MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też nie pokazuję mojego dziecka i nie będę. Jedynie tutaj w paseczku mam jedno zdjęcie. Tak sobie pozwoliłam. Ale też uważam, że dziecko trzeba szanować. Ono może sobie nie życzyć pokazywania publicznie, także w pełnym ubraniu. A rodzice nie biorą tego pod uwagę. Tymczasem to odrębna jednostka majaca swoje prawa.
Także KrOpka zgadzam sie z Tobą.
-
właśnie to jest tak że każdy medal ma dwie strony.
Na 40 stronie jest długa lista osób z których udziela się zaledwie garstka.
Zdążyłyśmy się polubić i szkoda by było gdyby wszystkie nie mogły przejść w inne miejsce , bo się okazać może że ta garstka rozdzieli się na grupy a wtedy się zrobi zamieszanie i może być tak, że ani tu ,ani tam nie będzie z kim rozmawiać, bo część zostanie tu część pójdzie tam.. mi tam ryba gdzie piszemy ,choć polubiłam to forum i dobrze mi się tu pisze. wiadomo że na fb prywatność byłaby większa , no ale z drugiej strony szkoda tych dziewczyn które z jakichś względów nie chciałyby, bądź nie mogły przejść na fb, bo jakos tak razem tworzy się fajny klimatMatyldzia tez zapodała ok pomysł, mysle że bardziej dla wszystkich
MatyldaG lubi tę wiadomość
-
kr0pka wrote:No ja ogólnie też nie planuję za bardzo wrzucać fot, na fb owszem ale przede wszystkim nie w ilościach hurtowych, nie golasow no i tylko dla znajomych, obcych tam nie mam (choć wiadomo - pewności nigdy nie można mieć jakie ktoś ma ekhem.. zainteresowania)
Mam jedną znajomą zza granicy, animatorka z hotelu, ma chyba z 1000 osob na fb, dawnych gości - stałych klientow hotelu itp.. dwójka dzieci.. nin stop gołe dzieci w basenie, gołe dzieci jedno na nocniku drugie na Wc, koleżanka dzieci przyszła się bawić - bawią się gol a tam.zdjęcia.. nie ogarniam.. dla mnie to totalna głupota, brak odpowoedzialności i totalny brak szacunku dla wlasnego dziecka
chyba żadnej z nas nie chodzi o to, by wrzucać zdjęcia swojego dziecka w ilości "x" a tym bardziej na golasa.. kto będzie chciał pokazać bobasa to super, myślę, że tworzymy już pewną społeczność, trochę się znamy i jak utworzymy zamkniętą grupę, gdzie nikt obcy nam nie wejdzie, to ja nie widzę problemu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 21:16
Fipsik lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mama Zuzi -
Angie 232 wrote:A może zróbmy po prostu na próbę naszą stronkę na face..
zobaczymy, czy będzie nam lepiej, jak nam się będzie pisało i każda będzie miała wybór gdzie jej bardziej odpowiada, tym bardziej, że niektóre już wiedzą, że zostają tu..
przecież nie musimy znikać zupełnie z belly..
myślę, że to po prostu wyjdzie "w praniu"Fipsik lubi tę wiadomość
-
Angie 232 wrote:chyba żadnej z nas nie chodzi o to, by wrzucać zdjęcia swojego dziecka w ilości "x" a tym bardziej na golasa.. kto będzie chciał pokazać bobasa to super, myślę, że tworzymy już pewną społeczność, trochę się znamy i jak utworzymy zamkniętą grupę, gdzie nikt obcy nam nie wejdzie, to ja nie widzę problemu.
-
Wczoraj na 100% po raz pierwszy poczułam ruchy - o ile wcześniej kilka razy pomyliłam to z jelitami, tak po ostatnim USG dokładnie wiem, gdzie mam macicę (jak to brzmi
) i to musi być dzidziuś
Fajne uczucie. Mam nadzieję, że dzisiaj jak położę się spać, znowu się ze mną na chwilę skontaktuje.
MatyldaG, m@rtynka, Magdzia88, Anita12, misia_, Dziunka, taka_ja, kr0pka, Marrtusia, kark, nataliad, Mimi86, jenny88 lubią tę wiadomość
-
Nie chodzi chyba o pokazywanie dziecka Wam tylko o to ze wrzucając je tutaj może siedzieć po drugiej stronie jakiś zbok który tylko nas obserwuje albo są przypadki ze kobiety ściągają zdjęcia dzieci kradną je i mówią ze to ich bo mają zdjęcia :p jakby to forum.stalo się prywatne byłoby bezpieczniej a to można uzyskać tak jak pisałam wcześniej. Będziemy dalej na bbf ale nikt inny nie będzie nas czytać tylko my same siebie. Ja jestem na fb w grupie bliźniacze mamy też tu z belly działa to dobrze grupa jest tajna. Ale ten nas "chat" z koleżankami z ovu tez super działa, może rzeczywiście tak byśmy się nie podzieliły na grupy
m@rtynka, Vaina lubią tę wiadomość
-
Powtórzę się może na razie niech bedzie jak jest myślę że jak wiecej dziewczyn poczuje potrzbe to zrobimy cos zamkniętego. Nie chciałam żeby nas podzielić tylko i wylacznie o prywatność mi chodziło.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 21:28
m@rtynka, Fipsik lubią tę wiadomość
-
I tak to trochę potrwa bo każda z nas musi wysłać zaproszenie do jednej wybranej osoby która potem stworzy ta wiadomość zbiorcza. Muszą to być naprawdę wszystkie osoby bo potem się nie da w trakcie nikogo już dodać do tej wiadomości
-
Plusem tego tez jest to ze między sobą zostajemy nadal jakby anonimowe bo nie dzielimy się imieniem i nazwiskiem i wizerunkiem a jednocześnie nikt "obcy" nas nie podczytuje i nie slini się ma zdjęcia nasze czy dzieci, ale to jak uważacie dziewczyny
Vaina lubi tę wiadomość
-
Taki chat był by chyba lepszy bo widać że sporo dziewczyn nie chce przechodzić na fb..
A tak z innej beczki, czy stosuje któraś z Was jakieś krople nawilżające do oczu? Bo niewiem czy można i wogole jakie a mam potrzebę bo znowu podrażnienieVaina lubi tę wiadomość
-
A to czy komuś się chce tyle stron czytać.. oni mają filtry. Jak pisałyśmy np że dzieci mają uczulenie na jakiś proszek to nagle pojawiał się wpis firmy Lovela na temat podrażnień skóry i jak to ich proszek jest najlepszy
I kilka takich innych. Po takich postach stwierdziłyśmy, że w tym momencie KAŻDY kto ma filtr może czytać, albo wyszukiwać same fotki i przeniosłyśmy się na zamknięte forum.
I to chyba największy minus BBF - że nie można stworzyć tajnego forumWystarczyłoby teraz zamknąć Marcówki, nikt by nie czytał kto nie należy i po kłopocie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 21:41
-
Witam się w niedzielę wieczorem
Ja po dwóch dniach przeprowadzki ledwo chodzęstrasznie mnie kręgosłup boli no ale już wszystko zrobione
Co do fb mi to obojętnie, chociaż myślę że na początek dołącze z fikcyjnym kontem dlatego że jeszcze dużo osób nie wie o mojej ciąży i nie może wiedzieć ale to spoko dwie minuty roboty
No i mi się bardziej podoba większa intymność
Ale dobrze jakbyśmy znalazły złoty środek -
Fipsik wrote:Matylda to spróbuj to zorganizować, zobaczymy czy uda się w ogóle wszystkie dodać
nikt na tym nic nie straci, bo stąd nie odejdziemy - a po czasie się okaże czy to wypali.
Laski wysylajcie mi zaproszenia do przyjaciółek