MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurde tyle się napisałam i nacisnełam anuluj
Mnie w pierwszej ciąży skóra na brzuchu, plecach i udach swędziała. Podobno to jest normalne w ciąży. Bo wszystko się przygotowuję na rozciąganie.
Czirisz jak możesz to sobie odczekaj do tego 19 tygodnia z tym usg 3D.No chyba ze już chesz zobaczyć dzieciaczka
-
Dziewczyny w Smyku jest promocja na kurtki i kombinezony do -40%, a po wpisaniu kodu RABAT25 jeszcze -25% , po tym wpisujemy jeszcze hasło DZIECKO i mamy jeszcze -20% . Na zimowe czapki i szaliki na drugą tańszą rzecz -50%.
Chcę zamówić taki cieńszy kombinezonik do samochodu, myślicie, że rozmiar 56 będzie ok, czy brać 62?
http://www.smyk.com/catalog/product/view/id/177564/s/cool-club-pajac-ocieplany-niemowlecy-kubus-puchatek/Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 11:23
Klarcia, okano1, kr0pka, Englein lubią tę wiadomość
-
Czarnuszka wrote:Dziewczyny w Smyku jest promocja na kurtki i kombinezony do -40%, a po wpisaniu kodu RABAT25 jeszcze -25% , po tym wpisujemy jeszcze hasło DZIECKO i mamy jeszcze -20% . Na zimowe czapki i szaliki na drugą tańszą rzecz -50%.
Chcę zamówić taki cieńszy kombinezonik do samochodu, myślicie, że rozmiar 56 będzie ok, czy brać 62?
http://www.smyk.com/catalog/product/view/id/177564/s/cool-club-pajac-ocieplany-niemowlecy-kubus-puchatek/
Wydaje mi sie ze lepiej 62, dziecku bedzie luzniej. i jescze ubierzesz go kilka razy a 56 moze byc maly albo tylko na raz -
Angie 232 wrote:Dziewczynki,
Czy tylko mnie jedną swędzi skóra?
Wczoraj moja siostra mnie wystraszyła, że pewnie mam cholestazę tak jak ona i powinnam iść do szpitala..
tak mnie to zdenerwowało, że aż się popłakałam..
Skonsultuję to w pon.
Może to jakieś uczulenie.. Cholestaza to chyba bardziej występuje pod koniec ciąży, ale powiedz lekarzowi że Twoja siostra miała, niech się dokładnie temu przyjzy,bo nigdy nie wiadomo lepiej dmuchać na zimne.
-
Czarnuszka wrote:Dziewczyny w Smyku jest promocja na kurtki i kombinezony do -40%, a po wpisaniu kodu RABAT25 jeszcze -25% , po tym wpisujemy jeszcze hasło DZIECKO i mamy jeszcze -20% . Na zimowe czapki i szaliki na drugą tańszą rzecz -50%.
http://www.smyk.com/catalog/product/view/id/177564/s/cool-club-pajac-ocieplany-niemowlecy-kubus-puchatek/
Właśnie z tymi rozmiarami to nie wiadomo.. Ale chyba lepiej wziąć większy bo pod spod coś się jeszcze ubierze i będzie na później..
Szkoda że nie ma smyka u mnie w mieście -
Cześć dziewczyny, a ja się dziś obudziłam o 9.00 rano bez uczucia glodu, ssania w żołądku i już się zaczynam martwić czy coś złego się nie dzieje...i znowu zaczynam grzebać po necie i czytać głupoty.
A może ten brak głodu jest przez to że łożysko już funkcjonuje i przejęło funkcje odżywcze i ochronne itd...
Będę wdzięczna za odpowiedź co sądzicie, bo na pewno niektóre z Was mają mega pojęcie w temacie ciąży.Z góry dziękuję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 12:10
-
misia_ wrote:Właśnie z tymi rozmiarami to nie wiadomo.. Ale chyba lepiej wziąć większy bo pod spod coś się jeszcze ubierze i będzie na później..
Szkoda że nie ma smyka u mnie w mieście
Misia popatrz na sklepie on line , wiem ze to niezastapi ogladania na zywo ciuszkow i dotykania, ale zawsze cos ciekawego mozna kupic:)
-
Klarcia wydaje mi się że nie masz się co przejmować
ja raz wstaje i mam mega głód a innym razem wstaje i mogę jeszcze tak do 11 polezec i nie czuje się głodna , ale zazwyczaj nawet jak mi się nie chce jeść to i tak jem przeważnie banana,bo nie chce młodego glodzic a zawsze mam pod ręką i dopiero śniadanie jem jak wstanę i się ogarnę
Klarcia lubi tę wiadomość
-
Na pewno nie ma czym sie martwić. Ja wstalam oldzis o 8 bez parcia na pęcherz a codziennie wstaje o 5 do pracy z mega parciem na siusiu. Nie przyszło mi do głowy zeby się martwić. Śniadanie też zjadłam późno po wstaniu i tez bez żadnych obaw. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje ale nie ma czym się martwić. Ja od wizyty położnej nie mogę przestac myśleć kto kryje się w moim brzuszku? Wasze przeczucia się sprawdziły?
Klarcia, Magdzia88, kr0pka lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry,
drugi dzien boli mnie glowa...juz zlamalam sie i wzielam apap. Moze przejdzie.
Zaczelam Smyka przegladac. Poradzcie...rozki dla niemowlat...jak maluch urodzi sie w marcu to ile takich rozkow sie przyda? Dwa? Trzy? Jak dlugo to sie uzywa? Inna kwestia,ze takim rozkiem mozna pozniej przykryc malucha czy polozyc pod tyleczek.
Rozki z wkladem kokosowym...warto taki jeden miec? Na co zwracac uwage? Bo mi sie on line spodobaly dwa neutralne i jeden ma wklad kokosowy.Ceny ok a siostrzenica bedzie do nas leciec za 1,5mies to przy okazji zabralaby ze soba -
Englein wrote:Dzien dobry,
drugi dzien boli mnie glowa...juz zlamalam sie i wzielam apap. Moze przejdzie.
Zaczelam Smyka przegladac. Poradzcie...rozki dla niemowlat...jak maluch urodzi sie w marcu to ile takich rozkow sie przyda? Dwa? Trzy? Jak dlugo to sie uzywa? Inna kwestia,ze takim rozkiem mozna pozniej przykryc malucha czy polozyc pod tyleczek.
Rozki z wkladem kokosowym...warto taki jeden miec? Na co zwracac uwage? Bo mi sie on line spodobaly dwa neutralne i jeden ma wklad kokosowy.Ceny ok a siostrzenica bedzie do nas leciec za 1,5mies to przy okazji zabralaby ze sobamoże jakaś alternatywa dla rożka?
Fajną rzecz dziś widziałam na fb. Takie otulacze z minky z otworami na pasy fotelika i spacerówki. Kurcze spodobało mi się to ale długość 120 cm aż 110 zł. Trochę drogie. No i chyba też trzeba wyjąć z tego dziecko żeby przełożyć pasy.
-
Ja robiłam 3d w 13 tyg i powiedział mi lekarz płec na 90% ale akurat wybrałam poradnie kardioligi prenatalnej oraz najtrudniejszych przypadkow płodu, maja najlepszych specjalistow w calej warszawie. Wybieram sie tam rowniez w 20 tyg czyli za miesiac bo lubie chodzic na tak wazne Usg do dwoch roznych lekarzy:-).
Jezeli chodzi o rozek to mi sie przydal tylko i wylacznie w szpitalu bo w domu juz go nigdy nie uzylam poniewaz nie bylo to praktyczne:-) a co do kombinezonow to moja corka wlasnie dzisiaj konczy 6 lat i kupilam jej jak sie urodzila kombinezon na 56 cm taki polarowy/welutrowy i uzywalam go na pewno ze dwa miesiace a pozniej w zime kupilam jej dopiero na 62 taki ocieplany. Miała 55 cm jak sie urodzila i ubrania na 56 ze dwa miesiace nosila bo to wszystko bylo za wielkie i za szerokie.Karolina12345 -
Jeden starczy rożek. Te sztywne sa dobre dla ludzi, którzy się boją trzymać dziecko - babciom , dziadkom łatwiej wziąć "na desce"
My mieliśmy miękki, ale używała krótko, bo nie lubiła być tłamszona czymkolwiek. Najchętniej rozkładała się jak szynka na kanapce.
Kombinezony nowe (czyli droższe niż 10zł) nie kupowałabym mniejszych niż 62. Bo jak się okaże za mały, za ciasny, za ciepły, za chłodny to potem żal pieniędzy. Ja dokupiłam jeszcze zebrę
Nówkę Nexta za 12 zł! Warto szperać w lumpkach jak są dostawy
-
Ja urodziłam w lipcu miałam jeden i w ogóle go nie używałam wiec nie doradze. Mam dostac bo kolezanka tez mało używała więc kupować na pewno nie będę starczy ten co dostane dopiero zobaczę jaki jest czy się przyda.nie myślałam że jest az tyle rodzai
-
Mnie swędzi wszystko i wszędzie, łaże i się drapię. Skóra się rozciąga. Apetytu nie mam od 2 tygodni, w momencie jak mdłości zaczęły ustępować, więc przynajmniej waga mi stoi, bo od 14 tygodnia mam już 5 na plusie
Jedyne na co mnie ciśnie to owoce, szczególnie grejpfruty.
Wielkość piersi przy laktacji ma o tyle znaczenie, że duże piersi mają dłuższe kanaliki i dziecko musi więcej się nassać żeby mleko poleciało i doleciało do brodawki. Przy mniejszych jest krótsza droga. A mleko produkuje się w większości podczas ssania. Bo jak potrafią potem zjeść 300ml z jednego cyca to dziwnie by wyglądały , jeden zjedzony a jeden pełnyróżnica oczywiście jest, ale nie aż taka
Więc się nie martwcie, nie o wielkość biustu chodzi tylko o wydajność gruczołów
kr0pka lubi tę wiadomość