Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Też dzisiaj robię, ale w piekarniku, nie takie super wypasione jak Twoje. Mniam!! Uwielbiam! Też mam chory żołądek, bardzo uważam na to, co jem, nic ciężkiego, smażonego, surowych warzyw i owoców, wszystko lekkostrawne, a ta pieczonka wchodziła mi idealnie, żadnych żołądkowych rewolucji po tym nie miałam. Nie jadłam tylko mięsa, bo za tłuste. A i dodałam na górę łyżkę smalcu :)
    A to nie, my bez tłuszczu. Tylko ten z boczku i kiełbasy co się wytopi. Też tak się odżywiam jak napisałaś i mam nadzieję, że mi ta pieczonka jednaak nie zaszkodzi.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    url=https://naforum.zapodaj.net/abea6ddacbe0.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/abea6ddacbe0.jpg[/url]
    O tak to wygląda.

Englein a ilość składników dowolna, według upodobań :-)
    Oo dziekuje :)

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Mikołaj-Miki też fajne :)
    A Liliana to nie to samo co lila? U mnie w rodzinie jest Liliana a mówią Lila żeby szybciej :)
    Lilka może być zdrobnieniem od Liliana, Lilianna (tak ma moja córka), Lilia albo Lila ;)

Tak samo jak Kubę można zapisać w urzędzie jako Jakub, Kuba albo Kubuś (po zmianie przepisów chyba w zeszłym roku).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 16:42

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    U mnie jakoś tak wyszło, że ja i moje rodzeństwo daliśmy imiona chłopcom na A - Artur, Adam, Adrian, Arkadiusz i dziewczynki na J - Julia, Jagoda. Ciężko coś do nich dobrać, żeby pasowały :) Kończą się imiona :)
    Joanna :D Jowita, Jagna, Justyna, Julita, Janina, Jadwiga, Judyta, Jaśmina, Jolanta, Jessica ;)

Fipsik lubi tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    Lilka może być zdrobnieniem od Liliana, Lilianna (tak ma moja córka), Lilia albo Lila ;)

Tak samo jak Kubę można zapisać w urzędzie jako Jakub, Kuba albo Kubuś (po zmianie przepisów chyba w zeszłym roku).

Moja mama ma na imię Lilianna, zawsze miała problemy bo wszędzie pisali przez 1n, ja do tej pory jeśli gdzieś muszę podawać jej imię id razu podkreślam, że przez 2n :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 21 września 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki moje kochane!

Myslicie ze mozna brac wegiel w ciazy?

p19uskjoy20ehkws.png
  • fantasmagoriia Koleżanka

Wysłany: 21 września 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że tak, bo nie wchłania się z przewodu pokarmowego. Ale może na wszelki wypadek upewnij się u lekarza lub farmaceuty?

taka_ja lubi tę wiadomość

yj88v96.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:

Z tego co wiem nie wolno brać nic na przeczyszczenie. Jedynie produkty z błonnikiem.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przeczyszcenie nie (choć i tu nie ma reguły, koleżanka z kwietniówek ma zalecenie brać syrop bo wysiłek przy zaparciach nie jest wskazany w jej przypadku) ale węgiel akurat jest na biegunkę ;)

• taka_ja Ekspertka

Wysłany: 21 września 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie od wczoraj mnie meczy bakteria jelitowa :-( i juz nie wiem co brac bo nic nie mozna :-(

p19uskjoy20ehkws.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:

Ja brałam węgiel :-) 2 albo 3 tabletki jednorazowo. A i jadłam kanapki z dżemem jagodowym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 17:42

17u93e5ep5g57u5f.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może odgazowana coca cola? Tylko koniecznie odgazowana, z tego co kojarzę w dzieciństwie chyba zdarzało mi się kurować w ten sposób

• taka_ja Ekspertka

Wysłany: 21 września 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki kobitki! :-* :-* Ide w takim razie zjesc ooo coca coli zapomnialam. Dzieki :-) wysle dziecko do sklepu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 17:45

p19uskjoy20ehkws.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_ja Do tego jeszcze piłam gastrolit.

17u93e5ep5g57u5f.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Zatrzymać biegunkę może:

picie mocnej herbaty,
    odgazowanej coca-coli,
    jedzenie bananów.
    Dobre rezultaty można osiągnąć jedząc suszone czarne jagody. "

• wolfik25 Koleżanka

Wysłany: 21 września 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny byłam dzisiaj na wizycie dzidzia ma 6,5 cm rośnie zdrowo,jutro zaczynam 14 tydzień,a kolejna wizyta 14 pażdziernika.

Moje 2 porody odbywały sie po terminie pytanie czy zgadzam się na indukcję porodu,potem lewatywa,przebicie pęcherza po tym trzeba było leżeć pod ktg ok godzinę i czekać czy może akcja się zacznie-niestety zero reakcji więc dostawałam kroplówkę z oksytocyną po której po 2 godzinach dziecko było na świecie.
    Mąż był przy obu porodach-miał kto podać wodę,porozśmieszać i w ogóle czułam się bezpiecznie ,że ktoś bliski ze mna jest.
    Porody były dla mnie znośne,szybko u mnie posuneła się akcja porodowa do przodu dzięki skakaniu na piłce.
    Miałam małe nacięcie,które lekarz zszył w znieczuleniu miejscowym w dodatku użył nici rozpuszczalnych(dzięki którym nic nie ciągnie nas gdy się goi)po dwóch dniach używałam na to miejsce balsamu szostakowskiego w sprayu i zagoiło się bardzo szybko.

Większy ból po porodzie sprawił mi niestety hemoroid który mi wyszedł dlatego teraz muszę się dowiedzieć czy można wcześniej jakoś wzmocnic te okolice.

Dowiedziałam się dzisiaj ,że zmieniono normy dla kobiet w ciąży glukozy na czczo i teraz jest do 93,a ja mam 97 i muszę juz teraz robić krzywą cukrową,fujj jak ja to wypiję.Kupiłam jakąś glukozę o smaku cytrynowym mam nadzieję,że będzie ok

MatyldaG, fantasmagoriia, m@rtynka, severi, Anita12, Englein, kark, kr0pka, nataliad, Fipsik lubią tę wiadomość

a8dodqk3dpwj9wgk.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Na przeczyszcenie nie (choć i tu nie ma reguły, koleżanka z kwietniówek ma zalecenie brać syrop bo wysiłek przy zaparciach nie jest wskazany w jej przypadku) ale węgiel akurat jest na biegunkę ;)
    No właśnie, coś mi się pomyliło. Zasugerowałam się czymś :/

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Jesli sa polskie to podstawowe i to raczej weekendowe.
    Ja uwazam,ze dla mlodych ludzi start lepszy jest bardziej tam (UK) niz tu. Nie wiem na jakim etapie szkoly jestes, jak zamierzasz ko tynuowac nauke po urodzeniu dziecka...ale moze przemeczyc sie do wakacji a pozniej zjechac do uk. Zawsze mozesz najpierw pojsc do szkoly jezykowej, co w UK jest bardzo popularne. Sa zajecia przedpoludniowe i wieczorne. Pewnie bez problemu poszlabys do przodu z jezykiem na tyle, zeby zaczac tu po jakims czasie normalna kierunkowa nauke. Jesli masz jakies pytanie, chetnie odpowiem jesli bede potrafila (mieszkam w UK). Co prawda, my zamierzamy za kilka lat wrocic, niemniej na razie nam sie tu zyje dobrze. Wolelismy wybrac zycie razem tu, niz zwiazek na odleglosc.
    Może masz racje ,szkole to może bym załatwiła że przyjadę 2 razy na półrocze i może mnie przepuszcza... Boję się że nas wywala z tej angli bo teraz trochę się dzieje ....
    Jeszcze się nad tym zastanowię , tam dziecko miało by napewno lepiej .

• Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest co nadrabiać a po pracy to wiadomo obowiązki i dopiero wieczorem chwila dla siebie. Wszystko przeczytałam ale czy zapamietam żeby odpisać? :-) Prazonki robiłam w sobotę bo tez mi smaka narobilyscie :-) żadnej rzeczy jeszcze nie kupiłam przewrazliwiona jestem po drugiej ciąży jutro zaczynam 16 tc moze po polowkowym coś kupie żeby dotarło ze teraz będzie ze mną dzidzi :-) Matylda a ty lubisz swoje imię? W drugiej ciazy bardzo mi się podobało ale że tak wyszlo dalam Anielka od Aniołaka. Kailna też mi sie podoba mężowi Zoja synkowi Luiza i ciekawe co z tego wyjdzie. Synusia nazwal mąż. i jest Oliwier, cudowne dziecko. Moje dwi koleżanki mają Hanie i obie spokojne. Moim zzdaniem do Franka pasuje Antek. A do Oliwiera macie propozycje? Tez czekam na wiadomość o ocieplanych leginsach bo chce zakupić.

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachanie wrote:
    Może masz racje ,szkole to może bym załatwiła że przyjadę 2 razy na półrocze i może mnie przepuszcza... Boję się że nas wywala z tej angli bo teraz trochę się dzieje ....
    Jeszcze się nad tym zastanowię , tam dziecko miało by napewno lepiej .
    Powiem Ci tak, na razie nimt nikogo nie wywalai nie sadze, zeby pracujacych ludzi wywalali. Ale, do pracy potrz3bny jest numer NIN i cnodza sluchy, ze po nowym roku juz ma z nim byc gorzej.
    Do nas a wiosne miala przyleciec kuzynka z ch.opakiem. Z powyzszych wzgledow przylatuja za miesiac. Mozna powiedziec, ze sa w Waszym wieku. Probowac trzeba jes,i ktos w ogolemysli o mieszkaniu za granica. A skoro tata dziecka juz za nia jest to dlatego pozwolilam sobie tak napisac :)

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ