MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEnglein wrote:Powiem Ci tak, na razie nimt nikogo nie wywalai nie sadze, zeby pracujacych ludzi wywalali. Ale, do pracy potrz3bny jest numer NIN i cnodza sluchy, ze po nowym roku juz ma z nim byc gorzej.
Do nas a wiosne miala przyleciec kuzynka z ch.opakiem. Z powyzszych wzgledow przylatuja za miesiac. Mozna powiedziec, ze sa w Waszym wieku. Probowac trzeba jes,i ktos w ogolemysli o mieszkaniu za granica. A skoro tata dziecka juz za nia jest to dlatego pozwolilam sobie tak napisac
Jak urodzę w angli to dziecko będzie miało obywatelstwo angielskie i czy to jakoś ułatwi sprawę jeśli do marca nas nie wywala ?
I czy nie wywala mnie jak nie będę miała pracy lub czy znajdę pracę będąc w ciąży ? -
nick nieaktualny
-
Kachanie wrote:On ma ten numer , konto w banku i umowę ma dostać za 3 tygodnie.
Jak urodzę w angli to dziecko będzie miało obywatelstwo angielskie i czy to jakoś ułatwi sprawę jeśli do marca nas nie wywala ?
I czy nie wywala mnie jak nie będę miała pracy lub czy znajdę pracę będąc w ciąży ?
-
Kachanie wrote:On ma ten numer , konto w banku i umowę ma dostać za 3 tygodnie.
I czy nie wywala mnie jak nie będę miała pracy lub czy znajdę pracę będąc w ciąży ?
kiedy ja bym jechala? Dla rekonesansu juz. Ale z mysla o pracy raczej po jrodzeniu dziecka. Zalezy jaka o ydwoje mielisbyscie prace ,zeby wymieniac sie opieka nad maluszkiem. Ja wracam do pracy po 9 miesmacierzynskiego plus 1 mies urlopu -ale na part time, jakies 25h. Tak, zeby wymieniac sie z mezem opieka nad maluszkiem. Jezeli nie pracujesz aktualnie w Pl to rownie dobrze mozesz byc tutaj i poglèbiac Wasza wiez, wspolnie oczekiwac na dziecko. -
Martap88 wrote:Jest co nadrabiać a po pracy to wiadomo obowiązki i dopiero wieczorem chwila dla siebie. Wszystko przeczytałam ale czy zapamietam żeby odpisać?
Prazonki robiłam w sobotę bo tez mi smaka narobilyscie
żadnej rzeczy jeszcze nie kupiłam przewrazliwiona jestem po drugiej ciąży jutro zaczynam 16 tc moze po polowkowym coś kupie żeby dotarło ze teraz będzie ze mną dzidzi
Matylda a ty lubisz swoje imię? W drugiej ciazy bardzo mi się podobało ale że tak wyszlo dalam Anielka od Aniołaka. Kailna też mi sie podoba mężowi Zoja synkowi Luiza i ciekawe co z tego wyjdzie. Synusia nazwal mąż. i jest Oliwier, cudowne dziecko. Moje dwi koleżanki mają Hanie i obie spokojne. Moim zzdaniem do Franka pasuje Antek. A do Oliwiera macie propozycje? Tez czekam na wiadomość o ocieplanych leginsach bo chce zakupić.
w szkole zawsze byłam jedna Matylda dopiero w LO pojawiła się druga. Co prawda jako dziecko miałam śmieszne sytuacje typu ze wołali ma mnie "ej ty" bo nie mogli zapamiętać ale nikt mi nie dokuczal czy coś :p
Jak mnie mój obecny mąż przedstawiał swojej mamie czyli teraz teściowej to powiedziała żeby sobie nie żartował bo też nie wierzyła ze Matylda ;p
A do Oliwiera mi pasuje WiktorWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 18:53
-
No to poęknie mi się Teściowa dorobiła.. dobrze, ze zadzwoniłam bo ciotka chciała ja na obiad zaprosic.. zleciała z krzesła jak słoiki zdejmowała, pól hodziny nie mogła wstać z podłogi, dobrze, ze chociaz do Tescia zadzwoniła (a są rozwiedzeni) i ten wymuśil zeby na pogotowie dzwonić.. ech
czekam na jakieś info teraz
-
Fipsik wiesz, zawsze możesz dać Jennifer albo Jessica! Haha
To ja wam pokaże jakie imiona narazie sobie zapisałam jako ciekawe. U mnie jest dosyć ciężko no nie może być typowo polskie bo z nazwuskiem "Jaswal" glupia brzmia, ale też nie chcę typowo amerykańskiego i dziwacznego żeby moja rodzina sobie połamala język.
Xavier, Liam, Aidan, Yago, Nathan, Aron, Alessio, Erwin, Milan, Arian, Tymon, Dorian, Ivo, Noel, Fabian, Milton, Edison
Milena Estera, Ruby, Irina, Sabina, Salma,
Englein lubi tę wiadomość
-
Marrtusia wrote:Z tego co wiem, w Anglii jest prawo krwi, a nie ziemi.
Przyjezdzajac przed 2011r trzeba bylo wystapic o WRS i jesg on rowniez wymagany przy skladaniu dokumentow na rezydenture stala.
Niemniej, dzieci posiadajace paszport brytujski ...posiadaja tez dowod, paszport polski.
Coz, bede testowala wszystko na nas, zobacze w praniu jak to wyglada po urodzeniu malucha. -
fantasmagoriia wrote:ja dziś zaszłam do H&M i rozczarowałam się spodniami. tylko mega wąskie rurki, a w zasadzie to dżinsowe leginsy. Spodni przez internet nie kupię bo niska jestem a nie szczupła, zawsze z rozmiarem mam pod górkę a co dopiero teraz.. mam 1 parę dzinsów, chciałabym coś na zmianę, żeby jak człowiek wyglądać.
zwykle c&a spodnie były ok, ale muszę sprawdzić, który sklep w krk ma dział ciążowy
Wlasnie to lubię w spodniach h&m że są modne, uwielbiam rurki! Inne sklepy mają te spodnie jak dla starej babci. W motherhood też są fajne ale po pierwsze cena wysoka po drugie są ciut krótkie jak dla mniePaolina91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEnglein wrote:Naturalizacja dziecka to inna sprawa. O paszport dla dziecka mozna starac sie jesli ktores z rodzicow przebywa na tere ie UK nieprzerwanie 5 lat ( nie mowie o wyjazdach na urlopy hehe). My akurat ten warunek spelniamy i bedziemy skladac o brytyjski paszport bo uzyskuje sie go po prostu szybciej.
kiedy ja bym jechala? Dla rekonesansu juz. Ale z mysla o pracy raczej po jrodzeniu dziecka. Zalezy jaka o ydwoje mielisbyscie prace ,zeby wymieniac sie opieka nad maluszkiem. Ja wracam do pracy po 9 miesmacierzynskiego plus 1 mies urlopu -ale na part time, jakies 25h. Tak, zeby wymieniac sie z mezem opieka nad maluszkiem. Jezeli nie pracujesz aktualnie w Pl to rownie dobrze mozesz byc tutaj i poglèbiac Wasza wiez, wspolnie oczekiwac na dziecko. -
Nelus wrote:Fipsik wiesz, zawsze możesz dać Jennifer albo Jessica! Haha
To ja wam pokaże jakie imiona narazie sobie zapisałam jako ciekawe. U mnie jest dosyć ciężko no nie może być typowo polskie bo z nazwuskiem "Jaswal" glupia brzmia, ale też nie chcę typowo amerykańskiego i dziwacznego żeby moja rodzina sobie połamala język.
Xavier, Liam, Aidan, Yago, Nathan, Aron, Alessio, Erwin, Milan, Arian, Tymon, Dorian, Ivo, Noel, Fabian, Milton, Edison
Milena Estera, Ruby, Irina, Sabina, Salma, -
dziewczyny czy aż tak bardzo zwracacie uwagę, żeby nie kupować ubranek np. w 14 tc ?? mnie dużo ludzi ostrzega ;-/ aż zaczynam sobie wkręcać !
dzisiaj kupiłam pierwsze ubranko i nie wiem czy nie wydam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 19:14
Ewa -
A dlaczego niby nie można?
Moja koleżanka w 10 tygodniu wózek kupiła i się nie przejmowala
Ja sama jeszcze nic nie mam ale po wizycie planuje iść na jakieś łowy
Będzie co będzie, w 39 tyg tez się może coś stać a do tego czasu i tak będzie trzeba już wszystko Mieć..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 19:28
Fipsik lubi tę wiadomość
-
Ewa a co to zmieni, że kupisz coś wcześniej? Jak to może dziecku zaszkodzić?
Nelus Noel i Milan też był na naszej liście.Teraz chyba bardziej się zastanawiamy nad Leo albo Thobias. Dla dziewczynki Lea, Zoe, Sophie
ale to tylko takie luźne rozmowy, jak poznamy płeć to na pewno coś wybierzemy
Nelus lubi tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Ewa,
Ja sobie po troszke kupuje. To naprawde fajne uczucie i sobie czasami ogladam i sie cieszymy z rodzinka
Co ma byc to bedzie i nie ma co sie nakrecac na zle rzeczy. Tak wiec zostaw sobie ciuszka i sie ciesz ze fasola zdrowo rosnieEwa, Englein, Czarnuszka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja już po wizycie
Wszystko dobrze, dzieciaczek rośnie i o ile miesiąc temu bardziej zapowiadało się na chłopaka, tak teraz chyba bardziej na dziewczynę. Ogólnie wszystko w normie, kolejna wizyta - pod koniec października połówkowe.
Okazało się też, że mam nisko umiejscowioną macicę, więc to, co wydawało mi się ruchami dziecka, było jednak jelitamiJeśli w kolejnych miesiącach macica trochę mi się nie podniesie (co wg lekarza powinno nastąpić), będę miała wskazanie do CC.
CRL lekarka już nie mierzyła, mówiła, że teraz ocenia się płód na podstawie wagi, ale z wrażenia zapomniałam, czy było to 140 czy 160 gram. Jakoś tak.
W końcu pierwszy raz na USG dzieciaczek się ruszał, pomachał nam i było widać, jak przełyka wody płodoweco nie zmienia faktu, że na tym mniej dokładnym sprzęcie wygląda jak UFO
Ale hitem jest zdjęcie nóg - chyba jakiś model albo modelka rośnie mi w brzuchu. Lekarce udało się uchwycić taki oto moment(nie martwcie się, reszta ciała też jest na miejscu
)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2edea9a3dad.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 20:04
m@rtynka, kark, Athia, anuschka, kr0pka, Mimi86, Anita12, Magdzia88, milagro, severi, taka_ja, Vaina, Mart_, MatyldaG, Paolina91, misia_, nataliad, wolfik25, Nelus, Englein, Fipsik, czirisz, Marynia991, Czarnuszka, Marrtusia, befra, Klarcia, fantasmagoriia, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój brat z żoną dwa razy jak mówili o ciąży to w dzień pozytywnego testu. Syn ma 4 lata, a z córcią jest w 21tc
Dla mnie to za wcześnie, ale każdy robi jak chce.
Za to moja babcia mnie opieprzyła jak 4 dniowego syna wzięłam na spacer (było 25 stopni - 6 wrzesień), bo z dzieckiem przed chrzcinami się nie wychodzi z domuChore
-
nick nieaktualny
-
jejku jak zimnoooo brrrrr
tez dostalam ta paczke z bebiprogramui druga z hippa aaa i z pampersa 2 pampersy hehe pologowałam sie gdzie sie dało
coffee lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306