X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 24 września 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej bardzo chciałam syna i sobie go wmówiłam.. W 8 miesiącu dopiero dowiedzieliśmy się, że córka będzie.. Szok był, ale cudo jest <3 więc przeczucia mylne.. A teraz w drugiej tylko powiedziałam mężowi, że nie wyobrażam sobie mieć syna.. Dziwne uczucie i prawdopodobnie będzie córka <3 ale się cieszę.. Czekam na potwierdzenie 6 października i zaczynam zakupy :-D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 23:51

anuschka, m@rtynka, Klarcia lubią tę wiadomość

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• unbelmished Ekspertka

Wysłany: 25 września 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w ten pochmurny poranek w 17 tygodniu. Ja w nocy wstając do ubikacji najprawdopodobniej skręciłam kostkę. Nie mogę chodzić i stać na tej nodze ani palcami ruszać. Jak maz wstanie to pojadę do szpitala. Do tego wszystkiego tal bardzo boli mnie podbrzusze. Myślicie ze mogę wziąć nospe?

MatyldaG lubi tę wiadomość

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 25 września 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też czekamy na potwierdzenie płci, więc albo się potwierdzi 19.10 albo 16.11. W każdym bądź razie narazie dziewczynka, sama to widzialam na usg ze nub płaski, nic nie stoi. Wedlug teorii nuba jest ok 9% szans ze coś się zmieni. Także zobaczymy :-)
    Ale dzieci sa tak cudne, że dla rodzica płeć powinna być obojętna :-)

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wez nospe jak tak bardzo cie boli...nie zaszkodzi naprawde...nie jesz jej codziennie...a czasem nospa moze byc bardziej pomocna niz ci sie wydaje. Kobiety maja nospe przepisywana jak macica sie stawia...i to czasami dla dobra malca...
    a magnez lykasz???
    Mi lekarz kazal lykac nospe 3x1... czego nie robie...jak boli to wtedy tak,jak czuje brzuch napiety to lykam. Niepotrzebne skurcze ...np. Czytalam ze czasem taka nospa jest obowiazkowa.... U niektorych pan...i juz 2 lekarzy mi mowilo ze czasem trzeba...bo niepotrzebne sa skurcze.
    Ja jestem po wczezniejszej stracie ...

Moze tez dlatego.
    Nie jestem za... braniem jakichkolwiek lekow...ale mus to mus....mam duphaston magnez 3x1...pregne plus....i euthyrox25 na tarczyce....

I nospa ale serio lykam jak boli...bo po co mam lykac 3x1 tak jak kazal bez celu...mam nadzieje ze dobrze postanowilam
    I lylaj magnez jest potrzebny...moze brzuch zelzy ...i nospa juz nie bedzie potrzebna;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 07:31

Klarcia lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • unbelmished Ekspertka

Wysłany: 25 września 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam magnez w witaminach które lykam. Wczoraj robiłam generalny porządek u młodej i troche nadźwigałam plus pranie itp. Wiec to chyba z przedźwigania.

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pewnie tak...ale moze masz spiety przez to brzuszek....wiec mozesz wziac serio ale to juz kwestia twoja;)
    Napewno nie zaszkodzisz...

Czasem taka nospa tez zalecana jest kobietom np. w III trymestrze jak grozi im przedwczesny porod bo. Np sa napiecia i skurcze...wtedy nospa nieunikniona...i lepiej brac jak lekarz zaleca

A dzis odpoczywaj i sie nie forsuj !;)

Magnez tez dobrze lykac w czystej formie a nie w witaminach. Ale ten tylko ktory dobrze sie wchlania nie taki z tlenkami czy chlorkami... w nazwie tylko najlepiej np asparaginian, mleczan lub cytrynian. Po co lykac badziew jak mozna dobry sklad.ale czesto czlowiek nie wie ...bierze bo pani w aptece miala promocje i to np znanej firmy...i to blad bo czesto te znane maja kiepski sklad... Magnez slabiej wchlanialny. I tez dobrze aby magnez byl z witamina B6

A kobieta w ciazy i w czasie laktacji zwieksza sie sporo potrzeba na magnez

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 07:54

Anita12 lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy nadzieje że w środę zobaczymy co siedzi w brzuszku. Mąż bierze wolne zeby iść ze mną wiec bardzo byśmy chcieli poznać płeć:-)

Magdzia88, Klarcia lubią tę wiadomość

hchy43r8kkymthav.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 19 tygodniu :) U mnie dziś słoneczko od samego rana :)

Ja nie biorę żadnych witamin, brałam jedynie kwas foliowy, brałam go 6 miesięcy przed rozpoczęciem starań i do 13 tygodnia ciąży. Jestem przeciwniczką brania jakichkolwiek witamin puki wyniki badań dobre są. Za duża suplementacja też dobra nie jest. Jutro idę oddać krew, mocz i zobaczę jak teraz wyniki będą wyglądały.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy taki magnez albo dha można zacząć brać samemu bez konsultacji?

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę femibion odpowiedni do danego trymestru, tam są właśnie te tabletki dha. Po mimo dobrych wyników, teraz jestem aktualnie przeziębiona i muszę też się trochę wspomóc. Z córką też brałam i zdrowe z niej dziecko :-)

Magdzia88 lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś na belly wskoczył 15 tydzień :) nareszcie :-)

Nadal mi się dłuży.
    Ja jestem zdania, że o ile z witamin można zrezygnować to już z kwasu foliowego i dha już nie.
    Dla mnie to zbyt duże ryzyko, które nieodwracalnie może się odbić na dziecku. Nie chciałabym sprawdzić na dziecku czy mi tego brakowało. A akurat tych składników brakuje każdej ciężarnej.
    Ale to takie moje zdanie.

Magdzia88, MatyldaG, m@rtynka, jenny88 lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Uważam, że tak.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z jakiej firmy ten dha bierzecie? czytałam skład dha mama i tam jest sporo tych E barwników

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Tez mysle ze tak. Na dha sie nie znam...za to magnez taki jak pisalam.

No i kwas foliowy obowiazkowo. Czy sam czy wlasnie taki w femibionie;)

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem honorowym krwiodawca..czesto irytowalo mnie to ze dostalam bana ze nie moge dzis oddac krwi bo mam hemoglobine za mala... Mimo ze byla na poziomie minimalnym np to 11....ale zeby oddawac krew trzeba miec 12.4 jesli chodzi o kobiety....bywalam wsciekla...lykalam zelazo na recepte. Ale dupa...zelazo na poziomie 35 jak norma zaczyna sie od 60 ! Wiec faszerowalam sie zelazem .przyszedl czas ze zaczelismy planowac ciaze wiec zaczelam lykac kwas foliowy Folik....bralam go z 8 miesiecy przed zajsciem w tamta ciaze. Okazalo sie ze to kwas foliowy podniósł mi produkcje czerwonych krwinek i hemoglobina od tamtej pory caly czas 13 !!!!!
    Nie tylko brak zelaza powoduje anemie..a wiadomo kobiety w ciazy bardzo sa na to narazone.
    Anemia z niedoboru kwasu foliowego niebezpieczna jest szczególnie wlasnie u kobiet w ciąży.

Wiec osobiscie uwazam ze kwas foliowy obowiazkowo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 10:54

Anita12, m@rtynka, coffee lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Mama dha premium. Są tam barwniki, fakt.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim pregna plus pewnie tez cos tam jest...ale lekarz zaproponowal albo pregne albo femibion.

Czasem warto dokonac wyboru porownujac sobie sklad paru preparatow i wybrac najlepszy dla siebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 10:12

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę mama dha premium + magne b6.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W femibionie jest chyba 200mg tego dha, a dzienna dawka powinna być około 500/600. Dlatego powinno się jeść ryby, a że ja nie lubię to dodatkowo będę jeszcze te dha

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Englein Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    u mnie bol na dole, zahaczajacy o pachwine trwa nadal. W nocy doszedl bol podbrzusza na dole, w konkretnej pozycji...i juz wiem,ze to wzdecia. Wczoraj 2 ciagu dnia przegonila mnie 4x jakas biegunka (w ciagu godziny)...tak teraz zaparcie i niesamowite wzdecie. Podejrzewan,ze wina wypitej wczoraj...coca coli. Normalnie nie pije. Wczoraj tak mi sie chcialo, jeszcze po smazonej rybie ktora pierwszy raz przesolilam...ze do wieczora wypilam 3 puszki. Masakra,nigdy tyle coli nie pochlonelam. Najgorzej siedziec i lezec...stac moge.
    pochldzilam troche, w nocy pol no spy forte przynioslo troche ulge. Wczoraj jescze dwa napary z rumianku
    Teraz wzielam ulgix forte bo tylko to mam. Stwierdzilam,ze lepiej wziac niz na gazy narazac dziecko bo to tez niebezpieczne. Zastanawiam sie,czy brac no spe za jakas godzine.
    Magnez z b6 biore caly czs,jeszcze przed ciaza.
    Chyba skoncze pic rumianek i wejde na orbitreka, bez obciazenia.

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ