X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Mam pytanie do osób, które brały kredyt hipoteczny - sami chodziliście czy z agentem?
    My mamy już drugiego agenta, znowu jakiś niewydarzony, umawia się i nie przychodzi, w kółko wysyła to samo do wypełnienia... Zastanawiam się czy nie lepiej samej iść, szczególnie, że tylko 3 banki bierzemy pod uwagę. Tylko z drugiej strony taki agent może mieć znajomości i może coś tam przyśpieszy, a my będziemy czekać tygodniami na decyzję :( :/
    Agent nic nie przyspieszy w procedurze bankowej. Mało tego za to ze bank dostanie was jako klientów od niego może mieć wypłacona prowizje czyli wy dostaniecie droższy kredyt. Jak macie możliwość to bez pośredników i bezpośredniego z bankiem.

m@rtynka lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Kasiula02 Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Aliexpress to trochę jak studnia bez dna :p
    Kanapka z czosnkiem zjedzona :p ciekawe jak bable zareagują na taką ilość :p

Ja wolę podsmażyć/podgotować czosnek a później wrzucić na kanapkę. Boję się podrażnienia żołądka.
    Btw. czosnek gotowany (koniecznie) świetny jest na gojenie ran. Taki gotowany przykłada się bezpośrednio na gazika do rany. Nawet octanisept tak dobrze nie goi jak czosnek. Podobno zakonnice w czasie II wojny światowej tak leczyły rany postrzałowe.

Połówkowe mam na 27października;) już się bałam, że nie będzie miejsc...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 19:01

kr0pka lubi tę wiadomość

f2w3s65gt51mqu6j.png
  • Athia Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem chyba mu przeszkodziłam bo miał zaparzana kawę,.. przyjął 5 osób w 15 minut a po mnie już nikogo nie było wkurza mnie on bo wysokie ciśnienie raczej nie przeszkadza w badaniach a ja ze względu na cukrzyce powinnam być częściej kontrolowana... A on od początku ciąży jeszcze mnie nie zbadał ginekologiczne.. A ostatnio mialam dość ciężkie przygody krwawinie plamilam przez ponad 2 tygodnie nawet mu nie zdarzyłam nic powiedzieć bo powiedział że wizyta za tydzień... Nie mam siły :/

8p3ougpj7oxrly5z.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie każdy kalendarz chiński pokazuje co innego :-D. I się nie sprawdza, bo mam pierwszą córkę, a powinien być chłopak ;-) A co do położenia to dość ciekawe, nie słyszałam o tym :-P

My przy zakupie mieszkania mieliśmy na początku agentke, która pokazywała nam wybrane mieszkania. Ale była strasznie nachalna. Później jak przeglądaliśmy ogłoszenia to akurat spodobało nam się mieszkanie, gdzie właściciel napisał bez pośredników.
    Mieliśmy tylko doradcę finansowego, który negocjował z bankiem i załatwiał nam formalności.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 19:03

17u93e5ep5g57u5f.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula02 wrote:
    Ja wolę podsmażyć/podgotować czosnek a później wrzucić na kanapkę. Boję się podrażnienia żołądka.
    Btw. czosnek gotowany (koniecznie) świetny jest na gojenie ran. Taki gotowany przykłada się bezpośrednio na gazika do rany. Nawet octanisept tak dobrze nie goi jak czosnek. Podobno zakonnice w czasie II wojny światowej tak leczyły rany postrzałowe.

Połówkowe mam na 27października;) już się bałam, że nie będzie miejsc...
    Tylko taki podsmazony juz nie ma takiego działania jednak, my często robimy sos czosnkowy taki co aż gębę wykrzywia ale zaladki nas nie bolały :)

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Open finanse tez nie polecam :p oni poleca ten kredyt z którego najwięcej zarobią bo to tez pośrednicy. Kark mogę się jutro zorientować gdzie najlepsze warunki dają na hipoteczne kredyty

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie najpierw mieliśmy poleconego, niby miły, bo nam obiad fundnął, ale jak przyszło co do czego to okazało się, że ja się lepiej na ustawach znam niż on (chodzi o tą nową ustawę, bo działka ma 40ar).
    Teraz poszliśmy do open finanse i super, bo kompetentny, ale nie odbiera telefonów, odwołuje spotkania co chwilę, przysyła te same dokumenty do wypełnienia, w ogóle jakby nas nie słuchał :/
    Tylko właśnie wszystkie dokumenty z domu są u niego, chyba je wyciągniemy i będziemy chodzić sami :(
    No ja właśnie kiedyś wczytałam wywiad z kimś z banku to mówił, że tą prowizję za kredyt ktoś dostaje, bo albo to jest agent z jakiegoś biura albo to jest "agent" bankowy, który siedzi w pokoiku w oddziale banku i tam normalnie pracuje.

M@rtynka agentka nieruchomości i tak jest na domie, więc jej musimy zapłacić, ale do tego chcieliśmy takiego doradcę/agenta, który załatwi kredyt, za niego się nie płaci, niby bank mu za to płaci, my żadnych kosztów, nawet ukrytych w kredycie przez to nie mamy.

Athia, ja bym zmieniła gościa. A ty chodzisz na nfz? Bo tak to brzmi...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda, a ty jesteś doradcom finansowym :D?
    My chcieliśmy z 10% wkładem, czyli z normalnych rat (w sensie bez alioru :P) wychodzi bz wbk, pko bp i pekao sa.

• Athia Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na nfz chodzę pierwsza wizytę byłam prywatnie i wydawał się ok ale z wizyty na wizytę coraz bardziej mnie wkurza a ciężko znalesc u nas dobrego lekarza na nfz a jak już to miesiąc czekania jutro będę szukać kogoś kompetentnego :/

8p3ougpj7oxrly5z.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem doradca ale leasingowym dla firm :p ale u mnie w biurze tez pracujemy dla open finance wiec mogę kolegów podpytać.
    Jest normalna marża bankowa plus prowizja dla osoby z banku która cię obluguje plus prowizja dla pośrednika typu open finance. Dla pośrednika nieruchomości nawet może być. My płacimy za temat nawet jak Zenek zza płotu przyjdzie i da namiar ze tacy i tacy chcą finansowanie. Doradca który negocjuje z bankiem lub szuka kredyty dla kogoś tez trzepie z tego ładna kasę :)

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• milagro Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Mam pytanie do osób, które brały kredyt hipoteczny - sami chodziliście czy z agentem?
    My mamy już drugiego agenta, znowu jakiś niewydarzony, umawia się i nie przychodzi, w kółko wysyła to samo do wypełnienia... Zastanawiam się czy nie lepiej samej iść, szczególnie, że tylko 3 banki bierzemy pod uwagę. Tylko z drugiej strony taki agent może mieć znajomości i może coś tam przyśpieszy, a my będziemy czekać tygodniami na decyzję :( :/

Kark my nie mieliśmy agenta. Mój mąż sam jeździł od banku do banku i z nimi negocjowal. I powiem Ci ze całkiem nieźle to wyszło ostatecznie. Ale jeździł i pisał naprawdę do wielu banków. A te oferty się szybko zmieniają.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ale zapiernczacie z tymi wpisami - nadrabialam i nadrabialam :) malo si udzielam ostatnio bo jezdzimy za mabelami do kuchni tzn za wycenami bo na wymiar bedzimey robic do tego piesiunia chora i codziennie jestem u weta i mam jakos malo czasu siedziec na forum. ale nadrabiam dzielnie mimo ze mniej sie udzielam :)

athia juz sama mam nerwy na twojego lekarza wrrr jakis cymbal

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Athia ja bym szukałam innego.. co to za lekarz w ogole z takim podejsciem.. :/

Lark my mielismy typa z Open Finance i bylosmy zadowoleni. Dupy dał sam bank bo ciągle coś w umowie bylo nie tak, potem dostalam 3 jarty bo ktoś ułomny tam pracował chyba itp.

Dopiero dotarlam do domu bo skoczylam na zalupy i chyba trochè się przedzwigalam :/
    Ale mam miod, cebulę, syrop malinowy :D zapomniałam lekarza o czystem spytac no ale trudno, ważniejsze rzeczy były na głowie

Aaa w ogole jestem w glebokim szoku bo pod koniec wizyty zapytal (sam z siebie!) Czy nie potrzebuję zwolnienia.. ppwiedziałam, że JESZCZE nie ;)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unbelmished wrote:
    Z om 12.03 a z usg 9.03 ale urodze i tak w innym terminie, ponieważ z uwagi na cc w pierwszej ciąży u mnie w szpitalu praktykują tylko cc po cc wiecnpewnie pod koniec lutego gora początek marca.
    Ja 13 marca z tego i z tego mi wychodzi .
    Szkoda że nawet szansy ci nie dadzą na naturalny :-(

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark,my chodzilismy do open finance,ale jak co do czego przyszlo,to sami bezposresnio w banku papiery zlozylismy.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa właśnie, co do terminu to z prenatalnych wyszło że dzień później niż z om ale dziś w kartę wpisał mi dokładnie jak z OM i powiedział, że tego się już trzymamy. Czyli 28.03 :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Kark my nie mieliśmy agenta. Mój mąż sam jeździł od banku do banku i z nimi negocjowal. I powiem Ci ze całkiem nieźle to wyszło ostatecznie. Ale jeździł i pisał naprawdę do wielu banków. A te oferty się szybko zmieniają.
    Tak rzeczywiście można wyjść najlepiej :) ważne żeby tylko w każdym banku nie podawać pełnych danych swoich bo to się wszystko zapisuje i im więcej zapytań tym mniejszy rejting się robi i trudniej uzyskać kredyt :)

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Athia Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro będę szukała ale nie mam już siły trafiam na samych cymbalow do pierwszego którego poszłam bo chciałam potwierdzić ciążę i mialam plamienie to pomacal mnie powiedział że macica powiększona a jak mu powiedziałam że wcześniej poronilam i że nie chciałabym powtórki to stwierdził że tak już w życiu jest i że on na to nic nie poradzi... Więc poszłam do tego co chodzę teraz a on z wizyty na wizytę mnie wkurza mialam wcześniej infekcje miał zrobić po 2 tygodniach cytologia ale ze plamilam to nawet nie spojrzał co się dzieje i kazał przyjść za 4 tygodnie czyli dzisiaj... A dziś ze wizyta za tydzień bo wysokie ciśnienie ehh załamana jestem :/

8p3ougpj7oxrly5z.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    U mnie kalendarz chiński pokazuje, że mam dzieci chłopiec, dziewczynka, dziewczynka, więc u mnie w 33% się sprawdziło :/
    Z ułożenia to i syn i teraz córcia leżeli w poprzek, więc nie wiem, chyba dwa obojnaki z tego wychodzi :D
    A z pierwszych ruchów (niby po lewej chłopiec kopie i szybciej chłopiec) to by wynikało, że córci teraz powinien jeszcze pyrtuś urosnąć, a nie zapowiada się XD
    Mnie córcia po lewej kopała :-)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Athia wrote:
    Nie wiem chyba mu przeszkodziłam bo miał zaparzana kawę,.. przyjął 5 osób w 15 minut a po mnie już nikogo nie było wkurza mnie on bo wysokie ciśnienie raczej nie przeszkadza w badaniach a ja ze względu na cukrzyce powinnam być częściej kontrolowana... A on od początku ciąży jeszcze mnie nie zbadał ginekologiczne.. A ostatnio mialam dość ciężkie przygody krwawinie plamilam przez ponad 2 tygodnie nawet mu nie zdarzyłam nic powiedzieć bo powiedział że wizyta za tydzień... Nie mam siły :/
    Chyba warto zmienić lekarza. Pierwsze czytam, że się rezygnuje z badania z powodu ciśnienia. Przykra sprawa.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ