MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
W pierwszej bardzo chciałam syna i sobie go wmówiłam.. W 8 miesiącu dopiero dowiedzieliśmy się, że córka będzie.. Szok był, ale cudo jest
więc przeczucia mylne.. A teraz w drugiej tylko powiedziałam mężowi, że nie wyobrażam sobie mieć syna.. Dziwne uczucie i prawdopodobnie będzie córka
ale się cieszę.. Czekam na potwierdzenie 6 października i zaczynam zakupy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 23:51
anuschka, m@rtynka, Klarcia lubią tę wiadomość
-
Witam Was w ten pochmurny poranek w 17 tygodniu. Ja w nocy wstając do ubikacji najprawdopodobniej skręciłam kostkę. Nie mogę chodzić i stać na tej nodze ani palcami ruszać. Jak maz wstanie to pojadę do szpitala. Do tego wszystkiego tal bardzo boli mnie podbrzusze. Myślicie ze mogę wziąć nospe?
MatyldaG lubi tę wiadomość
-
My też czekamy na potwierdzenie płci, więc albo się potwierdzi 19.10 albo 16.11. W każdym bądź razie narazie dziewczynka, sama to widzialam na usg ze nub płaski, nic nie stoi. Wedlug teorii nuba jest ok 9% szans ze coś się zmieni. Także zobaczymy
Ale dzieci sa tak cudne, że dla rodzica płeć powinna być obojętna -
Wez nospe jak tak bardzo cie boli...nie zaszkodzi naprawde...nie jesz jej codziennie...a czasem nospa moze byc bardziej pomocna niz ci sie wydaje. Kobiety maja nospe przepisywana jak macica sie stawia...i to czasami dla dobra malca...
a magnez lykasz???
Mi lekarz kazal lykac nospe 3x1... czego nie robie...jak boli to wtedy tak,jak czuje brzuch napiety to lykam. Niepotrzebne skurcze ...np. Czytalam ze czasem taka nospa jest obowiazkowa.... U niektorych pan...i juz 2 lekarzy mi mowilo ze czasem trzeba...bo niepotrzebne sa skurcze.
Ja jestem po wczezniejszej stracie ...
Moze tez dlatego.
Nie jestem za... braniem jakichkolwiek lekow...ale mus to mus....mam duphaston magnez 3x1...pregne plus....i euthyrox25 na tarczyce....
I nospa ale serio lykam jak boli...bo po co mam lykac 3x1 tak jak kazal bez celu...mam nadzieje ze dobrze postanowilam
I lylaj magnez jest potrzebny...moze brzuch zelzy ...i nospa juz nie bedzie potrzebna;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 07:31
Klarcia lubi tę wiadomość
-
Tak pewnie tak...ale moze masz spiety przez to brzuszek....wiec mozesz wziac serio ale to juz kwestia twoja;)
Napewno nie zaszkodzisz...
Czasem taka nospa tez zalecana jest kobietom np. w III trymestrze jak grozi im przedwczesny porod bo. Np sa napiecia i skurcze...wtedy nospa nieunikniona...i lepiej brac jak lekarz zaleca
A dzis odpoczywaj i sie nie forsuj !
Magnez tez dobrze lykac w czystej formie a nie w witaminach. Ale ten tylko ktory dobrze sie wchlania nie taki z tlenkami czy chlorkami... w nazwie tylko najlepiej np asparaginian, mleczan lub cytrynian. Po co lykac badziew jak mozna dobry sklad.ale czesto czlowiek nie wie ...bierze bo pani w aptece miala promocje i to np znanej firmy...i to blad bo czesto te znane maja kiepski sklad... Magnez slabiej wchlanialny. I tez dobrze aby magnez byl z witamina B6
A kobieta w ciazy i w czasie laktacji zwieksza sie sporo potrzeba na magnezWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 07:54
Anita12 lubi tę wiadomość
-
Witam się w 19 tygodniu
U mnie dziś słoneczko od samego rana
Ja nie biorę żadnych witamin, brałam jedynie kwas foliowy, brałam go 6 miesięcy przed rozpoczęciem starań i do 13 tygodnia ciąży. Jestem przeciwniczką brania jakichkolwiek witamin puki wyniki badań dobre są. Za duża suplementacja też dobra nie jest. Jutro idę oddać krew, mocz i zobaczę jak teraz wyniki będą wyglądały. -
Ja biorę femibion odpowiedni do danego trymestru, tam są właśnie te tabletki dha. Po mimo dobrych wyników, teraz jestem aktualnie przeziębiona i muszę też się trochę wspomóc. Z córką też brałam i zdrowe z niej dziecko
Magdzia88 lubi tę wiadomość
-
U mnie dziś na belly wskoczył 15 tydzień
nareszcie
Nadal mi się dłuży.
Ja jestem zdania, że o ile z witamin można zrezygnować to już z kwasu foliowego i dha już nie.
Dla mnie to zbyt duże ryzyko, które nieodwracalnie może się odbić na dziecku. Nie chciałabym sprawdzić na dziecku czy mi tego brakowało. A akurat tych składników brakuje każdej ciężarnej.
Ale to takie moje zdanie.Magdzia88, MatyldaG, m@rtynka, jenny88 lubią tę wiadomość
-
misia_ wrote:A czy taki magnez albo dha można zacząć brać samemu bez konsultacji?
No i kwas foliowy obowiazkowo. Czy sam czy wlasnie taki w femibionie;) -
Jestem honorowym krwiodawca..czesto irytowalo mnie to ze dostalam bana ze nie moge dzis oddac krwi bo mam hemoglobine za mala... Mimo ze byla na poziomie minimalnym np to 11....ale zeby oddawac krew trzeba miec 12.4 jesli chodzi o kobiety....bywalam wsciekla...lykalam zelazo na recepte. Ale dupa...zelazo na poziomie 35 jak norma zaczyna sie od 60 ! Wiec faszerowalam sie zelazem .przyszedl czas ze zaczelismy planowac ciaze wiec zaczelam lykac kwas foliowy Folik....bralam go z 8 miesiecy przed zajsciem w tamta ciaze. Okazalo sie ze to kwas foliowy podniósł mi produkcje czerwonych krwinek i hemoglobina od tamtej pory caly czas 13 !!!!!
Nie tylko brak zelaza powoduje anemie..a wiadomo kobiety w ciazy bardzo sa na to narazone.
Anemia z niedoboru kwasu foliowego niebezpieczna jest szczególnie wlasnie u kobiet w ciąży.
Wiec osobiscie uwazam ze kwas foliowy obowiazkowoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 10:54
Anita12, m@rtynka, coffee lubią tę wiadomość
-
W moim pregna plus pewnie tez cos tam jest...ale lekarz zaproponowal albo pregne albo femibion.
Czasem warto dokonac wyboru porownujac sobie sklad paru preparatow i wybrac najlepszy dla siebieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 10:12
-
Hej,
u mnie bol na dole, zahaczajacy o pachwine trwa nadal. W nocy doszedl bol podbrzusza na dole, w konkretnej pozycji...i juz wiem,ze to wzdecia. Wczoraj 2 ciagu dnia przegonila mnie 4x jakas biegunka (w ciagu godziny)...tak teraz zaparcie i niesamowite wzdecie. Podejrzewan,ze wina wypitej wczoraj...coca coli. Normalnie nie pije. Wczoraj tak mi sie chcialo, jeszcze po smazonej rybie ktora pierwszy raz przesolilam...ze do wieczora wypilam 3 puszki. Masakra,nigdy tyle coli nie pochlonelam. Najgorzej siedziec i lezec...stac moge.
pochldzilam troche, w nocy pol no spy forte przynioslo troche ulge. Wczoraj jescze dwa napary z rumianku
Teraz wzielam ulgix forte bo tylko to mam. Stwierdzilam,ze lepiej wziac niz na gazy narazac dziecko bo to tez niebezpieczne. Zastanawiam sie,czy brac no spe za jakas godzine.
Magnez z b6 biore caly czs,jeszcze przed ciaza.
Chyba skoncze pic rumianek i wejde na orbitreka, bez obciazenia.