X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tez Was czytam codziennie a nie zawsze pisze ale zaproszenie Matyldzie wysłałam i chyba najlepszym pomysłem jest ten czat tutaj bo dużo dziewczyn nie chce na fb to bez sensu jak Nas tam wszystkich nie będzie;)
    Klarcia współczuje przeżyć.
    Ja jutro idę na morfologie i mocz a w środę wizyta i już się nie mogę doczekać. Mi szybko zleciały te 3 tyg od poprzedniej wizyty;)

hchy43r8kkymthav.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia pozwól , że ja tego nie skomentuje.... Powiem tylko tyle, ze nasza polska służba zdrowi to jakiś koszmar.

Klarcia lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wspolczuje przezyc :* Mam nadzieje, ze teraz juz wszystko bedzie dobrze.
    Te małomiasteczkowe szpitale są straszne- ja swoj omijam z daleka. Nawet badan tam nie robie tylko w prywatnym laboratorium bo wyników z tego naszego szpitala zaden powazny lekarz nie bierze pod uwage.

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech, ja wam powiem, że w ciąży mogę zaczekać w kolejce, o ile jestem na miejscu siedzącym, ale czekać w kolejce z dzieckiem to masakra :/ A ludzie widzą, że jesteś z płaczącym malcem i udają, że nic nie widzą.

Ja myślę, że grupa na facebooku będzie super, ale za 3 miesiące, w nowym roku :) Wtedy już każda z nas powie znajomym, zwolni, pewnie 90% będzie na zwolnieniu i do tego czasu już raczej kto będzie chciał dołączyć to dołączy. A na razie można wypróbować pomysł Matyldy, jak nie siądzie to wytrzymamy jeszcze chwilę i przeniesiemy się gdzieś, gdzie będzie bardziej prywatnie :)

My jeździmy i załatwiamy papiery do kredytu, do tego w kółko jakieś imieniny, rocznice... Już marzę o tym, że mąż miał mniej roboty, żeby wszystko było załatwione i odbębnione i mieć chociaż 2 dni spokoju we 4kę :( Znaczy w 5tkę ;)

Aaa, jak ktoś ma u siebie biokominek i chciałby się pochwalić to możecie wrzucać zdjęcia, bo szukamy z mężem inspiracji ;)

okano1 lubi tę wiadomość

• Klarcia Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A takie mam jeszcze pytanie odnośnie Duphastonu. Bo biorę 2x1 tabletkę od soboty i od wczoraj non stop boli mnie głowa, raz bardziej, raz mniej ale boli. Czy to może być od Duphastonu, bo na ulotce czytałam, że to może być działanie niepożądane i nie wiem czy ostatecznie go brać czy nie...

Ostatecznie jeszcze do jutra się z tym przemęczę, bo mam wizytę to zapytam mojej lekarki. Ale może któraś z Was też miała takie objawy...

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy też czuję już coraz częściej. Nie da się juz tego pomylić z jelitami :) Jestem tylko ciekawa jak to jest jak dziecko ma czkawkę :)

MatyldaG, nataliad, jenny88 lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam żadnych objawów po dupku.

Za to mam pytanie czy ktoś coś wie odnośnie czystka w ciąży? Bo zaparzyłam, a potem stwierdziłam, że sprawdzę sobie, czy w ogóle można. I raz piszą, że oczywiście, a raz, że nie wiadomo jak działa na kobietę ciężarna i lepiej się wstrzymać :(

• Angie 232 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia- ze mną było dokładnie to samo, tylko ja byłam w obcym mieście, bo byłam na wyjeździe.. poszłam skonsultować, zostałam na 4 dni.. owszem, badania mi zrobili, na początku usg żeby zobaczyć czy wszystko ok. Znam ten stres, współczuję. Mi dawali coś a'la nospa i luteinę dopochwowo a przy wylocie do domu już duphaston. Od razu poszłam z tym wszystkim do lekarza i kazał jeszcze chwilę pobrać dup'a i odstawić zaraz po badaniu genetycznym 1 trymestru. Ja po nim byłam ogromnie senna, nie odstawiaj dopóki Twój lekarz Ci tego nie powie. Jak nie masz plamień, to powinna niebawem odstawić a co do nospy to mimo że w szpitalu kazali brać po wyjściu, to nie brałam bo nie widziałam potrzeby, jak nic nie bolało. Będzie dobrze :)

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety z Izbami Przyjęć w ciąży tak jest, że nie wezmą na siebie ryzyka i zostawiają w szpitalu. Dlatego bez poważnej przyczyny lepiej nie jechać, bo tylko położą na obserwację. Póki nie ma silnego bólu brzucha czy krwawienia to lepiej szukać byle jakiego gina prywatnie niż jechać na oddział. Albo jechać i po badaniu się wypisać. Przy plamieniu tak naprawdę nic więcej nie mogą zrobić niż dać leki i obserwować czy plamienie wróci. A to można robić w domu. Ja tak miałam z ostrym bólem brzucha na początku tej ciąży i też się wypisałam, bo leżeć i oszczędzać się mogłam w domu.

Klarcia lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka to jest ruch za ruchem (zazwyczaj w tym samym miejscu) z odstępami co kilka sekund :P

Czarnuszka lubi tę wiadomość

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia współczuję ci tej wizyty. Ja miałam coś podobnego, jak teraz potrzebowałam się dostać szybko do kardiologa. :-\

17u93e5ep5g57u5f.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A niech że ten czas szybciej leci już bym chciała 20tydzień :P

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nadal niezbyt czuję ruchy dziecka może to przez to że nie jestem szczupła za bardzo:) Klarcia dobrze że wszystko ok z dziecmi na IP w szpitalu często są nie delikatni zależy jak się trafi tka taśmowo traktują aby szybko załatwic.

• Klarcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    No niestety z Izbami Przyjęć w ciąży tak jest, że nie wezmą na siebie ryzyka i zostawiają w szpitalu. Dlatego bez poważnej przyczyny lepiej nie jechać, bo tylko położą na obserwację. Póki nie ma silnego bólu brzucha czy krwawienia to lepiej szukać byle jakiego gina prywatnie niż jechać na oddział. Albo jechać i po badaniu się wypisać. Przy plamieniu tak naprawdę nic więcej nie mogą zrobić niż dać leki i obserwować czy plamienie wróci. A to można robić w domu. Ja tak miałam z ostrym bólem brzucha na początku tej ciąży i też się wypisałam, bo leżeć i oszczędzać się mogłam w domu.
    No teraz już będę mądrzejsza i jeśli już to do dużego szpitala ginekologicznego jadę i faktycznie jak będzie ku temu powód. Ale niestety tak mam, że byle jaki nowy i dziwny objaw mnie martwi...

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • MatyldaG Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    dlatego ja chodze do gina ktory pracuje w naszym szpitalu, wiem że jakby cos mnie niepokoilo to jest tam codziennie od 7 do 15 i jade i uderzam bezposrednio do niego moze mi zrobic badanie bez przyjmowania na oddzial.

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• misia_ Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    dlatego ja chodze do gina ktory pracuje w naszym szpitalu, wiem że jakby cos mnie niepokoilo to jest tam codziennie od 7 do 15 i jade i uderzam bezposrednio do niego moze mi zrobic badanie bez przyjmowania na oddzial.

Mój też tak pracuje i jest tam ordynatorem ale raczej by mi badania bez przyjęcia nie zrobił.. Jeden kraj a różna polityka :P

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    Mój też tak pracuje i jest tam ordynatorem ale raczej by mi badania bez przyjęcia nie zrobił.. Jeden kraj a różna polityka :P
    zalezy pewnie od lekarza :P moj tez ordynator, ale wiem ze robi bez przyjecia chyba ze nie wiadomo co się dzieje to pewnie najpierw przyjmuje ja na szczescie jeszcze tak do niego nie trafilam :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• severi Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia strasznie współczuję :( można nerwicy z nimi dostać. Ja ruchów.nie czuje i nie mogę sie doczekać :) no ale to pierwsza ciąża a ja zdecydowanie niee jestem szczupła

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrazenie, ze od paru dniu juz czuje mojego motylka :) Te ruchy nie są wyrazne - takie muśnięcia, leciutki drgania, ale to chyba moja kruszynka :)

MatyldaG, severi, Klarcia, kr0pka, Fipsik, Magdzia88, taka_ja, kark, jenny88 lubią tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja jeszcze żadnych ruchów nie czuję :(
    Załatwiliśmy dzisiaj sprawę mieszkania i mamy gdzie mieszkać od listopada! Pod Wrocławiem, trochę na zadupiu, ale cisza i spokój będą w cenie.

Magdzia88, taka_ja, jenny88 lubią tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ