X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • milagro Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się Matylda mój też twardnieje od dołu ostatnio. Tzn skóra robi się tam taka napięta.

Paskudnie dziś na dworze. Szaro zimno i deszczowo, aż się z łóżka nie chcę wychodzić ;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Zgadza się Matylda mój też twardnieje od dołu ostatnio. Tzn skóra robi się tam taka napięta.

Paskudnie dziś na dworze. Szaro zimno i deszczowo, aż się z łóżka nie chcę wychodzić ;)
    Ja nie umiem odróżnić twardnienia brzucha od rozpychania i właśnie napinania skóry, a teraz to się chyba właśnie u mnie dzieje, jak widziałam jak mi dzieci prawie jeden na drugim siedzą to wkoncu musiał wystrzelić brzuchol. Poza tym coraz częściej mam wrażenie ze je czuje, wczoraj tak mnie gnietli z prawej strony ze musiałam trochę popukac i poruszać to miejsce i czułam jakby mi się wąż przetaczal przez brzuch na lewą stronę :p masakra śmieszne to takie :p

milagro, fantasmagoriia lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano mam miekki, a od popołudnia tj. 17/18 zaczyna twardnieć. I to już od dawna dawna, lekarz przepisał mi magnez w związku z tym.

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja magnez tez biorę profilaktycznie, ponoć tez jest dobry na szyjkę, wzmacnia ją.

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• ata89 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten pochmurny, smutny dzień.
    Pogoda taka, jak na Wszystkich Świętych, tak mi się kojarzy takie zachmurzenie za oknem. A w sumie listopad już niedługo... Zleci... Ehh...
    MatyldaG wrote:
    Hej laseczki :) mam pytanie jakie macie brzuchy w ciąży? W sensie czy mięciutkie czy takie twardsze napięte? Mi przez ostatnie dwa dni trochę go wybilo i wydaje mi się bardziej twardy niż zwykle nie wiem czy to normalne?
    Tak, brzuszek wydaje się twardszy. Nawet mój M stwierdził, że to nie jest brzuszek jedzeniowy, bo czuć, że jest "inny".
    Zastanawiałam się jakiś czas temu, czy mój jest taki z przejedzenia czy to już "to", no bo jeszcze może za wcześnie. No ale czuję, że jest "inny", więc myślę, że to Bąbelek robi sobie miejsce :)

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    A czy to prawda że powinno się przytyć przynajmniej 5 kg więcej (oprócz wagi dziecka, wód plodowych, łożyska) żeby mieć odpowiednią laktacje i karmić piersią? Gdzieś mi się obiło o uszy ze kobiety które mniej przytyja nie mają potem pokarmu?

O to ciekawa teoria.. W takim razie ja po porodzie będę mogła wykarmic cały oddział jak w takim tempie będę tyc :D w sumie 3kg na miesiąc tyje :P tylko niewiem skąd z takich małych cyckow tyle mleka poleci :D

milagro, taka_ja lubią tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia nie wiem czy to prawda ale takie m ie doszły ploty :p i ponoć wielkość cycow nie ma znaczenia bo i małe o duże maka tyle samo tych kanalikow mlecznych

misia_, Klarcia, kr0pka lubią tę wiadomość

UC1Cp1.png
    Mamy 3 mrożaczki <3

• milagro Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    O to ciekawa teoria.. W takim razie ja po porodzie będę mogła wykarmic cały oddział jak w takim tempie będę tyc :D w sumie 3kg na miesiąc tyje :P tylko niewiem skąd z takich małych cyckow tyle mleka poleci :D

Misia czasem z tych mniejszyc cyckow jest więcej pokarmu niż z tych dużych :D

misia_, MatyldaG, Magdzia88, kr0pka lubią tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opłaca mi się zapisywać na usg za tydz 3D? Bo mam do wyboru za 2 tyg zwykłe, albo właśnie to 3D i zastanawiam się które wybrać cenowo też różnica 60 zł.

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czirisz jeśli bardzo chcesz 3D to zrób :) 60 zł to aż tak wielkie pieniądze nie są. Ja przed świętami Bożego Narodzenia będę robiła 4D. Zwykle na wizytach u gina mam zwykłe 2D ale chce mieć też tak dla siebie pamiątkę z 4D, wtedy też dziecko będzie, że tak powiem bardziej wyraźne już :) Więcej żadnego 3d ani 4d nie planuję :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 3d robię na polowkowym może już będzie ładnie buzke widać :)

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4d to filmik? Tak? Z tego co się orientuję to najładniej widać w 30 tyg bo już maluch jest w pełni wykształcony :)

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam ze nasze organizm odkłada 3,5 kg na czas laktacji ... Nie 5 , ale nw , każdy inaczej to przechodzi.
    Trzeba zaufać dla organizmu :-) Skoro tyjemy więcej mimo odpowiedniej diety to tak ma być .

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z córką na polówkowym robiłam 3D i już było widać ładnie buźke :-) A byłam wtedy mniej więcej w 19 tygodniu. Teraz też dopiero 3D będę mieć w 19/20 tygodniu.

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia_ wrote:
    4d to filmik? Tak? Z tego co się orientuję to najładniej widać w 30 tyg bo już maluch jest w pełni wykształcony :)
    Tak to rzeczywisty obraz tego co się dzieje w brzuszku z dzidzią :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,
    Czy tylko mnie jedną swędzi skóra?
    Wczoraj moja siostra mnie wystraszyła, że pewnie mam cholestazę tak jak ona i powinnam iść do szpitala..
    tak mnie to zdenerwowało, że aż się popłakałam..
    Skonsultuję to w pon.

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja będę w 16tyg skończonym wtedy i nie wiem czy to nie będzie za wcześnie na 3D.

• Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 przy cholestazie świąd skóry zaczyna się od zewnętrznej strony dłoni i podeszwy stóp. Ty tak masz? To swędzenie nasilało Ci się pod wieczór i w nocy? Wg. mnie powinnaś skonsultować to koniecznie z lekarzem. Może to też być zwykłe uczulenie na coś.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz wrote:
    No właśnie ja będę w 16tyg skończonym wtedy i nie wiem czy to nie będzie za wcześnie na 3D.

Ja bym tak wcześnie nie robiła, poczekałabym chociaż do połówkowych :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Angie 232 przy cholestazie świąd skóry zaczyna się od zewnętrznej strony dłoni i podeszwy stóp. Ty tak masz? To swędzenie nasilało Ci się pod wieczór i w nocy? Wg. mnie powinnaś skonsultować to koniecznie z lekarzem. Może to też być zwykłe uczulenie na coś.

Czarnuszka- nic takiego nie mam, czytałam o tym w necie i mi to nie pasuje. Jak sie wykąpałam i naoliwiłam, to przeszło, w nocy cisza, dziś takie łaskotanie, lekkie podswędzanie w różnych miejscach ale delikatnie. Na pewno pogadam z dr, tak dla swojego spokoju, podejrzewam, że może to być brak "czegoś" bo jeszcze nic nie suplementuję..

Szczęśliwa mama Zuzi <3
‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ