X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet jakie noooogi!! :D

chloet lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • chloet Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Chloet, ale 1 cm pod pępkiem to wręcz za duża macica jak na normową :) Wg rysunków wysokość pępka osiąga najwcześniej w 20tc :)

dobra, to chyba coś pokręciłam. tak, czy siak dziecko jest baardzo nisko, tuż nad łonem.

rqkqj11.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Chloet jakie noooogi!! :D

wyglądają jak u jakiejś sarny :D ale oczywiście to mega przybliżenie, bo FL czyli średnica kości udowej pokazuje zaledwie 23 mm.

kark, kr0pka lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak z synem zapisałam się z beblionu to dostałam jak młody miał rok właśnie opakowanie na kartę ciąży i badania i muzykę poważną do słuchania w brzuchu :/
    Reszta przyszła dość szybko, najfajniesze rzeczy chyba z hippa i z bobovity są :D

taka_ja lubi tę wiadomość

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet rzeczywiście to zdjęcie to hit. Jeszcze takiego ujęcia nie widziałam :-) cudownie wyglądają te nóżki :-)

chloet lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet jakie nóżki :-) super zdjęcie :-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    dobra, to chyba coś pokręciłam. tak, czy siak dziecko jest baardzo nisko, tuż nad łonem.
    Spoko loko foko, jak bąbel (lub bąbelina :P) będzie miał(a) 3-4kg to i tak macica nie będzie mieć wyboru i będzie musiała urosnąć :D

To teraz ciekawe co się okaże na kolejnej wizycie - dziewczynka czy chłopiec ;)

chloet lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale strasznie podobają mi się wasze zdjęcia z usg :)
    U mojej ginki na ekranie jest super ostro, a na wydruku takie ciapy rozmazane, że jak córce chcę pokazać to sama się zastanawiam chwilę co tu jest :/

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Fipsik wiesz, zawsze możesz dać Jennifer albo Jessica! Haha

To ja wam pokaże jakie imiona narazie sobie zapisałam jako ciekawe. U mnie jest dosyć ciężko no nie może być typowo polskie bo z nazwuskiem "Jaswal" glupia brzmia, ale też nie chcę typowo amerykańskiego i dziwacznego żeby moja rodzina sobie połamala język.

Xavier, Liam, Aidan, Yago, Nathan, Aron, Alessio, Erwin, Milan, Arian, Tymon, Dorian, Ivo, Noel, Fabian, Milton, Edison

Milena Estera, Ruby, Irina, Sabina, Salma,
    Ivo super :) ze zbuntowanym aniołem mi się kojarzy :)

Nelus lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet nogi super :D Kark z tym nie wychodzeniem przed chrzcinach to padlam hehe
    Ewa nie słuchaj głupot jeśli Tobie sprawia taki drobiazg przyjemność to go kup :) nie robisz od razu całej wyprawki przecież :)

Ewa lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• taka_ja Ekspertka

Wysłany: 21 września 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Za to moja babcia mnie opieprzyła jak 4 dniowego syna wzięłam na spacer (było 25 stopni - 6 wrzesień), bo z dzieckiem przed chrzcinami się nie wychodzi z domu :/ Chore :/

Matko!

Moje dziecko bylo chrzczone jak mialo 9 mies to skisla by w domu hihi

p19uskjoy20ehkws.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chloet jakie zgrabne nogi i te bioderka jak u kobietki :D

chloet lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Chloet, ale 1 cm pod pępkiem to wręcz za duża macica jak na normową :) Wg rysunków wysokość pępka osiąga najwcześniej w 20tc (a zazwyczaj w 24tc) :)

Ja tydzień temu miałam już niby na wysokości pępka. A na suwaczku widać że to dopiero 15 tc. Położna sama była w szoku że tak wysoko, że właśnie tak jak 20-24 tc. Ale skoro nawet w tym miejscu znalazła tętno (137 bodajze) to chyba się nie mylila.
    Może dlatego mi tak ten bebzon już wywalilo? ;)

Nelus zawsze marzyłam o Dorianie :) wkręciło mi się dawno temu jak obejrzałam film Football Factory :D

chloet lubi tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, mi też rośnie w tej ciąży w zastraszającym tempie (teraz mam już nad pępkiem :O!), ale zazwyczaj jest raczej książkowo :)
    Ja tylko pisałam, że jak macica w 17tc ciąży jest tuż pod pępkiem to wcale nie jest nisko, a wręcz bardzo wysoko ;)

nataliad lubi tę wiadomość

• Balladyna Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ktoś nie chrzci dziecka to dziecko całe życie w domu? :D

taka_ja, chloet, Englein, Fipsik, Anita12, Marynia991, Klarcia lubią tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    Matko!

Moje dziecko bylo chrzczone jak mialo 9 mies to skisla by w domu hihi
    Mój bratanek niedługo będzie miał rok i wciąź nieochrzczony :P

taka_ja lubi tę wiadomość

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, odkurzyłam całe mieszkanie, posprzątałam kurze (nawet z drzwi i futryn!! :D), został tylko stól do ogarnięcia, juź mi się nie chciało. Reszta jutro jak będzie wena. To teraz juź chyba czas na zadbanie o siebie moźe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 22:02

anuschka lubi tę wiadomość

• Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w którym tygodniu pierwszy raz mialyscie badana długość szyjki ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 21:21

Ewa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak myślicie co robić bo nie wiem .
    Mam katar , łzawią mi oczy , no złapało mnie przeziębienie.(zawsze jak tak miałam to brałam te saszetki piłam i po 2 dniach byłam zdrowa)
    A teraz wiadomo nic nie wezmę . Mam karat 2 dzień i dziś zauważyłam że jak smarkam to ma chusteczne mam takie krew , mało jej i nie leci mi z nosa tylko jak smarkam.

Mama mówi nie ma żartów dzwoń do ginekologa na wizytę się umawiaj ... Sama nw , trochę niepokoi mnie ta krew , ale gorączki nie mam i co powiem ? Mam katar?

No to maja mama mówi to do przychodni się zapisz do lekarza ...
    Pójdę z karatem wruce z zapaleniem płuc bo wiadomo tam chorzy ludzie , a przecież nikt ciezanej nie przepuści .

To mama powiedziała że na pogotowie , bo to krew jest żartów nie ma i ją sama nie wiem ale wydaje mi się że są jakieś domowe sposoby na katar z krwią (bardzo mała ilość)

Teraz jestem bardziej wrażliwa z tad krew tak mi się wydaje .

I jeszcze jedna ważna sprawa : miałam problemy z żyłkami w nosie , krew mi często leciała i lekaz chciał mi je wypalić ale moja mama nie wyraziła zgody bo moja kolerzanka wypaliła je i ma teraz problemy z zatokami dali mi jakieś leki i przeszło to było 4 lata temu

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa wrote:
    Dziewczyny w którym tygodniu pierwszy raz mialyscie badana długość szyjki ??
    Ja jeszcze nie miałam . 15 tc 3 dni

‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ