MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anita12 wrote:Ja ogólnie nie jestem przekonana do rożków i dla mnie to zakup mało praktyczny. Fakt ze szpitala małą w nim wynieśliśmy ale żeby włożyć do fotelika to trzeba dziecko z tego rożka wyjąć. Później przez jakiś czas w nim spała bo dobrze krępuje i dziecko czuje się bezpiecznie. Następnie jak spała w dzień w łóżeczku, wyjmowałam ten wkład i używałam jako kołderki. Nie pamiętam jak długa ale jak nóżki zaczęły wystawać stał się nieprzydatny. Właśnie się tez zastanawiam co tym razem kupić
może jakaś alternatywa dla rożka?
Fajną rzecz dziś widziałam na fb. Takie otulacze z minky z otworami na pasy fotelika i spacerówki. Kurcze spodobało mi się to ale długość 120 cm aż 110 zł. Trochę drogie. No i chyba też trzeba wyjąć z tego dziecko żeby przełożyć pasy.
Czy te wklady kokosowe sa wyciagane? Powiem szczerze, myslalam o sztywniejszym ze wzgledu na meza na poczatek...i moze troche o sobie,zanim sie czlowiek dobrze nie nauczy trzymac takie malenstwo. -
Ja rożek kupię na pewno bo zauważyłam że jak moja znajoma urodziła dosyć małe dziecko to rożek był dla niej pomocny np do karmienia pakowala w rożek i nie bała się że jej się wysunie albo do noszenia bo się bała na początku dziecko brać bez niczego. ja raczej też na początku będę się bała
jeszcze jak się taka malizna 2500 urodzi to jak to wogole na ręce wziąć
-
milagro wrote:Dziewczyny ktore juz zakupily poduszki ciążowe- jakiego typu polecacie?
Są rozne te kształty i nie wiem co kupic, a juz chyba czas i pora bo po dzisiejszej nocy moj kregoslup mi dokucza
Może później ta Cebuszka okazać się lepsza, bo przy wiekszym brzuchu łatwiej się będzie na niej ułożyć.milagro lubi tę wiadomość
-
Ja mam poduszkę z Motherhood, a nawet nie wiedziałam. Nawet niedawno prałam poszewke na nią. U mnie ta poduszka jest bardzo długa zresztą nie wiem czy są nawet krótsze, ale jak się położe to ja z niej korzystam i mąż ma kawałek dla siebie między kolana. Później jak już był dzidziuś to służyła do "ochrony" młodej żeby się np. nie sturlała z łóżka
milagro lubi tę wiadomość
-
Englein wrote:Wlasnie o tych otulaczach chyba czytalam,ze dzieci w nich chetnie spia i przesyoiaja noce a pozniej problem,bo dziecko nie chce spac pod normalna kolderka czy kocykiem, albo pomylilam otulacz z czyms innym
Czy te wklady kokosowe sa wyciagane? Powiem szczerze, myslalam o sztywniejszym ze wzgledu na meza na poczatek...i moze troche o sobie,zanim sie czlowiek dobrze nie nauczy trzymac takie malenstwo.
A co do otulacza, to to co widziałam na fb nie wyglądało jak te otulacze do krępowania dzieci tylko jak kocyk, tyle że z dziurkami na pasy. Dlatego mi się spodobało. Wygodnie okryć dziecko w wózku, czy foteliku. Tak mi się wydaje ale pewna nie jestem.
-
nick nieaktualnymilagro wrote:Dziewczyny ktore juz zakupily poduszki ciążowe- jakiego typu polecacie?
Są rozne te kształty i nie wiem co kupic, a juz chyba czas i pora bo po dzisiejszej nocy moj kregoslup mi dokucza
milagro lubi tę wiadomość
-
Czarnuszka wrote:Dziewczyny w Smyku jest promocja na kurtki i kombinezony do -40%, a po wpisaniu kodu RABAT25 jeszcze -25% , po tym wpisujemy jeszcze hasło DZIECKO i mamy jeszcze -20% . Na zimowe czapki i szaliki na drugą tańszą rzecz -50%.
Chcę zamówić taki cieńszy kombinezonik do samochodu, myślicie, że rozmiar 56 będzie ok, czy brać 62?
http://www.smyk.com/catalog/product/view/id/177564/s/cool-club-pajac-ocieplany-niemowlecy-kubus-puchatek/
Dzięki za info. Kupiłam synkowi kurtkę, buty, czapkę i rekawiczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 18:16
Czarnuszka lubi tę wiadomość
-
Angie mnie też trochę swedzi skóra, ale szczegolnie nóg tam gdzie gole i po kąpieli czuję ze jest wysuszona. Kupiłam sobie balsam z rossmanna i muszę zacząć się smarować
i brzuszek wkoncu też muszę smarować.
A Ciebie gdzie swedzi? Powiedz lekarzowi na wizycie koniecznie.. chyba że to też wina przesuszonej skóry.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 18:16
-
chloet wrote:Podrzucam link do analizy składów płynów do higieny intymnej. Myślę, że warto w tym okresie się zainteresować:
http://www.srokao.pl/2014/04/analiza-pyny-do-higieny-intymnej.htmlw poprzedniej ciąży czesto do niej zaglądałam. Też polecam.
chloet, Klarcia lubią tę wiadomość
-
Czarnuszka wrote:Dziewczyny w Smyku jest promocja na kurtki i kombinezony do -40%, a po wpisaniu kodu RABAT25 jeszcze -25% , po tym wpisujemy jeszcze hasło DZIECKO i mamy jeszcze -20% . Na zimowe czapki i szaliki na drugą tańszą rzecz -50%.
Chcę zamówić taki cieńszy kombinezonik do samochodu, myślicie, że rozmiar 56 będzie ok, czy brać 62?
http://www.smyk.com/catalog/product/view/id/177564/s/cool-club-pajac-ocieplany-niemowlecy-kubus-puchatek/
Kupilam ten kubisiowu z tygryskiem na 62 (dzieki Dziewczyny za sugerowanie rozmiarow), dwie pary polspiochow z kubusiem puchatkiem (bo dzis w Lidlu kupilam 2 pary body z dlugim rekawem,i bedzie masowalo do kompletu kolorystycznie) i rozek z wkladem kokosowym z Motherhood.
Troche sie dzis dorwalam do porzadkow...z myciem listew przy podlodze, drzwi, lazienka. Nie starczylo sily na odkurzacz bo zaczelo mnie cos pobolewac podbrzusze, choc to bardziej na granicy z pachwina. I nie wiem,czy sie gdzies naciagnelam, naschylalam czy objawy rozciagajacej sie macicy. Polezalam troche przeszlo ale czuje znowu. Brac no spe? Mam tylko forte. To delikatny bol ale nie chce sie nakrecac.
Glowa mi drugi dzien dala do wiwatu ale dzis wzielam apap i pomogl. ....Dla odmiany po obiedzie przegonila mnie ze 4 razy biegunka. Na szczescie na razie spokoj. Co za dzien...dobrze,ze dzis i jutro wolne. -
milagro wrote:Dzieczyny ktore juz zakupily poduszki ciążowe- jakiego typu polecacie?
Są rozne te kształty i nie wiem co kupic, a juz chyba czas i pora bo po dzisiejszej nocy moj kregoslup mi dokucza -
Englein wrote:Czarnuszka, Boska jestes,dzieki !
Kupilam ten kubisiowu z tygryskiem na 62 (dzieki Dziewczyny za sugerowanie rozmiarow), dwie pary polspiochow z kubusiem puchatkiem (bo dzis w Lidlu kupilam 2 pary body z dlugim rekawem,i bedzie masowalo do kompletu kolorystycznie) i rozek z wkladem kokosowym z Motherhood.
Troche sie dzis dorwalam do porzadkow...z myciem listew przy podlodze, drzwi, lazienka. Nie starczylo sily na odkurzacz bo zaczelo mnie cos pobolewac podbrzusze, choc to bardziej na granicy z pachwina. I nie wiem,czy sie gdzies naciagnelam, naschylalam czy objawy rozciagajacej sie macicy. Polezalam troche przeszlo ale czuje znowu. Brac no spe? Mam tylko forte. To delikatny bol ale nie chce sie nakrecac.
Glowa mi drugi dzien dala do wiwatu ale dzis wzielam apap i pomogl. ....Dla odmiany po obiedzie przegonila mnie ze 4 razy biegunka. Na szczescie na razie spokoj. Co za dzien...dobrze,ze dzis i jutro wolne.
Może się po prostu przepracowałaś, ja bym nie brała nospy tylko wzięła prysznic i położyła się. Odpoczywaj
Też zamówiłam ten z tygryskiemEnglein lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ..u nas jutro zaczyna się 18 tydzień
czuję już jak się maluch wierci w brzuszku
lekarzowi ` wydaje się,że będzie dziewucha` - zobaczymy się czy się potwierdzi za 2 tyg , ale ja tam jajek nie widziałam
a więc będzie Kaja , druga córeczka
a wy znacie już płeć ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 22:34
Fipsik, Magdzia88, milagro, kr0pka, m@rtynka, Anita12, MatyldaG, Marrtusia, kark, Klarcia, jenny88 lubią tę wiadomość