X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Generalnie ja jestem juz na fb na lutowkach I strasznie ciezko tam nadążyć nad wszystkim. Tu lepiej sie czyta I pisze.

Właśnie o to mi chodziło, tutaj mamy kolejno co która pisze, a tam może być trochę chaos... widać to nawet po zwykłych grupach sprzedażowych. Ciężko doczytać nowe posty bo ciągle się stare przewijają. Ale jakieś inne forum, czemu nie :)

Englein, Paolina91, m@rtynka, taka_ja lubią tę wiadomość

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to obojętnie. Może być fb :)

Co do witamin to ja biorę Optima Omega DHA. Mi bardzo służą. DHA jest z alg ekologicznych a nie z ryb.

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejooo :) Witam sie w 5 miesiacu! WOW!! Totalne szaleństwo! :D
    Wydaje mi sie, ze od piatku cos bardzo delikatnie czasem bąbelkuje mi w dole brzucha- nie wiem czy to moze byc maluch? To moja pierwsza ciaza na tak dalekim etapie i łozysko podobno na przedniej scianie myslicie ze to moga byc juz ruchy czy sobie wkrecam? Poki co poczulam to moze ze 3 razy, przez chwile, lezac raczej na plecach i bylo naprawde delikatne.

m@rtynka, kr0pka, czirisz, Englein, MatyldaG, milagro, Anita12, severi, Magdzia88, misia_, taka_ja, Klarcia, jenny88 lubią tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście to mogą być ruchy

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też 5 miesiąc, aż się wierzyć nie chce :-D :-D :-D A tak się cieszę, że się dzisiaj fotografowałam z brzuszkiem ;-)

czirisz, Englein, MatyldaG, Anita12, jenny88 lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorem połóż się na plecach przyloz ręce do brzuszka moze wtedy poczujesz

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam sobie z krótkiego urlopu na wsi.. :)

te swędzenia ciała o których Wam pisałam wcześniej i potem o nie pytałyście, same minęły. Mogła mieć na to wpływ zmiana wody, kosmetyków, wystarczyło się po kąpieli nasmarować oliwką i skóra się fajnie nawilżyła, więc w razie czego Wam też polecam. Co do cholestazy to przynajmniej wiadomo czego ewentualnie można się spodziewać na późniejszym etapie (choć są wyjątki które łapią to wcześniej).

Ja nic nie biorę prócz kwasu foliowego, w październiku zrobię morfologię i mocz i zobaczę czy wszystko ok.

A mi się trochę dłuży, chciałabym być już na etapie pierwszych ruchów lub być po badaniu połówkowym, żeby zerknąć, czy Zuzi nie wyrósł siusiak.. :)

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 25 września 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma pytanie czy ktoras z Was interesowała sie juz wózkami? 6 lat temu miałam wózek Teutonia i zapłaciłam za cały zestaw z baza isofix niecałe 4 tysiące i sprzedałam go po 2 latach wymieniajac na spacerówke mclarena bo zajmowała mniej miejsca:-) Chciałabym kupic teraz jakis fajny,lekki wózek przystosowany dla osoby 160 cm i najchetniej cos tanszego za 2000-2500 za cały komplet jezeli mowa o nowym.

Karolina12345
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Da się stworzyć takie wiadomości które będziemy mieć tylko my, taki jakby chat, mam taki z dziewczynami z ovu. Tylko warunek jest taki ze przynajmniej jedną z nas musiała by mieć wszystkie w przyjaciołach a potem w wiadomościach jak się wybiera do kogo mają być wysłane wpisać je wszystkie i tym samym wiadomość dostaje każda z nas i każda z nas może odpisać wygląda to tak samo praktycznie jak forum. Ale jest w 100% tylko dla nas.

m@rtynka, Czarnuszka, misia_, Englein lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Was cały czas przez weekend poczytuję ale niestety jak Wam pisałam tablet mi się zbuntował i chociaż Małżu już go nawet rozbebeszył ale nic nie pomogło :( a robienie wszystkiego na telefonie jest trochę upierdliwe mimo, że mam duży :)
    Do tego odbieraliśmy nowy samochód dla Teściowej (a my dostaliśmy jej więc <yey> mamy samochod :D)
    Do tego pies, kino, porządki i jakoś czasu zaczęlo brakować. W ogóle skończył mi się wczorsj płyn do podłóg, pozostałe mycie zrobiłam płynem do mycia naczyn z dodatkiem olejku eterycznego. I przy takim sposobie chyba zostanę :)

Co do fb - my się z forum staraniowego z ovu wyniosłyśmy na fb i się nic nie zmieniło, no chyba że wręcz na lepsze. Czasem owszem zdarza siè czegoś nie doczytać ale generalnie mamy taki system, że po prostu robimy wątki, gg1, gg2 itp i jak przestajemy dostawać powiadomienia o komentarzach to zaczynamy nowy :) tak naprawdę wièkszość z nas ktoś kto wpadłby na forum i nas znał to by rozpoznał tutaj po postach ale jakoś mi to rybka :) jak będzie decyzja żeby gdzieś siè wynieść to można choć jeśli niektore nie mają fb to szkoda to rozwalać. Jakby tutaj dałoby siè zamknąc to faktycznie byłoby najlepiej :)

W ogole jak mnie łeb dziś napiernicza, eech :/

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Da się stworzyć takie wiadomości które będziemy mieć tylko my, taki jakby chat, mam taki z dziewczynami z ovu. Tylko warunek jest taki ze przynajmniej jedną z nas musiała by mieć wszystkie w przyjaciołach a potem w wiadomościach jak się wybiera do kogo mają być wysłane wpisać je wszystkie i tym samym wiadomość dostaje każda z nas i każda z nas może odpisać wygląda to tak samo praktycznie jak forum. Ale jest w 100% tylko dla nas.
    Myślę że to swietna alternatywa, nie wiedziałam że tak można

MatyldaG lubi tę wiadomość

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 września 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Ja Was cały czas przez weekend poczytuję ale niestety jak Wam pisałam tablet mi się zbuntował i chociaż Małżu już go nawet rozbebeszył ale nic nie pomogło :( a robienie wszystkiego na telefonie jest trochę upierdliwe mimo, że mam duży :)
    Do tego odbieraliśmy nowy samochód dla Teściowej (a my dostaliśmy jej więc <yey> mamy samochod :D)
    Do tego pies, kino, porządki i jakoś czasu zaczęlo brakować. W ogóle skończył mi się wczorsj płyn do podłóg, pozostałe mycie zrobiłam płynem do mycia naczyn z dodatkiem olejku eterycznego. I przy takim sposobie chyba zostanę :)

Co do fb - my się z forum staraniowego z ovu wyniosłyśmy na fb i się nic nie zmieniło, no chyba że wręcz na lepsze. Czasem owszem zdarza siè czegoś nie doczytać ale generalnie mamy taki system, że po prostu robimy wątki, gg1, gg2 itp i jak przestajemy dostawać powiadomienia o komentarzach to zaczynamy nowy :) tak naprawdę wièkszość z nas ktoś kto wpadłby na forum i nas znał to by rozpoznał tutaj po postach ale jakoś mi to rybka :) jak będzie decyzja żeby gdzieś siè wynieść to można choć jeśli niektore nie mają fb to szkoda to rozwalać. Jakby tutaj dałoby siè zamknąc to faktycznie byłoby najlepiej :)

W ogole jak mnie łeb dziś napiernicza, eech :/
    Gratuluje nowego nabytku :-D dobra teściowa :-) mojego męża nie ma więc niedziela spokojna dobrze że mam duzego synka jest wspaniały i niezastapiony. Mi jednak jakoś to nie rybka żeby czytali to ci co nie powinni ale tak jak pisałam przecież za dużo nikt mi nie karze pisać ;-) osobiscie tez forum na fb mi odpowiada. Ale jesli nie kazda ma konto to odpada. Pezeciez moze byc i bez zmian.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 19:16

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Gratuluje nowego nabytku :-D dobra teściowa :-) mojego męża nie ma więc niedziela spokojna dobrze że mam duzego synka jest wspaniały i niezastapiony. Mi jednak jakoś to nie rybka żeby czytali to ci co nie powinni ale tak jak pisałam przecież za dużo nikt mi nie karze pisać ;-) osobiscie tez forum na fb mi odpowiada. Ale jesli nie kazda ma konto to odpada. Pezeciez moze byc i bez zmian.

Generalnie bardziej dobry Teściu bo chyba on jej zasponsorowal nowy żebyśmy my ten zabrali. Ale sumie dokladnie w kwestie czyj wklad większy nie wnikaliśmy ;)

Najlepsze było w salonie jak zaczal się smiac, ze my to go tak generalnie coraz mniej obchodzimy, bardziej raczej wnusio/wnusia. Na co moja reakcjà bylo spojrzenie na wypasionego VW Tiguana z tekstem: to wiesz, wnusio chciałby jeździc takim :D :D pomarzyć sobie można w końcu :)

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa, sąsiadka ppdrzucila mi jakiś czas temu parè gazet m jak mama itp. I dzisiaj trafiłam na artykuł o malowaniu pazurow i oprocz tego co już niektore z Was pisały o tym, że zaburzenia krążenia itp rozpoznają po kolorze płytek to jeszcze jedna rzecz byla. Lakieru nie mozna mieć bo zaburza działanie tego czujnika, który zakłada się na palec :)

I oglądałam dziś (niestety tylko kawałek) dzień dobry tvn o nietypowych imionach.. a tam.. Śnieżyna (wiem, ze jest też Śnieżka), Lawina, Zara.. Żyraf (ale to już akurat znalam) tiaa

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Myślę że to swietna alternatywa, nie wiedziałam że tak można
    Wymaga to trochę czasu ale chyba nie mniej niż przeniesienie się na fb tylko jedna osoba musiałaby się tego podjąć. I możemy pisać i tu i tam jak np.chcemy dodać jakieś gole brzuchy czy potem zdjęcia dzieci to już bez spiny :)

severi lubi tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Aa, sąsiadka ppdrzucila mi jakiś czas temu parè gazet m jak mama itp. I dzisiaj trafiłam na artykuł o malowaniu pazurow i oprocz tego co już niektore z Was pisały o tym, że zaburzenia krążenia itp rozpoznają po kolorze płytek to jeszcze jedna rzecz byla. Lakieru nie mozna mieć bo zaburza działanie tego czujnika, który zakłada się na palec :)

I oglądałam dziś (niestety tylko kawałek) dzień dobry tvn o nietypowych imionach.. a tam.. Śnieżyna (wiem, ze jest też Śnieżka), Lawina, Zara.. Żyraf (ale to już akurat znalam) tiaa
    Ja ostatnio słyszałam dla dziewczynki Amnezja :p

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nataliad Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś widziałam ten ranking imion. I wiecie co? Jedno mi się spodobało - Lotta :)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka chodzi Ci o pulsoksymeter? Mam go w domu.. działa na lakierze. Z resztą na stopach nikt nie bada saturacji, więc pedikiur spokojnie można mieć ;)

Jeśli chodzi o przeniesienie się, to jak najbardziej jestem za FB. Można wrzucać fotki bez obawy , że każdy zobaczy. Od 2 lat wrześniówki są na fb i jest lepiej. Nie ma rozgardiaszu, bo jeśli komuś temat z postu nie pasuje, to nie czyta komentarzy a tutaj odniesienia są nawet po kilka stron dalej. Każdy czyta to, na co ma ochotę. I komentarze sa pod danym postem a nie wszędzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 19:47

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit - Lawinia a nie Lawina :p już trochè lepiej :D

• Angie 232 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Jeśli chodzi o przeniesienie się, to jak najbardziej jestem za FB. Można wrzucać fotki bez obawy , że każdy zobaczy. Od 2 lat wrześniówki są na fb i jest lepiej. Nie ma rozgardiaszu, bo jeśli komuś temat z postu nie pasuje, to nie czyta komentarzy a tutaj odniesienia są nawet po kilka stron dalej. Każdy czyta to, na co ma ochotę. I komentarze sa pod danym postem a nie wszędzie :)

Ja też byłabym najbardziej za face'em, jeśli już miałybyśmy się przenosić..
    te dziewczyny które nie mają, mogą na poczet forum założyć konto ze swoim nickiem z tego forum , nie podając swojego prawdziwego imienia i nazwiska..
    na późniejszym etapie po prostu byłoby wygodniej, zwłaszcza, gdy maluchy się pojawią, wtedy zacznie się 1000 pytań do ... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 19:51

jenny88 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mama Zuzi <3
‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ