szyjka się rozwarła i trafiłam do szpitala z przedwczesnym porodem :/

My aktualnie czekamy na decyzję kredytową. Dom jest do zrobienia - kuchnia, łazienka, ogrzewanie do przerobienia, wstawienie kilku ścianek, rynny, zdzieranie tynków ozdobnych, podbitka... Kredyt pewnie będzie w październiku, a mąż mówi, że na święta tam musimy mieszkać, bo już nie wytrzyma w tym mieszkaniu :(
    I nawet za dużo pomóc nie będę mogła z brzuchem :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poznałam babkę, która ma tą samą wadę serca co ja, jej kardiolog też pozwolił rodzić naturalnie, gin się też nie zgodził, więc znalazła innego i urodziła sn bez problemów!
    Już od dwóch tygodni myślałam czy miałabym szansę na sn, bo mam za niedługo wizytę u kardiologa i teraz jestem pewna, że w lutym/marcu próbuję rodzić naturalnie XD
    Choćbym miała zmienić gina i szpital, będę walczyć, żeby wreszcie urodzić tak jak zawsze marzyłam - bez wspomagaczy i masy lekarzy, z mężem, kameralnie :)

Englein, Aarizona lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Severi, jesteś cudowna!!!
    Gmail mi blokował te wiadomości, na 2 różnych kontach nic nie widać było, teraz spróbowałam na konto męża na interii (będzie wściekły, ale co tam :D) i jest wiadomość w spamie! Zalogowałam się i mam opcję przelewy24 XD Aaa, będą super prezenty pod choinkę, dzięki dziewczyny :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 08:30

MatyldaG, kr0pka, anuschka, severi lubią tę wiadomość

‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ