X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Witam i powodzenia na wizytach :)

Ja nadal czuje wzdecia i gazy, do tego stopnia,ze wczoraj siedziec nie moglam.
    Rumianek za slaby mimo wypicia go sporej ilosci, ulgix max za wiele nie pomogl. Pomalu chyba pomogl grapefruit,bo wyczytalam ze jeste dobry, lacznie z ta biala gorzkawa smorka oraz herbatka Verdina. Juz pomalu,po pierwszej cos sie ruszylo (do wieczora wyoilam 3). Tak,ze wszystko razem podzialalo...i z bolami cos sie lekko zalatwilam. Przynajmniej noc byla lzejsza. Rano troche znowu ale jeszcze dol brzucha troche czuje. Musialo sie niezle zaczopowac...ech.

Englein- mam teraz podobnie, wczoraj mnie mdliło od rana i nie mogłam nic przełknąć, dopiero po południu się rzuciłam na jedzenie. Może trochę za ciężko zjadłam bo dziś rano po prostu takie wzdęcia, że nie mogłam się położyć na lewym boku, tak mnie rozpierało. Nadal jest średnio, idę chyba na ten rumianek.. mam nadzieję, że nam przejdzie :)
    trzymam kciuki za wizyty i wszystkie przeziębienia: ja póki co sięgam po naturalne sposoby (cebula, czosnek, cytryna, imbir, sok malinowy, miód) i jest dobrze.

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie znam tej historii. Po dluzszym czasie i po jednym napisanym poście uważam ze nie powinno być z nami takich osób. Jest to prawdopodobne ale mało żeby chciało sie komus pisać nie zainteresowanemu tematem.

jenny88 lubi tę wiadomość

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dobrze kojarzę to laska podszywała się bodajże pod Szwedkę, kradła zdjęcia jej dzieci z instagrama i wrzucała jako swoje.. No ale ona chyba była po stracie z resztą, wiadomo, różnie się to na psychice odbija niestety

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Teraz jak tam myślę, to pisanie tutaj na belly wydaje mi się bardziej sensowne. Bo poruszamy tutak temat ciąży i z nim związane zagadnienia. Żadna z nas na dobrą sprawę nie dzieli się wiadomościami o swoim życiu prywatnym, co jest ok jak ktoś nie chce pisać nic więcej niż o ciąży. Wiadomo, że jak będą dziewczyny które lepiej się czują na FB to dobrze, tam mogą się podzielić większą ilością informacji jak będą chciały.

Ten pomysł z tym chatem też jest w porządku.

Udanych wizyt dziewczyny. :-)

Ja też wizytę mam w tym tygodniu 29.09, a później połówke 13.10 na które jak dobrze pójdziemy idziemy z mężem i może córką :-) Jeszcze się zastanwiam czy to dobry pomysł zabierać młodą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 09:19

17u93e5ep5g57u5f.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna zakładała kilka wątków m.in wrześniówki 2016. Zawsze miała termin na początku i była to ciąża bliźniacza. Na każdym wątku była bardzo aktywna pod różnymi nikami. Potem sytuacja, że jedno serduszko nie bije, a nagle u innego lekarza okazuje się że wszystko ok. Życie ma idealne, zdjęcia dzieci, kota prosto jak od fotografa. Na jednym z wątków już urodziła i dodawała zdjęcia swoich dzieci. Ktoś potem te same widział chyba na instagramie jakiejś kobiety... i lawina poszła. Kilka wątków, jedna i ta sama osoba. :)

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Jeśli dobrze kojarzę to laska podszywała się bodajże pod Szwedkę, kradła zdjęcia jej dzieci z instagrama i wrzucała jako swoje.. No ale ona chyba była po stracie z resztą, wiadomo, różnie się to na psychice odbija niestety

To była młoda dziewczyna,chyba 15latka z tego co pamiętan

Aniołek 03.2016 <3
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 16 tygodniu :) Od wczoraj belly pokazuje, że można już czuć ruchy, ja poza dwoma sytuacjami jeszcze nie czuje, a tak bardzo bym już chciała :)

CO do tych grup itp. mi to jest obojętne, dostosuję się. Jak na razie zaproszenie wysłałam do Matyldy :)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! :) Czy Wam też się tak dłużą te 4 tygdodnie przerwy pomiedzy wizytami?

Mam jeszcze pytanie odnośnie DHA. Mianowicie kiedy je brać? Coś mi położna napomknęła że tylko do 27 tyg bo potem to już bez sensu. Ja z tego co pamiętam to 5 lat temu jak brałam to własnie w III trymestrze i podczas karmienia piersią.

MatyldaG, kr0pka, Anita12, milagro, jenny88 lubią tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się w 17 tygodniu :)
    Trzymam kciuki za wizytujace.

Anushka ale historia, niespodziewalabym się ze komuś by się tak chciało, ale swirów jak widać nie brakuje.

MatyldaG, severi, kr0pka, Anita12, Klarcia, Englein lubią tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • severi Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem po co takie rzeczy robić. Przecież to tylko marnowanie czasu...

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • monia99 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja M@rtynka tez mam wizyte 29.09 :) a na polowkowe dopiero w srode mnie umowia ale ostatnio tesc naprawial znajomemu usg i sb zrobiłam w ramach testów hehe i widziałam małego Fikołkujacego małego czlowieczka wiec jestem spokojna po przeziebieniu a w czt juz lekarz wszystko sprawdzi :)

a czy wy tez przy usg przez brzuch macie dzieciatko tak nisko? nad spojeniem?

m@rtynka, kr0pka, Anita12 lubią tę wiadomość

oar843r8zdpkzcfz.png
  • julllla Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chętnie przeniosłabym się na fb głównie dlatego że piszę tylko z telefonu (laptop zepsuty i nie wiem kiedy kupię nowy :/) , a na telefonie tragicznie pisze mi się na forum - co chwile przeskakuje mi okienko, nie wiem o co chodzi. Tak więc chętnie wypróbuję inna formę komunikacji.

Swoją drogą jestem po mega ciężkim tygodniu - remont od rana do nocy, a w sobotę jeszcze urodziny męża więc w niedziele padłam ze zmęczenia, nie wiem czemu ale dwa razy miałam przez 15-20 minut takie kłucia jakby szpilki mi ktoś wbijał na samym dole brzucha, dziś rano powtórzyło się to ale krócej (2minuty) :/ mam nadzieję że nic sobie przez te remonty nie narobiłam, ehh czekam z utęsknieniem na środowe USG. Dziś cały dzień leżę i pachnę :D

33w8k0j.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też czułabym się pewniej gdyby te ruchy już były...a tu cisza...
    a o tej historii to coś mi się obiło o uszy, że dziewczyna się przestała chyba odzywać, dziewczyny się martwiły a potem któraś z nich napisała, że to jedno wielkie oszustwo było, chyba w czyimś pamiętniku to czytałam. nick był chyba na "a" albo na "e"

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliad ja dha będę brała mniej więcej do 30 tygodnia, resztę witamin odstawiam w 32tygodniu :-)

Monia99 jak wczoraj słuchałam serduszka dopplerem to dzidziuś był bardzo nisko. Byłam bardzo zdziwiona, bo wcześniej serduszko lapałam wysoko :-)

nataliad lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaginekolog z fb jest na tvp2

Czarnuszka, m@rtynka lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • maggdax Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was czytam codziennie a nie zawsze się udzielam:) wysłałam zaproszenie do Matyldy i mam nadzieje ze wypali pomysł z czatem prywatnym bo na fb niestety nie będę mogła się z wami dopisać. Powodzenia na wizytach:)

xnw4skjoboritegt.png termin wg OM +tydzien
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa i fb...tez mi sie malo widzi... ;)

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda G - Twój pomysł z tą zamkniętą grupą na forum jest według mnie najlepszy. Jeśli chodzi o fb to ja też nie jestem za wstawianiem zdjęć dzieci. Podobnie nie rozumiem osób, które na swoich profilach fb wstawiają tysiące zdjęć swoich pociech publicznie, rozumiem wstawić kilka zdjęć ale tylko dla odbioru znajomych. Z facebooka nic nie ginie, jest to bardzo łatwy sposób inwigilacji każdego kto ma założone konto. Nawet zamknięte grupy są dostępne dla osób o których nie mamy nawet pojęcia, jedynie wiemy, że to co się pisze nie wychodzi poza grono członków grupy i nie widzą tego nasi inni znajomi z fb. Jeżeli miałybyśmy przenosić się na fb to ok, ale jeśli ktoś chce zakładać tam fikcyjne konto to dla mnie to jest bez sensu bo jaką mam np pewność, że ktoś na forum nie jest jakąś moją znajomą, czy kimś kogo znam, później ja podpisuje się na fb swoim imieniem i nazwiskiem, piszę o sobie a ta osoba z fikcyjnym kontem wykorzystuje później te informacje, które o mnie przeczyta? Jedno jest pewne, że anonimowe na 100% nie będziemy nigdzie :) To jest też kwestia tego co chcemy o sobie pisać np na forum, czy tylko o ciąży czy też o życiu bardzo prywatnym. Mnie osobiście najbardziej interesuje temat ciąży, później zapewne będzie mnie interesowało dzielenie się informacjami odnoście wychowania, opieki nad narodzonym dzieckiem :)

m@rtynka, Englein, Nelus lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Nataliad ja dha będę brała mniej więcej do 30 tygodnia, resztę witamin odstawiam w 32tygodniu :-)

Monia99 jak wczoraj słuchałam serduszka dopplerem to dzidziuś był bardzo nisko. Byłam bardzo zdziwiona, bo wcześniej serduszko lapałam wysoko :-)

Ja ja ja też! Już się wczoraj wystraszyłam że, nie mogłam znaleźć serduszka. Zawsze zajmowało mi to chwile, a wczoraj gdzieś się kruszynka bardzo nisko schowała :)

Aniołek 03.2016 <3
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Mamaginekolog z fb jest na tvp2
    I oczym była mowa?

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się dluzy między wizytami gdyby nie detektor to bym chyba umawiala się co 2 tyg..

Ja pierdziele byłam z rana oddać mocz do badania, taka była kolejka aż prawie na dworze..;/ stałam tam jak debil w pewnym momencie tak mi się zrobiło słabo czułam jak mi krew z mózgu odpływa i tak duszno mi się zrobiło normalnie czułam że jak się nie napije to zemdleje, naszczescie coś nademna czuwalo bo była tam też moja kucharka z wesela która piekła mi ciasta i ta babina mnie uratowała dała mi się napić, gdyby nie ona to bym leżała jak długa..

A teraz mnie brzuch boli po tym wszystkim :(

zud3vfxmupr3rb8d.png
‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ