X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Englein Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Ja ogólnie nie jestem przekonana do rożków i dla mnie to zakup mało praktyczny. Fakt ze szpitala małą w nim wynieśliśmy ale żeby włożyć do fotelika to trzeba dziecko z tego rożka wyjąć. Później przez jakiś czas w nim spała bo dobrze krępuje i dziecko czuje się bezpiecznie. Następnie jak spała w dzień w łóżeczku, wyjmowałam ten wkład i używałam jako kołderki. Nie pamiętam jak długa ale jak nóżki zaczęły wystawać stał się nieprzydatny. Właśnie się tez zastanawiam co tym razem kupić :/ może jakaś alternatywa dla rożka?
    Fajną rzecz dziś widziałam na fb. Takie otulacze z minky z otworami na pasy fotelika i spacerówki. Kurcze spodobało mi się to ale długość 120 cm aż 110 zł. Trochę drogie. No i chyba też trzeba wyjąć z tego dziecko żeby przełożyć pasy.
    Wlasnie o tych otulaczach chyba czytalam,ze dzieci w nich chetnie spia i przesyoiaja noce a pozniej problem,bo dziecko nie chce spac pod normalna kolderka czy kocykiem, albo pomylilam otulacz z czyms innym :)
    Czy te wklady kokosowe sa wyciagane? Powiem szczerze, myslalam o sztywniejszym ze wzgledu na meza na poczatek...i moze troche o sobie,zanim sie czlowiek dobrze nie nauczy trzymac takie malenstwo.

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dwa rożki. U nas się przydały na początku. I dwa wystarczaly :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 13:33

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore juz zakupily poduszki ciążowe- jakiego typu polecacie?
    Są rozne te kształty i nie wiem co kupic, a juz chyba czas i pora bo po dzisiejszej nocy moj kregoslup mi dokucza ;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rożek kupię na pewno bo zauważyłam że jak moja znajoma urodziła dosyć małe dziecko to rożek był dla niej pomocny np do karmienia pakowala w rożek i nie bała się że jej się wysunie albo do noszenia bo się bała na początku dziecko brać bez niczego. ja raczej też na początku będę się bała :P jeszcze jak się taka malizna 2500 urodzi to jak to wogole na ręce wziąć :P

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Są rozne te kształty i nie wiem co kupic, a juz chyba czas i pora bo po dzisiejszej nocy moj kregoslup mi dokucza ;)
    Ja kupiłam Motherhood i jestem zadowolona. Ona ma wkład całkowicie z silikonu chyba. Moja przyjaciółka ma Cebuszkę i ta jest częściowo z wypełnieniem silikonowym i częściowo z takich granulek, które się układają do kształtu ciała i mówi że też jest super.
    Może później ta Cebuszka okazać się lepsza, bo przy wiekszym brzuchu łatwiej się będzie na niej ułożyć.

milagro lubi tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduszkę z Motherhood, a nawet nie wiedziałam. Nawet niedawno prałam poszewke na nią. U mnie ta poduszka jest bardzo długa zresztą nie wiem czy są nawet krótsze, ale jak się położe to ja z niej korzystam i mąż ma kawałek dla siebie między kolana. Później jak już był dzidziuś to służyła do "ochrony" młodej żeby się np. nie sturlała z łóżka :-D :-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Wlasnie o tych otulaczach chyba czytalam,ze dzieci w nich chetnie spia i przesyoiaja noce a pozniej problem,bo dziecko nie chce spac pod normalna kolderka czy kocykiem, albo pomylilam otulacz z czyms innym :)
    Czy te wklady kokosowe sa wyciagane? Powiem szczerze, myslalam o sztywniejszym ze wzgledu na meza na poczatek...i moze troche o sobie,zanim sie czlowiek dobrze nie nauczy trzymac takie malenstwo.
    Tak, właśnie z tyłu jest taka kieszeń, z której ten wkład można wyjąć, choćby do prania.
    A co do otulacza, to to co widziałam na fb nie wyglądało jak te otulacze do krępowania dzieci tylko jak kocyk, tyle że z dziurkami na pasy. Dlatego mi się spodobało. Wygodnie okryć dziecko w wózku, czy foteliku. Tak mi się wydaje ale pewna nie jestem.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam, że teraz są typowe otulacze (woombie się nazywają) i dzidziuś wygląda jak mała mumia ;) Ponoć bardzo się sprawdza, uspokaja i dzieci lubią w tym spać. Ale zakup zalecają dopiero po porodzie, nie każde dziecko lubi być otulane. Trzeba poobserwować :)

no patrzcie jaki słodziak :)

7334b5e081399bfcmed.jpg

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam kupić kombinezon, ale coś mnie jeszcze powstrzymuje...

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • chloet Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podrzucam link do analizy składów płynów do higieny intymnej. Myślę, że warto w tym okresie się zainteresować:

http://www.srokao.pl/2014/04/analiza-pyny-do-higieny-intymnej.html

Anita12, Englein, Natka9029 lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Ja mam typ C, chwale sobie, bo z kazdej strony mam podparacie. Niezaleznie jaką pozycje do spania wybiorę :)

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 24 września 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Dziewczyny w Smyku jest promocja na kurtki i kombinezony do -40%, a po wpisaniu kodu RABAT25 jeszcze -25% , po tym wpisujemy jeszcze hasło DZIECKO i mamy jeszcze -20% . Na zimowe czapki i szaliki na drugą tańszą rzecz -50%.

Chcę zamówić taki cieńszy kombinezonik do samochodu, myślicie, że rozmiar 56 będzie ok, czy brać 62?

http://www.smyk.com/catalog/product/view/id/177564/s/cool-club-pajac-ocieplany-niemowlecy-kubus-puchatek/

Dzięki za info. Kupiłam synkowi kurtkę, buty, czapkę i rekawiczki ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 18:16

Czarnuszka lubi tę wiadomość

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 24 września 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie mnie też trochę swedzi skóra, ale szczegolnie nóg tam gdzie gole i po kąpieli czuję ze jest wysuszona. Kupiłam sobie balsam z rossmanna i muszę zacząć się smarować :-) i brzuszek wkoncu też muszę smarować.

A Ciebie gdzie swedzi? Powiedz lekarzowi na wizycie koniecznie.. chyba że to też wina przesuszonej skóry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 18:16

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Podrzucam link do analizy składów płynów do higieny intymnej. Myślę, że warto w tym okresie się zainteresować:

http://www.srokao.pl/2014/04/analiza-pyny-do-higieny-intymnej.html
    Kawał dobrej roboty kobieta odwala :) w poprzedniej ciąży czesto do niej zaglądałam. Też polecam.

chloet, Klarcia lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Dziewczyny w Smyku jest promocja na kurtki i kombinezony do -40%, a po wpisaniu kodu RABAT25 jeszcze -25% , po tym wpisujemy jeszcze hasło DZIECKO i mamy jeszcze -20% . Na zimowe czapki i szaliki na drugą tańszą rzecz -50%.

Chcę zamówić taki cieńszy kombinezonik do samochodu, myślicie, że rozmiar 56 będzie ok, czy brać 62?

http://www.smyk.com/catalog/product/view/id/177564/s/cool-club-pajac-ocieplany-niemowlecy-kubus-puchatek/
    Czarnuszka, Boska jestes,dzieki ! :)
    Kupilam ten kubisiowu z tygryskiem na 62 (dzieki Dziewczyny za sugerowanie rozmiarow), dwie pary polspiochow z kubusiem puchatkiem (bo dzis w Lidlu kupilam 2 pary body z dlugim rekawem,i bedzie masowalo do kompletu kolorystycznie) i rozek z wkladem kokosowym z Motherhood.

Troche sie dzis dorwalam do porzadkow...z myciem listew przy podlodze, drzwi, lazienka. Nie starczylo sily na odkurzacz bo zaczelo mnie cos pobolewac podbrzusze, choc to bardziej na granicy z pachwina. I nie wiem,czy sie gdzies naciagnelam, naschylalam czy objawy rozciagajacej sie macicy. Polezalam troche przeszlo ale czuje znowu. Brac no spe? Mam tylko forte. To delikatny bol ale nie chce sie nakrecac.
    Glowa mi drugi dzien dala do wiwatu ale dzis wzielam apap i pomogl. ....Dla odmiany po obiedzie przegonila mnie ze 4 razy biegunka. Na szczescie na razie spokoj. Co za dzien...dobrze,ze dzis i jutro wolne.

5fdazm9.png

• Englein Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Dzieczyny ktore juz zakupily poduszki ciążowe- jakiego typu polecacie?
    Ja mialam w planach Motherhood ale zanim doszlo do zakupu kupilam przypadkiem w Lidlu taki prostokat 40x145 cm i musze przyznac,ze jestem zadowolona. Teraz tak mysle,czy tamta (tzw.kojec) nie bylaby za wielka :)

5fdazm9.png

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Czarnuszka, Boska jestes,dzieki ! :)
    Kupilam ten kubisiowu z tygryskiem na 62 (dzieki Dziewczyny za sugerowanie rozmiarow), dwie pary polspiochow z kubusiem puchatkiem (bo dzis w Lidlu kupilam 2 pary body z dlugim rekawem,i bedzie masowalo do kompletu kolorystycznie) i rozek z wkladem kokosowym z Motherhood.

Troche sie dzis dorwalam do porzadkow...z myciem listew przy podlodze, drzwi, lazienka. Nie starczylo sily na odkurzacz bo zaczelo mnie cos pobolewac podbrzusze, choc to bardziej na granicy z pachwina. I nie wiem,czy sie gdzies naciagnelam, naschylalam czy objawy rozciagajacej sie macicy. Polezalam troche przeszlo ale czuje znowu. Brac no spe? Mam tylko forte. To delikatny bol ale nie chce sie nakrecac.
    Glowa mi drugi dzien dala do wiwatu ale dzis wzielam apap i pomogl. ....Dla odmiany po obiedzie przegonila mnie ze 4 razy biegunka. Na szczescie na razie spokoj. Co za dzien...dobrze,ze dzis i jutro wolne.

Może się po prostu przepracowałaś, ja bym nie brała nospy tylko wzięła prysznic i położyła się. Odpoczywaj :)

Też zamówiłam ten z tygryskiem :)

Englein lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka dziękuje za informacje, nie wytrzymałam i zamówiłam taki szary kombinezon na 62 :)

Czarnuszka lubi tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 24 września 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ..u nas jutro zaczyna się 18 tydzień :)

czuję już jak się maluch wierci w brzuszku :)

lekarzowi ` wydaje się,że będzie dziewucha` - zobaczymy się czy się potwierdzi za 2 tyg , ale ja tam jajek nie widziałam ;)

a więc będzie Kaja , druga córeczka <3

a wy znacie już płeć ? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 22:34

Fipsik, Magdzia88, milagro, kr0pka, m@rtynka, Anita12, MatyldaG, Marrtusia, kark, Klarcia, jenny88 lubią tę wiadomość

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 24 września 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety jeszcze nie, mam nadzieję że w poniedziałek się uda podejrzec. W pierszej ciąży myliłam sie co do płci w drugiej byłam pewna i potwierdziło się a teraz sama nie wiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 22:57

w4sqs65g9q8df5xs.png
‹‹ 503 504 505 506 507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ