Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Mi tak kiedys polecil lekarz. Jogurt nat maly bez cukruru + 3 lyzki otrab owsianych lub zamiast jogurtu starte jablko lub gotowe jablko ze sloiczka dla dzieci bobovita "zlociste jablka" bez cukru....lub wersja wypasiona:otreby+jogurt maly nat.150g+jablo starte lub to ze sloiczka :)
    Pochlqnialam to na sniadanie lub na drugie sniadanie. Polecam :)
    Spróbuje napewnooo ;)))

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Bo jak można wypić to się tylko czasem skorzysta a jak nie można i sytuacja sprzyja to chce sie bardziej niż zwykle. Chociaż przyznam że w ciąży jakoś myśleć o alkoholu nie mogę, odrzuciło mnie całkowicie. Matylda współczuje przeżyć nie wskazanie ale co zrobić. Myślała może któraś z was o przeniesieniu się na forum zamknięte? Widzę że coraz bardziej się znamy i moze więcej osób chciałoby podzielić się swoimi sytuacjami a mnie jakoś blokuje i krępuje otwarte forum (juz wcześniej o tym myślałam ale nie chciałam "wyskakiwac"). Mam wrażenie ze ktoś kogo ofivjalnie tu nie ma może mnie kojarzyć po moich danych a nie chciałabym aby wiedział więcej niż powinien. Wiecie o co mi chodzi?

A co proponujesz, żeby gdzie założyć taką zamkniętą grupę?

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na fb? Nie chce nic narzucać to taka luźna propozycja chce zobaczyć co na to reszta. Możemy i tu zostać ale tak swobodnie dla mnie tu nie jest ale też aż tak nie przeszkadza, wystarczy za dużo nie pisac o sobie ;-)

Fipsik lubi tę wiadomość

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam fb.. a byłam też na innym forum gdzie przez założenie grupy na fb, forum się rozlecialo

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • unbelmished Ekspertka

Wysłany: 25 września 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to nie problem aby przenieść die na fb

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Bo jak można wypić to się tylko czasem skorzysta a jak nie można i sytuacja sprzyja to chce sie bardziej niż zwykle. Chociaż przyznam że w ciąży jakoś myśleć o alkoholu nie mogę, odrzuciło mnie całkowicie. Matylda współczuje przeżyć nie wskazanie ale co zrobić. Myślała może któraś z was o przeniesieniu się na forum zamknięte? Widzę że coraz bardziej się znamy i moze więcej osób chciałoby podzielić się swoimi sytuacjami a mnie jakoś blokuje i krępuje otwarte forum (juz wcześniej o tym myślałam ale nie chciałam "wyskakiwac"). Mam wrażenie ze ktoś kogo ofivjalnie tu nie ma może mnie kojarzyć po moich danych a nie chciałabym aby wiedział więcej niż powinien. Wiecie o co mi chodzi?
    Ja jestem za. Niemniej Fb nie mam.
    Ale może jakieś ukryte forum na gazeta.pl? Tam można i tematycznie zrobić i nie wymaga to pracy kogoś jednego hak na innych stronach

m@rtynka lubi tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 25 września 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczęliśmy 5 miesiąc <3
    18 tydzień <3
    w brzuszku Kaja <3

Magdzia88, Englein, Athia, Paolina91, Angie 232, Mimi86, kr0pka, nick nieaktualny, MatyldaG, Anita12, Fipsik, severi, taka_ja, Nelus, Klarcia, jenny88 lubią tę wiadomość

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• anuschka Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Na fb? Nie chce nic narzucać to taka luźna propozycja chce zobaczyć co na to reszta. Możemy i tu zostać ale tak swobodnie dla mnie tu nie jest ale też aż tak nie przeszkadza, wystarczy za dużo nie pisac o sobie ;-)

Na fb trochę może być nieogarnięcie przez posty, których nie pisz się jedne pod drugim. Tak mi się wydaje :)

Anita12 lubi tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję tej skreconej kostki....Co za pech.
    Co do płynów do higieny intymnej to ja nigdy nie uzywalam I uzywac nie bede. Mialam moze dwa razy w zyciu zapalenie.

Jestem jak najbardziej za założeniem tej grupy na fb.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... Ja niestety na fb się nie pisze. Jak uda się założyć coś innego to fajnie, ale bez spiny :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 14:05

17u93e5ep5g57u5f.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    W moim pregna plus pewnie tez cos tam jest...ale lekarz zaproponowal albo pregne albo femibion.

Czasem warto dokonac wyboru porownujac sobie sklad paru preparatow i wybrac najlepszy dla siebie

Ja porownywalam właśnie trzy, mama dha, pregne dha,i prenatal dha. I najlepszy według mnie okazał się prenatal bo ma najmniej chemii i jedna tabletka zawiera 300 mg tego kwasu, dodatkowo witaminę E i jeszcze ma jakiś jeden kwas chyba omega :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 14:17

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musiałabym założyć jakieś fikcyjne konto na fb bo swojego już nie mam po tym jak mi się ktoś włamał i narobił dziadostwa

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie ja jestem juz na fb na lutowkach I strasznie ciezko tam nadążyć nad wszystkim. Tu lepiej sie czyta I pisze.

coffee lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie bez spiny gdybysmy się zdecydowały to wydaje mi się że byłoby bardziej domowo ;-) a tak na marginesie dlaczego forum na fb rozpadlo się ja jestem tylko na jeszcze jednym z mamami ktore mają dzieci w wieku Oliwiera i z nk przenioslysmy sie na fb i trwa juz wiele lat

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze tu na forum nie ma możliwości utworzenia takiej grupy zamkniętej żeby nikt nie widział o czym się pisze.. Mogliby to zmienić już by był full wypas :P

Martap88 lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Oczywiscie bez spiny gdybysmy się zdecydowały to wydaje mi się że byłoby bardziej domowo ;-) a tak na marginesie dlaczego forum na fb rozpadlo się ja jestem tylko na jeszcze jednym z mamami ktore mają dzieci w wieku Oliwiera i z nk przenioslysmy sie na fb i trwa juz wiele lat

Chodzi mi o forum na belly, bo jak by cześć przeszła na fb to tu by się zrobiło pusto :( zrobił by się podział poprostu, no ale można coś pomyśleć :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 14:26

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko nadążyć bo pewnie wiecej piszą

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam teraz na lutowki a tam pusto od wczoraj i wogole za często nie piszą pewnie dlatego że są na fb. ..tu przynajmniej widać że forum żyje :P

Anita12 lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle że podział nie bo namiary na nas zostałyby tutaj , gdyby ktos z tych osob co jest tu teraz chcialby dolączyć to przecież bez problemu

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wydaje mi sie że miejsce w ktorym sie pisze ma wpływ na częstotliwość pisania tylko zależy od osób które tam są. Może narazie zostawmy temat moze kiedyś wróci jeśli wiecej kobietek poczuje taką potrzebę.

w4sqs65g9q8df5xs.png
‹‹ ‹ 506 507 508 509 510 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ