MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
wolfik25 wrote:Jeżeli chodzi o szyjkę macicy to zacytuję ginekolog (tzw mamaginekolog na instagramie która odpowiada na wszystkie nurtujące pytania)
cyt: jedyną obecnie opisaną metodą oceny ryzyka porodu przedwczesnego jest Ocena szyjki macicy w USG - przezPOCHWOWYM ❗️ Co więcej według najnowszego rozporządzenia Ministra Zdrowia - każda ciężarna która prowadzi ciążę w Polsce - powinna mieć zmierzoną szyjkę macicy w USG pomiędzy 18-22 tygodnie ciąży.
Ja miałam właśnie badana szyjke przez pochwe w poprzedniej ciąży gdy krawilam i chcieli spr czy szyjka się nie otwiera. Teraz mi tam nie grzebia bo ciąże przechodzę póki co idealnie -
Hejo to mówicie ze tantum verde może być na gardło i plukanko woda z solą? Boli mnie przy przelykaniu
-
Kachanie wrote:Czyli narazie się nie zapisuje . Chyba że się pogorszy .
Znacie domowy sposób na katar ?
Dziękuje za rady .
ł
Kup sobie może sól fizjologiczną taką do psikania - może pomoże. Ubieraj się teraz ciepło, i profilaktycznie jakaś herbata z cytrynką, miodkiem, soczek malinowy.
chloet - Co za nogiZdjęcie jest wspaniałe
Jeśli chodzi o te zabobony odnośnie nie wynoszenia dziecka na dwór przed chrzcinami to jest to dla mnie nowość, ale wiecie co mi siostra powiedziała?
POwiedziała mi, żebym do porodu nic nie kupowała. Kompletnie nic, tylko kilka ciuszków do wyprawki do szpitala ale to przed samym porodem. Powiedziała, że wózek, łóżeczko, wanienkę i wiele innych rzeczy niech kupi mój mąż jak już urodę !!! Bo się nie kupuje żeby nie zapeszyć..... Ręce mi opadły jak to usłyszała. Już to widze jak mój mąż lata i sam kupuje ubranka, pampersy, wózek i resztę.....chloet, coffee lubią tę wiadomość
-
dzień dobry
no ja tez uwielbiam takie zabobony.. i też już widzę swojego jak lata i wszystko kupuje i to na ostatnią chwilę
Czirisz my mieliśmy w ostatni weekend iść na Bridget Jones ale jak zobaczyłam zbolałą minę mojego K. to zwątpiłam i stwierdziłam, że poczekam aż będzie do ściągnięcia albo na DVD.. kurna raz na ruski rok już mógłby się przemęczyć.. wiem, że by poszedł ale mógłby nie robić min jakbym mu chciała zafundować jakieś średniowieczne tortury co najmniej..
Ja szyjki jeszcze badanej nie miałam ale z tego co mówił na ostatniej wizycie to od tej dzisiejszej mamy się już badać przy każdym spotkaniu, zobaczymy
Wczoraj z mojego wieczoru piękności nic nie wyszło - poszłam spaćz termoforkiem.. i odkryłam, że ogrzewanie już działa więc jestem przeszczęśliwa
ja dziś chyba pojadę po duuży miód, imbir chyba jeszcze się nadaje i zrobię sobie syrop imbirowy i od razu cebulowy chyba też. Nie podobało mi się, że mnie piekły policzki od wczoraj ale na szczęście to nie gorączka ale osłabienie, miałam 36,4 a rozłożyć się nie chcę -
anuschka wrote:Na wózek czasami trzeba czekać kilka tygodni, a bez nosidełka nie wypuszczą ze szpitala więc jak nie kupować nic przed porodem
No właśnie też sobie tego nie wyobrażam. Niby moja siostra stara nie jest, ma 37 lat, sama ma 2 dzieci a tu z czymś takim wyskoczyła. To już moja teściowa nie może się doczekać kiedy płeć będzie pewna na 100 % aby już zacząć kupować coś dla wnuka.
Tyle że moja siostra jest taka, że jej chyba by było obojętne jaki wózek, jakie łóżeczko itd. , Ja taka nie jestem. Muszę mieć takie jakie chce ja. Tym bardziej nie wyobrażam sobie by odebrać sobie przyjemność kompletowania tego wszystkiego i cieszenia się tym.Englein lubi tę wiadomość
-
Czarnuszka wrote:No właśnie też sobie tego nie wyobrażam. Niby moja siostra stara nie jest, ma 37 lat, sama ma 2 dzieci a tu z czymś takim wyskoczyła. To już moja teściowa nie może się doczekać kiedy płeć będzie pewna na 100 % aby już zacząć kupować coś dla wnuka.
Tyle że moja siostra jest taka, że jej chyba by było obojętne jaki wózek, jakie łóżeczko itd. , Ja taka nie jestem. Muszę mieć takie jakie chce ja. Tym bardziej nie wyobrażam sobie by odebrać sobie przyjemność kompletowania tego wszystkiego i cieszenia się tym.
Dokładnie, przecież ile radości sprawia kupowanie takich maleńkich rzeczyEnglein, Klarcia lubią tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Wonderwall wrote:Matylda doradzisz mi odnośnie tych leginsow co polecalas. Jaki rozmiar zamawialas? Ja mam okolo 100 w biodrach i nie wiem czy brac L czy XL czy moze XXL. Chcąc nie chcąc pewnie w ciąży przybedzie mi z 4-5 cm w bidorach
-
Dzień dobry
Śniło mi się ze urodziłam chłopczyka i... pojechałam z nim kupić wózek. Miał być Bugaboo z drugiej reki ale nie był w zbyt dobrym staniea później śniło mi się że za ogromne pieniądze chcieli mnie wysłać w kosmos na jakieś badania na dwa lata ale odmowilam bo dziecko miało dopiero 2 miesiące
Haha, skąd te sny się biorą?
Powodzenia na wizytach!kr0pka, taka_ja lubią tę wiadomość
-
Witajcie! Ale naskrobalyscie od wieczora. Ja wczoraj nawet już nie miałam siły czytać bo jakoś mi słabo było i serce tak powoli bilo, więc poszłam wcześniej spać. Z rana dowiedzialam się że mój mąż się rozchorował i dziś po pracy wraca do domu także masakra. Jak chłop chory to tragedia
. No cóż trzeba się będzie uzbroić w cierpliwość a wcześniej skoczyć do apteki po lekarstwa
-
misia_ wrote:Mikołaj-Miki też fajne
A Liliana to nie to samo co lila? U mnie w rodzinie jest Liliana a mówią Lila żeby szybciej
Mi właśnie Mikołaj się bardzo podoba i myślę, że mąż raczej też będzie za.
Alternatywnie Adam albo Leon.
Co do dziewczynek, to jakoś póki co nie rozważamy, bo jak na 90% chłopak to sobie głowy nie zawracam, chociaż zawsze mi się podobało imię Lena albo Nadia. -
przegląd przez rodzaje dziecięcych ciuszków
http://wronek.pl/spiochy-to-nie-pajacyki-rodzaje-elementow-niemowlecej-garderoby/ -
nick nieaktualnyHej
Witam się, bo zupełny forumowy świeżak ze mnie.
Mam termin na 25 marca, więc chyba pasuję do tematu
Podobno noszę małego Franka, który na razie rozwija się bez zastrzeżeń.nataliad, kr0pka, Czarnuszka, Magdzia88, Anita12, Marrtusia, jenny88, m@rtynka, taka_ja, Englein, severi, Klarcia, chloet, Marynia991 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie. Ściągnęłam sobie aplikacje Aliexpress na telefon. Zarejestrowalam się. Teraz pytanie: jak tam wyglądają płatności? Chcialabym coś zamówić ale nie wiem czy dam radę zapłacić? Zamawia któraś z Was przez telefon?
Z allegro zamawiam dużo i zawsze płacę bezpośrednio z konta internetowego. Jak wygląda to na Ali? Co z tymi dolarami?
-
nick nieaktualnymalotka wrote:Hej
Witam się, bo zupełny forumowy świeżak ze mnie.
Mam termin na 25 marca, więc chyba pasuję do tematu
Podobno noszę małego Franka, który na razie rozwija się bez zastrzeżeń.
Chyba pójdę na te 3 d