X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • milagro Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się Matylda mój też twardnieje od dołu ostatnio. Tzn skóra robi się tam taka napięta.

Paskudnie dziś na dworze. Szaro zimno i deszczowo, aż się z łóżka nie chcę wychodzić ;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Zgadza się Matylda mój też twardnieje od dołu ostatnio. Tzn skóra robi się tam taka napięta.

Paskudnie dziś na dworze. Szaro zimno i deszczowo, aż się z łóżka nie chcę wychodzić ;)
    Ja nie umiem odróżnić twardnienia brzucha od rozpychania i właśnie napinania skóry, a teraz to się chyba właśnie u mnie dzieje, jak widziałam jak mi dzieci prawie jeden na drugim siedzą to wkoncu musiał wystrzelić brzuchol. Poza tym coraz częściej mam wrażenie ze je czuje, wczoraj tak mnie gnietli z prawej strony ze musiałam trochę popukac i poruszać to miejsce i czułam jakby mi się wąż przetaczal przez brzuch na lewą stronę :p masakra śmieszne to takie :p

milagro, fantasmagoriia lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano mam miekki, a od popołudnia tj. 17/18 zaczyna twardnieć. I to już od dawna dawna, lekarz przepisał mi magnez w związku z tym.

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja magnez tez biorę profilaktycznie, ponoć tez jest dobry na szyjkę, wzmacnia ją.

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• ata89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten pochmurny, smutny dzień.
    Pogoda taka, jak na Wszystkich Świętych, tak mi się kojarzy takie zachmurzenie za oknem. A w sumie listopad już niedługo... Zleci... Ehh...
    MatyldaG wrote:
    Hej laseczki :) mam pytanie jakie macie brzuchy w ciąży? W sensie czy mięciutkie czy takie twardsze napięte? Mi przez ostatnie dwa dni trochę go wybilo i wydaje mi się bardziej twardy niż zwykle nie wiem czy to normalne?
    Tak, brzuszek wydaje się twardszy. Nawet mój M stwierdził, że to nie jest brzuszek jedzeniowy, bo czuć, że jest "inny".
    Zastanawiałam się jakiś czas temu, czy mój jest taki z przejedzenia czy to już "to", no bo jeszcze może za wcześnie. No ale czuję, że jest "inny", więc myślę, że to Bąbelek robi sobie miejsce :)

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    A czy to prawda że powinno się przytyć przynajmniej 5 kg więcej (oprócz wagi dziecka, wód plodowych, łożyska) żeby mieć odpowiednią laktacje i karmić piersią? Gdzieś mi się obiło o uszy ze kobiety które mniej przytyja nie mają potem pokarmu?

O to ciekawa teoria.. W takim razie ja po porodzie będę mogła wykarmic cały oddział jak w takim tempie będę tyc :D w sumie 3kg na miesiąc tyje :P tylko niewiem skąd z takich małych cyckow tyle mleka poleci :D

milagro, taka_ja lubią tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia nie wiem czy to prawda ale takie m ie doszły ploty :p i ponoć wielkość cycow nie ma znaczenia bo i małe o duże maka tyle samo tych kanalikow mlecznych

misia_, Klarcia, kr0pka lubią tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• milagro Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    O to ciekawa teoria.. W takim razie ja po porodzie będę mogła wykarmic cały oddział jak w takim tempie będę tyc :D w sumie 3kg na miesiąc tyje :P tylko niewiem skąd z takich małych cyckow tyle mleka poleci :D

Misia czasem z tych mniejszyc cyckow jest więcej pokarmu niż z tych dużych :D

misia_, MatyldaG, Magdzia88, kr0pka lubią tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opłaca mi się zapisywać na usg za tydz 3D? Bo mam do wyboru za 2 tyg zwykłe, albo właśnie to 3D i zastanawiam się które wybrać cenowo też różnica 60 zł.

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czirisz jeśli bardzo chcesz 3D to zrób :) 60 zł to aż tak wielkie pieniądze nie są. Ja przed świętami Bożego Narodzenia będę robiła 4D. Zwykle na wizytach u gina mam zwykłe 2D ale chce mieć też tak dla siebie pamiątkę z 4D, wtedy też dziecko będzie, że tak powiem bardziej wyraźne już :) Więcej żadnego 3d ani 4d nie planuję :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 3d robię na polowkowym może już będzie ładnie buzke widać :)

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4d to filmik? Tak? Z tego co się orientuję to najładniej widać w 30 tyg bo już maluch jest w pełni wykształcony :)

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam ze nasze organizm odkłada 3,5 kg na czas laktacji ... Nie 5 , ale nw , każdy inaczej to przechodzi.
    Trzeba zaufać dla organizmu :-) Skoro tyjemy więcej mimo odpowiedniej diety to tak ma być .

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z córką na polówkowym robiłam 3D i już było widać ładnie buźke :-) A byłam wtedy mniej więcej w 19 tygodniu. Teraz też dopiero 3D będę mieć w 19/20 tygodniu.

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    4d to filmik? Tak? Z tego co się orientuję to najładniej widać w 30 tyg bo już maluch jest w pełni wykształcony :)
    Tak to rzeczywisty obraz tego co się dzieje w brzuszku z dzidzią :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,
    Czy tylko mnie jedną swędzi skóra?
    Wczoraj moja siostra mnie wystraszyła, że pewnie mam cholestazę tak jak ona i powinnam iść do szpitala..
    tak mnie to zdenerwowało, że aż się popłakałam..
    Skonsultuję to w pon.

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja będę w 16tyg skończonym wtedy i nie wiem czy to nie będzie za wcześnie na 3D.

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 przy cholestazie świąd skóry zaczyna się od zewnętrznej strony dłoni i podeszwy stóp. Ty tak masz? To swędzenie nasilało Ci się pod wieczór i w nocy? Wg. mnie powinnaś skonsultować to koniecznie z lekarzem. Może to też być zwykłe uczulenie na coś.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz wrote:
    No właśnie ja będę w 16tyg skończonym wtedy i nie wiem czy to nie będzie za wcześnie na 3D.

Ja bym tak wcześnie nie robiła, poczekałabym chociaż do połówkowych :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Angie 232 przy cholestazie świąd skóry zaczyna się od zewnętrznej strony dłoni i podeszwy stóp. Ty tak masz? To swędzenie nasilało Ci się pod wieczór i w nocy? Wg. mnie powinnaś skonsultować to koniecznie z lekarzem. Może to też być zwykłe uczulenie na coś.

Czarnuszka- nic takiego nie mam, czytałam o tym w necie i mi to nie pasuje. Jak sie wykąpałam i naoliwiłam, to przeszło, w nocy cisza, dziś takie łaskotanie, lekkie podswędzanie w różnych miejscach ale delikatnie. Na pewno pogadam z dr, tak dla swojego spokoju, podejrzewam, że może to być brak "czegoś" bo jeszcze nic nie suplementuję..

Szczęśliwa mama Zuzi <3
‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ