MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
jeśli chodzi o przenosiny- wolałabym zostać tu, może ten chat jest dobrym rozwiązaniem?
a w ogóle to mam doła. wczoraj byliśmy na weselu. W tygodniu pomierzyłam co mam w szafie, spoko, fajna kiecka się zapięła- myślałam, ze będzie ok. Niestety kupiłam ją 4 kg temu, przed ciążą.. ciągle podwijała mi się na brzuchu, odstawała brzydko.. plus moja figura z nadmiarem kg i to, że nie rośnie mi śliczna "piłeczka" tylko wielki bandzioch.. no nie czułam się komfortowo. I głupio spytałam mężunia, niestety jak już wypił trochę, czy wyglądam jakbym była w ciąży, czy jak grubas?
Oczywiście z rozbrajającą szczerością odpowiedział- "no wygląda raczej jakbyś przytyła, ale co się martwisz- wszyscy wiedzą, że jesteś w ciąży.."
no niby tak, ale jakoś przykro mi się zrobiło. Cenię szczerość ale teraz hormony chyba jednak wymagają małych oszustw.
Cieszę sie strasznie, bo jutro zaczynam 17 tydzień, ale czuję, że będę mieć problem z akceptacją swojego ciała. -
nick nieaktualnyJa jestem ja najbardziej za prywatnym terenem, choc fejsa boje sie ze bedzie pierdzielnik, ale mimo wszystko nie chce zeby nas podzielilo na dwie grupy, bo to nie w tym sens.
Matylda trzeba bedzie sie tylko upewnic czy sa wszytskie. Jest kilka osob ktora rzedziej wchodza, ale nadal sie udzielaja i naleza juz do naszej spolecznosci. A moze tez byc tak, ze ktoras nie mogla wejść przez jakis czas i nie doczyta o planie, a tez szkoda byloby pominac.
-
Kochane ktora z Was pisala ze kupila na ali fajne spodnie ciazowe ale sa za krotkie? Pytalam wtedy o link i wzrost ale chyba cisza. A teraz nie moge sie do tych postow dokopac...
Swoja droga jesli ktorejs z Was przyjda spodnie ciazowe z ali to dajcie mi znac pliiiiiiissss11.02.2016r Aniołek
-
Fantasmagoriia czym Ty się kobieto przyjmujesz, to normalne że w ciąży się tyje i pomyśl że przez to poświęcenie niedługo będziesz przytulać swojego szkraba
i wiele dziewczyn chciałoby być na Twoim miejscu i być w ciąży a nie może.. Myślę że te zbędne kilogramy to najmniejszy problem
niedługo nam wyskoczy typowy ciążowy brzuchol który zasłoni stopy i to dopiero będzie frajda
ale to nie ważne, najważniejsze żeby dzidziol był zdrowy
a kg to będziemy zrzucić po porodzie
a upitych chłopów się nie słucha
Englein, Magdzia88, Nelus, Marrtusia, monia99, fantasmagoriia lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie mamusie:) chcialam do was dolaczyc,niesmialo od tyg przegladam wasze posty.mam termin na 17 marca 2016
milagro, Englein, Karolina12345, Marrtusia, m@rtynka, kark, severi, Anita12, nataliad, Czarnuszka, misia_, jenny88 lubią tę wiadomość
-
My z dziewczynami z belly z miesiąca kiedy rodziłam synka przenioslysmy się na fb dopiero po porodzie naszych dzieci. Na początku ciężko było się odnaleźć..ale się przyzwyczailyśmy, choc sentyment do belly zostal. Ale też myślę ze przez ten czas ciąży mocno sie zzylysmy i poznalysmy i nie było obaw przed tym ze na fb każdy ujawnił swoje dane typu imię i nazwisko czy widzial chocby nasze zdjecie profilowe i inne ktore mamy na fb. I piszemy do dziś codziennie
Ja myślę ze za wczensie aby się przenosić już teraz. Jeszcze wiele moich znajomych nie wie o mojej ciąży, wolałabym im powiedzieć osobiscie, a niektórym np nie chce mowic narazie, a swiat jest maly moze sie okazac ze mamy wspólnych znajomych albo ze wogole znamy się z widzenia, różnie to może byćale na późniejszym etapie to myślę ze to dobry pomysl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 22:52
kark, Natka9029 lubią tę wiadomość
-
Ja np mam podpiętego firmowego fb pod mojego i czasmi mam duzo wiadomosci,postow ze ledwo ogarniam. Na swoim prywtnym nie udzielam sie wogole, nie informuje swoich klientów(ze wzgeldu na zawod tez ich mam w znajomych)i znajomych o moich wakacjach, planach itp
Jak ktos tam gdzies sie ze mna oznaczy na szkoleniu czy zajeciach to jest wszystko:-) Ja rowniez nie trąbie o swojej ciazy, szczególnie w pracy bo nawet nie zdajecie sobie sprawy jakie teksty można od wrednych bab usłyszeć. Mam nadzieje że ciaze tak jak z corka bedzie widac w 6 miesiacu to wtedy sie przyznam
Karolina12345 -
Ja jestem na 2 forach na fb. Dawno temu przenioslysmy sie wrzesniowek 2014 i teraz z lutowek 2017. Mi tam się lepiej pisze i uważam ze lepiej takie forum funkcjonuje. Jak ktoras nie chce to może zostać tutaj, na pewno nie będzie sama
Martap88, jenny88 lubią tę wiadomość
-
Witam się z rana w 17 tyg. Ja dzisiaj o 13 wizyta. Już się doczekać nie mogę, może się upewnię w 100%ze to chłopczyk. A o 12 wyniki czy otwierają moja mgr czy nie. Mam nadzieje, ze dzisiejszy dzień to dzień samych pozytywnych wieści.
Udanego dnia ☺Wonderwall, kr0pka, Magdzia88, MatyldaG, Nelus, Paolina91, Englein, kark, severi, Anita12, taka_ja, Klarcia, fantasmagoriia, Mimi86, jenny88 lubią tę wiadomość
-
Ja tez mam dziś wizytę i jestem podekscytowana! Miesiąc przerwy to lekko się denerwuje. Wzięłam wolne bo z młodym mam też ortodonte. I cały dzień w podróży o 10 wejdziemy a o 17 najszybciej będę w domu także trzymajcie mooocno kciuki!! Wieczorem sie odezwę.
kr0pka, Nelus, Englein, Magdzia88, kark, Anita12, taka_ja, Czarnuszka, misia_, Klarcia, Mimi86, jenny88 lubią tę wiadomość
-
Udanych wizyt! Ale wam dobrze ze juz poznajcie płeć, ja muszę czekać do 21 tygodnia buuu dobrze ze chociaz ruchy czuje to przynajmniej mam pewność że wsztstko ok.
Za tydzień zaczynam jogę dla ciezarnych, ciekawe czy dam radę z tym brzuchem. Energii mam dużo i ciągle latam jak szalona, a potem wieczorem wszystko mnie boli. I plecy i nogi i brzuch robi się jakiś taki ciężki ehh lubię być w ciąży ale czasami tęsknię za tą swoboda. Ostatnio tak pomyślałam że to już będą moje 3 Święta BN w ciąży i mam już za soba 3 wakacje w ciazy i to w ciągu 3,5 lat, nieźle co?!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 08:18
Anita12, Vaina, Czarnuszka lubią tę wiadomość
-
Witam i powodzenia na wizytach
Ja nadal czuje wzdecia i gazy, do tego stopnia,ze wczoraj siedziec nie moglam.
Rumianek za slaby mimo wypicia go sporej ilosci, ulgix max za wiele nie pomogl. Pomalu chyba pomogl grapefruit,bo wyczytalam ze jeste dobry, lacznie z ta biala gorzkawa smorka oraz herbatka Verdina. Juz pomalu,po pierwszej cos sie ruszylo (do wieczora wyoilam 3). Tak,ze wszystko razem podzialalo...i z bolami cos sie lekko zalatwilam. Przynajmniej noc byla lzejsza. Rano troche znowu ale jeszcze dol brzucha troche czuje. Musialo sie niezle zaczopowac...ech.
-
Dlatego też dziewczyny będę cały tydzień przypominać o wysłaniu mi zaproszenia
mam nadzieje ze każda przez tydzień doczyta żeby potem dodać Was wszystkie do tego chatu i zobaczymy jak to się będzie sprawować
Wiec czekam na zaproszenia od Was -
Co do tych tajnych grup, to skąd mamy pewność, że nie wpuścimy trola? Nie obrażając nikogo, jest tutaj tyle nowych osób, że nie mamy póki co pewności czy wszystkie jesteśmy "ok".Poza tym, liście są też dziewczyny które napisały tylko jeden post z terminem porodu i nic więcej, nawet na innych wątkach. Na wrześniówkach 2016 i zresztą innych wątkach była dziewczyna któta tyle osób oszukała, matka bliźniaków... pewnie znajcie historie.Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
anuschka wrote:Co do tych tajnych grup, to skąd mamy pewność, że nie wpuścimy trola? Nie obrażając nikogo, jest tutaj tyle nowych osób, że nie mamy póki co pewności czy wszystkie jesteśmy "ok".Poza tym, liście są też dziewczyny które napisały tylko jeden post z terminem porodu i nic więcej, nawet na innych wątkach. Na wrześniówkach 2016 i zresztą innych wątkach była dziewczyna któta tyle osób oszukała, matka bliźniaków... pewnie znajcie historie.