MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Chloet jakie noooogi!!
chloet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa jak z synem zapisałam się z beblionu to dostałam jak młody miał rok właśnie opakowanie na kartę ciąży i badania i muzykę poważną do słuchania w brzuchu
Reszta przyszła dość szybko, najfajniesze rzeczy chyba z hippa i z bobovity sątaka_ja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnychloet wrote:dobra, to chyba coś pokręciłam. tak, czy siak dziecko jest baardzo nisko, tuż nad łonem.
) będzie miał(a) 3-4kg to i tak macica nie będzie mieć wyboru i będzie musiała urosnąć
To teraz ciekawe co się okaże na kolejnej wizycie - dziewczynka czy chłopiecchloet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nelus wrote:Fipsik wiesz, zawsze możesz dać Jennifer albo Jessica! Haha
To ja wam pokaże jakie imiona narazie sobie zapisałam jako ciekawe. U mnie jest dosyć ciężko no nie może być typowo polskie bo z nazwuskiem "Jaswal" glupia brzmia, ale też nie chcę typowo amerykańskiego i dziwacznego żeby moja rodzina sobie połamala język.
Xavier, Liam, Aidan, Yago, Nathan, Aron, Alessio, Erwin, Milan, Arian, Tymon, Dorian, Ivo, Noel, Fabian, Milton, Edison
Milena Estera, Ruby, Irina, Sabina, Salma,ze zbuntowanym aniołem mi się kojarzy
Nelus lubi tę wiadomość
-
Chloet nogi super
Kark z tym nie wychodzeniem przed chrzcinach to padlam hehe
Ewa nie słuchaj głupot jeśli Tobie sprawia taki drobiazg przyjemność to go kupnie robisz od razu całej wyprawki przecież
Ewa lubi tę wiadomość
-
kark wrote:Za to moja babcia mnie opieprzyła jak 4 dniowego syna wzięłam na spacer (było 25 stopni - 6 wrzesień), bo z dzieckiem przed chrzcinami się nie wychodzi z domu
Chore
Matko!
Moje dziecko bylo chrzczone jak mialo 9 mies to skisla by w domu hihi
-
kark wrote:Chloet, ale 1 cm pod pępkiem to wręcz za duża macica jak na normową
Wg rysunków wysokość pępka osiąga najwcześniej w 20tc (a zazwyczaj w 24tc)
Ja tydzień temu miałam już niby na wysokości pępka. A na suwaczku widać że to dopiero 15 tc. Położna sama była w szoku że tak wysoko, że właśnie tak jak 20-24 tc. Ale skoro nawet w tym miejscu znalazła tętno (137 bodajze) to chyba się nie mylila.
Może dlatego mi tak ten bebzon już wywalilo?
Nelus zawsze marzyłam o Dorianiewkręciło mi się dawno temu jak obejrzałam film Football Factory
chloet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia, mi też rośnie w tej ciąży w zastraszającym tempie (teraz mam już nad pępkiem
!), ale zazwyczaj jest raczej książkowo
Ja tylko pisałam, że jak macica w 17tc ciąży jest tuż pod pępkiem to wcale nie jest nisko, a wręcz bardzo wysokonataliad lubi tę wiadomość
-
taka_ja wrote:Matko!
Moje dziecko bylo chrzczone jak mialo 9 mies to skisla by w domu hihitaka_ja lubi tę wiadomość
-
Dobra, odkurzyłam całe mieszkanie, posprzątałam kurze (nawet z drzwi i futryn!!
), został tylko stól do ogarnięcia, juź mi się nie chciało. Reszta jutro jak będzie wena. To teraz juź chyba czas na zadbanie o siebie moźe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 22:02
anuschka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny jak myślicie co robić bo nie wiem .
Mam katar , łzawią mi oczy , no złapało mnie przeziębienie.(zawsze jak tak miałam to brałam te saszetki piłam i po 2 dniach byłam zdrowa)
A teraz wiadomo nic nie wezmę . Mam karat 2 dzień i dziś zauważyłam że jak smarkam to ma chusteczne mam takie krew , mało jej i nie leci mi z nosa tylko jak smarkam.
Mama mówi nie ma żartów dzwoń do ginekologa na wizytę się umawiaj ... Sama nw , trochę niepokoi mnie ta krew , ale gorączki nie mam i co powiem ? Mam katar?
No to maja mama mówi to do przychodni się zapisz do lekarza ...
Pójdę z karatem wruce z zapaleniem płuc bo wiadomo tam chorzy ludzie , a przecież nikt ciezanej nie przepuści .
To mama powiedziała że na pogotowie , bo to krew jest żartów nie ma i ją sama nie wiem ale wydaje mi się że są jakieś domowe sposoby na katar z krwią (bardzo mała ilość)
Teraz jestem bardziej wrażliwa z tad krew tak mi się wydaje .
I jeszcze jedna ważna sprawa : miałam problemy z żyłkami w nosie , krew mi często leciała i lekaz chciał mi je wypalić ale moja mama nie wyraziła zgody bo moja kolerzanka wypaliła je i ma teraz problemy z zatokami dali mi jakieś leki i przeszło to było 4 lata temu -
nick nieaktualny