X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Mi tak kiedys polecil lekarz. Jogurt nat maly bez cukruru + 3 lyzki otrab owsianych lub zamiast jogurtu starte jablko lub gotowe jablko ze sloiczka dla dzieci bobovita "zlociste jablka" bez cukru....lub wersja wypasiona:otreby+jogurt maly nat.150g+jablo starte lub to ze sloiczka :)
    Pochlqnialam to na sniadanie lub na drugie sniadanie. Polecam :)
    Spróbuje napewnooo ;)))

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Bo jak można wypić to się tylko czasem skorzysta a jak nie można i sytuacja sprzyja to chce sie bardziej niż zwykle. Chociaż przyznam że w ciąży jakoś myśleć o alkoholu nie mogę, odrzuciło mnie całkowicie. Matylda współczuje przeżyć nie wskazanie ale co zrobić. Myślała może któraś z was o przeniesieniu się na forum zamknięte? Widzę że coraz bardziej się znamy i moze więcej osób chciałoby podzielić się swoimi sytuacjami a mnie jakoś blokuje i krępuje otwarte forum (juz wcześniej o tym myślałam ale nie chciałam "wyskakiwac"). Mam wrażenie ze ktoś kogo ofivjalnie tu nie ma może mnie kojarzyć po moich danych a nie chciałabym aby wiedział więcej niż powinien. Wiecie o co mi chodzi?

A co proponujesz, żeby gdzie założyć taką zamkniętą grupę?

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb? Nie chce nic narzucać to taka luźna propozycja chce zobaczyć co na to reszta. Możemy i tu zostać ale tak swobodnie dla mnie tu nie jest ale też aż tak nie przeszkadza, wystarczy za dużo nie pisac o sobie ;-)

Fipsik lubi tę wiadomość

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam fb.. a byłam też na innym forum gdzie przez założenie grupy na fb, forum się rozlecialo

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • unbelmished Ekspertka

Wysłany: 25 września 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to nie problem aby przenieść die na fb

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Bo jak można wypić to się tylko czasem skorzysta a jak nie można i sytuacja sprzyja to chce sie bardziej niż zwykle. Chociaż przyznam że w ciąży jakoś myśleć o alkoholu nie mogę, odrzuciło mnie całkowicie. Matylda współczuje przeżyć nie wskazanie ale co zrobić. Myślała może któraś z was o przeniesieniu się na forum zamknięte? Widzę że coraz bardziej się znamy i moze więcej osób chciałoby podzielić się swoimi sytuacjami a mnie jakoś blokuje i krępuje otwarte forum (juz wcześniej o tym myślałam ale nie chciałam "wyskakiwac"). Mam wrażenie ze ktoś kogo ofivjalnie tu nie ma może mnie kojarzyć po moich danych a nie chciałabym aby wiedział więcej niż powinien. Wiecie o co mi chodzi?
    Ja jestem za. Niemniej Fb nie mam.
    Ale może jakieś ukryte forum na gazeta.pl? Tam można i tematycznie zrobić i nie wymaga to pracy kogoś jednego hak na innych stronach

m@rtynka lubi tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 25 września 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczęliśmy 5 miesiąc <3
    18 tydzień <3
    w brzuszku Kaja <3

Magdzia88, Englein, Athia, Paolina91, Angie 232, Mimi86, kr0pka, czirisz, MatyldaG, Anita12, Fipsik, severi, taka_ja, Nelus, Klarcia, jenny88 lubią tę wiadomość

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• anuschka Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Na fb? Nie chce nic narzucać to taka luźna propozycja chce zobaczyć co na to reszta. Możemy i tu zostać ale tak swobodnie dla mnie tu nie jest ale też aż tak nie przeszkadza, wystarczy za dużo nie pisac o sobie ;-)

Na fb trochę może być nieogarnięcie przez posty, których nie pisz się jedne pod drugim. Tak mi się wydaje :)

Anita12 lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję tej skreconej kostki....Co za pech.
    Co do płynów do higieny intymnej to ja nigdy nie uzywalam I uzywac nie bede. Mialam moze dwa razy w zyciu zapalenie.

Jestem jak najbardziej za założeniem tej grupy na fb.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... Ja niestety na fb się nie pisze. Jak uda się założyć coś innego to fajnie, ale bez spiny :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 14:05

17u93e5ep5g57u5f.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    W moim pregna plus pewnie tez cos tam jest...ale lekarz zaproponowal albo pregne albo femibion.

Czasem warto dokonac wyboru porownujac sobie sklad paru preparatow i wybrac najlepszy dla siebie

Ja porownywalam właśnie trzy, mama dha, pregne dha,i prenatal dha. I najlepszy według mnie okazał się prenatal bo ma najmniej chemii i jedna tabletka zawiera 300 mg tego kwasu, dodatkowo witaminę E i jeszcze ma jakiś jeden kwas chyba omega :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 14:17

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musiałabym założyć jakieś fikcyjne konto na fb bo swojego już nie mam po tym jak mi się ktoś włamał i narobił dziadostwa

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie ja jestem juz na fb na lutowkach I strasznie ciezko tam nadążyć nad wszystkim. Tu lepiej sie czyta I pisze.

coffee lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie bez spiny gdybysmy się zdecydowały to wydaje mi się że byłoby bardziej domowo ;-) a tak na marginesie dlaczego forum na fb rozpadlo się ja jestem tylko na jeszcze jednym z mamami ktore mają dzieci w wieku Oliwiera i z nk przenioslysmy sie na fb i trwa juz wiele lat

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze tu na forum nie ma możliwości utworzenia takiej grupy zamkniętej żeby nikt nie widział o czym się pisze.. Mogliby to zmienić już by był full wypas :P

Martap88 lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Oczywiscie bez spiny gdybysmy się zdecydowały to wydaje mi się że byłoby bardziej domowo ;-) a tak na marginesie dlaczego forum na fb rozpadlo się ja jestem tylko na jeszcze jednym z mamami ktore mają dzieci w wieku Oliwiera i z nk przenioslysmy sie na fb i trwa juz wiele lat

Chodzi mi o forum na belly, bo jak by cześć przeszła na fb to tu by się zrobiło pusto :( zrobił by się podział poprostu, no ale można coś pomyśleć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 14:26

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko nadążyć bo pewnie wiecej piszą

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam teraz na lutowki a tam pusto od wczoraj i wogole za często nie piszą pewnie dlatego że są na fb. ..tu przynajmniej widać że forum żyje :P

Anita12 lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle że podział nie bo namiary na nas zostałyby tutaj , gdyby ktos z tych osob co jest tu teraz chcialby dolączyć to przecież bez problemu

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wydaje mi sie że miejsce w ktorym sie pisze ma wpływ na częstotliwość pisania tylko zależy od osób które tam są. Może narazie zostawmy temat moze kiedyś wróci jeśli wiecej kobietek poczuje taką potrzebę.

w4sqs65g9q8df5xs.png
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ