MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kachanie, mi krew leci z nosa regularnie co kilka dni czasami codziennie już od jakiegos czasu i to porządnie leci... Zdaje się, że to objaw ciąży po prostu, związany z większą ilością krwi w organizmie? Niektórym dziewczynom np. krwawią w zamian za to dziąsła.. Jeśli będzie się powtarzać skonsultuj z lekarzem, ale ja przeszłam nad tym do porządku dziennego
Fipsik, coffee lubią tę wiadomość
-
Kachanie wrote:Dziewczyny jak myślicie co robić bo nie wiem .
Mam katar , łzawią mi oczy , no złapało mnie przeziębienie.(zawsze jak tak miałam to brałam te saszetki piłam i po 2 dniach byłam zdrowa)
A teraz wiadomo nic nie wezmę . Mam karat 2 dzień i dziś zauważyłam że jak smarkam to ma chusteczne mam takie krew , mało jej i nie leci mi z nosa tylko jak smarkam.
Mama mówi nie ma żartów dzwoń do ginekologa na wizytę się umawiaj ... Sama nw , trochę niepokoi mnie ta krew , ale gorączki nie mam i co powiem ? Mam katar?
No to maja mama mówi to do przychodni się zapisz do lekarza ...
Pójdę z karatem wruce z zapaleniem płuc bo wiadomo tam chorzy ludzie , a przecież nikt ciezanej nie przepuści .
To mama powiedziała że na pogotowie , bo to krew jest żartów nie ma i ją sama nie wiem ale wydaje mi się że są jakieś domowe sposoby na katar z krwią (bardzo mała ilość)
Teraz jestem bardziej wrażliwa z tad krew tak mi się wydaje .
I jeszcze jedna ważna sprawa : miałam problemy z żyłkami w nosie , krew mi często leciała i lekaz chciał mi je wypalić ale moja mama nie wyraziła zgody bo moja kolerzanka wypaliła je i ma teraz problemy z zatokami dali mi jakieś leki i przeszło to było 4 lata temutermin wg OM +tydzien
-
Badanie szyjki to nie takie zwykłe badanie na fotelu... że lekarz włoży wziernik, obejrzy czy szyjka zamknięta , ponaciska podbrzusze itp. Badanie szyjki polega na jej uchwyceniu (a w ciąży to jest wyzwanie, bo jest strasznie wysoko), ocenie czy jest gładka i jaka ma długość. Pierwszy raz tak dokładnie miałam właśnie w tej ciąży sprawdzaną
-
nick nieaktualny
-
Kark padlam że śmiechu!!! Tak to już jest z tymi babciami...hihi moja ma 2 latka i nie jest ochrzczona i prawdopodobnie nigdy nie będzie bo po co.
My na spacer przy domu wychidzilismy od pierwszych dni ale na taką dluzsza wyprawe do parku to po tygidniuAnita12 lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj zaczynam 18 tydz a moje dziecko nadal jest bardzoooo nisko. Ruchy czuje ok 5cm pod pępkiem a serduszko detektorem łapie nad spojeniem lonowym doslownie niżej niż mam gumkę od majtek więc podejrzewam że jak czuje ruchy to musi nóżkami tam mnie wyzej kopać
chloet lubi tę wiadomość
-
Ja miałam w 15tc szyjkę badaną. To był pierwszy raz i to wyjątkowa sytuacja bo jechałam z wodnistymi upławami, więc gin dokładnie wszystko sprawdziła. raczej nie zaleca się częstego badania bo to może ją podrażnićAniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
Ewa ja w pierwszej ciazy miałam badana szyjke co wizytę ale dopiero gdzieś po 20 tc pierwszy raz.
Teraz narazie nie miałam badana.
Ja dziś byłam na usg genetycznym. Wszystko ok! Maluszek ma 7,3 cm. Wszystkie parametry w normie
Kolejna wizyta dopiero za 4 tygodnieFipsik, Ewa, severi, chloet, taka_ja, kr0pka, milagro, m@rtynka, Anita12, Marynia991, MatyldaG, anuschka, nataliad, jenny88, Klarcia, fantasmagoriia, Mimi86, Tosia 1981 lubią tę wiadomość
-
Jeżeli chodzi o szyjkę macicy to zacytuję ginekolog (tzw mamaginekolog na instagramie która odpowiada na wszystkie nurtujące pytania)
cyt: jedyną obecnie opisaną metodą oceny ryzyka porodu przedwczesnego jest Ocena szyjki macicy w USG - przezPOCHWOWYM ❗️ Co więcej według najnowszego rozporządzenia Ministra Zdrowia - każda ciężarna która prowadzi ciążę w Polsce - powinna mieć zmierzoną szyjkę macicy w USG pomiędzy 18-22 tygodnie ciąży. -
Ewa wrote:No właśnie dzisiaj się dowiedziałam że powinno przy każdej wizycie a ja nie miałam ani razu.
Ewa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi szyjke na genetycznym przez brzuch uchwycila i zmierzyla, ale szczerze tk nie wiem czy mówie o dobrej rzeczy
Kachana ja tez przy wydmuchiwaniu co iles dni mam krew i kazali sie nie martwic. Za to mam coraz większe rewelacje z dziasłami, ale w piatek stomatolog na szczescie.
Byłam dzis na Bridget Jones. Polecam, ale na końcówce to myślałam, że urodze ze smiechu