Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Powiem Ci tak, na razie nimt nikogo nie wywalai nie sadze, zeby pracujacych ludzi wywalali. Ale, do pracy potrz3bny jest numer NIN i cnodza sluchy, ze po nowym roku juz ma z nim byc gorzej.
    Do nas a wiosne miala przyleciec kuzynka z ch.opakiem. Z powyzszych wzgledow przylatuja za miesiac. Mozna powiedziec, ze sa w Waszym wieku. Probowac trzeba jes,i ktos w ogolemysli o mieszkaniu za granica. A skoro tata dziecka juz za nia jest to dlatego pozwolilam sobie tak napisac :)
    On ma ten numer , konto w banku i umowę ma dostać za 3 tygodnie.
    Jak urodzę w angli to dziecko będzie miało obywatelstwo angielskie i czy to jakoś ułatwi sprawę jeśli do marca nas nie wywala ?
    I czy nie wywala mnie jak nie będę miała pracy lub czy znajdę pracę będąc w ciąży ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I kiedy najlepiej jakbym tam pojechała ?

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachanie wrote:
    Jak urodzę w angli to dziecko będzie miało obywatelstwo angielskie i czy to jakoś ułatwi sprawę jeśli do marca nas nie wywala ?
    I czy nie wywala mnie jak nie będę miała pracy lub czy znajdę pracę będąc w ciąży ?
    Z tego co wiem, w Anglii jest prawo krwi, a nie ziemi.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachanie wrote:
    Naturalizacja dziecka to inna sprawa. O paszport dla dziecka mozna starac sie jesli ktores z rodzicow przebywa na tere ie UK nieprzerwanie 5 lat ( nie mowie o wyjazdach na urlopy hehe). My akurat ten warunek spelniamy i bedziemy skladac o brytyjski paszport bo uzyskuje sie go po prostu szybciej.
    kiedy ja bym jechala? Dla rekonesansu juz. Ale z mysla o pracy raczej po jrodzeniu dziecka. Zalezy jaka o ydwoje mielisbyscie prace ,zeby wymieniac sie opieka nad maluszkiem. Ja wracam do pracy po 9 miesmacierzynskiego plus 1 mies urlopu -ale na part time, jakies 25h. Tak, zeby wymieniac sie z mezem opieka nad maluszkiem. Jezeli nie pracujesz aktualnie w Pl to rownie dobrze mozesz byc tutaj i poglèbiac Wasza wiez, wspolnie oczekiwac na dziecko.

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Jest co nadrabiać a po pracy to wiadomo obowiązki i dopiero wieczorem chwila dla siebie. Wszystko przeczytałam ale czy zapamietam żeby odpisać? :-) Prazonki robiłam w sobotę bo tez mi smaka narobilyscie :-) żadnej rzeczy jeszcze nie kupiłam przewrazliwiona jestem po drugiej ciąży jutro zaczynam 16 tc moze po polowkowym coś kupie żeby dotarło ze teraz będzie ze mną dzidzi :-) Matylda a ty lubisz swoje imię? W drugiej ciazy bardzo mi się podobało ale że tak wyszlo dalam Anielka od Aniołaka. Kailna też mi sie podoba mężowi Zoja synkowi Luiza i ciekawe co z tego wyjdzie. Synusia nazwal mąż. i jest Oliwier, cudowne dziecko. Moje dwi koleżanki mają Hanie i obie spokojne. Moim zzdaniem do Franka pasuje Antek. A do Oliwiera macie propozycje? Tez czekam na wiadomość o ocieplanych leginsach bo chce zakupić.
    Lubie swoje imię :) w szkole zawsze byłam jedna Matylda dopiero w LO pojawiła się druga. Co prawda jako dziecko miałam śmieszne sytuacje typu ze wołali ma mnie "ej ty" bo nie mogli zapamiętać ale nikt mi nie dokuczal czy coś :p
    Jak mnie mój obecny mąż przedstawiał swojej mamie czyli teraz teściowej to powiedziała żeby sobie nie żartował bo też nie wierzyła ze Matylda ;p

A do Oliwiera mi pasuje Wiktor :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 18:53

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to poęknie mi się Teściowa dorobiła.. dobrze, ze zadzwoniłam bo ciotka chciała ja na obiad zaprosic.. zleciała z krzesła jak słoiki zdejmowała, pól hodziny nie mogła wstać z podłogi, dobrze, ze chociaz do Tescia zadzwoniła (a są rozwiedzeni) i ten wymuśil zeby na pogotowie dzwonić.. ech :/ czekam na jakieś info teraz :/

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wiesz, zawsze możesz dać Jennifer albo Jessica! Haha

To ja wam pokaże jakie imiona narazie sobie zapisałam jako ciekawe. U mnie jest dosyć ciężko no nie może być typowo polskie bo z nazwuskiem "Jaswal" glupia brzmia, ale też nie chcę typowo amerykańskiego i dziwacznego żeby moja rodzina sobie połamala język.

Xavier, Liam, Aidan, Yago, Nathan, Aron, Alessio, Erwin, Milan, Arian, Tymon, Dorian, Ivo, Noel, Fabian, Milton, Edison

Milena Estera, Ruby, Irina, Sabina, Salma,

Englein lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Z tego co wiem, w Anglii jest prawo krwi, a nie ziemi.
    Dlatego napisalam,ze sprawa naturalizacji to dluzsza roz owa i dluzsze pisanie.
    Przyjezdzajac przed 2011r trzeba bylo wystapic o WRS i jesg on rowniez wymagany przy skladaniu dokumentow na rezydenture stala.
    Niemniej, dzieci posiadajace paszport brytujski ...posiadaja tez dowod, paszport polski.
    Coz, bede testowala wszystko na nas, zobacze w praniu jak to wyglada po urodzeniu malucha.

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantasmagoriia wrote:
    ja dziś zaszłam do H&M i rozczarowałam się spodniami. tylko mega wąskie rurki, a w zasadzie to dżinsowe leginsy. Spodni przez internet nie kupię bo niska jestem a nie szczupła, zawsze z rozmiarem mam pod górkę a co dopiero teraz.. mam 1 parę dzinsów, chciałabym coś na zmianę, żeby jak człowiek wyglądać.
    zwykle c&a spodnie były ok, ale muszę sprawdzić, który sklep w krk ma dział ciążowy

Wlasnie to lubię w spodniach h&m że są modne, uwielbiam rurki! Inne sklepy mają te spodnie jak dla starej babci. W motherhood też są fajne ale po pierwsze cena wysoka po drugie są ciut krótkie jak dla mnie

Paolina91 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Naturalizacja dziecka to inna sprawa. O paszport dla dziecka mozna starac sie jesli ktores z rodzicow przebywa na tere ie UK nieprzerwanie 5 lat ( nie mowie o wyjazdach na urlopy hehe). My akurat ten warunek spelniamy i bedziemy skladac o brytyjski paszport bo uzyskuje sie go po prostu szybciej.
    kiedy ja bym jechala? Dla rekonesansu juz. Ale z mysla o pracy raczej po jrodzeniu dziecka. Zalezy jaka o ydwoje mielisbyscie prace ,zeby wymieniac sie opieka nad maluszkiem. Ja wracam do pracy po 9 miesmacierzynskiego plus 1 mies urlopu -ale na part time, jakies 25h. Tak, zeby wymieniac sie z mezem opieka nad maluszkiem. Jezeli nie pracujesz aktualnie w Pl to rownie dobrze mozesz byc tutaj i poglèbiac Wasza wiez, wspolnie oczekiwac na dziecko.
    Dzięki za informacje , jeszcze się zastanawiamy ... Jak będę miała jeszcze jadłeś pytanie to dam ci znać . Ale boję się że będą kazali nam wrucic chwile przed porodem i w razie co nie zdążymy przygotować wszytsko w pl . Nie chcem żeby dziecko cierpiało

• Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Fipsik wiesz, zawsze możesz dać Jennifer albo Jessica! Haha

To ja wam pokaże jakie imiona narazie sobie zapisałam jako ciekawe. U mnie jest dosyć ciężko no nie może być typowo polskie bo z nazwuskiem "Jaswal" glupia brzmia, ale też nie chcę typowo amerykańskiego i dziwacznego żeby moja rodzina sobie połamala język.

Xavier, Liam, Aidan, Yago, Nathan, Aron, Alessio, Erwin, Milan, Arian, Tymon, Dorian, Ivo, Noel, Fabian, Milton, Edison

Milena Estera, Ruby, Irina, Sabina, Salma,
    Tymon i Milan juz wcześniej bardzo mi sie podobały

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy aż tak bardzo zwracacie uwagę, żeby nie kupować ubranek np. w 14 tc ?? mnie dużo ludzi ostrzega ;-/ aż zaczynam sobie wkręcać !

dzisiaj kupiłam pierwsze ubranko i nie wiem czy nie wydam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 19:14

Ewa
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nikt nie ostrzega a nawet nie sluchalabym się to twoja sprawa wszystko może sie zdarzyć na każdym etapie. Ja po prostu mam sama w sobie blokadę i nie mam jeszcze potrzeby.

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego niby nie można?
    Moja koleżanka w 10 tygodniu wózek kupiła i się nie przejmowala :)
    Ja sama jeszcze nic nie mam ale po wizycie planuje iść na jakieś łowy :)
    Będzie co będzie, w 39 tyg tez się może coś stać a do tego czasu i tak będzie trzeba już wszystko Mieć..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 19:28

Fipsik lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa a co to zmieni, że kupisz coś wcześniej? Jak to może dziecku zaszkodzić? :)

Nelus Noel i Milan też był na naszej liście. :D Teraz chyba bardziej się zastanawiamy nad Leo albo Thobias. Dla dziewczynki Lea, Zoe, Sophie :) ale to tylko takie luźne rozmowy, jak poznamy płeć to na pewno coś wybierzemy

Nelus lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 21 września 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa,

Ja sobie po troszke kupuje. To naprawde fajne uczucie i sobie czasami ogladam i sie cieszymy z rodzinka :-)

Co ma byc to bedzie i nie ma co sie nakrecac na zle rzeczy. Tak wiec zostaw sobie ciuszka i sie ciesz ze fasola zdrowo rosnie :-)

Ewa, Englein, Czarnuszka lubią tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja już po wizycie :) Wszystko dobrze, dzieciaczek rośnie i o ile miesiąc temu bardziej zapowiadało się na chłopaka, tak teraz chyba bardziej na dziewczynę. Ogólnie wszystko w normie, kolejna wizyta - pod koniec października połówkowe.

Okazało się też, że mam nisko umiejscowioną macicę, więc to, co wydawało mi się ruchami dziecka, było jednak jelitami :D Jeśli w kolejnych miesiącach macica trochę mi się nie podniesie (co wg lekarza powinno nastąpić), będę miała wskazanie do CC.

CRL lekarka już nie mierzyła, mówiła, że teraz ocenia się płód na podstawie wagi, ale z wrażenia zapomniałam, czy było to 140 czy 160 gram. Jakoś tak.

W końcu pierwszy raz na USG dzieciaczek się ruszał, pomachał nam i było widać, jak przełyka wody płodowe :) co nie zmienia faktu, że na tym mniej dokładnym sprzęcie wygląda jak UFO :)

Ale hitem jest zdjęcie nóg - chyba jakiś model albo modelka rośnie mi w brzuchu. Lekarce udało się uchwycić taki oto moment :D (nie martwcie się, reszta ciała też jest na miejscu :D)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2edea9a3dad.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 20:04

m@rtynka, kark, Athia, anuschka, kr0pka, Mimi86, Anita12, Magdzia88, milagro, severi, taka_ja, Vaina, Mart_, MatyldaG, Paolina91, misia_, nataliad, wolfik25, Nelus, Englein, Fipsik, czirisz, Marynia991, Czarnuszka, Marrtusia, befra, Klarcia, fantasmagoriia, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brat z żoną dwa razy jak mówili o ciąży to w dzień pozytywnego testu. Syn ma 4 lata, a z córcią jest w 21tc :)
    Dla mnie to za wcześnie, ale każdy robi jak chce.

Za to moja babcia mnie opieprzyła jak 4 dniowego syna wzięłam na spacer (było 25 stopni - 6 wrzesień), bo z dzieckiem przed chrzcinami się nie wychodzi z domu :/ Chore :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet, ale 1 cm pod pępkiem to wręcz za duża macica jak na normową :) Wg rysunków wysokość pępka osiąga najwcześniej w 20tc (a zazwyczaj w 24tc) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 20:02

chloet lubi tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku jak zimnoooo brrrrr :(
    tez dostalam ta paczke z bebiprogramu :) i druga z hippa aaa i z pampersa 2 pampersy hehe pologowałam sie gdzie sie dało :)

coffee lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ