X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • monia99 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh ja tez nie czuje ruchów :/ ale nie moge sie doczekac! dluzy mi sie ten czas ! u nas budowa postepuje za 2-3 tyg sie przeprowadzamy i w koncu bedziemy sami mieszkac razem z mezem :)

Magdzia88 lubi tę wiadomość

oar843r8zdpkzcfz.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakieś dwa tyg temu czułam takie drgania a teraz już mocniejsze bardziej jak by większą częścią ciała uderzalo czasami też jak się położę i cierpliwie czekam to mi skóra faluje w jakimś miejscu raz nawet się mąż na widowisko załapał :D ale to fakt zawsze szczypior byłam może dlatego tak czuć :)

kr0pka, Magdzia88, kark lubią tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    Englein- mam teraz podobnie, wczoraj mnie mdliło od rana i nie mogłam nic przełknąć, dopiero po południu się rzuciłam na jedzenie. Może trochę za ciężko zjadłam bo dziś rano po prostu takie wzdęcia, że nie mogłam się położyć na lewym boku, tak mnie rozpierało. Nadal jest średnio, idę chyba na ten rumianek.. mam nadzieję, że nam przejdzie :)
    trzymam kciuki za wizyty i wszystkie przeziębienia: ja póki co sięgam po naturalne sposoby (cebula, czosnek, cytryna, imbir, sok malinowy, miód) i jest dobrze.
    Angie...koper popijaj...i espumisan. Mnie dzis kolezanka pofatowala paroma saszetkami kopru. No i wpadlam dzis do polskiego sklepu, kupilam kefiry, zsiadle mleko, jogurty nat, jablka bobowity na wszelki wypadek do pracy...i bede juz grzecznie jesc...i chyba pilam ostatnio za malo. Tak,ze juz wszystko grzecznie bedzie :)
    Powodzenia...pamietaj o ruchu, zeby jelita pracowaly. U mnje juz lepiej niz rano. Ale co sie strachu najadlam przez weekend....

Angie 232 lubi tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brzuchol.jpg to moj brzuchol podczas wczorajszego lezakowania :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 13:16

misia_, milagro, Angie 232, Athia, m@rtynka, Englein, kr0pka, malotka, Anita12, Magdzia88, nataliad, anuschka, Marrtusia, taka_ja, Mart_, czirisz, Klarcia, kark, Mimi86, jenny88 lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Angie 232 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Angie...koper popijaj...i espumisan. Mnie dzis kolezanka pofatowala paroma saszetkami kopru. No i wpadlam dzis do polskiego sklepu, kupilam kefiry, zsiadle mleko, jogurty nat, jablka bobowity na wszelki wypadek do pracy...i bede juz grzecznie jesc...i chyba pilam ostatnio za malo. Tak,ze juz wszystko grzecznie bedzie :)
    Powodzenia...pamietaj o ruchu, zeby jelita pracowaly. U mnje juz lepiej niz rano. Ale co sie strachu najadlam przez weekend....

dzięki! u mnie też trochę lepiej, najgorzej jak wstaję, wtedy takie kłucie w lewym boku ale w miarę mija, jak siedzę jest dobrze; załatwić się nie mogę, zaraz też zjem jabłko..
    z piciem u mnie podobnie, też ciągle uważam, że za mało, tylko ja i tak co chwilę chodzę do łazienki i może przez to..
    co do ruchu to jak mi zupa się przetrawi, zabieram się za ćwiczenia, później pewnie jakiś spacerek :) powodzenia również, damy radę! :)

Englein lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • Englein Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    Ja brałam wcześniej luteinę i to w najniższej dawce dopochwowo 2x1 tabletka i od 11 tygodnia zmniejszałam dawkę do 1x1 tabletka i potem 1x0,5 tabletki. Ostatnią brałam w 12t+2d przed badaniami prenatalnymi. Po badaniach lekarz powiedział, żeby odstawić, bo już nie jest potrzebna.
    No to wspolczuje stresow, grunt ze wszystko ok.
    ja biore luteine i mimo zdziwienia ang . midwife nie zamierzqm przestac. Mam prac do konca pazdziernika,bo kolejna wizyta w Pl w X.

5fdazm9.png

• Englein Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Klarcia pozwól , że ja tego nie skomentuje.... Powiem tylko tyle, ze nasza polska służba zdrowi to jakiś koszmar.
    Czarnuszka...uwierz,ze i tak lepsza od angielskiej :)

5fdazm9.png

• misia_ Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Czarnuszka...uwierz,ze i tak lepsza od angielskiej :)

Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma :D

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki :)

"Grejpfruty działają niczym lek z apteki, pomagają w leczeniu żylaków i hemoroidów, uszczelniają naczynia krwionośne. Zapobiegają też infekcjom i przeziębieniom. Korzystnie wpływają na florę bakteryjną jelit, pobudzają ich perystaltykę. Zapobiegają w ten sposób zaparciom, co często ma miejsce w okresie ciążowym. Grejpfruty zbawiennie działają na układ krążenia, obniżają i stabilizują ciśnienie tętnicze oraz poziom złego cholesterolu, co zapobiega w przyszłości powstawaniu złogów tłuszczowych w naczyniach krwionośnych. Kobieta w ciąży powinna pamiętać, aby w tym szczególnym okresie odżywiać się kolorowo, smacznie i zdrowo. Grejpfruty powinny znaleźć się w jej diecie, gdyż prawidłowy sposób odżywiania w okresie płodowym ma kapitalne znaczenie nie tylko dla zdrowia, ale też wpływa na przyszły metabolizm dziecka"

Jedzmy dużo grejpfrutów ! :)

Vaina, m@rtynka, kr0pka, Angie 232, Magdzia88, Anita12, milagro, severi, Klarcia, Mimi86, Natka9029 lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • mikimol Nowa

Wysłany: 26 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Marcówki,

zaglądam do Was od jakiegoś czasu i miło mi będzie do Was oficjalnie dołączyć, jeśli pozwolicie :)
    Mam 31 lat (jak to piszę, to wydaje mi się to niewiarygodne), jestem w pierwszej ciąży i wg. ostatnich ultrasonograficznych doniesień czekam na Synusia Mamusi :) ma się pojawić 15.03, chociaż wg usg Mały wyprzedza termin o 7-10 dni - może celuje w Dzień Kobiet? sama nie wiem, który termin jest bardziej wiążący - diagności mówią, że usg, a moja gin, że OM. Will see :)

Pozdrawiam wszystkie brzuszki i życzę udanych wizyt.

Angie 232, malotka, Vaina, malaczarna07, Magdzia88, Anita12, nataliad, m@rtynka, milagro, Marrtusia, severi, kr0pka, taka_ja, Englein, Klarcia, MatyldaG, kark, Mimi86, jenny88 lubią tę wiadomość

• Angie 232 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się w 100%. Kiedy podjadałam grejpfruty to codziennie się załatwiałam.
    Od 2 dni nie jem, nie mogę się załatwić..

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 26 września 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły leginsy bensini...i rewelka. Dobrze ze wzięłam rozmair XL bo sa dość wąskie w lydce a tak to leżą idealnie i rozciagna się na większy brzuszek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 14:17

m@rtynka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć mikimol :)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo, może dlatego mnie tak ciagnie do grepfrutów.. Mój żylak chyba chce wyjśc na spacer tak już odstaje.. a gdzie do 9 miesiąca :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się właśnie ostatnio w warzywniaku modliłam do pomarańczy i grejfrutów. Muszę sobie jednak kupić ;)

• Angie 232 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikimol wrote:
    Witam wszystkie Marcówki,

zaglądam do Was od jakiegoś czasu i miło mi będzie do Was oficjalnie dołączyć, jeśli pozwolicie :)
    Mam 31 lat (jak to piszę, to wydaje mi się to niewiarygodne), jestem w pierwszej ciąży i wg. ostatnich ultrasonograficznych doniesień czekam na Synusia Mamusi :) ma się pojawić 15.03, chociaż wg usg Mały wyprzedza termin o 7-10 dni - może celuje w Dzień Kobiet? sama nie wiem, który termin jest bardziej wiążący - diagności mówią, że usg, a moja gin, że OM. Will see :)

ale się uśmiałam, przecież to jakbym czytała o sobie!
    ALE jest na szczęście jedna różnica: ja czekam na Zuzię :)
    fajnie że dołączyłaś, pozdrawiam!

mikimol lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • malaczarna07 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderwall wrote:
    Przyszły leginsy bensini...i rewelka. Dobrze ze wzięłam rozmair XL bo sa dość wąskie w lydce a tak to leżą idealnie i rozciagna się na większy brzuszek.

materiał, krój itp - nie ma się do czego przyczepić?

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderwall wrote:

masz te zimowe?:)
    tez dzis zamawiam.. a moge zapytac jaki nosisz rozmiar normalnie? bo ja 42 i mysle czy zamowic XL czy XXL :)

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Oo, może dlatego mnie tak ciagnie do grepfrutów.. Mój żylak chyba chce wyjśc na spacer tak już odstaje.. a gdzie do 9 miesiąca :/

Fipsik, ty zrób coś z tym żylakiem, bo potem to podobno są niezłe akcje..
    skonsultuj to, może Ci coś dadzą.. mój sam się schował (no trochę mu pomogłam) ale od tamtej pory nie odważył się wychylić i niech tam siedzi!!!

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ktore sie na tym znaja...co sadzicie?

Biore Euthyrox25 od poczatku ciaży 5 tydzień wtedy TSH miałam 2,79 ( wczesniej nigdy nie lykalam hormonu mimo ze przed ciaza miala stwierdzone Hashimoto)
    po 5 tyg zrobilam wynik i 22 sierpnia było 1,5 TSH czyli ladnie opadało...
    i dziś odebrałam wynik z soboty czyli spory miesiąc odstepu i wynik 2,75....
    na wykresie jest napisane
    norma dla II trmestru do 2,35

czy wynik 2,75 ...jest w jakis sposob grozny dla malca????????????

szybko zapisałam sie do endo na czwartek...ale sie niepokoje

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ