MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
kark wrote:Mam pytanie do osób, które brały kredyt hipoteczny - sami chodziliście czy z agentem?
My mamy już drugiego agenta, znowu jakiś niewydarzony, umawia się i nie przychodzi, w kółko wysyła to samo do wypełnienia... Zastanawiam się czy nie lepiej samej iść, szczególnie, że tylko 3 banki bierzemy pod uwagę. Tylko z drugiej strony taki agent może mieć znajomości i może coś tam przyśpieszy, a my będziemy czekać tygodniami na decyzjęm@rtynka lubi tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:Aliexpress to trochę jak studnia bez dna :p
Kanapka z czosnkiem zjedzona :p ciekawe jak bable zareagują na taką ilość :p
Ja wolę podsmażyć/podgotować czosnek a później wrzucić na kanapkę. Boję się podrażnienia żołądka.
Btw. czosnek gotowany (koniecznie) świetny jest na gojenie ran. Taki gotowany przykłada się bezpośrednio na gazika do rany. Nawet octanisept tak dobrze nie goi jak czosnek. Podobno zakonnice w czasie II wojny światowej tak leczyły rany postrzałowe.
Połówkowe mam na 27października;) już się bałam, że nie będzie miejsc...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 19:01
kr0pka lubi tę wiadomość
-
Nie wiem chyba mu przeszkodziłam bo miał zaparzana kawę,.. przyjął 5 osób w 15 minut a po mnie już nikogo nie było wkurza mnie on bo wysokie ciśnienie raczej nie przeszkadza w badaniach a ja ze względu na cukrzyce powinnam być częściej kontrolowana... A on od początku ciąży jeszcze mnie nie zbadał ginekologiczne.. A ostatnio mialam dość ciężkie przygody krwawinie plamilam przez ponad 2 tygodnie nawet mu nie zdarzyłam nic powiedzieć bo powiedział że wizyta za tydzień... Nie mam siły
-
U mnie każdy kalendarz chiński pokazuje co innego
. I się nie sprawdza, bo mam pierwszą córkę, a powinien być chłopak
A co do położenia to dość ciekawe, nie słyszałam o tym
My przy zakupie mieszkania mieliśmy na początku agentke, która pokazywała nam wybrane mieszkania. Ale była strasznie nachalna. Później jak przeglądaliśmy ogłoszenia to akurat spodobało nam się mieszkanie, gdzie właściciel napisał bez pośredników.
Mieliśmy tylko doradcę finansowego, który negocjował z bankiem i załatwiał nam formalności.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 19:03
-
Kasiula02 wrote:Ja wolę podsmażyć/podgotować czosnek a później wrzucić na kanapkę. Boję się podrażnienia żołądka.
Btw. czosnek gotowany (koniecznie) świetny jest na gojenie ran. Taki gotowany przykłada się bezpośrednio na gazika do rany. Nawet octanisept tak dobrze nie goi jak czosnek. Podobno zakonnice w czasie II wojny światowej tak leczyły rany postrzałowe.
Połówkowe mam na 27października;) już się bałam, że nie będzie miejsc... -
Open finanse tez nie polecam :p oni poleca ten kredyt z którego najwięcej zarobią bo to tez pośrednicy. Kark mogę się jutro zorientować gdzie najlepsze warunki dają na hipoteczne kredyty
-
nick nieaktualnyNo właśnie najpierw mieliśmy poleconego, niby miły, bo nam obiad fundnął, ale jak przyszło co do czego to okazało się, że ja się lepiej na ustawach znam niż on (chodzi o tą nową ustawę, bo działka ma 40ar).
Teraz poszliśmy do open finanse i super, bo kompetentny, ale nie odbiera telefonów, odwołuje spotkania co chwilę, przysyła te same dokumenty do wypełnienia, w ogóle jakby nas nie słuchał
Tylko właśnie wszystkie dokumenty z domu są u niego, chyba je wyciągniemy i będziemy chodzić sami
No ja właśnie kiedyś wczytałam wywiad z kimś z banku to mówił, że tą prowizję za kredyt ktoś dostaje, bo albo to jest agent z jakiegoś biura albo to jest "agent" bankowy, który siedzi w pokoiku w oddziale banku i tam normalnie pracuje.
M@rtynka agentka nieruchomości i tak jest na domie, więc jej musimy zapłacić, ale do tego chcieliśmy takiego doradcę/agenta, który załatwi kredyt, za niego się nie płaci, niby bank mu za to płaci, my żadnych kosztów, nawet ukrytych w kredycie przez to nie mamy.
Athia, ja bym zmieniła gościa. A ty chodzisz na nfz? Bo tak to brzmi... -
nick nieaktualny
-
Jestem doradca ale leasingowym dla firm :p ale u mnie w biurze tez pracujemy dla open finance wiec mogę kolegów podpytać.
Jest normalna marża bankowa plus prowizja dla osoby z banku która cię obluguje plus prowizja dla pośrednika typu open finance. Dla pośrednika nieruchomości nawet może być. My płacimy za temat nawet jak Zenek zza płotu przyjdzie i da namiar ze tacy i tacy chcą finansowanie. Doradca który negocjuje z bankiem lub szuka kredyty dla kogoś tez trzepie z tego ładna kasę -
kark wrote:Mam pytanie do osób, które brały kredyt hipoteczny - sami chodziliście czy z agentem?
My mamy już drugiego agenta, znowu jakiś niewydarzony, umawia się i nie przychodzi, w kółko wysyła to samo do wypełnienia... Zastanawiam się czy nie lepiej samej iść, szczególnie, że tylko 3 banki bierzemy pod uwagę. Tylko z drugiej strony taki agent może mieć znajomości i może coś tam przyśpieszy, a my będziemy czekać tygodniami na decyzję
Kark my nie mieliśmy agenta. Mój mąż sam jeździł od banku do banku i z nimi negocjowal. I powiem Ci ze całkiem nieźle to wyszło ostatecznie. Ale jeździł i pisał naprawdę do wielu banków. A te oferty się szybko zmieniają.Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
Hej dziewczyny ale zapiernczacie z tymi wpisami - nadrabialam i nadrabialam
malo si udzielam ostatnio bo jezdzimy za mabelami do kuchni tzn za wycenami bo na wymiar bedzimey robic do tego piesiunia chora i codziennie jestem u weta i mam jakos malo czasu siedziec na forum. ale nadrabiam dzielnie mimo ze mniej sie udzielam
athia juz sama mam nerwy na twojego lekarza wrrr jakis cymbalmaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Athia ja bym szukałam innego.. co to za lekarz w ogole z takim podejsciem..
Lark my mielismy typa z Open Finance i bylosmy zadowoleni. Dupy dał sam bank bo ciągle coś w umowie bylo nie tak, potem dostalam 3 jarty bo ktoś ułomny tam pracował chyba itp.
Dopiero dotarlam do domu bo skoczylam na zalupy i chyba trochè się przedzwigalam
Ale mam miod, cebulę, syrop malinowyzapomniałam lekarza o czystem spytac no ale trudno, ważniejsze rzeczy były na głowie
Aaa w ogole jestem w glebokim szoku bo pod koniec wizyty zapytal (sam z siebie!) Czy nie potrzebuję zwolnienia.. ppwiedziałam, że JESZCZE nie -
nick nieaktualnyunbelmished wrote:Z om 12.03 a z usg 9.03 ale urodze i tak w innym terminie, ponieważ z uwagi na cc w pierwszej ciąży u mnie w szpitalu praktykują tylko cc po cc wiecnpewnie pod koniec lutego gora początek marca.
Szkoda że nawet szansy ci nie dadzą na naturalny -
Aa właśnie, co do terminu to z prenatalnych wyszło że dzień później niż z om ale dziś w kartę wpisał mi dokładnie jak z OM i powiedział, że tego się już trzymamy. Czyli 28.03
-
milagro wrote:Kark my nie mieliśmy agenta. Mój mąż sam jeździł od banku do banku i z nimi negocjowal. I powiem Ci ze całkiem nieźle to wyszło ostatecznie. Ale jeździł i pisał naprawdę do wielu banków. A te oferty się szybko zmieniają.
ważne żeby tylko w każdym banku nie podawać pełnych danych swoich bo to się wszystko zapisuje i im więcej zapytań tym mniejszy rejting się robi i trudniej uzyskać kredyt
-
Jutro będę szukała ale nie mam już siły trafiam na samych cymbalow do pierwszego którego poszłam bo chciałam potwierdzić ciążę i mialam plamienie to pomacal mnie powiedział że macica powiększona a jak mu powiedziałam że wcześniej poronilam i że nie chciałabym powtórki to stwierdził że tak już w życiu jest i że on na to nic nie poradzi... Więc poszłam do tego co chodzę teraz a on z wizyty na wizytę mnie wkurza mialam wcześniej infekcje miał zrobić po 2 tygodniach cytologia ale ze plamilam to nawet nie spojrzał co się dzieje i kazał przyjść za 4 tygodnie czyli dzisiaj... A dziś ze wizyta za tydzień bo wysokie ciśnienie ehh załamana jestem
-
kark wrote:U mnie kalendarz chiński pokazuje, że mam dzieci chłopiec, dziewczynka, dziewczynka, więc u mnie w 33% się sprawdziło
Z ułożenia to i syn i teraz córcia leżeli w poprzek, więc nie wiem, chyba dwa obojnaki z tego wychodzi
A z pierwszych ruchów (niby po lewej chłopiec kopie i szybciej chłopiec) to by wynikało, że córci teraz powinien jeszcze pyrtuś urosnąć, a nie zapowiada się
-
Athia wrote:Nie wiem chyba mu przeszkodziłam bo miał zaparzana kawę,.. przyjął 5 osób w 15 minut a po mnie już nikogo nie było wkurza mnie on bo wysokie ciśnienie raczej nie przeszkadza w badaniach a ja ze względu na cukrzyce powinnam być częściej kontrolowana... A on od początku ciąży jeszcze mnie nie zbadał ginekologiczne.. A ostatnio mialam dość ciężkie przygody krwawinie plamilam przez ponad 2 tygodnie nawet mu nie zdarzyłam nic powiedzieć bo powiedział że wizyta za tydzień... Nie mam siły