X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 02:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    ja badaną miałam już w 10 tygodniu :)

Ja miałam w 7 tyg i teraz już nie mam badanej.

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 02:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wolfik25 wrote:
    Jeżeli chodzi o szyjkę macicy to zacytuję ginekolog (tzw mamaginekolog na instagramie która odpowiada na wszystkie nurtujące pytania)

cyt: jedyną obecnie opisaną metodą oceny ryzyka porodu przedwczesnego jest Ocena szyjki macicy w USG - przezPOCHWOWYM ❗️ Co więcej według najnowszego rozporządzenia Ministra Zdrowia - każda ciężarna która prowadzi ciążę w Polsce - powinna mieć zmierzoną szyjkę macicy w USG pomiędzy 18-22 tygodnie ciąży.

Ja miałam właśnie badana szyjke przez pochwe w poprzedniej ciąży gdy krawilam i chcieli spr czy szyjka się nie otwiera. Teraz mi tam nie grzebia bo ciąże przechodzę póki co idealnie

201703012752.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 22 września 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta/body/wszystkie-body/zest-body-180817-1.html

Fajny zestaw dla malucha znalazłam :) Przy Oliwce miałam te body i było nie do zdarcia.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo to mówicie ze tantum verde może być na gardło i plukanko woda z solą? Boli mnie przy przelykaniu :/

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachanie wrote:
    Czyli narazie się nie zapisuje . Chyba że się pogorszy .

Znacie domowy sposób na katar ?

Dziękuje za rady .
    ł :-)

Kup sobie może sól fizjologiczną taką do psikania - może pomoże. Ubieraj się teraz ciepło, i profilaktycznie jakaś herbata z cytrynką, miodkiem, soczek malinowy.

chloet - Co za nogi :) Zdjęcie jest wspaniałe :)

Jeśli chodzi o te zabobony odnośnie nie wynoszenia dziecka na dwór przed chrzcinami to jest to dla mnie nowość, ale wiecie co mi siostra powiedziała?

POwiedziała mi, żebym do porodu nic nie kupowała. Kompletnie nic, tylko kilka ciuszków do wyprawki do szpitala ale to przed samym porodem. Powiedziała, że wózek, łóżeczko, wanienkę i wiele innych rzeczy niech kupi mój mąż jak już urodę !!! Bo się nie kupuje żeby nie zapeszyć..... Ręce mi opadły jak to usłyszała. Już to widze jak mój mąż lata i sam kupuje ubranka, pampersy, wózek i resztę..... :)

chloet, coffee lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wózek czasami trzeba czekać kilka tygodni, a bez nosidełka nie wypuszczą ze szpitala więc jak nie kupować nic przed porodem :D

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blękintna przez ciebie znowu będę przeglądać sklepy internetowe z ciuszkami :) Ostatnio jak weszłam na kappahl to oglądałam, oglądałam oglądałam :) Cudne są tam ubranka ale też i bardzo drogie. Słysałam, że jakościowo są super.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

no ja tez uwielbiam takie zabobony.. i też już widzę swojego jak lata i wszystko kupuje i to na ostatnią chwilę :)

Czirisz my mieliśmy w ostatni weekend iść na Bridget Jones ale jak zobaczyłam zbolałą minę mojego K. to zwątpiłam i stwierdziłam, że poczekam aż będzie do ściągnięcia albo na DVD.. kurna raz na ruski rok już mógłby się przemęczyć.. wiem, że by poszedł ale mógłby nie robić min jakbym mu chciała zafundować jakieś średniowieczne tortury co najmniej.. :)

Ja szyjki jeszcze badanej nie miałam ale z tego co mówił na ostatniej wizycie to od tej dzisiejszej mamy się już badać przy każdym spotkaniu, zobaczymy :)

Wczoraj z mojego wieczoru piękności nic nie wyszło - poszłam spać :P z termoforkiem.. i odkryłam, że ogrzewanie już działa więc jestem przeszczęśliwa :P

ja dziś chyba pojadę po duuży miód, imbir chyba jeszcze się nadaje i zrobię sobie syrop imbirowy i od razu cebulowy chyba też. Nie podobało mi się, że mnie piekły policzki od wczoraj ale na szczęście to nie gorączka ale osłabienie, miałam 36,4 a rozłożyć się nie chcę :/

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Na wózek czasami trzeba czekać kilka tygodni, a bez nosidełka nie wypuszczą ze szpitala więc jak nie kupować nic przed porodem :D

No właśnie też sobie tego nie wyobrażam. Niby moja siostra stara nie jest, ma 37 lat, sama ma 2 dzieci a tu z czymś takim wyskoczyła. To już moja teściowa nie może się doczekać kiedy płeć będzie pewna na 100 % aby już zacząć kupować coś dla wnuka.
    Tyle że moja siostra jest taka, że jej chyba by było obojętne jaki wózek, jakie łóżeczko itd. , Ja taka nie jestem. Muszę mieć takie jakie chce ja. Tym bardziej nie wyobrażam sobie by odebrać sobie przyjemność kompletowania tego wszystkiego i cieszenia się tym. :)

Englein lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 22 września 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda doradzisz mi odnośnie tych leginsow co polecalas. Jaki rozmiar zamawialas? Ja mam okolo 100 w biodrach i nie wiem czy brac L czy XL czy moze XXL. Chcąc nie chcąc pewnie w ciąży przybedzie mi z 4-5 cm w bidorach :-)

• anuschka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    No właśnie też sobie tego nie wyobrażam. Niby moja siostra stara nie jest, ma 37 lat, sama ma 2 dzieci a tu z czymś takim wyskoczyła. To już moja teściowa nie może się doczekać kiedy płeć będzie pewna na 100 % aby już zacząć kupować coś dla wnuka.
    Tyle że moja siostra jest taka, że jej chyba by było obojętne jaki wózek, jakie łóżeczko itd. , Ja taka nie jestem. Muszę mieć takie jakie chce ja. Tym bardziej nie wyobrażam sobie by odebrać sobie przyjemność kompletowania tego wszystkiego i cieszenia się tym. :)

Dokładnie, przecież ile radości sprawia kupowanie takich maleńkich rzeczy <3

Englein, Klarcia lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderwall wrote:
    Matylda doradzisz mi odnośnie tych leginsow co polecalas. Jaki rozmiar zamawialas? Ja mam okolo 100 w biodrach i nie wiem czy brac L czy XL czy moze XXL. Chcąc nie chcąc pewnie w ciąży przybedzie mi z 4-5 cm w bidorach :-)
    Hmm ja nosze s i wzięłam normalnie s one są dość rozciagliwe ale myślę że m na mnie też by pewnie były ok. Także jak chcesz na cala ciążę to może te większe gdyby w biodrach i pupie przybyło?

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 22 września 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :-) to wezme może XL :-) choć L pewnie byłoby dobre

• nataliad Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Śniło mi się ze urodziłam chłopczyka i... pojechałam z nim kupić wózek. Miał być Bugaboo z drugiej reki ale nie był w zbyt dobrym stanie :D a później śniło mi się że za ogromne pieniądze chcieli mnie wysłać w kosmos na jakieś badania na dwa lata ale odmowilam bo dziecko miało dopiero 2 miesiące :D
    Haha, skąd te sny się biorą? :)

Powodzenia na wizytach!

kr0pka, taka_ja lubią tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Ale naskrobalyscie od wieczora. Ja wczoraj nawet już nie miałam siły czytać bo jakoś mi słabo było i serce tak powoli bilo, więc poszłam wcześniej spać. Z rana dowiedzialam się że mój mąż się rozchorował i dziś po pracy wraca do domu także masakra. Jak chłop chory to tragedia :-). No cóż trzeba się będzie uzbroić w cierpliwość a wcześniej skoczyć do apteki po lekarstwa :-)

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Mikołaj-Miki też fajne :)
    A Liliana to nie to samo co lila? U mnie w rodzinie jest Liliana a mówią Lila żeby szybciej :)

Mi właśnie Mikołaj się bardzo podoba i myślę, że mąż raczej też będzie za.
    Alternatywnie Adam albo Leon.
    Co do dziewczynek, to jakoś póki co nie rozważamy, bo jak na 90% chłopak to sobie głowy nie zawracam, chociaż zawsze mi się podobało imię Lena albo Nadia. :)

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przegląd przez rodzaje dziecięcych ciuszków :)

http://wronek.pl/spiochy-to-nie-pajacyki-rodzaje-elementow-niemowlecej-garderoby/

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Witam się, bo zupełny forumowy świeżak ze mnie.

Mam termin na 25 marca, więc chyba pasuję do tematu ;)
    Podobno noszę małego Franka, który na razie rozwija się bez zastrzeżeń.

nataliad, kr0pka, Czarnuszka, Magdzia88, Anita12, Marrtusia, jenny88, m@rtynka, taka_ja, Englein, severi, Klarcia, chloet, Marynia991 lubią tę wiadomość

• nataliad Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Ściągnęłam sobie aplikacje Aliexpress na telefon. Zarejestrowalam się. Teraz pytanie: jak tam wyglądają płatności? Chcialabym coś zamówić ale nie wiem czy dam radę zapłacić? Zamawia któraś z Was przez telefon?
    Z allegro zamawiam dużo i zawsze płacę bezpośrednio z konta internetowego. Jak wygląda to na Ali? Co z tymi dolarami? :D

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka wrote:
    Hej :)

Witam się, bo zupełny forumowy świeżak ze mnie.

Mam termin na 25 marca, więc chyba pasuję do tematu ;)
    Podobno noszę małego Franka, który na razie rozwija się bez zastrzeżeń.
    Część , też bym chciała znać już płeć :-(
    Chyba pójdę na te 3 d :-)

‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ