X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Cherry_Blossom Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim pecherzykom, serduszkom no i pingwinkowi :)

Ja się zapisałam na wizytę 26.07

borsuk, pingui lubią tę wiadomość

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
    7 IX 16 - Aniołek 13 tc (*)
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madleine81, male_m witamy!

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madleine81 wrote:
    Dzień Dobry kochane:) I ja nieśmiało chciałam do was dołączyć testy 3 wszystkie pozytywne wiem już od tygodnia na USG idę w piątek będzie to jakoś 5t i 4dc z moich wyliczeń więc na serduszko za wcześnie,ale miałam bardzo późno owulacje bo w 30dc więc lekarz wyliczy zapewne od owulacji niż z miesiączki bo ostatnią miałam 23 maja :) mam 35 lat i ponad 3 letnią córeczkę,ciąża mnie zaskoczyła bo tylko raz się nie zabezpieczylismy wiec wielki szok :) wszystkim wam,które juz widziały serduszko serdecznie gratulacje jak i tym,które widziały tylko pecherzyki:)

Gratuluję!

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    a bedziesz prowadzic ciaze tez u nich? ja mam wielki dylemat, do kliniki mam godzine drogi w sumie fajnie by bylo jakby mi prowadzil ciaze moj lekarz, z drugiej strony mam u siebie zaufanego tez gina, ordynatora w szpitalu w ktorym byc moze bedzie porod, no ale on nie prowadzi sam in vitro nie wiem jakie ma o tym pojecie? bo trzeba wiedziec kiedy chociazby leki odstawiac..
    Kochana tak będę prowadzić ciążę u swojej dotychczasowej doktor. Bo jej ufam,ona mnie zna i wiem że jestem w dobrych rękach.
    Vaina tak miałam robione te badania, ale należy je powtórzyć. Ja swoje robilam przed pierwszą procedura a to było pół roku temu. Muszę więc powtórzyć.

• borsuk Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 niech już Ciebie te plamienia przestaną dręczyć!! No co za cholera no!! :*

Witaj male_m
    i madleine81 również witaj :) Niech Wam będzie tutaj dobrze :D

Mimi86 lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • madleine81 Nowa

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje za miłe przywitanie zaczynam sie tutaj po woli u was zadomawiać,i próbuje zrobic sobie suwaczek,ale niestety każdy co innego pokazuje;/ bo od om jestem w 7tc,ale ow dopiero w 5tc i szukam suwaczka co dobrze pokaże,
    plamienia precz kurcze! Mimi86 czasem tak bywa na poczatku,ja miałam krwawienie mocne z poczatku z moja córką,ale dlatego,że miałam krwiaka,ale strach był straszny...ale bedzie dobrze,próbuj jak najwiecej lezec :*

Mimi86 lubi tę wiadomość

iv09cwa10wuxgkg5.png
    xnw4skjo20uzqs38.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    To zobaczę co mi powie, ja większość badań robiłam w maju :)
    No ja właśnie tez ufam mojemu :)
    To masz aktualne,bo to była pierwsza procedura prawda?

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w tym cyklu miałam wyjątkowo późno owu, bo w 17 dc a zazwyczaj mam 27 dniowe. Dziś 28 dc. Co prawda of mk przełożyło po owu termin @ na jutro ale mam nadzieje, że po tych pozytywach nie przyjdzie, tfu!

3jgx3e3k580l9nmr.png
    mama:
    atdc2n0aiws3e9ll.png
    3i49roeqwo74umuv.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brtiii86 wrote:
    Kochana tak będę prowadzić ciążę u swojej dotychczasowej doktor. Bo jej ufam,ona mnie zna i wiem że jestem w dobrych rękach.
    Vaina tak miałam robione te badania, ale należy je powtórzyć. Ja swoje robilam przed pierwszą procedura a to było pół roku temu. Muszę więc powtórzyć.
    A ja mam mega rozkmine, bo ufam i jednemu i drugiemu... gin ode mnie z miasta, do niego trafilam z endometrioza mialam torbiele po 8-9 cm na jajnikach i rozlane po otrzewnej, pierwszy konował chciał mi z jajnikami wszystko wyciać, ten mi obiecal ze nie tknie jajnikow i nie tknal, potem zajmowal sie moim leczeniem przez 5 lat. Jak zdecydowalismy się starać o dzidzie tez duzo pomagal, zlecal potrzebne badania, ogolnie trzymal na duchu, zwatpil jak zobaczyl wyniki meza :/ i że on już raczej nie pomoże. Potem trafilam do gina z kliniki z KRK, też się chłop stara, jest mega delikatny przy badaniu, mowi rzeczowo, jasno, wszystko tlumaczy pyta o wszystko po dwa razy, autentycznie podskoczyl na fotelu dwa razu z radosci, raz jak zobaczyl jak mi jajniki na stymulke zareagowaly a drugi jak znalazl pecherzyk (nawet moj maz sie tak nie ucieszyl)
    I nie wiem co mam robic, zima jeszcze jakbym musiala sama dojechac do krk moze byc problem :/ chcialabym ich dwoch, jak mi sie tak przyjdzie rozstac to sie poplacze chyba.... dobra chyba mi hormony wariuja bo wlasnie sobie wyobrazilam ze na wizycie jest wszystko pieknie, dziekuje mojemu lekarzowi i sie zegnamy bo chce prowadzic ciaze u siebie ;((((

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    A ja mam mega rozkmine, bo ufam i jednemu i drugiemu... gin ode mnie z miasta, do niego trafilam z endometrioza mialam torbiele po 8-9 cm na jajnikach i rozlane po otrzewnej, pierwszy konował chciał mi z jajnikami wszystko wyciać, ten mi obiecal ze nie tknie jajnikow i nie tknal, potem zajmowal sie moim leczeniem przez 5 lat. Jak zdecydowalismy się starać o dzidzie tez duzo pomagal, zlecal potrzebne badania, ogolnie trzymal na duchu, zwatpil jak zobaczyl wyniki meza :/ i że on już raczej nie pomoże. Potem trafilam do gina z kliniki z KRK, też się chłop stara, jest mega delikatny przy badaniu, mowi rzeczowo, jasno, wszystko tlumaczy pyta o wszystko po dwa razy, autentycznie podskoczyl na fotelu dwa razu z radosci, raz jak zobaczyl jak mi jajniki na stymulke zareagowaly a drugi jak znalazl pecherzyk (nawet moj maz sie tak nie ucieszyl)
    I nie wiem co mam robic, zima jeszcze jakbym musiala sama dojechac do krk moze byc problem :/ chcialabym ich dwoch, jak mi sie tak przyjdzie rozstac to sie poplacze chyba.... dobra chyba mi hormony wariuja bo wlasnie sobie wyobrazilam ze na wizycie jest wszystko pieknie, dziekuje mojemu lekarzowi i sie zegnamy bo chce prowadzic ciaze u siebie ;((((
    No musisz zadecydować. Ja jestem już pewna,bo lepszego gina nie znajdę. Tzn mam też takiego który mnie krótko prowadził i polecił klinikę w której się leczę. Ale z moja dr mi dobrze i mam blisko .

• Mamable Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, byłam dziś u gina. Jest pęcherzyk i ciałko żółtkowe. 1 sierpnia idziemy zobaczyć naszego Misiaczka, jak to określiła pani doktor :) Wdg usg to 5t0d. No i zmiana terminu na 13 marca :D Od razu sprawdziłam, czy to nie piątek. Ale na szczęście poniedziałek hihi
    I mówię "cześć" wszystkim nowym marcówkom :*

MatyldaG, borsuk, Brtiii86, kark, Tosia 1981, Cherry_Blossom, jenny88, anuschka lubią tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejne dobre dzis informacje :) super mamable :)

Mamable lubi tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich, my jutro jedziemy na krótkie wakacje, ale się cieszę :D Także pewnie od jutra od południa do poniedziałku nie będę pisać :) A w poniedziałek... Wizyta :D!

Też mam ciążę wysokiego ryzyka, ale jak Fipsik mówi, póki się nic nie dzieje to nie ma co szaleć i specjalnie sobie wciskać nie wiadomo czego ;)

Fipsik lubi tę wiadomość

• Mamable Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark to będziesz miała co nadrabiać na forum :) Ja przez wyjazd do końca nie ogarniam co kto i kiedy, czytałam wszystko ale jakoś niczego nie mogę zapamiętać :)
    Jestem baaaardzo zadowolona z dzisiejszej wizyty. Mąż zachwycony panią doktor. Chyba powierzę jej tą ciąże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2016, 20:47

kark lubi tę wiadomość

• madleine81 Nowa

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje ahh jak ja bym chciała zobaczyc chociaż pecherzyk troszke bym sie uspokoiła :) bo w pierwszej ciąży był pecherzyk było serduszko a w chyba 10tc pokazał się jeszcze jeden pecherzyk,ale przestał sie rozwijac i została z nami Milenka :)

iv09cwa10wuxgkg5.png
    xnw4skjo20uzqs38.png
  • male_m Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik - jakoś tak w skrócie zamiast Lady Comp, LC użyłam :).

noPip1.png

Synek, marzec 2017
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę miała wizytę 5+5. Owulację miałam szybciej, więc teoretycznie będzie już 6+coś, ciekawe co zobaczę :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe to LC, bo piszą, że dziewczynka jest w owulację, a chłopiec przed... ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie marcowe mamusie

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, nie wiem dlaczego nie mogę wysłać całego posta, tylko pierwsze zdanie mi wysyła

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ